PSV-reserve beraadt zich over toekomst: ‘Hij is niet blij dat Zoet is gebleven’

Vrijdag, 19 oktober 2018 om

Eloy Room is niet tevreden met zijn huidige rol bij PSV, zo meldt zijn zaakwaarnemer Khalid Sinouh. De keeper moet in Eindhoven genoegen nemen met een plek op de bank achter eerste doelman Jeroen Zoet. Room had gehoopt dat Zoet inmiddels vertrokken zou zijn, maar omdat de juiste aanbieding er voor hem niet tussen zat, besloot hij afgelopen zomer om zijn contract te verlengen.

Room maakte in de zomer van 2017 de overstap van Vitesse naar PSV. Sindsdien kwam hij in de Eredivisie niet verder dan drie wedstrijden. “Het zal duidelijk zijn dat Eloy niet met een grote grijns op de bank van PSV zit”, laat Sinouh weten aan Voetbal International. “Hij is niet blij dat Zoet is gebleven. De reden dat hij naar PSV ging, was omdat Zoet zou vertrekken. Maar er zijn sinds de overgang van Eloy van Vitesse naar PSV twee transferwindows verstreken en hij zit er nog. En ik denk eerlijk gezegd dat Zoet ook nog langer in Eindhoven zal blijven.”

Sinouh geeft aan dat er moet wat veranderen voor Room. “Het is voor Eloy dodelijk als hij te lang tweede doelman is, want dan blijf je dat ook”, klinkt het. “Dat heb ik zelf meegemaakt. Het contract van Eloy loopt af en na dit seizoen is hij dus transfervrij. Daar hebben we hem ook rustig mee weten te houden. We gaan eerst luisteren naar wat PSV wil, wij hebben geen haast en daarna gaan we kijken waar Eloy zijn carrière kan voortzetten. Alle opties houden we open.”

Room wilde in de zomer van vorig jaar vertrekken uit Arnhem, maar veel belangstelling was er destijds niet voor hem. De keeper was van zaakwaarnemer veranderd en veel tijd was er niet meer over om een goede club te vinden. “Dat we hem bij PSV kregen, was nog heel mooi. Maar ja, als Zoet niet vertrekt, wordt het wellicht tijd voor Eloy om verder te kijken. Nu hebben we daar gelukkig tijd genoeg voor”, aldus Sinouh.


Poll

Eloy Room is goed genoeg voor een basisplaats bij PSV


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Room zal nooit eerste keeper van PSV worden. Daar is hij niet goed genoeg voor. Dat wisten we al toen hij de overstap maakte in 2017. Als 2e doelman is hij gewoon bruikbaar, maar ook niet meer dan dat. Snap niet dat hij bij PSV tekent als hij zich niet in een rol van 2e doelman kan vinden.

19 oktober 2018 om 10:24

Room was zeker gewoon 1ste keeper van psv geweest als zoet was vertrokken, wat eigenlijk ook gewoon logisch was geweest. Hij is ook zekee goed genoeg daarvoor ij mijn ogen, achter zoet samen met onana top 3 keeper in de eredivisie naar mijn mening

19 oktober 2018 om 10:34

Den dat Unnerstal dan niet was uitgeleend en de concurrentiestrijd van Room zou winnen.

22 oktober 2018 om 15:32

Is die ook nog van psv joh? Ook een prima keeper idd,zou kunnen. Hebben ze weer goed voor elkaar,gwn 3 hele goede keepers voor de eredivisie

Room is na Onana en Zoet naar mijn mening de 3e beste keeper van de Eredivisie wellicht samen met Understall en Padt. Die 3 doen niet veel onder voor elkaar. Hoop toch dat hij een keer naar het buitenland gaat. Duitsland past wel bij hem. Clubs als Augsburg, Werder Bremen of Eintracht Frankfurt zouden hem niet misstaan.

19 oktober 2018 om 10:26

Ik vind Unnerstall persoonlijk beter. Die zie ik Zoet wel opvolgen. Room daarentegen vind ik niet goed genoeg als eerste keeper.

19 oktober 2018 om 10:30

Understall is echt wel wat beter dan Room en Padt.
Hype rond Padt snap ik sws niet, vind hem eerder wat weghebben van Jeroen Verhoeven die paar kilo’s is afgevallen.

19 oktober 2018 om 10:47

Understall is in mijn ogen zelfs de beste keeper van de ed geweldige keeper.

19 oktober 2018 om 11:33

Die heeft Groningen vorig jaar in zijn eentje in de eredivisie gehouden. Er zijn in de eredivisie maar 3-4 keepers die net zo goed of beter zijn dan Padt. Room hoort daar niet bij.

19 oktober 2018 om 14:12

Verhoeven heeft ook gewoon bij Ajax gekeept hoor, dus zo dramatisch was die niet Heeft zelfs in de achtste finales van de Europa League gestaan.

Maar om terug te komen op Padt, sommige keepers hebben dat gewoon. Henk Timmer was ook altijd dramatisch, met z'n Superman imitatie bij hoge ballen vanaf de zijkant. Toch waren veel mensen fan van hem.

19 oktober 2018 om 11:23

Ik denk dat Vermeer ook wel een aardige keeper is...
Het lijkt wel hoe langer Room niet keept, hoe beter men hem gaat vinden. Mijn ogen gewoon een degelijke keeper voor een middemoter in de eredivisie of een tweede keeper voor de Nederlandse top, niets meer en niets minder.

Eloy Room heeft ambities,maar dat hebben andere goalkeepers ook. Als ie vertrekt,mag ie hopen dat zijn concurrent reserve wordt. De kunst is vaak te accepteren dat je niet altijd de nr1 kan zijn,om wat voor redenen dan ook. Blijven bij PSV ,kan juist een prima optie zijn.

Als Zoet was vertrokken dan had PSV Understall natuurlijk nooit verhuurd aan VVV.
Dan was Room alsnog gewoon tweede keeper, vertrek of geen vertrek.
Daarnaast is Room totaal geen eerste keeper voor top 3.
Als tweede man ideaal, maar meer dan dat echt niet.

19 oktober 2018 om 10:50

Unnerstall heb ik ook mijn twijfels over. Heeft goede saves, maar zit er ook nog wel eens naast. Zijn reach is natuurlijk super, maar we gaan het zien volgend seizoen. Mocht Zoet vertrekken hoop ik wel dat er een goede keeper bij komt.

Ik geloof er niks van dat PSV Room heeft gehaald met het idee dat hij ooit de opvolger van Zoet zou gaan worden. Room is gewoon de volgende keeper in het rijtje Pasveer, Sinouh, Roorda en Zoetebier: ervaren jongens die gratis of voor weinig zijn gehaald voor de bank, zonder de bedoeling dat ze ooit promotie zouden gaan maken.

19 oktober 2018 om 11:19

Hiermee doe je Room wel te kort. Deed het bij Vitesse gewoon meer dan degelijk. Stond toendertijd ook geloof ik vrij hoog in het lijstje met Europese keepers met een hoog reddingspercentage. En dat bij Vitesse.. waar je nogal wat om de oren kan krijgen.

19 oktober 2018 om 11:46

Ik denk dat jij Room wat overschat. Voor Vitesse is hij gewoon een prima keeper en volgens mij heeft hij daar naar volle tevredenheid gefunctioneert. Dat maakt echter niet dat hij voor PSV geschikt zou zijn als eerste doelman. Zo overtuigend waren zijn optredens bij Vitesse dan weer niet. Zoals cabinessence aangeeft een prima keeper in het rijtje Pasveer, Sinouh, Roorda, etc. die van degelijke clubkeepers bij een topclub 2e doelman konden worden.

19 oktober 2018 om 12:22

Iemand die het bij Vitesse meer dan degelijk doet is geen PSV materiaal (voor de basis dan).

19 oktober 2018 om 14:28

"hiermee doe je Room wel te kort."

Ach, zo’n geweldenaar is Room toch niet? Slaagde er pas op z’n 25e in om eerste keeper van Vitesse te worden. In z’n hele loopbaan maar tot 1 jeugdinterland voor Nederland gekomen en toen op z’n 26e maar voor Curacao gekozen. Klinkt niet echt als een keeper van het niveau dat PSV na zou moeten streven.

19 oktober 2018 om 21:35

Room had de pest dat vd Brom lieveling Velthuizen terug haalde. Room heeft na zijn 1e seizoen als 1e keeper gelijk een dik nieuw contract gekregen. Ondanks dat ie een dramatisch elftal voor zich had was die belangrijk voor Vitesse. Tot vd Brom kwam, die wilde alleen trainer worden als Velthuizen werd gehaald en zo geschiedde. Neem van mij aan dat ik wel een beetje weet hoe de vork in de steel zit wat betreft Eloy Room

Wist niet dat Sinouh zaakwaarnemer was..... Meestal lees ik reacties van hem op Twitter waarbij ik hem ver en ver van een rol als netwerker zie.... Maar Room had nooit naar PSV moeten gaan. Gewoon lekker bij Vitesse blijven en wachten op een club die hem direct als eerste keeper haalt

19 oktober 2018 om 12:22

Als je leest wat hij op twitter plaatst is dat wel zacht uitgedrukt. Deze man is knetter gek en zou zo maar een antifa lid kunnen zijn. On Room wordt never nooit eerste keeper van PSV. Komt simpelweg tekort.

Ik zie voor Room echt geen plek als eerste keeper van Psv. Ik zie zodra Zoet weggaat eerder Unnerstall terugkomen, of een Padt of Bizot gehaald worden. Alle drie vind ik beter dan Room.

Even voor de duidelijkheid, Room verloor zijn plek aan Pasveer toch in die tijd? Als Pasveer tweede keeper was bij PSV dan lijkt het me duidelijk wat de plannen met Room waren..

19 oktober 2018 om 11:50

Ze werden in dezelfde zomer verkocht. Volgens mij haalde PSV toen Pasveer weg wilde en had Vitesse toen een vervanger nodig.

19 oktober 2018 om 12:24

Volgens mij ging Pasveer eerst naar Vitesse en werd Room toen tweede keeper. Ook omdat hij zijn contract niet wilde verlengen. Uiteindelijk heeft PSV hem toen opgepikt. Ik denk dat Room altijd dacht dat hij uiteindelijk eerste keeper van PSV zou worden, maar dat zie ik niet gebeuren.

19 oktober 2018 om 12:52

Ik zocht het op, en Pasveer was er inderdaad eerder dan Room wegging. En je hebt gelijk, Henk Fraser heeft blijkbaar geen zicht op keepers.

19 oktober 2018 om 13:44

Vitesse wou gewoon een waardige 1e keeper hebben.
Room had nog een jaarcontract bij Vitesse en wou deze niet verlengen omdat hij hogerop wou. Vitesse heeft daarop als eerst rond gekeken voor een vervanger en dat was Pasveer, daarna heeft Vitesse de onderhandelingen rond Room voortgezet omdat ze volgens hen een goede vervanger hadden.
Daarnaast had Room in de zomer nog wedstrijden voor Curaçao gespeeld waardoor hij later terug was van vakantie en Pasveer had op dat moment een streepje voor.....

Mag best wel weer terug komen naar Arnhem....
Eduardo is gehuurd en gaat normaal gesproken volgend seizoen niet terug komen en Pasveer en Vitesse is geen goed huwelijk gebleken.
Kom maar terug Eloy

Nogal naïef om te denken dat hij door zou schuiven als Zoet zou vertrekken. Heel simpel Eredivisiekeepertje dat echt niet structureel het topniveau aankan. Met Unnerstahl heeft PSV een uitstekende opvolger klaarstaan straks en daarachter kan de club Jurjus en Van Osch aanhouden lijkt me. Als de ontevredenheid van Room de grootste zorgen zijn van PSV gaan we een mooi jaar tegemoet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

116 fans
Keeper, 28 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 11 0 1 0
2018/2019 PSV 34 0 1 0
2017/2018 PSV 32 0 1 0
2016/2017 PSV 31 0 1 0
2015/2016 PSV 34 0 1 0

In de wandelgangen

Dinsdag 19 november
Paul Pogba weet wel waar hij in de toekomst wil spelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren