‘Ik durf wel te stellen dat Jean-Paul direct met 4-0 achterstond’

Donderdag, 18 oktober 2018 om

FC Utrecht moest door het vertrek van Erik ten Hag halsoverkop op zoek naar een nieuwe trainer, maar loste dat ‘probleem’ intern op. De club uit de Domstad schoof Jean-Paul de Jong naar voren en wist toen al dat de spelersgroep zijn twijfels had over De Jong. Willem Janssen bevestigt dat de spelers zich ‘hardop’ afvroegen of de inmiddels ontslagen De Jong ‘wel de juiste man’ was.

“Het voelde als onze verantwoordelijkheid om aan te geven wat er leefde in de groep”, aldus Janssen in een interview met Voetbal International. “Toen de club besloot Jean-Paul definitief aan te stellen, heb ik hem direct gebeld. Ik ben volledig transparant geweest en heb hem verteld wat er heerste in de groep.”

De 32-jarige aanvoerder vond het ‘zwaar klote’ toen uitlekte dat de spelersgroep zijn twijfels had over de 48-jarige De Jong. “We waren positief gestart, maar vervolgens kwam dat verhaal naar buiten. Ik durf wel te stellen dat Jean-Paul al direct met 4-0 achterstond.”

Omdat Janssen altijd open kaart speelde met de directie en De Jong, vond het hij het vervelend dat de selectie van FC Utrecht werd weggezet als ‘niet mondig of lastig’: “We hebben altijd open en eerlijk met iedereen gecommuniceerd.” De Jong werd begin september ontslagen en opgevolgd door Dick Advocaat.


Poll

Denk jij dat FC Utrecht dit seizoen in het linkerrijtje eindigt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door utregwatcher)

Mooi lulverhaal dit. Verhaal dan ook waarom iedereen het niet zag zitten? Ik mis complete onderbouwing en op deze manier doet hij inhoudelijk ook niet veel om te verwerpen dat de selectie zich als een stel verwende koters gedroeg.

18 oktober 2018 om 12:33

Ter verduidelijking je kunt wel transparant zijn, maar dan moet je nog wel vertellen waaróm. Ik geloof ook dat dat de reden is dat van Seumeren heeft vastgehouden aan zijn belofte aan de Jong; zonder duidelijke voorbeelden als hij maakte ruzie met selectieleden of trainde te zwaar oid zal het bestuur ook niet zomaar de Jong ontslaan.

18 oktober 2018 om 12:38

Want? Hij geeft al aan dat er twijfels waren, moet hij hem nog meer beschadigen? Hij heeft richting de juiste mensen openheid getoond punt uit.

18 oktober 2018 om 12:43

Wat voor openheid dan? Er zijn twijfels? Waarover??

18 oktober 2018 om 12:57

Ik lees nu de comment van Gibson en kan daaruit voorzichtig opmaken dat het ook in de top aan proffessionaliteit ontbeert. In dat opzicht kan ik me voorstellen dat dit doorslaat op de groep.

18 oktober 2018 om 18:01

Gibson is een van Seumeren hater, ook op het Utrecht forum. Alles wat van Seumeren doet is slecht. Dus zolang van Seumeren er zit mag je er gerust vanuit gaan dat hij negatieve berichten blijft posten over Utrecht, alles tegen de achtergrond van het vertrek van ten Hag ,Bleuming en de eminente CEO van Schaijk. Gibson heeft ook overal verstand van. Selectiebeleid, management, boekhouding, topsport, professionaliteit, technisch voetbalmanagement. Eigenlijk is Gibson de ontbrekende schakel in de top van FC Utrecht.

18 oktober 2018 om 21:53

het was bekend dat de Jong niet goed lag, vanwege slechte communicatie van zijn kant, dat heeft breeduit al die maanden overal gestaan

De Jong was gewoon niet geschikt en hij heeft een 2e kans gekregen in andere rol, en dat bleek ook niet goed te gaan

Tja. Dit krijg je iedere weer dat van Seumeren zelf de touwtjes in handen neemt bij de club. Iedere keer zonder sterke man ernaast gaat het mis... Nadat van Schaik ontslag nam stelt van Seumeren zijn totaal onervaren en ongeschikte aangetrouwde neefje Zuidam aan als directeur en vanaf dat punt ging direct alles in rap tempo mis.

- De Jong met verbaal geweld aangesteld (bulderende van Seumeren) op trainingskamp als opvolger van ten Hag, waar de spelers niet wilden. Fout.
- Hem niet alsnog direct ontslaan na het seizoen in mei waar ook al duidelijk was dat hij niet presteerde, zelfs niet met topmateriaal. Fout.
- Hem niet alsnog ontslaan vlak voor de competitie, maar 'promoveren' te midden van opborrelende problemen. Fout.
- Hem alsnog ontslaan na vier wedstrijden wegens slechte resultaten, waar het nu juist het extreem matige aankoopbeleid van Zuidam het probleem is....fout.
- Een bejaarde aanstellen als trainer...die ook helemaal niets met dit brandhout kan. Fout.

Fout op fout op fout op fout, een clubicoon beschadigd en nu zijn we weer eens ouderwets in de aap gelogeerd. Hij is niet met 4-0 achter begonnen, maar met 10-0. Zoiets gebeurt echt alleen bij een club in de Centraal Afrikaanse Republiek....of FC Utrecht onder van Seumeren.

18 oktober 2018 om 13:13

Het extreem matige aankoopbeleid ben ik het zeker niet mee eens. Met gavory, guwara en van overeem zeker wat directe versterkingen toegevoegd aan de selectie. Verder klopt alles inderdaad

18 oktober 2018 om 14:47

Grijze hobbelaars, die zelden tot nooit iets beslissends doen in een wedstrijd. Gavory is gehaald als opvolger van Ayoub. Hij mag z'n veters nog niet kussen, laat staan ze strikken. Guwara is redelijk, maar die komt dan ook uit de koker van ten Hag en Bleuming (werd al drie jaar gevolgd) en Overeem bewijst ook hier waarom hij bij concurrent AZ op de bank zat: een niets toevoegend eenvoudig dravertje.

18 oktober 2018 om 14:02

4 van de 5 fouten die jij opnoemt hebben betrekking op het aanstellen/niet ontslaan van de Jong, zo kan ik het ook. Fout nr. 5 vraag ik me af, Advocaat lijkt me zo verkeerd nog niet.

18 oktober 2018 om 14:44

Ja, hehe. Daar ging dit bericht tenslotte ook over.

18 oktober 2018 om 14:30

Zonder van Seumeren zaten we nu elke zondagmiddag thuis!

18 oktober 2018 om 16:23

Onder datzelfde ‘neefje’ waar jij ook op FCU .net forum continu over bazelt heeft er wel voor gezorgd dat we prima bedragen hebben ontvangen voor spelers en (mede daardoor) zwarte cijfers schrijven. Zoals hieronder ook al aangegeven zaten we zonder onze Frans lekker voor de buis te kijken naar andere eredivisie clubs. Bij FC Utrecht weet je gewoon dat je niet voor het kampioenschap gaat en misschien zijn jouw standaarden wellicht het probleem van jouw kijk over hoe het eraan toe gaat bij onze mooie club.

Kan jij een aantal namen van technisch managers noemen waarbij het aankoopbeleid wél altijd een schot in de roos is? Tuurlijk zijn er gelukkige en minder gelukkige aankopen maar vind hoe jij het schetst puur negatief.
Met ons clubicoon JP is het niet gelopen hoe we het hadden gehoopt en verwacht. Prima, streep eronder en op naar de toekomst!

Wat betreft Janssen tsja, vind jij het geen vaag verhaal dat na zijn aanstelling dingen over de telefoon zijn besproken?

18 oktober 2018 om 16:47

O ja? Nou, noem jij maar eens op welke spelers door neefje Zuidam voor prima bedragen verkocht zijn dan en hoe deze hebben bijgedragen aan deze zwarte cijfers....'kleine' hints:

- De 11 miljoen aan transfersommen bestond voor 90% uit transfersommen voor Haller en Amrabat.
- Haller werd op 15 mei 2017 verkocht.
- Amrabat werd op 30 juni 2017 verkocht.

Algemeen directeur van Schaik (die altijd de onderhandelingen deed) had op 30 juni 2017 zijn laatste werkdag.

Nou, succes he!

Verder snap ik niet waarom je me vraagt naar voorbeelden van technisch managers waarbij het aankoopbeleid wel altijd een schot in de roos is. Het Neefje heeft bijna Alles verkeerd gedaan. Wat heeft dat met technisch managers te maken die alles goed doen?

18 oktober 2018 om 22:06

Labyad verkocht onder Zuidam... maar dat maakt ook niet uit, die was ook verkocht als Pietje Puk td was geweest, een club komt en biedt, en dan bepaalt een club waaronder een td en een eigenaar of die weg mag en voor hoeveel

Als Zuidam 1 jaar eerder er zat was Haller ook verkocht, dat maakt toch geen bal uit?

Een kopende club kijkt toch naar welke speler ze willen hebben en niet wie de TD is??????? doe niet zo mal

18 oktober 2018 om 18:19

Gibson, wie heeft ten Hag aangesteld? Van Schaik. Wie heeft de Jong aangesteld? Van Schaik. Wie heeft in mei 2017 het contract met de Jong verlengd? Exact. Dus wie had er invloed op de afspraak dat de Jong zou worden doorgeschoven bij vertrek van ten Hag? Weer goed. Je gaat weer eens veel te kort door de bocht door het falen van de Jong af te schuiven op van Seumeren en Zuidam.

18 oktober 2018 om 22:03

gibson het ging mis omdat Ten Hag vertrok... het ging beetje mis omdat je je beste spelers niet altijd kan behouden Ayoub, Labyad kan je niet zomaar ff opvangen, of je nu Zuidam of v Schaik of de Kruyff heeft, garanties bestaan niet in het voetbal, bij niemand

vraag maar aan Ancelotti, v Gaal, Mourihno

18 oktober 2018 om 22:09

zonder v Seumeren was Utrecht al failliet... nu jaren subtop gehaald , bekerfinale vanuit kansloze situatie met grote schulden en de amateurs Alflen, en De Kruijff aan het bewind.

En nu zwarte cijfers

stap voor stap is Utrecht een stabiele club geworden met sportieve prestaties van 3x top 5... en met een lagere begroting dan clubs die wel in de top 5 staan qua financiele middelen.

Dus prima!

wat een kleuterniveau, het gaat niet om 1 persoon

een TD maakt niet in zijn eentje beleid

Ten Hag, v Seumeren, Zuidam etc etc hebben allemaal invloed gehad bij aankoop en verkoop van spelers en onder iedereen bij iedere clubs zitten daar goede of mindere aankopen of verkopen tussen..

hou toch eens op

duidelijk is wel dat dankzij Ten Hag voor veel geld is verkocht omdat hij goedkoop spelers tipten of spelers opstelden die onder hem beter werden en daarom voor veel geld verkocht konden worden

de nieuwe selectie moet zich nog waarmaken, De Jong begon verkeerd en mede door vele rode kaarten en wat pech zijn er punten verloren en dan komst er ook angst in een ploeg, dat is logisch, maar toch maar 3 punten achter op het rijkere AZ onze concurrent en ook op Vitesse, beide met hogere begroting en betere selectie? Dan staat Utrecht nog niet zo slecht ondanks slechte start met matige coach en veel pech... wat als dat team opeens gaat draaien en er in de winterstop nog een scorende spits wordt gehaald of 1e 11tal spelers als Bahebeck en Strieder fit raken en weer inzetbaar zijn

stelletje zuurpruimen.

v Schaik beslist toch niet in zijn eentje over kopen van een speler of aanstellen van een trainer? Daar beslissen toch meer mensen in mee?

en dat geldt ook voor Zuidam

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Lionel Messi is geen fan van Junior Firpo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren