Barcelona zit in zijn maag met Ronaldinho: ‘We gaan zien hoe dit uitpakt’

Woensdag, 17 oktober 2018 om

Ronaldinho schitterde jarenlang in het shirt van Barcelona en tegenwoordig is de Braziliaan ambassadeur van de Catalaanse grootmacht. Onlangs sprak de voormalig balkunstenaar zijn steun uit aan de omstreden politicus Jair Bolsonaro. Barcelona zou volgens diverse Spaanse media daarom nadenken om te breken met Ronaldinho.

De uiterst rechtse Bolsonaro kreeg begin oktober 46,3 procent van de stemmen bij de Braziliaanse presidentsverkiezingen. Omdat de winnaar minder dan de helft van de stemmen heeft gehaald, volgt eind oktober een tweede ronde. Bolsonaro neemt controversiële standpunten in aangaande onder meer homoseksualiteit en de doodstraf.

Ronaldinho steunt Bolsonaro en dat is naar verluidt tegen het zere been van Barcelona. Josep Vives, woordvoerder van de Spaanse topclub, reageert bedachtzaam als hij wordt bevraagd over de kwestie. "Onze democratische waarden komen niet overeen met wat wij gehoord hebben over deze kandidaat", aldus Vives.

"We respecteren de vrijheid van meningsuiting en dus ook de woorden van Ronaldinho. We hebben nog geen beslissing genomen (of Ronaldinho in zijn huidige rol actief blijft voor Barcelona, red.). We gaan in de toekomst zien hoe dit uitpakt", besluit de woordvoerder, geciteerd door verschillende Spaanse media, waaronder Sport.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door toss)

Kunnen we niet nog een keer terug na de tijd en dit soort spelers weer wekelijks zien spelen. Ronaldinho was typishc zon speler die plezier had in het spelletje en iedereen voor schut zette als het moest.

17 oktober 2018 om 18:12

Zo een voetballer waarvan je nog wekelijks compilaties opzoekt op youtube en ze nooit beu wordt

18 oktober 2018 om 00:07

Onmogelijk in het huidige resultaat voetbal. Helaas.

Ik kan me dit wel voorstellen. In Catalonië wil altijd als zeer liberaal en progressief overkomen naar buiten, Barça is een soort uithangbord van Catalonië en ondanks dat Ronaldinho niet meer voor Barça speelt is hij natuurlijk wel vertegenwoordiger van de club. En dit soort politieke stromingen zal Barça als club totaal niet mee willen worden geassocieerd.

En hoewel iedereen natuurlijk zijn recht heeft op zijn of haar politieke mening en voorkeur vind ik het wel onbegrijpelijk dat Ronaldinho met een dergelijke, toch discutabele, politiek leider in zee gaat.

17 oktober 2018 om 16:13

Wat bedoel je precies met ‘in zee gaat’.
Ik heb het getracht op te zoeken, en kom niet verder dan een instagram post van zowel Ronaldinho als Rivaldo(Rivaldo is door VZ buiten wegen gelaten, maar Barca wil ook met hem scheiden). Ook heeft Lucas Moura van Tottenham zich uitgelaten over Balsenero.
Verder kan ik me zeker in jouw eerste alinea vinden, en snap ik Barca ook wel.
Maar vraag me af of jij meer info hebt omdat je in zee gaan met schrijft.

Vriendelijke groet

17 oktober 2018 om 16:17

Het is te kort door de bocht om te zeggen dat Ronaldinho in zee gaat met deze politiek leider. Wanneer men zich verdiept in Brazilië kom je al snel te weten dat een overgroot gedeelte van de bevolking helemaal klaar is met de corruptie in de politiek en het geweld op straat. Zij kiezen voor Bolsonaro omdat ze denken dat hij deze problemen op kan lossen.

Ronaldinho doet dus niks raars wanneer hij zijn steun richting deze presidentskandidaat uitspreekt. Alsof Ronaldinho het met alle standpunten van deze persoon eens is. Barcelona doet hier niets anders dan zich laten beïnvloeden door de publieke opinie terwijl de zaak veel gecompliceerder ligt.

17 oktober 2018 om 17:45

Wat een heerlijke reactie en de enige juiste manier van hier tegeaan kijken.

17 oktober 2018 om 18:16

Sterke reactie Farac. Velen vergeten in dit geval de context. Zoals je al beschrijft is de context in Brazilie heel anders dan in Spanje en daarom kom je tot andere keuzes en uitspraken dan wanneer je in Spanje woont. Jammer dat dit mogelijk niet begrepen wordt.

Dus om te willen/ kunnen oordelen over de uitspraken van Ronalidinho moet je de context kennen en niet vanuit je westerse of catalaanse gedachten goed denken.

17 oktober 2018 om 18:25

Klopt er zijn veel problemen in Brazilië maar je hebt mannen zoals Trump, waar bij sommige zich al afvragen hoe zo iemand president maar goed, ieder zijn mening. Dan zijn en mannen zoals Bornasaro. Dit is geen discussie meer tussen links en rechts. Deze vent is gestoord en voor veel dingen die hij heeft geuit zou zo iemand niet in aanmerking moeten komen voor het leiderschap. Politici zoals deze spelen slim in op de onrust in een land en beloven verandering. Maar als het zo gaat zijn zoals hij het benoemt dan gaat Brazilië alleen maar verder achteruit..

17 oktober 2018 om 18:34

JvL-united. Ik ben zelf helemaal niet van mening dat deze man de oplossing is voor Brazilië. Het is echter erg begrijpelijk dat veel Brazilianen geen andere oplossing zien voor de problemen in het land. Daarbij komt nog eens dat Ronaldinho deze functie vervult omdat hij een groot voetballer was, niet een groot politicus of denker. Onterecht dus dat hij daar nu op afgerekend zou worden.

17 oktober 2018 om 16:18

Praktisch de helft van Brazilië steunt de man. Wat is er precies, concreet, zo onbegrijpelijk aan?

Overigens wel ironisch dat Barca beweert dat het stemmen op een bepaalde kandidaat indruist tegen de "democratische waarden". Begrijpen ze de betekenis van het woord democratie dan niet helemaal?

17 oktober 2018 om 16:33

1 van de kernwaarden van de democratie is bijv. gelijkheid. Het discrimineren van homoseksualiteit door een presidentskandidaat is dan ook niet te verenigen met deze democratische waarden. Vooral gezien de verwevenheid van enerzijds democratie en aan de andere kant onze westerse tolerantie en normen en waarden.

17 oktober 2018 om 16:40

Deze Bolsonaro heeft zelf aangegeven dat hij liever een dictatuur had. Dit is echt een heel heel foute man, dus ik snap Barca volledig in deze.

17 oktober 2018 om 16:48

@berserko

Iemand uitsluiten omdat hij een andere politieke voorkeur heeft is anders ook best een dictatoriaal trekje wat Barca dan ten toon spreidt.

17 oktober 2018 om 16:56

Bolsonaro komt niet echt over als een toffe peer inderdaad. Maar als je land gebukt gaat onder corruptie en geweld kan ik begrijpen dat je een keuze maakt die vanuit onze maatschappij onbegrijpelijk lijkt. Zo heb ik een Filipijnse collega die groot fan is van Duterte en beweert dat de leefomstandigheden drastisch verbeterd zijn in zijn land sinds hij president is.

17 oktober 2018 om 16:58

Homo's werden tot voor de jaren 60 vrijwel overal gediscrimineerd, democratie of niet. Doen alsof je homo acceptatie nodig hebt om tot geweldige civilisaties te komen is complete kul.

17 oktober 2018 om 17:04

Nee Master D, dat is een commercieel bedrijf dat een afweging maakt wat wel en niet bij dat bedrijf past qua promotie. Is echt heel anders dan een land als dictatuur willen besturen.

17 oktober 2018 om 17:05

Maar ze worden gesponsord door Qatar???

17 oktober 2018 om 17:05

Ik snap best dat mensen die al jaren lijden onder corrupturie op hem stemmen, hen neem ik niks kwalijk.

17 oktober 2018 om 16:22

Daarom is het in deze als voetballer, of staf van een voetbalclub, het verstandigst om je prive en daarmee ook je politieke voorkeur, gescheiden te houden. Het zal nooit Ronaldinhos intentie geweest zijn om tegen het zere barcelona been aan te schoppen. Omgekeerd zal hij het vast ook niet leuk vinden om te horen dat barcelona zich distantieert van zijn uitspraken. Hij zal vast denken: privé en werk moeten gescheiden blijven.

In deze had hij zich niet moeten laten verleiden tot een antwoord, of wellicht zijn politieke voorkeur niet kenbaar maken op een social-media platform als instagram. (Ik weet niet hoe dit aan het licht is gekomen in deze).

17 oktober 2018 om 16:44

Maar moet je je dan ook vorstelijk laten sponseren door een homohatende schurkenstaat uit het midden oosten? Pure hypocrisie om maar goedkoop te scoren.

Ik snap niet zo goed waarom een Ronaldinho niet een bepaald standpunt mag innemen. Waar tegelijkertijd de aanvoerdersband in LGTB kleuren gedragen word. Het lijkt tegenwoordig alsof er maar 1 standpunt gepredikt mag worden: iedereen gelijk, maar niet met een andere mening.

17 oktober 2018 om 16:42

Over het algemeen ben ik het geheel met je eens maar deze man is echt heel fout en veel gevaarlijker voor de democratie dan andere populisten.

17 oktober 2018 om 16:56

Waarom verklaar jij de democratie heilig? Waarom mogen er geen mensen zijn die geen fan zijn van het democratische systeem?

17 oktober 2018 om 16:57

Maar ondertussen als club wel het geld van Qatar aanpakken waar ze precies ten uitvoer brengen wat deze populist predikt. Dat vindt men bij Barca echter prima. Wat een hypocriete club is het ook.

17 oktober 2018 om 17:08

Ik zeg niet dat ze er niet mogen zijn, maar ik zou er persoonlijk niet mee geassocieerd willen worden en snap het ook als een club dat niet wil. Los van of het hypocriet is dat ze wel met Qatar in zee gaan. Een kapotte klok geeft ook twee keer per dag de juiste tijd aan.

17 oktober 2018 om 17:24

Hoe lang is brazilie ondertussen een democratie en hoe geweldig vergaat het Brazilie? Jij denkt werkelijk dat de bevolking van brazilie het voor het zeggen heeft in het huidige democratische systeem?

17 oktober 2018 om 17:50

Berserko, blijkbaar hebben de 'democraten' er zo'n puinhoop van gemaakt, dat de bevolking nu achter deze 'foute man' staat. Dat is in meerdere landen voorgekomen en wanneer zoiets gebeurt, wordt er daar in Westerse landen heel negatief over gepraat, o.a. omdat zulke kandidaten meestal gedachtes hebben die niet overeenkomen met de Westerse normen en waarden, zoals bijvoorbeeld als het over homoseksualiteit gaat. Maar als de, meestal arme, bevolking een keuze moet maken tussen gelijke rechten voor homoseksuelen of een beter bestaan opbouwen onder een nieuwe populist/president, is die keuze snel gemaakt. Gelijke rechten zetten namelijk geen brood op de plank.

17 oktober 2018 om 19:01

Als je denkt dat het zo slecht gaat in Brazilie door toedoen van het democratische systeem, dan kan ik je niet serieus nemen hoor. De hele politiek is zo corrupt als de pest daar, maar dat is niet omdat ze een democratie hebben maar ondanks de democratie.

17 oktober 2018 om 19:03

Als het slecht gaat kijken we meer naar ons eigen belang dan het sociale belang, dat is universeel. En hoewel het wel te begrijpen is, maakt het dat nog geen goede ontwikkeling, of wel? Hitler's populariteit was ook te verklaren, maakt dat het oke?

17 oktober 2018 om 22:32

Maar ze hebben alle banden met Qatar gebroken.

17 oktober 2018 om 18:55

Dat wordt hier in ieder geval niet gezegd, maar het recht op vrije meningsuiting is iets anders dan vrij zijn van consequenties van je meningen. Barcelona wil als bedrijf niet geassocieerd worden met deze presidentskandidaat en dus kan dat gevolgen hebben voor Ronaldinho. Ik kan bijvoorbeeld vinden dat de nazi's hartstikke toffe gasten waren, daar ben ik helemaal vrij in. Maar het Anne Frank museum zal me niet snel een baan aanbieden.

18 oktober 2018 om 03:25

Natuurlijk mag hij een bepaald standpunt innemen, maar dat wil niet zeggen dat Barcelona hem dan ook niet de laan uit mag sturen. Iemand die in een rehabilitatie kliniek werkt mag ook iedere dag een jointje roken, maar wil die kliniek zo iemand daar hebben werken?

Barça zegt niet dat hij deze mening niet mag hebben, maar dat ze twijfelen of ze iemand met deze mening in dienst willen hebben en dat is natuurlijk hun goed recht

Het zegt allemaal niet zo veel. Dat hij zijn steun uitspreekt aan kandidaat x, kan ook alles zeggen over het alternatief dat kandidaat y biedt. Van wat ik gehoord heb worden die presidentsverkiezingen een keuze van aan wie hebben ze het minste hekel. Een kandidaat van een partij die de laatste jaren vooral veroordelingen voor corruptie aan hun broek hebben, tegen een Braziliaanse versie van Donald Trump.

Ach maar zich ondertussen wel (net als elke topclub overigens) met bedrijven uit landen in Arabië of het M-O die er dezelfde standpunten op na houden wat betreft homoseksualiteit ed. Nu omdat de media er op in speelt en het een topic wordt reageert men bij Barcelona zo maar als niemand wat zegt is er geen vuiltje aan de lucht. Selectieve verontwaardiging dit

Hilarisch hypocriet natuurlijk dit. Barcalona wordt al jarenlang hevig gesponsord door organisaties die precies dezelfde standaarden erop na houden, maar dan hoor je Barcelona niet.

Dus als je anders denkt dan andere dan word je ontslagen.. Volgens mij heb je vrijheid van meningsuiting en vrijheid van stemrecht. Soms zijn bepaalde dingen echt krom vind ik...

17 oktober 2018 om 19:06

Vrijheid van meningsuiting en stemrecht staan totaal niet ter discussie. Maar een bedrijf heeft ook de vrijheid om wel of niet met mensen in zee te gaan op basis van hun overtuigingen, dat is echt iets anders.

Het is wel vaak gedonder binnen barca. Zelfs Cruyff heeft nog niet zo lang geleden het ere voorzitterschap teruggegeven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4906 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona3423
3.Sevilla315
5.Getafe278
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AspiazuUnknown
M. ter StegenKeeper150
F. de JongMiddenvelder151
PiquéVerdediger141
A. GriezmannAanvaller145
Sergi RobertoVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

Brazilië
900 fans
Middenvelder, 39 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 11 december
Liverpool is een van de zes clubs die de ontwikkelingen rond Neymar in de gaten houdt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren