‘Ik ben een beetje uit de bocht gevlogen met de vergelijking met Busquets’

Woensdag, 17 oktober 2018 om 13:54Dominic Mostert

Sam Allardyce neemt zijn woorden over Eric Dier en Sergio Busquets gedeeltelijk terug. Na de wedstrijd tussen Spanje en Engeland (2-3) van maandagavond zei de clubloze trainer dat Dier niet onderdoet voor Busquets. Dat was geen handige uitspraak, erkent Allardyce nu in gesprek met Sky Sports. Hij vond dat de Engelsman wel een hart onder de riem kon gebruiken.

Allardyce had in eerste instantie gezegd dat 'alle lof voor Busquets moet stoppen', aangezien hij 'niet beter of slechter is dan Eric Dier'. "Buquets onderschept ballen en zet het spel dan weer voort, hij is erg intelligent. Hij doet niet veel meer dan dat en wordt er enorm voor geprezen. Dier doet hetzelfde, maar krijgt daar juist enorm veel kritiek voor", voegde hij eraan toe. Zijn reacties leidden tot verbazing en inmiddels erkent Allardyce dat zijn bewoording niet handig was.

"Ik ben een beetje uit de bocht gevlogen. Maar op die avond was hij beter dan Busquets", stelt de voormalig bondscoach van Engeland. "Als je het hebt over hun hele carrières, dan niet. Ik kwam op dat moment vooral op voor Dier, die heel veel kritiek heeft ontvangen. Men roept dat hij niet goed genoeg is voor Engeland en niet hoort te spelen. Er is veel negativiteit in de pers." Allardyce is wel onder de indruk van Dier, die het spel volgens hem simpel houdt en altijd goed gepositioneerd staat.

"Hij had bovendien een geweldige tackle in huis (op Sergio Ramos, red.). Daarmee zette hij die avond de toon voor Engeland", vervolgt Allardyce, doelend op een sliding in het vijandelijke strafschopgebied, waarvan de beelden een hit waren op sociale media. "Het is niet meer de bedoeling dat je de man en de bal raakt, maar het was een goede tackle om iedereen de juiste mentaliteit bij te brengen. Het was net als een goede pass, een goede kopbal of een goed schot: het zorgde ervoor dat Engeland een streepje voor had."Gerelateerd

Meer sportnieuws

5 reacties (laatste reactie door dvv20)

Sjaak polak onderschepte ook ballen en zette het spel voort. Deed ook niks onder voor Busquets.

17 oktober 2018 om 15:05

Nu onderschat je Sjaak Polak toch echt, in tegenstelling tot ene Busquets had Sjaak Polak een fantastische trap is zijn poten.

Verder was het wel vrij duidelijk dat hij gewoon Dier een hart onder de riem wilde steken. Er moeten wel een paar steekjes loszitten als je echt denkt dat Busquets en Dier van hetzelfde niveau zijn.

Wel mooi dat 'big' Sam gewoon alle terechte kritiek die wij hier gisteren over hem gespuit hebben ter harte heeft genomen en zich realiseerde dat hij onzin had uitgekraamd.
You stand corrected Sam!

Hij gedroeg zich als een achterlijke idioot na precies die tackle en dan nog doodleuk over intelligentie beginnen... man man man man

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Engeland

FIFA ranking: 4
104 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. PopeKeeper
B. ChilwellVerdediger
M. KeaneVerdediger
H. MaguireVerdediger
T. MingsVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Engeland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Engeland.

1 fan
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren