Update: ‘Korotaev keert eind april mogelijk terug naar Nederland’

Donderdag, 14 maart 2019 om

Aleksei Korotaev raakte afgelopen week andermaal in opspraak. Het hof van beroep in Dubai besloot dat de mede-eigenaar van Roda JC Kerkrade een bedrag van achttien miljoen euro moet terugbetalen aan een groep beleggers. Frits Schrouff, grootaandeelhouder van de Limburgse club, baalt ervan dat er opnieuw onrust is rond de Russisch Zwitserse zakenman.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Aleksei Korotaev nog volledig eigenaar van Roda worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door rechtdoorzee)

Investeerders en sportverenigingen is nooit een goede combinatie. Je hebt belangen 'opbrengst' en 'sport' die vaker tegenstrijdig zijn dan overeenkomstig.

De onrust hebben ze zelf gemaakt op het moment dat ze deze man toelieten aandelen te kopen. Er was toen al bekend dat er schimmige constructies aanwezig waren en zijn handelen niet bepaald altijd integer is geweest. Dan moet je nu niet gaan klagen.

17 oktober 2018 om 13:47

Helemaal mee eens, ik snap ook niet dat een club zich zo kapot laat maken door zo’n corrupte miljardair?
Roda, (vroeger) toch altijd een waardige subtopper in de Eredivisie geweest die ook met een paar Knvb bekers aan de haal ging, die zo snel eigenlijk zijn afgezakt naar de Eerste Divisie.
Heel erg jammer.

17 oktober 2018 om 16:31

Je bent je er wel van bewust dat Roda eigenlijk altijd het speeltje van een investeerder is geweest? Alleen was de persoon hiervoor een Nederlander. (Arnold Hendriks) Er is in dat opzicht weinig veranderd. De club heeft altijd op kapitaal gedraaid ipv het opleiden van jeugd.

14 maart 2019 om 08:55

Zie dat je comment van oktober is, maar door update nu weer naar boven is gekomen, maar wat je zegt klopt deels natuurlijk. Roda is altijd afhankelijk geweest van een investeerder, Nol Hendriks. Maar hij was een man uit de regio, een echte supporter. Deze Rus doet het puur voor de investering en ziet Roda echt als iets zakelijks. Dus er moet winst komen. Nol was een echte supporter, gunde de club alles en wilde ook helpen ipv alleen maar winst. Waarbij ik niet wil zeggen dat een supporter als voorzitter ook altijd goed gaat hoor, die denken vaak minder rationeel door de emotie 😉

Hoe kan je eigenlijk een cheque uitschrijven van zoveel geld? Ik heb serieus geen idee hoe zoiets in zijn werk gaat.

17 oktober 2018 om 12:30

Gewoon zoals je het zegt.

17 oktober 2018 om 12:57

Fair enough.. laat ik de vraag anders stellen. Wat voor middelen heb je nodig om een cheque te kunnen schrijven? Hoe werkt dat met bank garanties en rechtsgeldigheid? Ik kan ook een cheque voor al mijn vrienden schrijven van 1 miljoen.

17 oktober 2018 om 13:49

Ik denk dat een cheque ook symbolisch is, hetzelfde met die acceptgiro die niemand meer gebruikt volgens mij.
Uiteindelijk wordt het toch een bankoverschrijving.

17 oktober 2018 om 14:15

Er zijn geen garanties. Degene die de cheque accepteert als betaalmiddel is verantwoordelijk voor het feit dat degene die de cheque schrijft ook daadwerkelijk dat bedrag op zijn of haar bank heeft staan.

In Nederland worden nauwelijks nog cheques geschreven maar in Amerika is dit nog wel vrij normaal.
Sowieso zijn cheques ook vrij makkelijk te vervalsen.

17 oktober 2018 om 15:21

Ahh, bedankt voor de uitleg. Dan blijft het helemaal een bijzonder verhaal wat er hier allemaal gebeurd.

17 oktober 2018 om 13:00

Maar dat heeft hij dus niet gedaan, een cheque uitschrijven van zoveel geld... er lopen meerdere rechtzaken tegen de beste man en hij is al vrijgesproken van de ongedekte cheque, waarvoor hij eerst nog eigenlijk 3 jaar de gevangenis in zou moeten. Daar is alleen nog een boete van 3500 eu van over, die op korte termijn zeer waarschijnlijk ook van de baan gaat (volgensmij uitspraak a.s. vrijdag). Daarna kan Korotaev (als die uitspraak dus wel positief uitpakt) tegen deze 'boete' ingaan. Er is dus nog niks zeker van wat hij zou moeten betalen.

14 maart 2019 om 08:53

Idd,maar een club als Roda zal,denk ik,wanhopig zijn,aangezien ze als gedegradeerde eredivisionist de inkomstenbronnen zien opdrogen.
Hij was al in beeld toen ze nog Eredivisie speelden,maar ook toen ging het al niet best op dat vlak.

14 maart 2019 om 10:05

Toen zaten er ook andere mensen, ene Caanen kan ik me herinneren. Sinds die van Veldhoven bij Roda zit, is het er wel vrij rustig. Zelfs tijdens de degradatie bleef het er vrij rustig.

Dit is echt de meest lachwekkende soap van de afgelopen periode in voetballend Nederland! Roda moet zo snel mogelijk van deze kolderman af zien te komen en op eigen voet zelf verder gaan bouwen. Promoveren zal dit seizoen zeer lastig worden, ze gaan waarschijnlijk zelfs buiten de top 5 vallen in de competitie. Met een jonge talentvolle ploeg komend seizoen een gooi doen naar de titel lijkt mij het juiste plan.

Als zijn handtekening echt vervalst is en hij onschuldig is in deze zaak is het natuurlijk wel heel erg sneu voor hem, en voor Roda. Ondanks dat hij de schijn tegen heeft, ben ik benieuwd wat hij bij Roda gaat doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Toni Kroos wordt al langer gelinkt aan een overstap naar Manchester United en de Engelsen krijgen in januari mogelijk hun zin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren