Oranje toont na stroeve start karakter in burenruzie met België

Dinsdag, 16 oktober 2018 om

De vriendschappelijke wedstrijd tussen België en Nederland heeft dinsdagavond geen winnaar opgeleverd. Oranje kende een stroeve start in het Koning Boudewijnstadion in Brussel en moest door een treffer van Dries Mertens al vroeg in de achtervolging. Het team van bondscoach Ronald Koeman herpakte zich echter en hield dankzij een doelpunt van basisdebutant Arnaut Danjuma Groeneveld toch nog een gelijkspel over aan de burenruzie: 1-1.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Een terechte uitslag?


Gerelateerd

289 reacties (laatste reactie door blieke)

België leek weinig zin te hebben buiten de eerste twintig minuten, we kunnen zoveel meer dan wat we deden echt jammer. Daarnaast ben ik enorm jaloers op Depay, wat een fantastische speler. Depay Motm! En Tielemans slechtste speler vandaag.

16 oktober 2018 om 22:36

Ach. Goede wedstrijd om iedereen wat rust te gunnen en spelers te testen. Beide ploegen maakten er ook een vermakelijk schouwspel van, zodat het geen overbodig gebeuren werd. Wel jammer dat Eden moest starten en Witsel zich 90 minuten moest te pletter lopen. Die gaan het nog zwaar genoeg krijgen dit seizoen.

16 oktober 2018 om 22:56

Vanaken vind ik beter dan Tielemans momenteel. Het leek net alsof Matinez Tielemans minuten geeft enkel om hem weer in vorm te krijgen

16 oktober 2018 om 23:06

Onbegrijpelijk dat Vanaken geen kans kreeg. We misten duidelijk creativiteit op het middenveld.

16 oktober 2018 om 22:38

Depay speelde echt enorm sterk en dat al zeker 10 interlands op rij. Hij lijkt me echt volwassener geworden in zijn spel. Speelt enorm sterk als inzakkende spits in een Firmino rol en combineert dit met schitterend voetbal en trucjes.

16 oktober 2018 om 22:42

In een Firmino rol? Die twee zijn als spits in de verste verte niet met elkaar te vergelijken. Het enige wat vergelijkbaar is, is dat het allebei van nature geen spitsen zijn.

16 oktober 2018 om 22:44

Ik vind van wel, beide zeer sterk meevoetballend en beide zeker geen diepe spits. Beide spelen met prima afmakers op de flank en moeten een bal kunnen vasthouden en diep geven.

16 oktober 2018 om 22:44

Depay was eigenlijk sinds zijn PSV periode al de hoop van Oranje. Mooi dat hij het nu toch waar begint te maken. Is veruit je beste speler en lijkt nergens meer van onder de indruk te zijn. Goede speler.

16 oktober 2018 om 22:39

Als België minder is hebben ze geen zin. Als ze goed zijn. Komt het eruit. Zielih

16 oktober 2018 om 22:48

Is natuurlijk een zwak excuus maar ergens heeft hij wel een punt. België miste De Bruyne, een van de beste al dan niet de beste spelmaker in de wereld, en nu zaten ze opgescheept met een Tielemans en Witsel die beide amper iets kunnen creëeren. Maar goed ik vond persoonlijk Oranje de betere ploeg qua spelbeeld imo, die Belgen liepen maar wat aan te modderen in de 2e helft.

16 oktober 2018 om 22:55

@cholo
En bij Oranje deden de captain (van Dijk), Wijnaldum, spelmakers Frenkie de Jong en Propper niet mee. Vooral de laatste 2 dicteren het spel voor de rest van de ploeg en kan in geen velden of wegen worden vergeleken met het statische en creativiteit-missende middenveld wat vandaag aan de aftrap verscheen. Volgens mij stond Belgie met meer reguliere basisspelers aan de aftrap dan Nederland.

16 oktober 2018 om 22:58

Als je met slechts 2 basisspelers speelt in de 2de helft heb je weinig zin.

16 oktober 2018 om 23:03

Belgie begon met 5-6 basisspelers en wij met 4-5. (Ik weet niet of die Thielemans doorgaans basis is maar goed). Ik vond het sowieso een nietszeggend pot, beide kanten misten de nodige spelers en het was een ordinaire oefenpot. Ik hoop nog is een echte wedstrijd met inzet te zien tegen onze Zuiderburen waar we allebei een fitte 11 hebben.

16 oktober 2018 om 22:46

Ik denk dat België zichzelf nogal goed vindt. Ik denk dat vandaag bleek dat dit een beetje onterecht is.

16 oktober 2018 om 22:53

Kijk eens naar alle oefenwedstrijden van Belgie de afgelopen tijd. België speelt enkel tegen landen die niet eens in de top 30 staan van de coefficientenlijst. Behalve dat dit het onterechte gevolg heeft dat ze nu op de 1e plaats staan, vind ik het ook geen echte krachtmeting. Ze hebben weliswaar ook tegen een Portugal en Mexico geoefend, maar deze niet gewonnen. Dat ze dan wel winnen van een Saudi Arabie of Schotland doet mij niet zo veel.

16 oktober 2018 om 23:05

Daar heb je wel een punt, Belgie oefent amper tegen echte toppers. Enerzijds is dat natuurlijk wel slim want zo vermijd je het risico om in pot 2 te komen bij lotingen, iets waar Spanje en Engeland niet aan dachten aangezien zij doorgaans enkel oefenen tegen absolute toppers.

16 oktober 2018 om 23:15

En 3de plaats op het WK waar eindwinst zeker ook had gekund? Misschien moet je daar eens naar kijken ipv (terecht) aan te geven dat België vaak niet oefent tegen de grote landen. Wat een jaloezie zeg, niet normaal.

Myvision gaat even zijn uitspraak staven op basis van 1 wedstrijd, goed bezig kerel. De eerste 20min van die match kwam Nederland er trouwens totaal niet aan te pas voor moest je dat vergeten zijn. Hazard dolde met de hele achterlinie van NL. Nederland komt terug in de match dankzij een blunder achterin waarna ze daarna zeker een sterke wedstrijd speelden met Motm Depay. Vergeet echter niet dat je, vooral in de 2de helft, tegen een B ploeg van België speelde. Totaal niet nodig dus om zo'n ongefundeerde uitspraak te doen.

16 oktober 2018 om 23:20

Wat een lulkoek. België mag met een punt gelukkig zijn. Als als als....

16 oktober 2018 om 23:26

Nee Lamanita5, ik staaf mijn uitspraken aan die onbelgische arrogantie die na een goed resultaat op het WK jullie echt naar de kop is gestegen. Al drie eindtoernooien zouden jullie met dit sterrenensemble gaan domineren, ik heb er geen eentje gezien. Ook het laatste WK was niet om naar huis te schrijven.h

En een "eindwinst had zeker ook gekund"...daar moet je bij ons Nederlanders echt niet mee aankomen. Naast dat we drie Wkfinales hadden kunnen winnen, hadden we ook het Wk'98 en Ek2000 moeten winnen. Had gekund in de sport telt niet he.

Na zo'n eindtoernooi begin je weer bij 0.wij Nederlanders zijn er onderhand achter dat een wedstrijd niet 20minuten, maar 90 minuten duurt. Erg knap hoor, dat Belgie even 20minuutjes geraasd heeft tegen het C-elftal van Nederland.

Nu heeft Belgie de namen en Nederland de potentie. Ik ben benieuwd wie de komende eindtoernooien het beter gaat doen.

16 oktober 2018 om 23:29

De voorhoede van Belgie is heel goed inderdaad en daar had Nederland het moeilijk mee. Maar ook niet heel gek als je je enige echte topverdediger mist en de andere verdedigers vrij jong zijn. Bovendien speelde oranje met een compleet ander middenveld dan normaal (alhoewel Blind op 6 wel mag blijven staan). Maar Belgie speelt toch ook tegen een B ploeg van Nederland? Het enige dat je in die zin kan concluderen is dat Belgie een goede eerste 11 heeft, maar dat een grotendeels B elftal van Nederland niet onderdoet voor een B elftal van Belgie. So be it. De Belgen hebben een leuk elftal. Dat hebben wij ook over drie a vier jaar. Mooi!

16 oktober 2018 om 23:31

Vergeet jij ook ff niet dat je tegen een B Oranje speelde blaaskaak en ook nog eens in je eigen stadion. Jaloezie is geen sprake van want we hebben niets om jaloers op te zijn. Wij hebben ORANJE!!! Een ploeg die ons heel veel heeft gebracht in het verleden. Nu uit het dal komt en even laat zien dat jullie niet de enige zijn die kunnen ballen.

16 oktober 2018 om 23:34

@myvision

Ik staaf het succes van de Belgen aan de irrationele reacties over de Belgen die hier welig tieren. Het moment dat er geen meer zijn weet ik dat de gouden generatie definitief voorbij is en dat geen Nederlander meer wakker ligt van eventueel Belgisch succes.

Damn, jaloezie is een vies beestje.

16 oktober 2018 om 23:37

"mag blij zijn met een punt"...yeah right, in een vriendschappelijke wedstrijd haha.

Myvision, waar halen zoveel Nederlanders het toch vandaan dat de Belgen arrogant zijn? Omdat enkele analisten bij de voorbeschouwing tegen Tunesië zeiden dat dit een makkelijke klus zou moeten zijn? Want dat is wat ik hier vaak lees. Als de marktwaarde van de ploeg het tienvoudige is van de tegenstander, is er volgens mij niets mis mee met jezelf als favoriet te zien. Anders is het weer valse bescheidenheid, maar goed, vaak is het natuurlijk nooit goed voor bepaalde mensen. Ik denk dat de omkadering van de Belgische ploeg en de spelers nauwelijks op arrogantie te betrappen zijn, dat is tenslotte wat telt. Niet wat enkele analisten (vaak Jan Mulder btw) bij een voorbeschouwing uitkramen. Ook bij de modale voetbalvolger in België had niemand verwacht dat we bijvoorbeeld Brazilië gingen uitschakelen.

Er is dan ook echt nauwelijks een Belgische voetbalvolger die serieus zou durven zeggen dat "dit sterrenensemble zou domineren". Wel dat dit een unieke generatie is voor ons klein land en dat we nu resultaten zouden moeten kunnen behalen. Het WK van België was juist een zeer mooi WK met mooi voetbal waarbij ze de sterkere tegenstanders niet ontlopen hebben. Kijk, ik heb totaal niets tegen NL, vind het juist heel goed dat ze boven water komen. Alleen dacht ik vaak dat mede Belgen teveel wrok koesterden tegenover NL. Wat ik hier lees op dit forum is alleszins niet veel beter. Zeer jammer imo.

16 oktober 2018 om 23:59

haha ik wist dat deze reacties binnen gingen komen. de jaloezie is om van te smullen!

"ik denk dat belgiã« zichzelf..."

jesus jullie hebben enkele leuke momenten gehad maar gaan we nu echt al meteen groot doen?

belgiã« heeft zojuist veruit het beste voetbal neergelegd op dit wk. hier en daar wel een momentje zoals tegen japan. maar uiteindelijk ook weer op een memorabele manier opgelost. nee hoor. dat hadden jullie niet klaargespeeld. wat een joke! waarom staat belgiã« op nummer 1? omdat ondanks belgiã« niet altijd op zijn niveau speelt, belgiã« amper (buiten tegen whales en fra...you know who) een match verliest. misschien eens naar de belgische stats kijken. zelf "wonder voetbal" land spanje kijkt sinds het wk op naar dit belgiã«.

je mag ook niet vergeten dat belgiã« nog altijd een "project in working" is. waar stond nederland de voorbije 5 a 6 jaar nu ook al weer? yeps! in de kranten met daar boven "sjonge jonge jonge (facepalm)" in grote letters geschreven.

begrijp mij niet verkeerd. geen belediging of zo. ik wenst dit nederland veel succes en hopelijk tot in de big 5 binnenkort. jullie zijn terug op een goed pad. maar om nu ineens groot te gaan doen na 1 oefenmatch....xd toont alleen maar de jaloezie.17 oktober 2018 om 00:15

Waar stond Nederland de voorbije zes jaar? Uhmm op dat moment verliezend wk finalist. Vervolgens, net als de Belgen, een derde plek zonder wonderelftal. Wat heeft België eigenlijk gepresteerd met dit zogenaamde superelftal? Ik zeg veel te weinig, maargoed een kinderhand is blijkbaar snel gevuld.

17 oktober 2018 om 00:18

Waar NL was? In 2014 nog 3e van de wereld. En na wat mindere jaren op weg terug naar de top. Belgie heeft op het wk bij vlagen goed spel gespeeld. Het beste? Twijfelachtig. Verder is dit Belgie nog lang niet memorabel te noemen in vergelijking met de prestaties van Oranje in het verleden. Deze zogenaamde gouden generatie is goed, maar niet goed genoeg vrees ik. We weten allemaal dat Belgie op nr1 staat omdat ze tegen mindere tegenstanders spelen en zo punten pakken. Ik vind ze op het moment gelijkwaardig als oranje.

17 oktober 2018 om 00:26

@ Bergkamp2

Geloof mij. Wij Belgen vinden ook dat we nog beter kunnen. Er is niemand in België die dat ontkend. Maar dat gevuld "kinder handje"staat wel op nummer 1 of niet soms?

Dus nog eens wat heeft Nederland de voorbije zoveel jaar gedaan? Toen jullie ( en inderdaad mijn reken fout) in de finale stonden was België zo goed als nergens.

17 oktober 2018 om 00:41

@ redondono5

haha jesus dit is om van te gieren. na 1 oefen match?? al meteen gelijkwaardig?? ineens het zelfde niveau van een belgie op zijn allerbeste? ok mate....

dus jullie hebben helemaal niet naar de wedstrijden van de belgen gekeken dit wk? geen wonder met zo een agressieve reacties. damn. de haat en jaloezie is groot zo te zien.

17 oktober 2018 om 00:48

Als je alleen oefenwedstrijden speelt tegeb landen buiten de top 30 van de wereld ranglijst, kom je logischerwijs snel op rank 1. Natuurlijk wel slim om pot zo 2 bij loting te voorkomen.. Maar goed. België is momenteel sterker dan Nederland. Ik gun het ze van harte. Ik zie de toekomst voor zowel Nederland als België vrij rooskleurig. Beiden hebben een zeer talentvolle lichting.

17 oktober 2018 om 06:13

Nederland heeft de voorbije jaren een mindere lichting gehad. Maar 4 jaar geleden nog 3de geworden op een WK. België doet de laatste 4 jaar leuk mee maar met deze generatie geweldige voetballers had je een prijs moeten pakken maar op zo’n moment lukt her nog steeds nier bij België. Maar voor deze 4 à 6 geweldige jaren waar was België toen, 20 jaar lang geen eindtoernooi bereikt behalve het eindtoernooi in NL/Bel. Daarnaast zijn een aantal spelers van jullie Belgisch elftal goed opgeleid hier of andere buitenlandse club. De generatie ban België wordt nu weer ouder terwijl Nederland nu mer jonge talenten al weer goed speelt. Ik ben toch wel benieuwd naar de Belgische jonge talenten

17 oktober 2018 om 07:28

Belgie speelde de tweede helft ook tegen een B ploeg van Nederland behalve Depay en Blind. Alsof dat zo veel verschil maakt

17 oktober 2018 om 08:05

Ze haalde de kwartfinale al via tunesië Panama en Japan dat is gewoon lachwekkend. Tegen brazilië waren ze bijzonder efficiënt, maar dat had zomaar de andere kant op kunnen vallen aangezien brazilië genoeg kansen creeërde. Tegen Frankrijk heeft België geen kans gehad.

17 oktober 2018 om 10:11

Wat zeg jij nou? België was volledig de bovenliggende partij in de eerste helft terwijl Frankrijk poogde te counteren zonder daar echt in te slagen en zonder ook maar 1x gevaarlijk te worden. Het had reeds 2-0 kunnen staan toen Frankrijk scoorde op die corner. De tweede helft waren ze wel scherper op de counter. Geen kans gehad zegt ie... jij hebt niet gekeken 😅

Leuke wedstrijd, zo zie je maar dat we meer keuze hebben vind Bergwijn & Depay leuk spelen samen. Toch weer die Strootman waar ik me dood aan irriteerde.. maar goed leuke pot hadden kunnen winnen jammer van die bal van Promes!

16 oktober 2018 om 22:39

Ik vond Strootman vrij goed spelen, had een aantal lekkere ballen naar voren en speelde en vertraagde het spel deze keer niet naar mijn idee.

16 oktober 2018 om 22:41

In balbezit wel ja. Maar had een aantal keer knullig balverlies waaruit zijn gebrek aan handelingssnelheid weer bleek.

17 oktober 2018 om 03:01

Ik vond echt een vertragende factor hebben. Hij deed z’n best maar het kan echt niet meer. Hij komt de bal ophalen om vervolgens weer tikkie breed of tikkie naar achteren te doen. Daarnaast 1x raken beheerst ie ook niet. Het gaat echt ontzettend langzaam. Het enige positieve van vandaag waren 2 pasen door de lucht en 2 onderschepping. Voor de rest nog wat schijncoachen. Het is jammer ik was vroeger echt fan hem. Maar hij is na z’n blessure gewoon simpelweg niet meer de oude geworden. Spelers als Frenky, Wijnaldum, Blind, Rosario, Proper, Vilhena zijn veel fitter en sneller.

16 oktober 2018 om 22:41

Strootman is gewoon klaar, gaat niet meer beter worden en zeker niet bij Oranje. Beter gewoon vertouwen geven aan Rosario, Vilhena, Van de Beek, De Jong dit zijn spelers met potentie die alleen maar beter kunnen worden

16 oktober 2018 om 22:46

Rosario deed het anders een stuk minder dan Strootman.

16 oktober 2018 om 22:52

Maar hij heeft wel de toekomst, Strootman hreft veel kansen gehad en helaas de kans niet gegrepen (mede door blessures wat enorm zuur is). Was altikd wel fan van de oude strootman

16 oktober 2018 om 23:01

sorry rosario? bij PSV een leuke speler maar laat hem eerst maat jong oranje spelen want dit niveau is te hoog voor hem

16 oktober 2018 om 23:06

Aan het begin ja, toen Strootman er uit ging was mede Rosario ervoor verantwoordelijk dat het tempo omhoog ging en er lekker werd getikt op het middenveld. Heeft een hogere handelingssnelheid en is veel meer van het 1 keer raken dan Strootman. Ook is het een atleet en is hij verdedigend sterker.

16 oktober 2018 om 23:16

Nee dat was Vilenha. Rosario was veelal balverlies. Van de PSV talenten die we hebben gezien lijkt vooral Dumfries degene te zijn die het makkelijkste aanhaakt en grote kans maakt op een basisplek. Bergwijn deed het nu beter, maar was toch minder dan Promes (die in mijn ogen voor het eerst echt liet zien waarom hij al die jaren opgeroepen werd). Blind speelde wederom zeer degelijk terwijl hij door het hele elftal geslingerd werd en ook de vrij liet toch een goede indruk achter na een wat onwennig begin. Van Aanholt viel ook zeer sterk in moet ik zeggen. Bracht samen met Vilenha flink wat extra power in het elftal. Ik mag trouwens wel hopen dat de discussie cilissen zoet nu echt afgelopen is. Cilissen had toch echt weer een paar fantastische reddingen. Die kopbal telde ik namelijk al.

16 oktober 2018 om 23:25

Zullen we het er op houden dat het middenveld met die twee beter in balans was. En Rosario leed alleen balverlies als hij risico nam en voor een diepe pass koos. Dat inzicht heeft Vilhena niet eens.
En zoals al eerder gezegd Bergwijn hoort op links. Als hij op rechts staat gaat hij alleen maar voor de voorzet / assist.

16 oktober 2018 om 23:33

Alleen met diepe ballen, zijn eerste balcontact was eem steekbal achteruit, zo in de loop bij Batshyaui (geen flauw benul hoe je dat schrijft ). Vond hem niet super sterk vandaag, niet zo goed als bij PSV althans, maar nog absoluut geen reden om hem af te schrijven, nuttige speler voor de toekomst lijkt mij.

16 oktober 2018 om 23:49

Haha ja dat was knullig, maar dat had eigenlijk een counter voor ons moeten worden. Iemand leed knullig balverlies op het middenveld en toen kwam de bal pardoes bij Rosario (miss wel zijn eerste balcontact) en toen ging het bijna mis ja.
Mensen beoordelen hem dan vooral daar op en vergeten de laatste 20 minuten waar hij gewoon goed gespeeld heeft en voldoende potentie heeft getoond. Wil hem wel eens zien met Frenkie naast zich denk dat dat echt wel een lekkere combi kan worden!

17 oktober 2018 om 00:01

Kan een fantastisch tandem vormen met Frenkie denk ik inderdaad, erg complementair aan elkaar, kunnen elkaar goed aanvullen denk ik. Wie weet wordt F. de Jong, Rosario, Wijnaldum wel het vaste middenveld de komende jaren.

16 oktober 2018 om 22:42

Ik vond bergwijn ongelukkig. Tegen Duitsland ook al. Bij psv wel echt heel goed. Leuke speler natuurlijk.

16 oktober 2018 om 22:47

Staat wel op rechts he. Hoort op links waar hij kan dreigen met naar binnen komen en gaan voor zijn harde schot of buitenom gaan wat hij altijd goed afwisselt bij Psv.

16 oktober 2018 om 23:06

Ik vond hem nog wel meevallen, had wel een aantal leuke infiltraties en acties. Rosario daarentegen was echt wel dramatisch, stond echt met knikkende knieën te spelen leek het wel.

16 oktober 2018 om 23:09

Ja klopt pieterpost. Gewoon blijven inbrengen. Kan alleen maar beter gaan als hij op z'n eigen positie staat.

Memphis is duidelijk beter geworden. Slim van hem dat hij United heeft verlaten voor Lyon. Ik ben benieuwd waar zijn top ligt.

16 oktober 2018 om 22:50

Zo zie je dat een trainer (Mourinho) een speler kapot kan maken.

16 oktober 2018 om 23:02

Volgens mij kan Van Gaal goed met talenten omgaan en lukte het toen ook niet. Heeft dus niet alleen met Mourinho te maken.

16 oktober 2018 om 23:08

Memphis Speelde maar een half jaar onder Mou. Daarnaast waren zijn concurrenten Rashford en Martial die toen misschien wel beter dan hem waren. Hij is gewoon te vroeg naar united gegaan.

1 ding is duidelijk. Memphis gaat na dit seizoen naar een echte topploeg als hij deze lijn voortzet. Man man man, wat was hij goed vandaag.

Tjsa, en NL leek weinig zin te hebben gedurende die eerste 20 minuten, anders hadden ze gewonnen!

16 oktober 2018 om 22:54

België leek weinig zin tijdens de hele wedstrijd op de 1ste 20 minuten na...

Depay was echt weer geweldig vandaag. waarschijnlijk de enige ook die momenteel op het moment van de spelers van Belgie zit individueel gezien, maar we hebben een hoop talent dat eraan komt en de resultaten worden ook steeds beter dus er breken hopelijk weer mooie tijden aan voor Oranje

16 oktober 2018 om 22:39

Ik denk dat heel veel Belgen ook liever frenkie de jong op hun middenveld hebben dan Tielemans of Witsel (waar ik nog nooit wat in heb gezien)

16 oktober 2018 om 22:43

We hebben ook spelers die 10 keer verder gaan raken dan Tielemans, maar dat is politiek. Witsel kleineren slaat nergens op. Frenkie zal heel blij mogen zijn als hij ooit het niveau haalt van de motor van het huidige Dortmund.

16 oktober 2018 om 22:52

Tielemans volledig uit vorm. Witsel-De Bruyne duo is echt goud waard. Witsel speelt ook vele malen beter met De Bruyne dan met Tielemans. Moet ook minder werk verrichten doordat De Bruyne een echte werkpaard is

16 oktober 2018 om 23:05

@mikiesmalling

zeker weten is Frenkie De Jong veel beter, die Tielemans is zwaar gestagneerd in zijn ontwikkeling sinds zijn vertrek naar Monaco maar Kevin De Bruyne, Dembele en Witsel hebben er zelfs voor gezorgd dat die Belgen een speler als Naingolan konden thuis laten op het WK. zover zijn wij momenteel nog niet maar wie weet over een paar jaar wel. we hebben eindelijk ook weer wat talenten lopen die iets extra's hebben

16 oktober 2018 om 23:17

Nainggolan kunnen thuislaten vind ik veel gezegd. Ik denk dat deze wedstrijd wel aantoonde dat de Belgen Nainggolan best kunnen gebruiken op dat middenveld.

17 oktober 2018 om 01:24

@ Mikie smalling

Praat voor je eigen land zou ik zeggen. Tielemans heeft zijn momenten maar Witsel staat daar zeer goed. Dan heb je De Bruyne waar je....ja zelfs geen woorden meer aan moet slijten, Dembele, en in de jongere kern is er ook weer nieuw talent aan het opkomen.

16 oktober 2018 om 22:41

Depay had een goede wedstrijd. Maar tussen Mertens, Hazard en De Bruyne heeft hij gewoon geen plaats. Ook Carrasco op zijn eigenlijke positie raakt hij bijlange niet aan. Overdrijven is ook een vak . Het is voor een reden dat hij 60 keer speelde voor United en het niveau nooit ook maar ergens aan kon.

16 oktober 2018 om 22:44

Memphis is spits.dus vergelijk hem dan met Lukaku en Batshuayiayoauaoa (ofzo). Dar zou ik hem nooit voor inruilen hoor.

16 oktober 2018 om 22:48

Wat een onzin. Depay is gewoon ontzettend goed geworden. Dragende speler bij zowel Lyon als de nationale ploeg. Carrasco is een leuke voetballer, maar ik schat Depay veel hoger in. En wat betreft het hele manchester united verhaal; hij zou niet de eerste speler zijn die daar niet slaagde. Schweinsteiger, Alexis Sanches, Falcao, Di Maria etc. Ligt niet aan de speler(s), maar gewoon geen goede match tussen speler & club.
Om hem te beoordelen op zijn tijd bij United vind ik daarom totaal niet relevant.

Top wedstrijd gespeeld overigens

16 oktober 2018 om 22:53

Hazard en de Bruyne zijn wereld top maar Mertens en zeker carrasco, daar doet depay niet voor onder.

16 oktober 2018 om 22:56

Carrasco, is dat niet de speler die nieteens potten kan breken in de CSL? Depay is natuurlijk wel niveautje of 3 hoger dan 'money' Carrasco, die uiteindelijk bij Atletico ook eruit werd gebonjourd

16 oktober 2018 om 23:00

Carrasco is die speler die heel wat potten brak in een CL finale tegen Real.

16 oktober 2018 om 23:08

Hoe lang is dat ook alweer geleden? Juist. Verleden zegt niks over toekomst maar dat wisten we al.

16 oktober 2018 om 23:15

Het zegt inderdaad niets in deze kwestie, net zoals jouw argumentatie niets zegt. Ik geef gewoon aan dat die jongen sportief gezien geen prutser is.

Depay was echt goed vandaag, maar dergelijke vergelijkingen vind ik nergens op slaan. Tegenwoordig speelt Carrasco als een armoedige wingback en Depay als spits.

16 oktober 2018 om 23:56

Ik vind Carrasco ook absoluut geen armoedige speler of iets, was best altijd wel een fan van hem in zn Monaco tijd en Atletico (tot laatste half jaar). Maar vind het een eeuwige zonde dat die gozer zo vroeg is vertrokken. Ipv dat Carrasco echte stappen heeft gezet in China is hij redelijk hetzelfde gebleven, terwijl Depay wat mij betreft hem nu wel voorbij is.

17 oktober 2018 om 00:08

Carrasco heeft de verkeerde keuze gemaakt. Geld is blijkbaar belangrijker dan sportief succes. Witsel heeft aangetoond meteen mee te kunnen met Europese top na China, maar Carrasco gaat zienderogen achteruit (toegegeven hij speelde wel sterk tegen Zwitserland).

Depay verbaast me wel met zijn groei, die speelde vanavond en tegen Duitsland echt een goede pot. Maar ik zou hem nog niet te hoog inschatten, gezien zijn voorgeschiedenis. Hij kan zomaar een terugval krijgen binnen paar maand.

17 oktober 2018 om 00:18

Laten we hopen dat hij zo blijft presteren. Ben toch wel erg blij met Depay, altijd al fan van hem geweest en vond het jammer dat hij die mindere periode kende. En over Carrasco heb je helemaal gelijk. Op het WK ool redelijk als hij zich volledig inzet, ligt het dan aan zijn mentaliteit? Of zijn ambitie?

17 oktober 2018 om 11:54

Gebrek aan ambitie eerder denk ik. Qua mentaliteit waren er wat negatieve geluiden uit Madrid, maar bij Belgie valt hij niet negatief op in dat opzicht. Het is zeker geen Januzaj of Bakkali.

Valt moeilijk te peilen. Eerst een goede carriereplanning met Genk, Monaco en Atletico en dan op je 25e(?) naar China trekken is bijzonder vreemd.

16 oktober 2018 om 22:42

Ik vond de Belgen eerlijk gezegd wel een beetje tegenvallen. Waren natuurlijk een aantal toppers afwezig. Maar de verdediging van België is echt niet beter dan die van NL, dus ik denk dat er wel meer Nederlanders in de buurt komen van het niveau van de Belgen dan Memphis. Vond trouwens cilissen ook erg goed vandaag.

16 oktober 2018 om 22:52

kompany vertonghen speelden niet

16 oktober 2018 om 22:56

Nee dat zeg ik ook ze misten een aantal spelers. Ik vraag me overigens wel af of Kompany ooit weer helemaal terug komt. Is toch wel op zijn retour.

16 oktober 2018 om 23:00

Van dijk speelde ook niet, beter dan beide die je op noemt. Zeg dat de vrij vergelijkbaar is met de Belgische centrale verdedigers, maar van dijk en de ligt zijn toch een maatje beter.

17 oktober 2018 om 01:27

De verdediging van België staat toch al jaren niet stevig. Dat is juist ons zwakke punt. En daar hebben al meerdere ploegen gebruik van kunnen maken

Mooi resultaat tegen de nummer 1 van de wereld. Had zelfs meer in gezeten.

16 oktober 2018 om 22:44

Nummer 1 op de Fifa ranglijst, absoluut niet het beste team van de wereld. Ik denk wel nummer 1 op de hype-lijst. Desalniettemin knap gedaan van Nederland met zo'n fantasieloos middenveld en zonder enkele basisspelers.

16 oktober 2018 om 22:51

België met de beste 11 is wel degelijk nr 1 vd wereld. 2de helft van België was misschien de slechtste sinds België - Wales met maar 1 basisspeler

16 oktober 2018 om 22:54

Dat is wel erg goedkoop vind ik, België was ook niet op oorlogsterke, zij misten ook gewoon spelers als Vertonghen, Kompany, Dembele en De Bruyne. Dat zijn natuurlijk spelers die gewoon wereldtop zijn i.t.t. die reserves. Dit leek mij gewoon een ordinaire oefenpot op het openingskwartier na misschien, niveau en tempo lagen echt zo laag. Oranje had wel moeten winnen maar goed, een gelijkspel lijkt me ook niet echt verkeerd.

16 oktober 2018 om 22:56

@jeffpaeter Frankrijk met de beste 11 is nr 1 vd wereld.

16 oktober 2018 om 22:58

@jeffpaeter

''belgië met de beste 11 is wel degelijk nr 1 vd wereld.''

Ik zou toch zweren dat ik Frankrijk met die wereldbeker over des Champs-Elysees heb zien paraderen afgelopen zomer.

16 oktober 2018 om 22:59

+ een beetje trainer die Frankrijk aanvallender laat spelen. Generatie gaat kapot door Deschamps, want met deze selectie zou je de hele wereld kapot moeten spelen.

17 oktober 2018 om 05:01

Toen België tegen Frankrijk speelde, was het niet met de beste 11.... (Zonder Meunier door schorsing. Meunier toch een zeer grote invloed in het spel van België. Speler met de beste voorzetten van het elftal. Elke voorzet komt aan. Kijk maar naar zijn statistieken. Lukaku scoort bijna 1 op de 2 wedstrijd op aangegeven van Meunier. Verder moest de volledig uit vorm Carrasco op de linkerflank doordat Chadli op rechts moest om Meunier te vervangen. Carrasco -sinds China volledig uit vorm- een verschrikkelijke wedstrijd tegen Frankrijk en ook Chadli, die veel beter op links is dan op de rechter flank, een slechte wedstrijd. Geen voorzet kwam aan. Dat kon je zien met de enige echte Belgische kopkans van Fellaini. Net zoals toen het niet al voetballend lukte tegen een verdedigend Japan, toen er overgeschakeld werd naar Plan B: voorzetten en binnenkoppen, moest ook tegen Frankrijk Plan B worden gespeeld omdat ze veel te verdedigend speelden. Maar dat mislukte omdat er geen deftige voorzet uit de rechterbeen van Chadli aankwam voor Fellaini en Lukaku. Hij is linksbening maar moest noodgedwongen op rechts. KORTOM: België speelde NIET met de sterkste 11. Je zou zelfs zeggen met de sterkste 8: linker en rechterflank was niet de sterkste optie, en ook Dembele, die ook een B speler is, faalde hard.)

Memphis is momenteel de man voor Oranje. Lijkt sinds hij bij Lyon zit eindelijk vrij in zijn hoofd en maakt ook goede keuzes binnen het veld. Het is voor hem jammer dat hij vanavond mindere medespelers om zich heen had, maar deze jongen zou zomaar nog de Europese top kunnen bereiken, want hij is nog maar 24.

Verder niet echt een boeiende pot. Je merkt wel meteen dat je een Frenkie de Jong mist wanneer je Blind en Strootman ziet spelen. Toch complimenten voor Koeman dat hij gewoon goede resultaten haalt terwijl hij vanaf zijn debuut een zwaar programma had. Alleen verloren van Engeland en Frankrijk, wat gewoon kan gebeuren aangezien het de eerste wedstrijd was en een wedstrijd tegen de WK.

16 oktober 2018 om 22:44

Toen Strootman er uit ging ging ook direct het tempo omhoog en gingen we lekker tikken. Wel jammer dat je dan de Jong voorin hebt staan de laatste 20 minuten, want eigenlijk heb je dan gewoon drie aanvallers nodig die een verdediging kapot kunnen spelen en die hebben we zeker!

Heb vandaag echt genoten van Depay & Cillissen, dit zijn echt 2 toppers zoals ze de laatste interlands spelen! Ook Blind was vandaag zeer sterk dat moet ook gezegd worden gezien de hoeveelheid stront hij altijd over zich heen krijgt. Natuurlijk kan het altijd beter maar onder Koeman is Oranje weer het kijken waard en we hebben genoeg talent om de volgende toernooien weer mee te doen.

16 oktober 2018 om 22:38

Blind zeer sterk? Vond zijn passing toch veel te safe. Wel een stuk beter op dm dan lb.

16 oktober 2018 om 22:49

Gaan we weer. Jij bent af oké. Zelden mensen gezien die zo weinig verstand van voetbal hebben als mensen die Blind blijven afkraken. Is gewoon aanvoerder onder ieders droomtrainer Koeman. Hahaha wordt weer z'n vader erbij gehaald hieronder. Trieste figuren. Blind speelt een prima pot, wint veel duels, geeft weinig weg, speelt geen gekke ballen, de ballen die vooruit gaan zijn vaak goed, kortom prima. Met iemand als Van Aanholt ervoor is het een leuke balans. Maar nee hoor, de wijsneuzen op VZ weten het beter dan Blind, Hiddink, Koeman, Ten Hag, Van Gaal, Mourinho etc etc etc die Blind allemaal hebben opgesteld. Luister nu ook even naar de nabeschouwing hahaha wat zeggen jullie allemaal nu?

16 oktober 2018 om 22:54

Gelukkig is dit een forum waar we onze mening mogen delen. Blind is ook niet mijn speler en hem aanvoerder zien bij Nederland kan ik niet begrijpen. Er zullen vast redenen zijn door de mensen die dagelijks met hem werken. Ik kan enkel beoordelen wat ik op het veld zie en buiten dat hij een gemiddelde voetballer is, zie ik in niets een aanvoerder in hem. Maar volgens jou ben ik nu ook "af", kan ik lekker gaan slapen tenminste!

16 oktober 2018 om 23:06

Ja dat is makkelijk: we mogen allemaal onze mening geven. Dat is zo'n kul. We gaan hier toch niet allemaal onzin verkopen? Ik vind dat Cruyff op linksback moet. Niet mee eens? Jammer is mijn mening. Dat is het niveau van na deze wedstrijd zeggen dat Blind slecht is en zijn vader er aan de haren bij slepen. En dat is niet het niveau waarvoor ik op VZ kom. Die middelmatigheid is toch treurig. Blind was gewoon prima klaar. Slaap lekker!

16 oktober 2018 om 23:14

@leidsehood

Blind is ook maar een huis, tuin en keuken voetballer, en heeft zijn 'status' vooral te danken aan een WK waar hij goed speelde.

Dat de meeste mensen die hem hier verdedigen Ajacieden zijn zal ook geen toeval zijn..

16 oktober 2018 om 22:40

Blind goed? Elke bal breed en terug. Hij heeft niet eens een bal vooruit gespeeld. Dat zijn papie hem derin zet snap ik nog maar dat hij onder koeman ook nog reserve aanvoerder is dan is ons niveau ver te zoeken

16 oktober 2018 om 22:51

Ik zou de wedstrijd als ik jou was nog eens terugkijken. Want je loopt nu of stom te lullen of je hebt er niks van gezien.

16 oktober 2018 om 23:13

Jahoor, ik heb het vanmiddag al aangekondigd: er komen, ook als Blind gewoon een goede pot speelt, weer pipo's claimen dat het niks was. De aloude argumenten "balletje breed" etc. worden weer uit de kast getrokken. Man, man, man.... Blind was gewoon ruim voldoende vandaag, zowel op CM, op LB in 4-mans verdediging als in LCV in de 5-mans verdediging toen Van Aanholt erbij was gekomen. Hou je blinde (no pun intended) haat gewoon voor je en kijk een keer objectief naar hem. Hij heeft vaak zat fouten gemaakt maar vanavond en tegen de Duitsers speelde hij gewoon 2 sterke potten.

16 oktober 2018 om 23:19

Hahahaha zo makkelijk weer dat Blind "slecht" speelde "met elke bal terug en breed". Als je zo gaat beoordelen was iedereen slecht op memphis na. Blind speelde deze interlands gewoon 2 keer een solide 6,5/7. Tegen Mbappe was hij zwak ja, maar dat zijn Alaba en Marcelo ook geweest. Dat Blind kleineren begint toch onterecht te worden. Onder Van Gaal, hiddink, advocaat en Koeman speelde hij alles en is hij reserve aanvoerder. Lijkt me niet voor niks.

16 oktober 2018 om 22:47

Zolang je Blind als verdedigende middenvelder zet dan is die ook best bruikbaar zijn. Hij staat slim, geeft de bal aan de juiste kleur en hij heeft ervaring. Ik zou hem daar in het vervolg neerzetten met De Jong en Wijnaldum voor hem. Blind heeft zeker kwaliteiten maar hij heeft ook zoveel mindere punten die vaak precies worden blootgelegd als hij in de verdediging staat.

16 oktober 2018 om 22:49

Onzin. Prima verdedigd op linksback.

16 oktober 2018 om 22:52

Ik vind Propper naast De Jong en Wijnaldum ook geen slecht idee, vind hem misschien wel beter dan Blind. Maar Blind is een prima back up, en als back is hij op z'n minst redelijk. De andere opties zijn nou ook niet echt denderend.

16 oktober 2018 om 23:02

Ik heb liever een Van Aanholt op linksback. Tenzij jevol de verdediging in moet dan kan je beter gebruik maken van Blind ( die vandaag een dikke voldoende haalde)

16 oktober 2018 om 23:08

Ze vulden elkaar mooi aan. Vond van Aanholt inderdaad echt sterk vandaag. Maar tegen België zou dat niet slim zijn zonder blind.

16 oktober 2018 om 23:09

Nee precies, Blind was vandaag overal in defensie en middenveld speelde erg naar behoren.

Bahbah waarom blijven we toch vasthouden aan blind. Wat een slechte speler is dat echt waaR. Ik hoop dat ake linksback gaat spelen. Verder goed gespeeld

16 oktober 2018 om 22:40

Blind speelde gewoon goed vandaag. Wat een onzin.

16 oktober 2018 om 22:42

Want hij speelde slecht? Of kom eens met wat onderbouwing.

16 oktober 2018 om 22:54

Ik vond Blind niet slecht, maar heb toch 10x liever Ake.

16 oktober 2018 om 23:41

Blind begon vandaag op 6 en Aké op links (wat overigens ook niet zijn positie is, hij is CV). Beide heren deden het naar behoren op die posities. Blind heeft ook nog LB en LCV (aan het eind toen Van Aanholt LB in 5-mans defensie stond) gespeeld vandaag en op alle 3 de posities scoorde hij een keurige dikke voldoende. In de nabeschouwing was men ook gewoon positief over Blind, tactisch gewoon sterk gespeeld vandaag. Blijft moeilijk te verkroppen voor sommigen tho..

17 oktober 2018 om 00:09

Wat blijft moeilijk te verkroppen? Dat hij vandaag wél een goede wedstrijd in het shirt van Oranje speelt maar de vele wedstrijden daarvoor niet?

17 oktober 2018 om 00:50

Hij speelde zo vaak goed. Ook vaak zat matig inderdaad. Maar de laatste tijd speelt hij weer prima, zowel bij Ajax als de afgelopen interlands tegen Duitsland en België, op 3 verschillende posities. Maar ik hoor de gekste 'argumenten' hier weer voorbij komen. Speelt alles terug of breed, niet waar. Niet zuiver in de passing, niet waar. Dekkingsfout bij de goal van Mertens, niet waat. Enzovoort, enzovoorts. Het begint gewoon een beetje té te worden bij sommige mensen, een soort heksenjacht is het. Altijd wordt er maar gezocht naar dingen om Blind af te branden, óók als daar geen reden toe is, dat laatste stoort mij, verder niets.

17 oktober 2018 om 09:08

Ik ben niet op zoek naar andere redenen om hem af te branden. Ik zie in hem geen Oranje klant om steeds dezelfde redenen: hij is echt veel te langzaam.
En mensen roemen hem om zijn positionering, maar ik zie hem toch regelmatig aan de verkeerde kant zijn mannetje dekken.

Dat hij de afgelopen interlands een voldoende scoort is mooi maar neemt niet weg dat hij in bijna al zijn interlands daarvoor vaak (grote) fouten maakte.

16 oktober 2018 om 22:46

Je timing om Blind te bashen is ongelukkig. Deze interlandperiode speelde hij gewoon goed. Dat het geen wereldtop is weten we allemaal, maar jouw reacties zijn overdreven.

16 oktober 2018 om 22:53

Niet alleen deze interland periode. Heel het seizoen bij Ajax al prima zeker de laatste weken.

16 oktober 2018 om 23:03

Af en toe tegen Duitsland stond hij toch verkeerd gepositioneerd en liep er iemand vanuit zn rug weg en was hij hem kwijt. Buiten dat soort momentjes speelde Blind prima afgelopen 2 interlands, zeer zeker.

16 oktober 2018 om 22:46

Bahbah waarom blijven gasten zoals jij dezelfde ongefundeerde haat reacties spuien.

16 oktober 2018 om 22:57

Vandaag inderdaad geen reden om hem te bashen, maar bijna alle andere interlands wel.

16 oktober 2018 om 23:43

Tegen Duitsland was hij ook ruim voldoende toch? Sommige mensen willen dat gewoon nooit toegeven maar het is wel gewoon zo. Zouden al die bondscoaches nou zo blind zijn door hem er steeds maar bij te halen of zou het toch een stukje misgunnerij zijn van veel personen. Ik ga toch voor optie b.

17 oktober 2018 om 00:17

Waarom hoor je bij geen enkele andere oranjespeler zoveel negatieve commentaar als bij Blind dan? Verklaar dat nou eens.

Misgunnerij....hoezo eigenlijk?
Ik gun het Frenkie de Jong namelijk wel, Wijnaldum ook, Depay ook, Cilissen, De Vrij, Promes, de Roon...... hoezo zou ik t Blind misgunnen? Ik vind m gewoon niet goed genoeg voor Oranje.

17 oktober 2018 om 00:55

Dat vraag ik me dus ook af. Ik heb ook vaak kritiek op hem gehad hoor, maar wel als hij slecht speelde, niet als hij gewoon prima speelt zoals nu. Er zijn mensen, zoals jusvos0306 hier boven, die Blind gewoon bashen om het bashen. Vandaag was er weinig aan te merken op zijn spel, hij speelde zelfs goed vond ik, zeker aangezien hij 2 keer van positie moest veranderen (CM, LB en LCV). Ik zou hem persoonlijk niet in mijn basisopstelling zetten maar niet goed genoeg voor Oranje vind ik onzin, vandaag hem je gezien waarom. Blijft op 3 posities overeind tegen een aardig goede tegenstander. Erg nuttige speler dus. Geen geweldenaar, mijns inziens ook op geen positie eerste keus, maar ik zou hem altijd selecteren. Net als elk van de afgelopen 5 bondscoaches overigens. Verklaar jij dát nou eens dan, waarom roept iedere bondscoach hem op?

17 oktober 2018 om 09:14

In het begin van zijn carrière zat er potentie in. Dat zou een reden geweest kunnen zijn voor een bondscoach om hem mee te nemen.
En omdat zijn vader hem uiteraard ook altijd meenam én opstelde ondanks dat hij niet goed speelde en soms helemaal niet speelde bij Manchester united.
En omdat er toen ook niet zo hel veel keus was.
Maar dan nog zou ik hem niet opstellen en al zeker niet als verdediger want daarin komt hij zwaar kwaliteit tekort.

16 oktober 2018 om 22:48

Ik ben ook geen fan van Blind en hij hoort ook niet in de basis als straks Wijnaldum en Frenkie weer mee doen. Maar vandaag speelde hij redelijk goed hoor.

16 oktober 2018 om 22:52

Redelijk goed. Moeilijk om te zeggen dat hij goed speelde? Je hoeft toch geen fan te zijn van iemand om te zien dat hij prima is? Is al weken goed, ook bij Ajax absoluut top. Ik was bijvoorbeeld ook nooit fan van Depay, maar dat is toch gewoon een beest. Maar met Blind kunnen mensen nooit iets normaals schrijven, al doe je nog je best. Blind gaat trouwens gewoon altijd spelen maak je geen zorgen. Is niet voor niets aanvoerder.

16 oktober 2018 om 23:06

Wat ben jij snel op je teentjes getrapt vandaag zeg LeidseHood. Zodra 1 iemadn iets minder positief is over Blind alarmbellen gaan af, iedereen heeft zijn of haar mening (daar is dit forum voor)

16 oktober 2018 om 23:13

Ik lees al 5 jaar dezelfde onzin over Blind. Elke trainer blijft hem opstellen. En nu speelt Blind prima, wint Nederland met hem van Duitsland en spelen we gelijk tegen België en gaat het opeens weer over zijn vader? Mijn geduld met deze reacties raakt wel een beetje op. Iedereen mag z'n mening geven, maar als die toch zo onzinnig is moet je niet gek opkijken als er iemand op reageert. Misschien ben ik wat fel ja.

16 oktober 2018 om 23:38

Volgens mij heb ik het niet over zijn vader maar over Daley Blind zelf. En ja ik vind dat hij redelijk speelde. Niet zo dominant en beslissend als Frenkie en niet zo dynamisch als Wijnaldum. Daarnaast vind ik hem bij Ajax helemaal niet top. Daar moet hij de kar trekker zijn en dat is hij niet. En jammer dat jij mijn mening onzinnig vindt. En als er zo ontzettend veel mensen hem een matige speler vinden dan zal dat ook wel een reden hebben.

Bovendien heeft Koeman er ook wel van geleerd want hij zet hem ook niet meer als CV. En als je ziet hoe v. Aanholt invalt komt Blind er ook niet meer in als LB. En als CVM is Frenkie de man voor Oranje. Dus ben ik helemaal niet zo overtuigt als jij dat hij er straks weer in staat.

Of topic: Danny “scholletje” Blind vind ik wel een eikel die ons een eindronde heeft gekost maar dat heeft niets met zijn zoon te maken.

16 oktober 2018 om 23:59

Ik begrijp als mensen weer de kul over zn vader erbij halen dat het een beetje begint te irriteren. Maar laten we eerlijk zijn, afgelopen jaren speelde hij vaak zaadpartijen en was de kritiek soms wel terecht. Wel is hij een makkelijk pispaaltje (door zn vader oa) wat hij ook was in zn begin tijd bij Ajax.

17 oktober 2018 om 09:09

Dat ik je mening onzinnig vind moet je je vooral niet te veel van aantrekken. Maar het valt me op dat mensen zelfs iets te klagen vinden na werkelijk waar een prima wedstrijd van aanvoerder blind die al jaren wordt opgesteld door elke coach met wie hij werkt. Blind is niet de nieuwe Davids of zo, maar is mega functioneel en haalt zelden een echte onvoldoende. Jij haalt zijn vader er niet bij, maar toch in je laatste bericht noem je hem weer scholletje. Dat geeft toch al aan wat je mening over hem is. Terwijl ook Danny Blind een mooie voetballer was bij Ajax bijvoorbeeld. Maar mijn punt is, we zouden het hier niet eens over Blind moeten hebben, die speelde prima. En toch gaat het weer over hem. Dus nee, dat komt niet doordat er een kern van waarheid in zit, dat komt doordat mensen totaal geen idee hebben waar ze het over hebben. Juist deze wedstrijd en de reacties zijn daar een voorbeeld van.

16 oktober 2018 om 22:53

Het is echt belachelijk hoe sommige mensen Blind gewoon haten en niet het vermogen hebben om serieus naar een wedstrijd te kijken. Zo kan je wel makkelijk de haters van de kenners onderscheiden in ieder geval..

16 oktober 2018 om 23:05

Blind speelde vandaag prima, maar hij hoort gewoon niet in oranje thuis dat op de posities waar hij kan spelen gewoon betere spelers voor handen zijn. Ook bij Ajax verdient hij naar mijn mening geen basisplaats. Het is wel zo dat ik denk dat hij een positieve rol heeft in de kleedkamer en het groepsproces, dus dat kan natuurlijk ook een afweging zijn om hem ge selecteren. Maar puur naar spel gekeken zou ik zeggen niet meer selecteren.

16 oktober 2018 om 23:06

Weet je wat raar is? Dat er over niemand anders binnen Oranje zoveel negatieve reacties wordt geschreven als bij Blind. Zou er dan toch wel een kern van waarheid inzitten?

De haters en de kenners? Wil je zoveel mensen wegzetten als haters en die niet het vermogen hebben om serieus naar een wedstrijd te kijken?
Ik kijk namelijk heel serieus naar de wedstrijden van Oranje en kijk tegengoals (of bijna-tegengoals) altijd terug om te kijken waar het fout gaat. En het is vaak zo dat Blind een fout maakt.

17 oktober 2018 om 00:20

Ik vind die Blind ook niet veel soeps. En ik heb niets met Ajax of enig andere Nl club. Ook in deze wedstrijd was hij bijzonder traag aan de bal op dat middenveld, werd door de Belgische analisten er ook uitgepikt dat de counters veel te traag op gang kwamen. De beste man verloor enkele duels van Hazard terwijl hij in balbezit was...

Super tof dat Depay de laatste tijd zich laat zien enzo, maar hij mag toch wat minder nonchalant doen.

Depay, ik neem m’n pet, nou vooruit hoed, voor je af. Speelde geweldig! Discussiepunt Zoet / Cillessen kan de prullenbak in.

16 oktober 2018 om 22:54

Daar is dat discussie punt nooit uitgeweest. Dat een paar dwazen ooit dachten dat zoet serieus in de buurt kwam van Cillessen, doet daar niks aan af.

16 oktober 2018 om 23:05

Dat discussie punt was er omdat Cillessen een periode erg ondermaats keepte bij Oranje. Nu hij keept zoals in de laatste 2 potjes is er geen discussie.

16 oktober 2018 om 23:08

Nee cilissen laat het nu absoluut zien dat hij de nummer 1 is. Des te opmerkelijker dat hij genoegen blijft nemen met een positie als reservekeeper bij barca. Echt doodzonde voor zijn carrière als je het mij vraagt.

16 oktober 2018 om 23:15

Dat klopt Baloog, maar zoet was nooit een periode goed. Dus dan kan er toch nooit discussie zijn? En inderdaad, wordt wel tijd voor hem om meer te spelen, super zonde.

16 oktober 2018 om 23:24

Bij Oranje was Zoet nooit goed inderdaad, bij PSV had hij juist wel een hele sterke periode. Koppel dat aan het ondermaats presteren van Cillessen bij Oranje en daarbij dat hij tweede keeper is en dan krijg je natuurlijk discussie erover. Als Cillessen goed presteerde was er geen discussie, en als Cillessen eerste keeper was bij zijn club dan ook niet.

Nu zal het weer een tijd stil zijn, maar Cillessen moet wel zo snel mogelijk meer minuten gaan maken bij een club. Doodzonde hem op de bank te zien.

Prima resultaat. De Belgen hadden meer kansen, maar wij troffen de paal. In het algemeen ben ik tevreden. We klimmen langzaam uit een diep dal en de resultaten worden steeds beter. De interlandperiode is voorbij, de clubs nemen het weer over.

Tegen A ploeg van België had Nederland geen kans gehad,2 de helft stond alleen 1 basis speler op veld België

16 oktober 2018 om 22:41

Lekker denigrerend, alsof Groeneveld, Strootman, Van de Beek, De Vrij, Ake, en Dumfries normaal basisspelers zijn. Ook de wissels bij Nl waren zeker geen normaliter basisspeler.

16 oktober 2018 om 22:42

Nederland speeds zelf ook niet met de A ploeg, beetje speculatieve reactie van je dus.

16 oktober 2018 om 22:43

Nederland speelde zonder Van Dijk, De Jong, Wijnaldum die allen geen minuut hebben gespeeld. Ook niet bepaald een A ploeg vandaag dus aan Nederlandse kant.

16 oktober 2018 om 22:45

Van wie niet meedoen kun je niet verliezen zei een beroemde voetballer ooit. Opmerking slaat verder nergens op want Belgie speelde met een prima elftal met spelers als Hazard, Mertens, Alderweireld en Lukaku om er maar een paar te noemen. Volgens mij allemaal basisspelers afgelopen WK? Nederland is in opbouw en speelde ook niet met spelers als Van Dijk, De Jong, Propper, Wijnaldum

16 oktober 2018 om 22:45

De eerste helft speelde België met 6 basisspelers en kwamen ze ook niet verder dan 1-1 tegen 6 basisspelers van Nederland. Zo verschrikkelijk goed zijn jullie niet, zoals jullie doen voorkomen.

16 oktober 2018 om 22:45

NL begon toch ook niet in sterkste opstelling? Beetje onzinnige opmerking dus.
Enige wat deze wedstrijd laat zien is dat beide b elftallen zelfde niveau hebben.

16 oktober 2018 om 22:52

Apart. Paar dagen geleden corrigeerde ik hier een Nederlander die net hetzelfde deed bij die wedstrijd van 2012 en de beste man kreeg 50 duimpjes. Bovenstaande moraalridders warenin geen velden of wegen te bekennen om hem corrigeren. Waar ze nu over elkaar struikelen uiteraard.

Maar beide ploegen speelden dus met een B-elftal. Nietszeggende wedstrijd, zinloze discussie.

16 oktober 2018 om 23:00

Zo Davy. Hebben ze in België al een voetbalzone kunnen bouwen? Want hier voeg je weinig toe met je geouwehoer. Kijk even naar de spelers bij oranje. En sowieso, als Nederland even had doorgezet wordt het hier 1 tegen 3.

16 oktober 2018 om 23:07

Als België met zijn zelfde ploeg als eerste helft gespeeld had ook met 6 nieuwe spelers dan hadden jullie geen schijn van kans en dat weten jullie heel goed want op de goal van een fout van een nieuweling hadden jullie niks in te brengen tot dat België zijn hele aanval er uit haalde 2 de helft met allemaal nieuwelingen

16 oktober 2018 om 23:16

En al die kansen voor Nederland dan? Trouwens in de eerste helft was België toch alleen de eerste 20 minuten ofzo goed? Vond het vrij aan elkaar gewaagd met alle opstellingen.

16 oktober 2018 om 23:21

Waarom heeft dat oppermachtige Belgie dat niet gedaan dan, ons inmaken? Belgie gaat vrijwillig een zekere overwinning om zeep helpen? Dan zijn jullie nog dommer dan wij hier in Nederland al dachten.

16 oktober 2018 om 23:29

Omdat alle topspelers rust kregen omdat deze wedstrijd geen meerwaarde heeft want je heb de clubs en nations leage waar ze moeten presteren net zoals jullie ook paar spelers gespaard hebben

leuk om te zien dat Nederland weer mee doet in de wereldtop! kan niet wachten om onze leeuwen te zien schitteren op het EK 2020. alleen wel dan graag zonder Luuk de Jong en Rosario.. wat een ellende dat.

16 oktober 2018 om 22:42

Luuk de Jong kun je er prima bij hebben als pinchhitter en wanneer je door de lucht wat wil forceren. Rosario afvallen op basis van een eerste helft als international is wel heel makkelijk en volkomen onterecht. Speelde bovendien helemaal niet zo beroerd

16 oktober 2018 om 22:49

Vond ik ook niet, beginfase wat zenuwen maar dat geeft toch helemaal niet. Jongen komt er wel!

16 oktober 2018 om 23:09

Luuk de Jong moet het van kracht en koppen hebben. Dat valt toch wel in het niet als hij tegen de echt top moet hoor. Voor de rest wel genoten van Nederland verder.

16 oktober 2018 om 23:16

Nee idd was helemaal niet zo beroerd. Laatste 20 minuten toen we begonnen te domineren was hij zelfs de motor op het middenveld. Jammer dat hij daarvoor een paar keer negatief in beeld kwam, maar dat kwam ook vooral door het falen van anderen.

16 oktober 2018 om 23:19

Ja want Van Dijk heeft bewezen in de spits uit de voeten te kunnen...kom op zeg

16 oktober 2018 om 23:29

@Dammie Nouuuu ik kan me een wedstrijd Groningen - Den Haag herinneren waar het 5-1 werd in de play offs mede door Virgil die voorin ging spelen. Maar ik snap je punt wel haha.

16 oktober 2018 om 22:42

Rosario moet nog groeien. Schrijf hem nog niet af. Stel je voor dat we dat ook deden bij de Ligt na bulgarije..

16 oktober 2018 om 22:54

Dit soort commentaar is uiteraard waardeloos. Rosario bij zijn debuut afschrijven getuigd van weinig voetbalverstand.

17 oktober 2018 om 08:45

Lekker makkelijk.. Volgens jou had dan de ligt ook nooit meer in Ned mogen spelen na zijn debuut

Jammer dat Luuk de Jong bij PSV wel beslissend is maar bij Oranje amper een bal raakt.

16 oktober 2018 om 22:44

Hij is beslissend in de eredivisie ja, internationaal zie je hem alleen maar balverlies leiden, zoals vandaag ook.

België slechter dan verwacht. Depay speelde geweldig, maar werd helaas niet beloond met een goaltje. Depay was veruit de beste van beide teams. Ook complimenten voor Cillessen. Jammer dat die altijd op de bank zit bij zijn club. Rosario moet nog even rijpen bij PSV vind ik. Goed resultaat tegen de nr 1 van de ranking, alhoewel Frankrijk natuurlijk de echte nr 1 is.

16 oktober 2018 om 22:55

belgie speelde met een b ploeg, na een tijd met een c ploeg

16 oktober 2018 om 23:06

Ik heb nog nooit zoveel onzin opmerkingen van 1 persoon in 1 topic gezien.. Mertens, Lukaku, Hazard. Alleen de voorroede al.. een B-ploeg? Ze speelden beide niet in hun sterkste opstelling... klaar.

Wat is Memphis veel verbeterd zeg. Ik zie hem bijna een topspits worden alsie zo door gaat. Al kent hij bij Lyon tot dusver een matig seizoen dacht ik? Zonde dat we geen pingel kregen, want het was er duidelijk een. Verder vind ik Belgie nog steeds vooral sterk op papier. als je de opstelling kijkt hebben zeontzettend veel meer kwaliteit dan vrijwel iedere ploeg,maar echt overtuigend? Mwah.

Het was allemaal wel erg statisch en dan zie je toch dat we betreft creativiteit nog wel wat spelers nodig hebben. Memphis was vandaag weer prima, maar verder wel spelers die de ploeg absoluut niet beter laten voetballen aangevuld met talenten die nog aan Oranje moeten wennen.

Winnan van Duitsland en gelijkspelen tegen België is uiteindelijk prima. Lang over deze wedstrijd praten heeft niet echt zin denk ik. Beide teams hadden hele zwakke periodes waarin ze veel kansen weggaven en hadden een laag baltempo. Leuk dat er bij beide teams spelers konden debuteren of een kans kregen maar uiteindelijk heb je hier gewoon niks aan. Het was niks meer dan een matig trainingspotje met een iets te laag tempo.

Goede eerste helft, tweede helft was echt oefenwedstrijdniveau met al die wissels. Jammer, eerste helft was veelbelovend aan beide kanten. Al bij al een uitslag waar beide ploegen blij met zullen zijn.

Op het zwakke begin na (dit is nog wel een dingetje met Oranje, moet er echt uit) toch weer een alleraardigste wedstrijd. Wat een heerlijke counter was dat en mooi afgerond door Danjuma, voor hem een sprookje. Memphis steekt in Oranje in bloedvorm, daar gaan we nog wel plezier aan beleven. Verder deed Promes het goed (jammer van de bal op de paal) en vond ik dat De Ligt zich goed gerevancheerd heeft van die slechte helft tegen Duitsland.

Complimenten aan Koeman. Oranje begint langzaam maar zeker weer te voetballen en zo nu en dan zie je zelfs messcherpe counters en aanvallen over meerdere schijven. Prima interland periode zo, boven verwachting.

Een zwaluw maakt nog geen zomer, maar twee zwaluwen geven wel een sprankje hoop.

Hadden we bij winst niet kans groepshoofd te worden in een van de poules voor plaatsing volgend EK?

Memphis bij vlagen fenomenaal deze wedstrijd. Hij lijkt eindelijk het licht gezien te hebben en vervult nu zijn potentieel wat hem werd toegedicht als speler van Psv. Respect, want ik heb me lange tijd aan hem geërgerd bij het Nederlands elftal.
Zowel de eerste 15/20 min in de eerste helft en tweede helft waren matig, maar daarna pakte ze het aardig op. In de tweede helft had je wellicht nog kunnen winnen.
Middenveld is op dit moment wel onze zwakste linie, zeker als een aantal basisspelers niet meedoen. Had ook wat meer verwacht van Rosario en Bergwijn.

Ach prima potje, wel duidelijk dat we Depay, van Dijk, de Jong en Wijnaldum echt hard nodig hebben maar prima verder.

Zou toch wel is van Aanholt willen zien op linksback en moet zeggen prima pot van Strootman. Nog ff verder doorselecteren en hopen dat jongens snel stappen maken en komen we er wel weer.

Wedstrijd helemaal ontsierd door die reserve spelers. Eigenlijk had deze wedstrijd net vóór de interlands met inzet moeten plaatsvinden, zodat de A spelers zouden spelen om zich voor te bereiden en dus de match serieuzer te nemen. Verder snap ik de keuzes van die Martinez totaal niet. Het is te zien dat hij geen Belg is. Hij maakt van een B elftal een C elftal met zijn wissels, alsof hij die wedstrijd niet hoeft te winne, maar enkel nieuwe spelers kansen wil geven. Creatieve spelers eruit maar omgekeerd niet

17 oktober 2018 om 00:02

Ik zou enkel maar bitchen over het niet inzetten van Vanaken. Maar van Carrasco, Thorgan en Tielemans mag je op zijn minst wel wat creativiteit verwachten. Ik heb geregeld Batsman de rol van spelmaker zien opnemen, dit kan toch niet?

Blij voor Strootman, haalde eindelijk weer eens een voldoende. Da's vijf jaar geleden. Maar eindelijk ook eens een basisplek met een 6 achter hem en dan laat ie zien dat hij gewoon in de selectie hoort. Enige middenvelder met die splijtende diepe pass, en met al die snelheid voorin is dat een wapen. Zag alweer dat voor sommigen hier het glas halfleeg was, maar voor mij absoluut halfvol.

België heeft Nederland van nederlaag gespaard want anders begin je niet met een totale nieuwe verdediging en haal je 2 de helft je hele aanval met toppers er uit! Jammer

16 oktober 2018 om 22:50

Nederland speelde met een heel nieuw middenveld. België spaart Nederland niet. België spaart zijn eigen spelers.

16 oktober 2018 om 23:22

6 nieuwe spelers bij de start en 4 spelers zijn er 2 de helft ingekomen! De keeper staat voor de eerste keer onder de lat in 5 jaar

16 oktober 2018 om 23:23

Nederland ook op Memphis en Blind na, wat is in hemelsnaam je punt vent?

Blijft zo toch wel een angstgegner voor Oranje, laatste zege is van 1997. Daarna 4 gelijkespelen en 2 verliespartijen.

Belgie had wel grote praatjes voor de wedstrijd. Dit hebben ze niet waar kunnen maken.

16 oktober 2018 om 22:53

Met A team had Nederland geen schijn van kans! België haalt 2 de helft heel zijn dodelijke aanval er uit en begon de wedstrijd met totaal nieuwe verdediging dus.

16 oktober 2018 om 23:33

Ik ben het eens dat jullie op papier sterker zijn dan wij. Waar ik mij dan wel aan stoor is dat jullie het Nederlands succes keihard omlaag praten omdat Duitsland heel slecht is en dat ze alsnog beter waren dan Nederland ondanks de nederlaag en dat wij hier noet blij mee mochten zijn met deze slechte overwinning en daarbij zeggen dat ze tegen het 'grote' Belgie wel meer weerstand zullen krijgen want die zijn de beste van de wereld. Dat jullie dat zijn heb ik vamdaag niet kunnen zien. Wij Nederland staan bekend om grootspraak maar Belgie kan er ook wat van, en helaas zie ik dit ook bij jullie spelers die er soms bij lopen of ze er al zijn en de beste zijn

16 oktober 2018 om 23:48

Ik las gisteren hier op VZ alleen maar reacties dat ze België ook zouden afmaken na knappe winst tegen Duitsland met alle respect. Wil helemaal niet arrogant doen want woon zelf in Nederland en heb er alle respect voor maar dit was maar een oefen duel zonder meerwaarde. Ik lees hier meer reacties dat jullie niet kunnen hebben dat wij een beter team hebben dan jaren geleden toen jullie opper machtig waren

Nu lees je weer dingen als België had er geen zin in. Zo zag t er voor mij niet uit. Buiten de 1e 20 minuten vond ik Nederland een prima indruk achterlaten. Genoeg verbeterpunten absoluut. Maar veelbelovende jongens erbij. Memphis een dijk van een westrijd gespeeld. Goed om te zien!

1-1 terecht resultaat. We begonnen sterk. Eerste helft was best ok. 2de helft veel gewisseld en onze vervangers deden toch te weinig om hunzelf te tonen. Maar goed met een Tielemans uit vorm op zo een belangrijke positie kan je sowieso niet veel verwachten. Depay van Nederland man van de match. Gezapig oefenwedstrijdje.

Van Aanholt en Vilhena vielen prima in.

Wat een slechte keuzes van Marinez allemaal... Praet gaf voor Bel-Ned meermaals aan dat hij bij Sampdoria van een AM meer naar een controlerende CM is geëvolueerd. En dus posteert Martinez hem als schaduwspits. Een kans krijgen bij de Rode Duivels heet dat dan.

Vond Cillessen weer goed spelen. Wat mij betreft is de discussie over Zoet echt klaar nu, want Cillessen heeft toch een paar geweldige reddingen gehad de afgelopen twee wedstrijden en pakt daarnaast bijna alles klemvast.

Depay was ook weer erg goed. Het lijkt erop dat die jongen zich definitief herpakt heeft. Of het nou de randzaken of hoge hoeden waren of de motivatie, er is echt iets verandert in z'n spel. Hij speelt erg gedreven en toont veel werklust. Verder is hij voetballend nog steeds erg goed. Voor het Nederlands elftal is het positief dat hij nog erg jong is, ik denk dat Depay nog een paar stappen gaat zetten.

Het middenveld was de tweede helft niet geweldig. Het lijkt me dat De Jong en Wijnaldum vaste middenvelders zullen worden. Strootman als back up, en dan daarnaast met Propper, Blind of de Roon. Vond Blind sowieso weer goed spelen. Bij sommige mensen kan hij niks goed doen maar hij heeft de afgelopen wedstrijden gewoon solide gespeeld. Vilhena mag trouwens ook complimenten krijgen voor zijn invalbeurt. Hij was er onder andere voor verantwoordelijk dat het middenveld weer ging voetballen. Hateboer had een prima invalbeurt, terwijl Dumfries volgens mij één van de hoofdverantwoordelijken voor de tegengoal was. Hateboer lijkt me zo een serieuze optie voor de rechtsback. Ik vond Rosario erg ongelukkig invallen, die moet volgens mij nog wat langer rijpen voordat dat een serieuze optie wordt. Bergwijn was weer een beetje ongelukkig, maar volgens mij is hij ook beter als hij van links komt.

Verder natuurlijk een redelijk positief resultaat. Het is zo slecht nog niet gesteld met ons Nederlands elftal, zelfs de bank blijkt vol te zitten met redelijke spelers. Het gaat allemaal wel goed komen de komende jaren.

16 oktober 2018 om 23:16

Het fijne aan cilissen is inderdaad dat hij veel klemvast pakt. Dat scheelt enorm. Depay inderdaad motm aan Nederlandse zijde

16 oktober 2018 om 23:26

Echt heel jammer dat zo'n speler op de reservebank zit en niet elke week te zien is op het veld.

Strootman, Blind en vd Beek weer de minste spelers aan Nederlandse zijde. vd Beek tikte nog wel die bal goed door bij die counter waar het doelpunt uit kwam... Maar hoe vaak leed hij wel geen balverlies? Hoe vaak stopte hij gewoon met rennen nadat hij balverlies had geleden? Hoe vaak vielen er gaten op het middenveld omdat hij gewoon onnodig vaak te diep stond. Je bent op de eerste plaats nog steeds middenvelder die de schakel moet zijn tussen de verdediging en de aanvallers, maar als je zelf al bij de 16 gaat lopen terwijl er nog een aanval opgebouwd moet worden dan zijn de risico's te groot bij balverlies. Donny moet zijn momenten beter uitkiezen om diep te gaan bij een counter of aansluiten wanneer er een voorzet vanaf de zijkant gegeven word. Strootman speelde een stuk beter dan de vorige 20 interlands die hij speelde, maar haalt bij lange na niet het niveau van Wijnaldum en Frenkie de Jong. Zelfde geld voor Blind die niet heel erg slecht speelde, maar ook niks bijzonders toevoegt. Balletje terug, balletje breed. Nooit een keer vooruit durven te spelen ook al zou je er 3 gelijk vrij voor de keeper kunnen zetten. Laten we ervan uit gaan dat Blind het gewoon niet ziet . Dumfries aan de bal ook zeer matig. Verdedigend redelijk. Zie liever een verdediging met de Ligt, de Vrij ( Bij afwezigheid van Dijk), Ake en van Aanholt en dan een middenveld met De Jong, Wijnaldum, en nog iemand ( Geen Vilhena, geen Strootman, Geen de Roon, geen vd Beek) Voorhoede met Depay, Danjuma en Bergwijn lijkt me wel wat...babel en Promess gewoon leuk om achter de hand te hebben maar dat Danjuma en Bergwijn meer talent hebben dat hebben ze afgelopen tijd wel bewezen vind ik.

Zo, 2 wedstrijden van Oranje en 2 keer met een goed gevoel naar bed kunnen gaan. Das alweer een tijdje geleden.

Eerste 20 minuten was even bibberen, hele snelle, maar ook prachtige goal van Mertens. De Belgen konden elkaar toen vrij snel vinden steeds, krijg bijna het idee dat het een afstraffing zou worden.

Daarna prachtige countergoal en toen ging het eigenlijk redelijk gelijk op.

Depay was weer ijzersterk, als hij zo door blijft spelen zie ik hem komend seizoen nog wel de overstap naar een topclub maken.
Cillessen keepte weer goed.
Verdediging vond ik wat meer geconcentreerd spelen dan afgelopen zaterdag.
Blind speelde een puike wedstrijd, de kritiek die ik hierboven van sommige hier lees slaat werkelijk nergens op. Zowel vandaag als zaterdag speelde die gewoon goed.
Zelfs Strootman was prima. Al vind ik dat het middenveld op z'n sterkst is met De Jong en Wijnaldum, Daarnaast kun je of Blind of Pröpper neerzetten.

Wat betreft de invallers, Rosario was even onwennig, maar herstelde zich prima, je ziet bij hem ook het lef om naar voren te spelen. Vilhena gaf wat power en energie, V aanholt was prima. Eigenlijk niemand die onder de maat speelde.

Conclusie: Straks Frankrijk en Duitsland oprollen en eerste in de poule worden!
In alle serieusheid, Nederland heeft echt zichtbaar stappen gezet en is internationaal nu een ploeg waartegen elk team het moeilijk zal hebben. Tuurlijk, er moeten nog stappen worden gezet, de fouten in de eerste fase van de wedstrijd moeten er echt uit.
Ik verwacht Frankrijk als uiteindelijke winnaar, met Oranje als 2e (wat betekent dat we in groep A blijven). De uiteindelijke kwalificatie volgend jaar zie ik dan met groot vertrouwen tegemoet, want dit team zal alleen maar beter worden.

Strootman en Van de Beek wat een aanfluiting. laten we die twee aub niet meer selecteren. Toen die eruit waren ging het tempo 3 niveautjes omhoog. Rosario had een ongelukkig debuut maar je ziet aan alles het talent. Een jongen voor de toekomst.

Wat is die Van Aanholt trouwens goed zeg. Dat is onze eigen Marcelo. Hoe kun je in godsnaam Blind boven deze jongen op linksback kiezen. Met Van Aanholt heb je een extra aanvallend wapen en verdedigend ook ijzersterk. Supersnel. Van Aanholt op links en Dumfries op rechts. Dan voor mijn part Blind op de plek van Propper/van Roon.

Zo zie je maar dat het de afgelopen jaren aan Danny Blind en hiddink lag dat het elftal niet lekker speelde. Koeman laat oa Wijnaldum en Strootman al veel beter voetballen.

Ze hebben een wedstrijd gewonnen tegen Duitsland en spelen gelijk tegen België dat met een veredeld reserve elftal speelt en meteen vinden ze dat ze veel beter waren.
Ach, dat arrogantie een Nederlandse uitvinding is weet de rest van de wereld al lang.

Wat wel erg duidelijk werd is dat de Belgische spelers deze wedstrijd zagen als een verplicht nummertje maar dat NL zich vooral heel erg wilde bewijzen. En daar niet erg ver mee kwam.

Depay en De Ligt zijn potentiële toppers, verder zie ik er weinig bijlopen waar een neutrale supporter enthousiast van wordt.

17 oktober 2018 om 01:04

Haast niemand zie ik beweren dat Nederland veel beter was. Het had de eerste 20 minuten 2 of 3-0 voor België kunnen staan.

Maar als neutrale supporter heb je er niet zoveel kijk op als je alleen Depay en De Ligt als potentiële toppers ziet. De Jong, Bergwijn, Groeneveld om er wat te noemen. Rosario maakt begin 2e helft even een ongelukkige start, maar is ook een speler waar nog veel groei inzit.

Oranje heeft een groeiend zelfvertrouwen, maar arrogantie? Dat zag ik nergens terug en met een realistische coach als Koeman zal dat ook niet snel gebeuren.

Tweede helft kwam beter op gang dan de eerste bij Oranje. Toch blijf ik respect hebben voor de Belgen. Als ze hun A team op poten zetten (dus niet zoals vandaag) hebben ze een geweldig elftal. Trots op Depay ook. Maar wat is die Hazard toch een geweldige voetballer. Niet van de bal af te krijgen!

Ik ben blij dat we weer verder kunnen met alle internationale club competities.

Persoonlijk vind ik dat Interland voetbal een hinderlijke onderbreking van de competitie en zo'n wedstrijd als tegen de Belgen gaat al helemaal nergens over.

Afsluiten maar al die discussies en we gaan lekker weer door met waar we gebleven waren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2200 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

327 fans
Coach, 55 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 22 februari
Didier Deschamps is momenteel een kandidaat om Massimiliano Allegri op te volgen bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren