‘Ik heb afweging gemaakt: éérst hij en dan kijken of Guti ook lukt’

Dinsdag, 16 oktober 2018 om

PSV versterkte zich afgelopen zomer met onder anderen Ryan Thomas en Erick Gutiérrez. Beide middenvelders stonden al langer op de radar van de Eindhovenaren en beide transfers hadden weinig met elkaar te maken, zo verzekert John de Jong, de nieuwe technisch manager van de landskampioen, in gesprek met PSV TV.

Thomas kwam over van PEC Zwolle, maar raakte vrij snel geblesseerd. De middenvelder uit Nieuw-Zeeland liep een gescheurde kruisband op en is zeker tot de winterstop uitgeschakeld. Na de bekendmaking van de blessure van Thomas werd Gutiérrez weggeplukt bij het Mexicaanse Pachuca. De Jong stelt dat beide spelers al langer interessante opties waren.

"We kennen beide spelers al heel lang. We hadden ze allebei in het vizier", zegt de opvolger van Marcel Brands. "De vraagprijs van Gutiérrez bleef echt heel hoog. Thomas is een speler die wij nog niet in de selectie hadden qua kwaliteiten. Uiteindelijk heb ik de afweging gemaakt: éérst Thomas halen en dan kijken of Guti ook nog lukt. Gelukkig is dat gelukt."


Poll

Verwacht jij dat Erick Gutiérrez dit seizoen een vaste basisspeler wordt bij PSV?


Gerelateerd

25 reacties (laatste reactie door lekiam)

Als iedereen fit is heeft Psv echt een luxe-probleem op het middenveld. Met Perreiro, Hendix, Rosario, Guti, Thomas en Mauro heeft het 6 spelers die je eigenlijk allemaal op wil stellen.

16 oktober 2018 om 17:12

Is Ramselaar helemaal uit beeld?

17 oktober 2018 om 08:27

Dat denk ik wel ja. Ramselaar is voor mij helemaal weg.

16 oktober 2018 om 17:20

Ik acht Perreiro, Hendrix, Rosario en Gutierrez wel een stuk beter dan Thomas, terwijl Mauro Junior nog maar 19 jaar is en eventueel volgend jaar ook prima door kan breken. Het is inderdaad een luxe-probleem, al ben ik absoluut niet overtuigd van Thomas. Naar mijn mening een niveautje Ramselaar en die is ook nog eens een jaar jonger.

16 oktober 2018 om 19:42

Thomas gaat het dit jaar wel moeilijk krijgen. Tot de winterstop uitgeschakeld, en daarna zal hij zich in het elftal moeten knokken, terwijl dat elftal dan net een half seizoen draait. Zonder blessures bij de anderen zie ik dat niet gebeuren. Als hij doorbreekt bij PSV dan zal dat dus pas volgend seizoen zijn.

16 oktober 2018 om 17:56

Pereiro is wel alleen voor de eredivisie. Europees wordt er meer gevraagd dan 1 bal op de buitenkant van de paal.

16 oktober 2018 om 19:30

Wat had je dan verwacht dat Pereiro de ene na de andere goal zou maken tegen Barcelona en Inter? Pereiro is een van de weinige bij PSV met de klasse om zo’n wedstrijd te beslissen. Dat hij niet de hardste werker is weten we natuurlijk allemaal, maar hij is meer betrokken bij het spel tegenwoordig, daarnaast weten we allemaal dat hij het creatieve vermogen heeft om de aanvallers in stelling te brengen en dat hij altijd zijn momentje kan hebben tegen welke club dan ook.

17 oktober 2018 om 07:07

Nee, maar 1 doelpunt of assist had best gemogen. Nu was hij twee wedstrijden zo goed als onzichtbaar. En hij kan idd aanvallers in stelling brengen, maar Europees gezien komt hij handelingssnelheid tekort om dat te kunnen doen. Vaak zie je dat het bij Pereiro allemaal te lang duurt als hij gaat lopen met de bal en leidt hij balverlies. Verder is het ook geen speler die het spel versnelt met 1 keer raken.

16 oktober 2018 om 17:58

Dat is een verschil met de rest van de Eredivisie. Zo'n brede selectie. Ajx kan met Schöne, Blind, van de Beek, Ziyech, Tadic, Neres en Eiting spelen op het middenveld.

16 oktober 2018 om 18:22

Ado kan ook 8 middenvelders opstellen. Dus ook vrij brede selectie. Of je er blij van wordt? Vrees van niet

16 oktober 2018 om 18:35

Bij ado is het verschil in kwaliteit van de bassis en de bank wel een stuk groter

16 oktober 2018 om 19:42

Dat denk ik juist niet. Op el Khayati na is het middenveld zowel qua basisspelers als bank niet veel. Of nou Immers, Bakker of Iemand anders speelt, je wordt er niet heel blij van.

Je kunt er maar 3/4 opstellen, PSV heeft een luxe probleem op het middenveld

Ik snap eerlijk gezegd niet dat ze Thomas gehaald hebben. Ik vond hem bij PEC al erg wisselvallig spelen en leek ook niet echt beter te worden in zijn tijd daar. Bovendien ligt de druk bij PSV een stuk hoger. Ik denk dus ook niet dat Thomas bij PSV gaat slagen.

16 oktober 2018 om 17:27

Thomas is zeker een stuk beter geworden bij PEC. Was belachelijk goed in de eerste helft van het seizoen vorig jaar, maar viel net als de rest van PEC een beetje weg in de tweede.

"Thomas is een speler die wij nog niet in de selectie hadden qua kwaliteiten."

Oh jawel hoor. Bart Ramselaar lijkt me nu juist precies hetzelfde type. Helaas ook qua kwaliteiten ben ik bang. Alle twee komen ze mijns inziens tekort voor het niveau wat PSV na zou moeten streven. De aankoop van Thomas vind ik dan ook zonde geld.

16 oktober 2018 om 18:29

Ik denk dat Thomas beter als verbindingsspeler kan spelen. Een speler ala Frenkie de Jong als ik die vergelijking maak maar dan een niveautje lager

Qua voetbalinhoud zou Hendrix het afleggen ten opzichte van Rosario, Gutiérrez en Pereiro. Echter, voor de balans is Hendrix uitermate belangrijk en hij verdient het niet uit de basis te worden gehouden. Zoals hij het ook niet verdiend om genegeerd te worden voor Oranje, zeker wanneer spelers als Marten de Roon wel een volle kans krijgen. Ik denk bovendien dat het toch het laatste jaar PSV wordt voor Hendrix. Lazio was al eens in de Limburger geïnteresseerd en zo'n club zou een uitstekend vervolg zijn om zich verder te ontwikkelen. Niet ondenkbaar op eenzelfde manier zoals Nigel de Jong bij Hsv, waardoor Hendrix als laatbloeier alsnog wel eens belangrijk kan worden voor Oranje in de toekomst.

Waarschijnlijk vertrekken ook Luuk de Jong, Gaston Pereiro, Lozano, Zoet en Bergwijn, maar daarachter staan genoeg jongens te popelen om die leemte op te vullen. Met Rosario, Guti en Thomas heeft PSV ook dan een uitstekend middenveld, terwijl Malen Bergwijn zal vervangen en ik verwacht van Van Bommel dat Cody Gakpo tzt nadrukkelijk tegen de basis aan zit om Lozano op te volgen. Lars Unnerstahl is als vervanger van Zoet nauwelijks minder. Sam Lammers laat zien - zeker als hij zijn doelpuntenproductie verder opvoert - dat er een topspits in hem schuilt en zal met Romero uitmaken wie eerste spits wordt. Als PSV intussen slim is verhuurt het intussen Dante Rigo en Armando Obispo in de winterstop en los van een stevige verdediger die Daniel Schwaab gaat vervangen, voorzie ik geen drukke transferzomer voor PSV volgend jaar. De luxe van vandaag verzekert het elftal van morgen.

16 oktober 2018 om 19:29

De Roon wel een kans krijgt? De Roon speelt al meer dan 3 jaar zeer behoorlijk voor zijn club. Ook in Engeland speelde de Roon gewoon prima. Vind het namelijk eerder schandalig dat er continu werd vast gehouden aan Strootman en Wijnaldum op het middenveld. Terwijl de Roon naar mijn mening de beter oplossing was al die tijd. Als rasechte stofzuiger met ook nog voetballend vermogen. Hendrix komt pas net kijken en heeft een schijntje gespeeld vergeleken met de Roon.

16 oktober 2018 om 19:45

Ben het met je eens voor wat betreft strootman. Maar Wijnaldum verdient zeker een plek in oranje

16 oktober 2018 om 20:27

Zeker.. Strootman en Wijnaldum kunnen niet op 1 middenveld. Klaar. Heb hier meermaals aangegeven dat ze beide een speler missen die als stofzuiger opgesteld is.

Gezien het absurd weinig speeltijd dat Guti onder van Bommel krijg betwijfel ik of van Bommel het in die jongen ziet zitten en of dit geen weggegooid geld is. Je gaat mij niet wijs maken dat hij minder is dan Rosario en Hendrix, weinig kans. 8 miljoen uitgeven en vervolgens steevast op de bank zetten, mooi verhaal.

16 oktober 2018 om 21:13

Ik snap gedeeltelijk wat je met guit bedoeld maar hij krijg denk ik voor de winterstop genoeg kansen van de trainer. En hij was 6 miljoen uiteindelijk, nog veel geld voor een Nederlandse club.

Guti.. hou op zeg! Er is mar een Guti en dat is de geweldige passer van Real Madrid!

16 oktober 2018 om 19:47

In een artikel op een voetbalforum over PSV middenvelders, is deze guti op zich wel goed te onderscheiden van de andere Guti.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

34 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 23 juli
Bayern München is om de tafel gegaan met de entourage van Leroy Sané. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren