Basaksehir legt Arda recordboete op: ‘Past niet bij onze waarden’

Dinsdag, 16 oktober 2018 om

Arda Turan is de afgelopen dagen in Turkije in het nieuws nadat hij tijdens een confrontatie met zanger Berkay de neus van de entertainer brak en maandag doken berichten op dat de middenvelder mogelijk 12,5 jaar de gevangenis in moet. Arda zocht Berka de avond na het incident namelijk met een vuurwapen op zak op in het ziekenhuis om zijn excuses aan te bieden en als het aan de aanklager in Turkije ligt, moet de honderdvoudig international hier flink voor boeten.

Hier blijft het echter niet bij, aangezien Istanbul Basaksehir, de club die Arda momenteel van Barcelona huurt, bekend heeft gemaakt dat de 31-jarige een recordboete moet betalen. De middenvelder moet maar liefst 2,5 miljoen Turkse lira, omgerekend ongeveer 370 duizend euro, overmaken naar zijn werkgever en dat is de hoogste boete die ooit door een Süper Lig-club is opgelegd aan een speler.

“Deze daden, die naar verluidt zijn begaan zijn door onze speler en tijdens de interlandonderbreking opdoken in de media, komen niet overeen met de ethische en professionele waarden van Istanbul Basaksehir. Aangezien deze zaak momenteel bij de rechter ligt, en we verder het recht hebben om in de toekomst verdere beslissingen te nemen en sancties op te leggen, hebben we Arda Turan een boete van 2.500.000 Turkse lira opgelegd”, leest een statement van de club.

“We willen het publiek daarnaast informeren dat de professionele verplichtingen van onze speler tegenover onze club door zullen gaan totdat de rechter een definitieve uitspraak over de zaak heeft gedaan”, sluit Basaksehir af. Arda wordt nog tot de zomer van 2020 gehuurd van Barcelona, terwijl Basaksehir de optie heeft om de transfer in een eerder stadium al officieel te maken.Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door dennisss_09)

Past niet bij onze waarden? Is een beetje zacht uitgedrukt denk ik.

16 oktober 2018 om 15:21

Verklaar je nader?

16 oktober 2018 om 16:56

Is dit sarcasme? Hij heeft iemand een gebroken neus geslagen en met een geweer op gezocht in het ziekenhuis. Zoiets keur je af als club en laat je merken dat je het gewoon walgelijk vindt. 'iets dat niet bij de waarden past' is een veel te lichte uitspraak daarvoor.

“deze daden, die naar verluidt zijn begaan zijn door onze speler en tijdens de interlandonderbreking opdoken in de media, komen niet overeen met de ethische en professionele waarden van Istanbul Basaksehir."

Dit vind ik nog een behoorlijke understatement, als je het mij vraagt. Het lijkt me duidelijk dat die boete gewoon terecht is. Ik vraag me wel af waar dat geld dan naartoe gaat. Naar alle waarschijnlijkheid dus niet naar een goed doel, denk ik dan maar zo.

16 oktober 2018 om 16:01

Ik vind het Netjes van de club dit. Geven ook duidelijk aan dat ze de rechtsgang verder eerst nog afwachten met betrekking tot het geweer incident.
Denk als dit waar blijkt en bewezen dat hij dan ook nog ontslag er achteraan krijgt.

Maar de hele gang van zaken vinden ze al niet kunnen dus krijgt hij nu al deze boete.

Deze schandaal is gewoon einde carrière voor Arda. Zo'n zonde.Sinds die bij Barça is hij een andere voetballer maar vooral een andere mens geworden. Dit gedrag heeft hij niet nodig. Nu is heel Turkije tegen hem en terecht. Arda jongen. Ook mij heb je teleurgesteld. Bij galatasaray en Atletico was je een baas. Nu ben je een enfant terrible. BAlen

16 oktober 2018 om 15:57

@voetbalexpert:
Klopt, sinds hij naar Barca is gegaan is het helemaal mis gelopen met hem. Niet alleen kwa voetbal, maar het lijkt of hij helemaal is ontspoord en is gaan denken dat alles maar kan en mag.

dood en dood zonde want zeker bij A Madrid ook was hij inderdaad geweldig!

16 oktober 2018 om 16:07

@ Capis. Bedankt gozer. Jij hebt er kijk op.

16 oktober 2018 om 17:25

Men onderschat de waarde van El Cholo of beter bekend als Diego Simeone. Ik denk hoe stoer Arda Turan ook wel niet is dat hij wist dat hij dit soort zaken niet kon maken bij Atletico Madrid.

16 oktober 2018 om 21:01

Mwah ik heb Arda bij Atletico ook wel een keer iets idioots zien doen hoor..
Toen ie die schoen naar het hoofd van die scheids/grensrechter smeet omdat ie het niet eens was met de beslissing?

Maargoed, deze man is helemaal ontspoord nadat ie naar Barça kwam inderdaad... Zonde want het was een hele leuke voetballer bij Atleti..

Excuses aanbieden, met een pistool op zak? Klopt die zin niet, of begrijp ik het gewoon niet?

16 oktober 2018 om 15:59

Gingen 2 verhalen, dat hij hij hem wilde dwingen het te accepteren vanwege de eer.
En een 2de dat hij vond dat de zanger hem moest neerschieten vanwege de eer.

Hoe dan ook beide zijn erg vreemd haha! Hij bleek wel te hebben geschoten er mee ook, om te laten zien dat hij werkte....

16 oktober 2018 om 16:03

Volgens de media heeft arda iets gezegd tegen de vrouw van berkay waarna berkay hem confronteerde. Wat uiteindeijk ervoor zorgde dat arda hem een kopstoot gaf. Daarna ging berkay naar de ziekenhuis om behandeling te krijgen. Arda ging naar de ziekenhuis om te bewijzen dat hij zoiets niet heeft gezegd.

Hij nam de pistool mee om zijn "onschuld" te bewijzen. Hij zegt tegen berkay: als ik zoiets heb gedaan, dan mag je me neerschieten. Arda heeft dus een wapen meegenomen naar een ziekenhuis om daar zijn onschuld te bewijzen! Daarnaast is er zelfs met het wapen een schot afgelost op de grond. Moraal van het verhaal: arda is de plot kwijt!

16 oktober 2018 om 16:20

Kan toch ook dat hij het wapen bij zich had voor de 'zekerheid'. Je weet nooit hoe iemand reageert.

16 oktober 2018 om 17:07

De media in Turkije heeft beeldmateriaal van de camera's uit het ziekenhuis gepost waarop je kan zien dat arda de wapen probeert te geven aan Berkay. Nadat ze zitten gooit hij zelfs de wapen op een klein tafeltje. Berkay pakt de wapen van de tafel en plaatst hem op een zetel.

https://youtu.be/AJGIR_B8LEo

Vooropgesteld: als ik iemand in mijn organisatie zou hebben die iemand met een vuurwapen bedreigt dan zou ik maar één ding doen. Per direct ontslaan en geen euro meer aan salaris betalen.
Aangifte doen en vervolgen.
Op late sluiten zo'n gast.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Medipol Basaksehir

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Sivasspor4020
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
E. VišćaMiddenvelder195
E. CrivelliAanvaller178
M. GünokKeeper190
İ. KahveciMiddenvelder162
M. TopalMiddenvelder150
G. ClichyVerdediger161
Júnior CaiçaraVerdediger180
Voor de complete selectie: Clubpagina Medipol Basaksehir.

247 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 januari
Manchester City heeft contact gelegd met Eduardo Camavinga van Stade Rennes. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren