‘Barcelona denkt aan vier namen na afwijzing uit Amsterdam’

Dinsdag, 16 oktober 2018 om

Barcelona gaat volgens diverse Spaanse media komende winter de transfermarkt op. Door blessures van Thomas Vermaelen en Samuel Umtiti wil de Catalaanse grootmacht in januari een nieuwe verdediger verwelkomen en naar verluidt zijn onder anderen Toby Alderweireld en Branislav Ivanovic kandidaat bij Barcelona.

Barcelona wil het liefst Matthijs de Ligt naar LaLiga halen, maar de komst van de verdediger in januari is onhaalbaar, zo zou de topclub hebben geconcludeerd. Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij Ajax, liet eerder al weten dat De Ligt niet middenin het seizoen zal vertrekken. Zodoende richt Barcelona de pijlen onder meer op Alderweireld.

De verdediger ligt momenteel nog tot volgend jaar zomer vast bij Tottenham Hotspur, waarbij de club de optie heeft om het contract met een seizoen te verlengen. De Belg is door zijn contractsituatie een interessante optie voor Barcelona, zo klinkt het. Volgens Mundo Deportivo staat ook Ivanovic, momenteel actief bij Zenit Sint-Petersburg, op het lijstje.

De voormalig stopper van Chelsea zou kunnen worden gehuurd door Barcelona, dat zo snel mogelijk een concurrent voor centrale verdedigers Gerard Piqué en Clément Lenglet wil halen. Ook Unai Nunez van Athletic Club en Djené van Getafe staan op de radar van Barcelona. Laatstgenoemde verdediger heeft een ontsnappingsclausule van 35 miljoen euro.


Poll

Verwacht jij dat Barcelona in januari een nieuwe verdediger haalt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door gaalmeister)

Niet ten nadelen van Ivanovic, maar die is wel over zijn top heen. Denk niet dat die meer mee zou kunnen op dat niveau! Is toch niet de kwaliteit die ze nou zouden moeten streven. Alleen met dat bestuur daar is het al jaren armoe troef!

16 oktober 2018 om 13:56

Dat zou dan gewoon een Matthieu rol worden. Even de blessures opvangen, jaartje stand in en dan weer uitzwaaien. Plus denk dat de ervaring van Ivanovic waardevol kan zijn voor jonge gasten als Umtiti en Lenglet. Ook niet al te prijzig denk.

16 oktober 2018 om 15:04

Ivanovic wordt ook niet gehuurd als basis speler maar om nu vanwege blessure leed tijdelijk het gat op te vullen.
Hij natuurlijk over zijn top heen maar op routine kan hij beetje in de rol zoals Macherano het een en ander wel voor mekaar krijgen.
Alderweireld zou dan meer in aanmerking komen voor basisplaats.
Vind wel vreemd dat Barcelona niks heeft rondlopen in de jeugd wat de kans mag/kan krijgen?!

Zou echt de kroon zijn op Toby's carriere. Heb toch het gevoel dat deze jongen onderschat wordt maar is (muv van een half jaar) de afgelopen jaren altijd wereldtop geweest. Verdedigend erg sterk en opbouwend ook. Ideale barca cv.

Toch zie ik hem liever 3-4 jaar bij United als leider. Ivanoniv was wereldtop maar zelfs in zijn prime was het absoluut geen technische speler en dit zou dan ook echt een bizar vreemde aankoop zijn. Speel dan met een jonge cv uit la masia of zo

16 oktober 2018 om 14:00

In Engeland wordt Toby echt niet onderschat. Hij wordt daar regelmatig een van de beste verdedigers van de PL genoemd. En terecht!

16 oktober 2018 om 14:07

Ik heb juist het idee dat hij wat overschat is. Een prima verdediger, maar het valt nog te bezien of hij bij een absolute topclub ook kan presteren. Dat vraag ik me af bij veel spelers bij Tottenham die sinds twee jaar op worden gehyped. Ik zie liever Eriksen naar Barcelona verkassen. Naar mijn mening de enigste speler van Tottenham die 100% klaar is voor zo'n stap.

16 oktober 2018 om 14:25

Persoonlijk zie ik liever Aldeweireld dan Eriksen komen, ik vind dat Eriksen bij de Spurs prima op zijn niveau zit, tuurlijk hij kan geniale dingen doen met een bal, maar na wat ik lees en zie in de Europese wedstrijden zijn er aardig wat wedstrijden waarin je hem niet ziet, dan mag Toby wel geen absolute wereldtop zijn, toch vind ik hem goed genoeg om bij Barça te kunnen spelen.

16 oktober 2018 om 14:38

Maar wie gaat Eriksen dan uit de basis spelen...messi? Coutinho? Zonde om hem puur voor de bank te halen.

16 oktober 2018 om 16:31

Eriksen speelt Coutinho met gemak uit de basis daar ben ik niet bang voor

16 oktober 2018 om 16:42

@sirius ik vind dat je gelijk hebt. Volgens mij is Vertonghen juist de sterkhouder bij Tottenham achterin en heeft Sanchez Alderweireld al ingehaald. Alderweireld speelt ook al zeker een jaar ondermaats na zijn blessure.

16 oktober 2018 om 17:26

Alderweireld is natuurlijk geen slechte speler, maar ik snap niet waarom hij nu ineens zo'n geweldige verdediger is. Ik vind hem de laatste jaren vrij constant op hetzelfde niveau gebleven. Spelen voor Barcelona is wel even heel iets anders dan voor Tottenham. Als die een keer zesde worden is er weinig aan de hand. Wordt Barcelona een keer derde, is er direct een enorme chaos.

16 oktober 2018 om 15:32

Vind ik ook, herinner me nog een tijd toen hij bij athletico gewoon niet aan de bak kwam. Sinds Hij bij spurs is doet hij het ook gewoon uitstekend en daar schatten ze hem (idd nu zeker) wel naar waarde

16 oktober 2018 om 17:27

Dat komt toch vooral omdat goed-voetballende centrale verdedigers tegenwoordig erg gewild zijn. Verdedigend is Alderweireld helemaal niet zo geweldig, al is hij natuurlijk wel goed.

Zou toch een beetje met een scheef oog kijken naar deze kans als ik de Ligt was... je staat namelijk meteen in de basis bij Barcelona als je in januari kan gaan en bovendien zal het dan lastig worden voor zijn concurrenten om hem weer eruit te spelen. Aan de andere kant zal hij een vergelijkbare stap kunnen maken deze zomer, de topclubs staan in de rij.

Ivanovic en Alderweireld zijn niet van hetzelfde niveau / potentie, maar op zich prima degelijke verdedigers, zeker als backup / rotatie optie

16 oktober 2018 om 14:19

Mee eens, maar als Ajax overwintert laten ze hem zeker niet gaan. En Barça gaat echt geen 80 miljoen betalen voor hem, iets wat ik verwacht dat Ajax zal vragen in de winter.

16 oktober 2018 om 17:37

De Ligt speelt Pique en Umtiti er niet uit. Maar ik zou als Barça zijnde hem in de zomer halen.

17 oktober 2018 om 11:37

Umtiti is geblesseerd, dat is nu juist de reden dat hij meteen in de basis zou staan in januari.

16 oktober 2018 om 14:27

Inderdaad je staat gewoon onbetwist in de basis en je kunt jezelf vestigen in de basis t.o.v. het volgend seizoen. In de zomer wordt de concurrentie heviger en kun je zomaar je plek kwijt zijn na 1 mindere beurt. Daarnaast kan Ajax een pak meer geld vragen voor een wintertransfer.
Dusja ik zou het als club en de ligt zijnde zeker overwegen.
En hem houden voor de titel is ook een groot risico vind ik. Wat als PSV gewoon het hele seizoen weer stabiel blijft. Dan kun je de Ligt wel houden, maar sta je gewoon 2e.

16 oktober 2018 om 14:55

De Ligt kan nog aardig wat leren van het verdedigen van alderweireld, daar mag toch geen twijfel over bestaan. Voor zijn blessure was hij verreweg de beste verdediger in de PL. Alderweireld doe je echt te kort door hem “degelijk” te noemen imo. Potentie heeft barcelona nu niets aan, er moet iemand komen die de klappen van de zweep kent en die er gelijk staat. Hoe goed de ligt nu ook is of kan worden, barcelona heeft nu geen behoefte aan een speler die moet wennen. Die moeten een killer halen achterin die er direct staat, dan is alderweireld een beter alternatief dan de ligt. En dan spreek ik wel puur op de situatie. Voor langere termijn is De Ligt natuurlijk de betere optie van deze twee.

16 oktober 2018 om 15:50

Ligt er maar net aan wat je vergelijkbaar vind. Ik ken de ligt niet persoonlijk. Maar stel Barcelona is altijd al je droomclub geweest. Dan zou het toch niet helemaal lekker voelen dat Barcelona iemand anders haalt die geen 80 miljoen kost en opeens het plekje vergeven is als die persoon dan goed meedraait. Kan dan zomaar weer een aantal jaar duren voordat Barcelona een CV nodig heeft voor de basis.
Een club die al redelijk tevreden is met de verdediging gaat natuurlijk niet de hoofdprijs voor een verdediger neerleggen.

16 oktober 2018 om 17:55

@Gaalmeister, denk je dat hij Pique en Langlet er meteen uit speelt? Ik vraag het me af.

17 oktober 2018 om 11:38

Pique inderdaad niet. Vind hem eigenlijk niet meer zo enorm goed, maar hij is wel een clubicoon die niet gaat banken voor een 18-jarige snotneus (met alle respect voor de Ligt). Lenglet zie ik zeker wel uit de basis gespeeld worden door de Ligt.

Wat moet Barcelona nou met Ivanovic? Die gast moet al aan afbouwen denken met zijn 34 jaar! En ook Toby moet zo langzamerhand alweer gaan denken om terug te keren naar Amsterdam samen met Jan Vertonghen. Ze hebben dezelfde leeftijd als Tadic en Blind die dit seizoen zijn teruggekeerd.

16 oktober 2018 om 14:28

Snap je reactie ergens wel gezien zijn leeftijd, maar waarom precies moet hij aan afbouwen denken als een club als Barcelona vermeende interesse zou hebben? Branislav, je kan nog een half jaartje naar Barca! Sorry zaakwaarnemer, ik ga afbouwen bij Vojvodina in Servië...

16 oktober 2018 om 14:36

Ivanovic zal er natuurlijk wel oren naar hebben. Maar of Barcelona er verstandig aan doet is het tweede. Voldoet hij nog wel qua niveau bij een club als Barcelona ook al is het maar voor een half jaartje?

16 oktober 2018 om 14:48

Ja dat is inderdaad de vraag. Als stand-in voor Piqué en Lenglet zal hij af en toe mogen opdraven, dat kan hij nog prima verwacht ik. Bij Chelsea kwam de sleet er wel een beetje op maar bij Zenit wordt ie zeer gewaardeerd. Denk dat ie naar Zenit ging omdat ie nog wilde voetballen.

Liever de keus aan jeugd geven dan zo'n oude veteranen gebruiken. Kost je meer dan je gaat opleveren denk ik op de lange termijn. Ze hadden Minna en Santos nooit allebei weg moeten doen maar juist Vermaelen. Helaas. Deze blessures kan je natuurlijk niet verwachten maar de club had zich beter kunnen voorbereiden. Je zou bijna Busquets centraal achterin zetten in noodgevallen aangezien het middenveld zo sterk is.

16 oktober 2018 om 14:35

Ze hebben Umtiti en Lenglet als jonge verdedigers, dan is het logisch dat je daarnaast Pique plus een nieuwe ervaren kracht in de selectie hebt. Vermaelen kan dan vertrekken, die heeft een aflopend contract.

16 oktober 2018 om 16:09

Umtiti en Lenglet inderdaad voor de linker CV positie. Voor de rechter CV positie hebben ze echter alleen Piqué. Vermaelen en Lenglet horen daar ook niet te spelen. Daarom had Barcelona in mijn ogen 1 van de 2 rechtspoten Mina of Marlon moeten houden, maar dat kon weer niet door de buiten-de-eu-regel van La Liga. Maarja daar kwam Barcelona alleen maar mee in de problemen door ineens 3 spelers van buiten de EU in 1 transferperiode aan te trekken (artur, Vidal, Malcom) wat ook niet nodig was.

16 oktober 2018 om 17:29

Hebben ze een terugkoop optie op Mina?

16 oktober 2018 om 18:41

Wat ik heb gelezen wel. Maar zie op de lange termijn liever De Ligt.

16 oktober 2018 om 14:37

De grootste fout die ze hebben gemaakt was dat ze Davinson Sanchez niet hebben vastgelegd. Die gast heeft alles wat een centrale verdediger van Barca nodig heeft. Fysiek enorm sterk, kan redelijk goed meevoetballen, is verdedigend heersend, heeft winnaarsmentaliteit, enzovoorts.

16 oktober 2018 om 15:33

Dat meevoetballen valt echt mee en dat is belangrijker dan verdedigen bij barca. De Ligt is in dat opzicht een betere keuze

16 oktober 2018 om 15:49

Je leeft in het verleden. Sanchez heeft meerdere malen bewezen in Engeland dat hij niet zo goed mee kan voetballen. Verdedigend is hij sterk maar typisch zo’n speler die nu al op z’n top zit

16 oktober 2018 om 16:10

Achteraf misschien wel, maar ik zie qua voetballend vermogen veel liever De Ligt. Ook omdat Barcelona en Nederland altijd zo'n goede band hebben gehad en ik weer graag een Nederlander (of twee: Frenkie de Jong) voor Barcelona zie schitteren.

16 oktober 2018 om 16:23

Alleen neemt Barcelona wel een grote gok dan met De Ligt omdat hij nog erg jong is en zich nog niet bewezen heeft in een topcompetitie. Sanchez zal wat dat betreft een veiligere keuze zijn.

16 oktober 2018 om 17:34

Maar zal De Ligt als jongste, minst ervaren en minst bewezen verdediger van de selectie wel speeltijd krijgen? Je hebt er weinig aan als-ie direct een seizoen wordt verhuurd aan Leganes ofzo, dan kan hij beter naar Tottenham of Lazio gaan.

16 oktober 2018 om 17:51

Buiten Chumi (volgens mij) loopt er bij Barça op dit moment bar weinig aan centraal verdedigend talent rond, helaas.
Zoals zo veel spelers de laatste jaren is een groot talent in Eric Garcia naar City gegaan.. Verder weten we allemaal Valverde's reputatie met het geven van kansen aan de jeugd / nieuwe aankopen... Kijk maar naar Malcom / Vidal die amper minuten maken en een Vermaelen die linksback wordt gezet ipv Miranda de kans te geven.

In een ideale wereld zie je natuurlijk de Ligt gewoon in de winter komen, maar Ajax heeft al meerdere malen erg duidelijk gemaakt dat dit niet gaat gebeuren. Verder is Barça voor zover ik weet is Barça op dit moment neit in staat om 80-100 miljoen neer te leggen voor de Ligt. Ik kan uit m'n hoofd 2 alternatieven bedenken die (ongeveer) van de zelfde leeftijd zijn, en dat zijn Skriniar van Inter en Upamecano van Leipzig. Upamecano lijkt me ook onhaalbaar door het financiele plaatje, Leipzig zijn zeer stugge onderhandelaren etc. Skriniar weet ik niet wat hij zou moeten kosten, maar omdat men weet dat Barça een CV wil halen gaat Inter natuurlijk geen prikkie vragen.. Davinson Sanchez reken ik niet mee met deze opties vanwege het limiet aan niet-EU spelers dat op een moment ingeschreven mag worden voor La Liga, aangezien we Arthur, Malcom en Vidal al hebben die geen EU paspoort hebben. Dit is ook de reden geweest dat Marlon Santos en Mina eigenlijk weg moesten / konden, zeker Mina die na een goed WK 30 miljoen opgeleverd heeft... Wat ik een schandalig bedrag vind voor een speler van zijn kwaliteiten... Misschien het terughalen van Bartra zou een optie zijn, al heb ik zo'n vermoeden dat hij Betis niet wil verlaten voor weer een plek op de bank bij Barça.

Helaas denk ik dat het weer een Mathieu aankoop wordt zoals iemand anders hier ook al aanhaalde, want met 2 opties centraal achterin waarvan er 1 behoorlijk aan het schutteren is op het moment ga je het zeker niet redden. En Valverde zoals ik al zei, gaat een Chumi zeker niet de kans geven, daar is hij gewoon niet de trainer naar.

Het enige wat Barcelona mist op dit moment is een sloper/killer achterin. Een speler zoals Puyol, Ramos of chiellini.

Daranaast heeft Barca een Pique rond lopen die zijn beste tijd gehad heeft.. Word tijd voor wat concurrentie en De Ligt lijkt mij daar de ideale speler voor. Is sterk in de duels, goed aan de bal, maar wanneer het nodig is neemt hij geen enkel risicio en verdwijnt de bal en/of speler de tribune in.

Een centraal Duo met De ligt / Umtiti zou een heerlijke verdediging zijn. Anders van dijk.. of eventueel Sanchez.

16 oktober 2018 om 14:48

Een duo Sanchez/De Ligt of Sanchez/Umtiti zou fenomenaal zijn. Donnarumma (Wat een geweldenaar!) als keeper kopen en de Franse international Pavard en Alex Sandro of Hernandez op de backposities. Dat zou mijn droom achterhoede zijn voor Barca.
En dan een seizoen later weer kijken of je Hazard, Mbappe, De Bruyne of Griezmann kan vastleggen.

16 oktober 2018 om 15:47

Je kunt wel merken dat de nieuwe FIFA recentelijk is uitgekomen. Hernandez is trouwens een beperkte voetballer vind ik.

Gaat het lobbyen nu al beginnen en het gek maken van de zaakwaarnemer van de ligt? Tuurlijk schakelt barca door maar Ajax is al zo lang duidelijk omtrent deze winterstop dat ik dit weer een vies spelletje vind om onrust te creeeren.

16 oktober 2018 om 16:27

Huh, wie creëert de onrust dan, Ajax zegt nee dan is het toch vrij logisch dat ze bij Barça doorschakelen

Ik zie nog liever Puyol terug uit zijn pensioen komen en de verdediging van Barca versterken dan dat ik Ivanovic moet aanschouwen in de Camp Nou. Hoeft echt niet te komen man.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4906 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona3423
3.Sevilla315
5.Getafe278
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AspiazuUnknown
M. ter StegenKeeper150
F. de JongMiddenvelder151
PiquéVerdediger141
A. GriezmannAanvaller145
Sergi RobertoVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

59 fans
Verdediger, 35 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 14 december
Unai Emery wil niet meteen aan de slag na zijn gedwongen vertrek bij Arsenal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren