Update: Bolt weigert aanbieding uit Malta: ‘Er is heel veel belangstelling’

Woensdag, 17 oktober 2018 om 13:10Gijs Freriks • Laatste update: 13:08

Usain Bolt traint mee met de Central Coast Mariners en scoorde vrijdag nog twee keer in een oefenwedstrijd. Als de Australische club besluit om de Jamaicaan geen contract aan te bieden, dan kan hij altijd nog aan de slag gaan op Malta. De 32-jarige Bolt heeft namelijk een aanbieding ontvangen van FC Valletta.

“Een kampioen is altijd welkom en bij FC Valletta geloven we dat niets onmogelijk is”, reageert directeur Ghasston Slimen in een interview met ESPN. Maandag vertelde zaakwaarnemer Tony Rallis nog dat zijn cliënt een tweejarige contractaanbieding heeft ontvangen van een ploeg uit Europa.

“Ze zijn overgenomen door nieuwe eigenaren die Champions League-aspiraties hebben”, voegde de makelaar eraan toe. Valletta werd, inderdaad, in september overgenomen door de Sanban Group uit de Verenigde Arabische Emiraten en wil weer structureel meedoen op het Europese podium.

De huidige nummer drie van Malta werd dit seizoen in de eerste voorronde van de Champions League uitgeschakeld door Kukësi en werd vervolgens uit de Europa League gekegeld door Zrinjzki Mostar. Bij Valletta speelden in het verleden vier Nederlanders, te weten Djamel Boerstra, André Krul, Jordi Cruijff en Geert den Ouden.

Update 17 oktober 13.10 uur - Bolt weigert aanbieding uit Malta: 'Er is heel veel belangstelling'
Usain Bolt gaat niet aan de slag bij Valletta FC, zo bevestigt zijn zaakwaarnemer Ricky Simms tegenover ESPN. "Er is in de voetbalwereld heel veel belangstelling voor Usain. We krijgen geregeld vergelijkbare aanbiedingen binnen. Ik kan bevestigen dat hij niet zal ingaan op de aanbieding vanuit Malta", aldus Simms. Volgens Shaun Mielekamp, algemeen directeur van Central Coast Mariners, is het niet uitgesloten dat Bolt op termijn een contract ondertekent in Australië.


Poll

Zou FC Valletta een geschikte club zijn voor Usain Bolt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

9 reacties (laatste reactie door xajacfa)

Mits zijn salariseisen te doen zijn is het ook gewoon marketingtechnisch een prima zet om hem aan te trekken, of hij nou echt goed kan voetballen of niet. Al gok ik dat je in de competitie van Malta niet heel goed hoeft te zijn om mee te kunnen. Bolt kan hard rennen en een balletje (hard) op doel schieten, dan kom je wel een eind denk ik.

Bolt kan hard rennen maar heeft de techniek van van een manke hazewindhond. Bolt is alles behalve een voetballer. Marketingtechnisch kan het best aantrekkelijk zijn maar als voetballer is het natuurlijk niets. Op zich geen probleem maar het is wel zorgelijk dat Bolt zelf denkt wel enig niveau te hebben dat getuigd niet van enige zelfkennis.

16 oktober 2018 om 10:04

Mwa, denk dat hij gewoon graag wil dus kijkt waar zijn limieten liggen. Niks mis mee toch. Als ex-topsprinter zal hij inderdaad niet veel meer kunnen dan hard rennen en schieten. Hij is niet opgeleid als voetballer, dus voor de rest is hij natuurlijk zeer beperkt. Maar goed, hoe goed is de gemiddelde voetballer in de Maltese competitie? Puur op fysiek en loopvermogen zie ik hem daar nog wel tot scoringskansen komen, en voor de rest kan het marketingtechnisch leuk zijn om hem er bij te hebben.

16 oktober 2018 om 12:53

Ik denk dat je met die opmerking die Hazewindhond te kort doet

Die knakker zou in amateurvoetbal nog niet kunnen meekomen, natuurlijk bij een counterploegje maar dat is alles je zou constant het idee hebben met een man minder te voetballen

16 oktober 2018 om 13:21

Hoe weten jullie dat toch allemaal zo goed, hebben jullie een pot tegen hem gespeeld of echt zo veel beelden van hem op het veld gezien? Ik heb begrepen dat hij voor zijn sprintcarrière voetbalde op het hoogste amateurniveau in zijn thuisland, hij kan dus vast een beetje schieten en passen. Tuurlijk zal zijn techniek niet fantastisch zijn maar hij is natuurlijk áltijd sneller dan zijn tegenstanders en is fysiek verder ook erg sterk. Hij heeft bij BVB meegetraind en speelt nu in de A-League mee bij een profclub. Dat is natuurlijk geen verbluffend hoog niveau maar ik denk dat doen alsof hij in de 5e klasse reserve net meekan ook overdreven is. Dit is een op en top sportman met een mentaliteit waar je u tegen zegt. Op een niveau als de Maltese nationale competitie zie ik hem echt wel potten breken hoor.

Kom op zeg een speler van boven de 30 zonder enige ervaring in het voetbal.
Ik vind Bolt een legende op de atletiek baan. Ongeëvenaard maar als prof speler hooguit 2de divisie niveau en dat is misschien wel te hoog voor hem.
Marketing technisch hoor ik dat hij uitstekend is tsja dan kun je ook George Clooney in de spits zetten als dat het enige criteria is

haha toch mooi dat als je een naam hebt en 0,00 ervaring eigenlijk met voetbal je gewoon bij een semi-prof voetbal club komt waar je waarschijnlijk ook nog eens leuk verdient. Er zijn jongens die nog steeds op hoogst niveau voor hun club spelen om de hoek van de straat en hier niks voor krijgen maar wel vele malen beter zijn. Zo zit het gewoon in elkaar denk ik.

het is kwa shirt verkoop natuurlijk harstikke lekker voor zo'n club, fix maar eens een shirt en een handtekening van bolt erop. Bewaren en over een aantal jaar verkopen op ebay, daar kan je je maand huur wel voor betalen denk ik dan hoor.

Wel jammer overigens, nu komt hij niet in Fifa...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Valletta


6 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
K. TulimieriAanvaller92
K. ContiUnknown00
M. BartoloKeeper00
Y. CiniKeeper20
A. GuarnoneKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Valletta.

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
Barcelona heeft Andreas Christensen benaderd voor een transfervrije overgang. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren