Jong PSV buigt achterstand om en deelt tik uit aan Jong Ajax

Maandag, 15 oktober 2018 om

Jong PSV heeft de wedstrijd tegen Jong Ajax naar zich toegetrokken. Het team van Dennis Haar kwam maandagavond op achterstand op De Herdgang, maar boog die om in een 2-1 overwinning. PSV klimt door de zege naar de negende plaats in de Keuken Kampioen Divisie en heeft één punt meer dan Ajax.

Michael Reiziger moest door interlandverplichtingen veertien spelers missen en daardoor waren er basisplaatsen voor onder anderen Quinten Timber en Sergino Dest. Brian Brobbey begon op de bank. In de beginfase kregen de bezoekers de beste kansen: Danilo Pereira schoot een vrije trap in de muur en Leo Thethani mikte voorlangs, alvorens de score na zestien minuten werd geopend. Aanvoerder Teun Bijleveld schoot de 0-1 binnen, maar lang kon Ajax niet van die voorsprong genieten.

Doelman Dominik Kotarski veroorzaakte een strafschop en dat buitenkansje werd vervolgens benut door Ramon-Pascal Lundqvist: 1-1. Jong Ajax herpakte zich redelijk na de gelijkmaker en had op voorsprong moeten komen via Václav Cerny, maar de buitenspeler liet twee honderdprocentmogelijkheden liggen. Aan de andere kant raakte Jong PSV nog de paal. In de tweede helft sloeg PSV gauw toe.

Joël Piroe was het eindstation van een snelle uitbraak en lepelde de bal achter Kotarski in het net: 2-1. De negentienjarige spits maakte zijn derde doelpunt van het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Reiziger reageerde en bracht Brobbey binnen de lijnen, maar ook hij kon de nederlaag niet voorkomen. Ajax kreeg wel kansen via Mitchel Bakker, Bijleveld, Cerny, Pereira en Timber, maar het bleef in Eindhoven bij 2-1.


Poll

Een terechte zege voor Jong PSV?


Gerelateerd

72 reacties (laatste reactie door kaito)

Vermakelijk maar matig duel. Voor mij staken Duarte en Piroe erbovenuit bij Psv.

15 oktober 2018 om 22:56

En van de Meulenhof...speelde op zijn fout na een prima pot.

Bizar dat Jong Ajax deze pot verliest, als ze zo clinisch waren als Jong PSV hadden ze er hier minimaal 6 ingeschoten. Nu scoor je een gelukkig afstandsschot na blunder keeper Jong PSV (die dat dubbel en dwars goed maakte later in de pot met 3 hele goede saves nog) wat vooral bizar om te zien was was het centrale duo achterin bij Ajax, dat moet toch wel slechtste centrum zijn dat in profvoetbal heeft gespeeld dit seizoen. Solomons aan de bal slechter dan de gemiddelde keeper en defensief icm Kemper niet goed genoeg. Qua spel was het eigenlijk helemaal niet slecht hij Jong Ajax. De debutanten Dest en vooral Timber lieten zich aan de bal goed zien, Brobbey en Taylor anoniem debuut (nieuwe nummer 2 en 3 qua jongste debutant namens Ajax in profvoetbal) uiteindelijk in laatste fase merk je dat je team fysiek niet genoeg meer had om nog gelijk te trekken, wat niet vreemd is als je in hoofd houd dat er 9(!) spelers in selectie zaten vandaag die jonger waren dan de jongste bij Jong PSV. Kotarski met uitkomen vandaag matig maar daar leert hij ook weer van, al met al tevreden over alles behalve de uitslag. Nu op naar volgende pot.

15 oktober 2018 om 22:05

Bijleveld vind ik ook wel een leuke speler. niet goed genoeg nu voor Ajax, maar zou zich prima verder kunnen ontwikkelen bij een ander Eredivisie club. Ik zie wel iets in hem, kan heel goed voetballen en zijn motoriek is ook niet slecht.

15 oktober 2018 om 22:11

Bijleveld gaat een leuke carrière krijgen denk ik, heel goed linker been, technisch in orde en redelijk volwassen al in zijn spel. Zal niet veel kosten dus zie best wel een paar Eredivisieclubs een poging wagen bij hem.

16 oktober 2018 om 14:24

Ik vraag me alleen wel af de kleinere Eredivisie clubs die voetballen om te overleven (dus op de counter) trek hebben in zo een voetballer. Hij moet denk ik wel bij een ploeg die graag de bal heeft, anders heb je niet zo veel aan hem.

16 oktober 2018 om 08:58

Helemaal met je eens, ze domineerden maar vergaten te scoren.
Aangezien jong Ajax er is om op te leiden en verder niets heb ik een tevreden gevoel overgehouden na gisteravond en de objectieve PSV supporter zal dat niet hebben.

30 maart: Jong Ajax - Jong PSV 0-3
15 april: PSV-Ajax: 3-0
23 september: PSV-Ajax 3-0
15 oktober: Jong PSV - Jong Ajax 2-1Deze overwinning was de minste. Geluk dat Ajax bijzonder matig was in de afronding. Op basis van het spel hadden zij 3 punten verdiend.

15 oktober 2018 om 22:10

Ik heb nog wat minuten meegepikt op FOX en zo'n uitslag zegt mij niets eigenlijk. Dit heeft niets meer te maken met de elftallen van jong PSV en jong Ajax

15 oktober 2018 om 22:13

Bij Jong PSV stond er nog een aardig representatief elftal. Jong Ajax mistte denk ik meer spelers door de interlandperiode.

15 oktober 2018 om 22:24

Jong Ajax miste 14 spelers inderdaad, ook PSV zal de nodige jongens missen waarschijnlijk. Sja, niet zo belangrijk verder, je speelt toch niet om de prijzen dit jaar. Mooi dat een Brobbey bijvoorbeeld zijn debuut in betaald voetbal gemaakt heeft als 16 jarige. Verder had Ajax nooit hoeven verliezen maar ze waren ongekend slordig, dan krijg je zo'n resultaat. Op naar de volgende maar weer dan

15 oktober 2018 om 23:41

Jij volgt Rik Elfrink op Twitter

16 oktober 2018 om 06:47

En toch werd jong Ajax kampioen vorig seizoen, iets wat jong PSV nog niet gered heeft toch knap. En bij die jong elftallen is het elke week een ander elftal (zeker met een interland week ertussen). Dus zo’n nederlaag is altijd jammer maar zegt mij niet zo heel veel eigenlijk, zeker voor die jong elftallen boeit het me weinig op welke plek ze eindigen als ze maar elk seizoen spelers voor het eerste elftal afleveren.

Aantal leuke jonge Ajax talenten gezien vandaag die het nog wel eens ver kunnen brengen. Jammer dat ze er niet de verdiende zege uit wisten te halen, voetbalend waren ze absoluut de betere maar het zat niet bepaald mee in de afronding. Weer een goede les voor deze talentvolle spelers.

Waarom dit overigens een tik zou zijn voor Jong Ajax zie ik eerlijk gezegd niet, aangezien de spelers die meestal in Jong Ajax spelen voor een groot deel afwezig zijn. Dus ik denk niet dat die vrijdag erg last zullen hebben van een wedstrijd waar ze niet gespeeld hebben. Sowieso is het resultaat maar van zeer beperkt belang. Ik zie liever Brobby en Timber dan bijvoorbeeld Cassiera en Orejuela in Jong Ajax.

En ook Piroe begint zich te ontwikkelen. Vorig seizoen was die goed in jeugdwedstrijden maar had hij vaak nog wat moeite tegen volwassen profs maar nu begint ook dat te lopen. Das toch een goede stap die hij aan het zetten is. Fijn dat hij meer en meer richting het eerste komt. Voor de rest vond ik het een tegenvallend duel. Had toch meer verwacht van een wedstrijd met zoveel talenten.

15 oktober 2018 om 22:09

Ik denk serieus dat er geen pot was voor hem om meer aan zijn doelpuntenaantal te werken als vandaag want Solomons-Kemper is een duo waar je als spits de dag van en leven tegen kan hebben. Maakt zijn goaltje wel goed af maar had verwacht dat hij zich meer zou kunnen laten zien vandaag dan dat hij deed. Momenteel zie ik hem niet echt stappen richting PSV 1 zetten.

15 oktober 2018 om 22:15

Momenteel nog niet nee. Ik merk alleen op dat hij beter gaat spelen voor Jong PSV. En dat is toch wel een vereiste als hij ooit het eerste wil halen. Die potentie heeft hij namelijk wel volgens vele kenners. En hoe die 2 verdedigers van ajax bij ajax terecht zijn gekomen is me echt een raadsel. Ik snap dat veel goede jeugdspelers op interland week zijn maar dit sloeg echt alles. Zelfs voor de breedte moet er toch ergens wel wat beter rondlopen zou je zeggen.

15 oktober 2018 om 22:20

Kemper is normaal de 2e keuze op linksback en Solomons, tja, laten we het daar niet over hebben. Dest heeft dit seizoen vooral op links en rechtsbuiten gespeeld en dat zie je bij die 2e goal heel goed, hij stapt belachelijk uit om vooruit druk te zetten en Solomons-Kemper kan zoiets niet compenseren. Enkel Bakker had het defensief niet lastig maar die bracht dan aanvallend niet genoeg voor een speler met zijn kwaliteiten. Maar zie zowel Kemper als Solomons na dit jaar vertrekken.

15 oktober 2018 om 23:02

Wel bijzonder dat Solomons een contract heeft tot 2020 en Lang dn Bakker tot 2019......

15 oktober 2018 om 22:39

Ik weet niet hoe hij het andere wedstrijden deed, maar om het piepjonge duo bij Ajax volwassen profs te noemen, lijkt me wat overdreven. Ondanks dat hoop ik dat hij zijn belofte waarmaakt.

15 oktober 2018 om 22:47

De rest van de wedstrijden waren ook vaak redelijk goed. Vandaag viel het inderdaad wel mee met die volwassen profs maar het gaat om het algemene plaatje. Hij gaat het steeds beter doen tegen echte profs en vandaag was een bonuswedstrijdje. Beide team missen namelijk een halve selectie dus er is weinig zinnigs te zeggenn hier over.

Wie heeft Solomons en Thetani naar Ajax gebracht? Kunnen er werkelijk waar geen pepernoot van! Je zou eigenlijk tegen ze willen zeggen dat voetballen eigenlijk niet hun ding is. Stop er maar mee jongens.

Ik word helemaal leip van deze psv. We verliezen zovaak van hun, dat ik er moedeloos van word. Zijn we beter is nooit garantie voor een overwinning. Zijn zij beter, krijgen we standaard pakslagen.

15 oktober 2018 om 22:14

Angstgegner heet dat
Psv heeft dat weer met Feyenoord en Feyenoord heeft dat weer met Ajax. Zo blijft dat mooi in balans tussen de traditionele top 3 in Nederland.

15 oktober 2018 om 22:20

Haha, kop op jongen! Iedere club heeft zo zijn favoriete tegenstander en angstgegners. Als ras-PSVer vind ik je opmerking wel uiterst vermakelijk. Hoop dat je me dat kunt vergeven 😉. Geen groter compliment dan dat van de aartsrivaal.

15 oktober 2018 om 23:13

Ow ja nee, ik heb verder heel veel respect voor psv. Uiteraard onze nummer 1 rivaal, als een ajacied zijnde, wat moet ik zonder psv. Zou bagger saai zijn. Nu heb ik ieder jaar weer de hoop dat wij jullie een keer pakslagen geven. Iets om naar uit te kijken. Dus er valt niks te vergeven jonguh.. 😙

16 oktober 2018 om 08:25

Soms vergeet je wel eens dat Ajax de aartsrivaal is voor PSV. Voor Ajax blijft dat natuurlijk Feyenoord. Benieuwd of dat ooit zal veranderen. Lijkt me niet

Het klinkt misschien heel raar, het heeft waarschijnlijk te maken met de leeftijd en hun ontwikkeling maar wat irriteer ik me af en toe aan hun non chalante puberale gedrag. Zo ook richting elkaar en de scheidsrechter.

Nou wil ik niet zeuren of de calimero uithangen. Maar ik vind het wel heel bijzonder dat in een artikel over een wedstrijd die Jong PSV thuis speelde en ook nog wint, het hele artikel over Jong Ajax gaat. Heeft niks met clicks of wat dan ook te maken in dit geval. En ja, Jong Ajax was beter en had meer kansen maar Jong PSV wordt gewoon nauwelijks benoemd in een wedstrijd die ze, nogmaals, winnen en thuis spelen.

15 oktober 2018 om 22:54

Ach ja, dat is standaard zo. Wint PSV met 3-0 van Ajax, dan gaat het ook bij VI en Studio Voetbal eerst 15 minuten over wat er mis ging bij Ajax en daarna 2 minuten over wat er goed ging bij Psv.

En de grap is, ik denk dat zowel Ajax- als PSV-supporters daar niet blij mee zijn. Maar toch pakt de media het keer op keer zo aan.

15 oktober 2018 om 23:02

@cabinessence: In jouw beschrijving over VI kan ik me vinden, daar irriteer ik me ook wel eens aan. Maar in dit artikel vind ik het niet bepaald aan de orde (of is het inmiddels aangepast Skede?): er wordt in de titel gesproken over Jong PSV en Jong Ajax. Verder wordt vermeld dat Jong Ajax 14 spelers mist, dat is vrij opzienbarend en dus de moeite waard en dus de moeite om te vermelden. Vervolgens wordt het wedstrijdverloop gewoon normaal uitgelegd waarin alle 3 de doelpuntenmakers genoemd worden, verder staat er misschien ietsje meer over kansen van Ajax maar die hadden nou eenmaal ook de meerderheid aan kansen. Ten slotte sluit men af met dat de Eindhovenaren de 3 punten in eigen huis hielden. Ik zie oprecht niet wat er nou zó Ajax-georiënteerd aan dit artikel is to be fair.

15 oktober 2018 om 23:39

@SanderKoevoets,

Voor zover ik zo snel kan zien is het tussentijds niet aangepast. En nogmaals, ik wil echt niet zuur lopen doen hoor, maar ik vind de opzet van dit artikel wel opvallend. Het valt me gewoon op dat het artikel vooral vanuit het perspectief van de uitspelen en verliezende ploeg is geschreven. Niet per se omdat het Ajax is waar wel vaker de nadruk op gelegd wordt (niet provocerend bedoeld ), maar omdat het een opvallende invalshoek is om een wedstrijd te beschrijven.

Het nieuws is op deze manier, los van de titel, vooral dat Ajax heeft verloren ipv dat PSV heeft gewonnen. Maar goed, misschien zie ik wel te veel beren achter elke boom.

15 oktober 2018 om 23:54

@Skede: Ik ken je inmiddels al vrij goed als gebruiker op deze site dus ik weet dat je het niet zuur/provocerend bedoelt inderdaad! Misschien toch verschil in hoe je er naar kijkt inderdaad, ik kan me er wel wat bij voorstellen nu je het zo stelt maar mij was het (in dit specifieke geval althans) niet opgevallen. Toch die verschillende rood-witte brilletjes waarschijnlijk waardoor het jou wel opvalt en mij niet

16 oktober 2018 om 00:12

@Sander, haha nou moet ik zeggen dat ik mezelf ook wel eens achteraf betrap op een zure of provocerende reactie hoor dus geheel onschuldig ben ik daar niet in.. Maar mijn reactie was in ieder geval dit keer niet op die manier bedoeld. Zou inderdaad heel goed kunnen dat het te maken heeft met verschillende montuurtjes... Morgen even een neutrale laten aanmeten! Al weet ik niet zeker of ik dat wel echt wil..

16 oktober 2018 om 07:53

Nee joh, nergens voor nodig toch. Deel van het supporter zijn is ook dat je enigszins een gekleurd brilletje hebt toch? Iedereen vind zijn eigen club iets beter, mooier, leuker dan de rest, dat is de essentie van fan zijn ook vind ik. Zolang je gewoon respectvol kan blijven tegenover andere fans en normaal in discussie kan gaan vind ik het wel prima altijd!

Heb wedstrijd gezien, ondanks dat Ajax 14 spelers miste !! waren ze een klasse beter dan PSV. Zoveel kansen gecreëerd, 20 schoten in totaal , tegen 8 van PSV.

Tik uitdelen is wel wat overdreven. Zeker als je bedenkt dat Ajax nogal wat spelers kwijt is, en het verschil in doelpunten minimaal is, met 2-1 winst.

Die Kemper, Solomons en Thethani zijn veruit niet goed genoeg. Die Ter heide was ook slecht vandaag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Jong Ajax


89 fans
Actuele wedstrijden

2 fans
Aanvaller, 19 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 maart
Jorge Mendes heeft tijdens een bezoek aan Juventus laten weten dat José Mourinho ervoor open staat om vanaf volgend seizoen de trainer te worden in Turijn. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren