Mertens: ‘Wel typisch dat er nu al een hoera-stemming is in Nederland, niet?’

Maandag, 15 oktober 2018 om

Dinsdag ontvangt België in Brussel het Nederlands elftal. Oranje won zaterdagavond met duidelijke cijfers van Duitsland (3-0) en dat is ook Dries Mertens niet ontgaan. De aanvaller van Napoli zegt maandag op de persconferentie dat hij onder de indruk is van het huidige Oranje. Toch ziet Mertens zijn ploeg als de grootste kanshebber op de winst.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wat verwacht jij van België-Nederland?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door chimo)

Aldus Dries "kampioenswedstrijd" Mertens.

15 oktober 2018 om 19:46

Hij spreekt inderdaad uit ervaring. Toch blijf ik het ergerlijk vinden dat de Belgen de wedstrijd tegen Nederland zien als een wedstrijd tegen een b-land. En terecht op basis van de laatste vier jaar. Het zou toch mooi zijn als we hen, ook al stellen ze een b elftal op, van de mat vegen. Ik begin die dikke nekken een beetje zat te worden.

15 oktober 2018 om 20:12

Maak je niet druk morgen is “maar” een oefenwedstrijd. Als we ze maar op een eindtoernooi pakken dan mogen ze can mij morgen gerust winnen 😉

16 oktober 2018 om 10:12

Die zien dit echt niet als zomaar een oefenwedstrijdje hoor. Denk je echt dat Mertens, Vertonghen, etc het niet erg vinden als ze van Nederland verliezen? Wel bijzonder trouwens dat in de periode dat Nederland erg sterk was er nooit een oefenwedstrijd is geweest met Belgie. Pas sinds de Belgen weer wat in de melk te brokkelen hebben spelen we weer oefenpotjes tegen Belgie. Toeval?

15 oktober 2018 om 20:54

Haha inderdaad

15 oktober 2018 om 21:59

Mertens heeft een punt, Nederland wint wat verkapte oefenwedstrijden en opeens praten er (hugo Borst) over de EK winst. De Nations League is om de saaie oefenwedstrijden te vervangen en wat meer geld in de la te brengen. Neemt niet weg dat de toplanden deze niet serieus nemen...belgiã« wisselt niet voor niks het elftal op zoveel plekken. Maar het is al hosanna in Nederland . Het mag en ik hoop het van harte maar op enkele spelers na is het vooralsnog middelmaat. Het wordt zeker beter dan de afgelopen jaren maar er moet nog zoveel beter dan nu.

15 oktober 2018 om 22:21

Je weet dat de wedstrijd tegen Belgie niet voor de Nations League is en Duitsland en Frankrijk die potjes wel met hun sterkste selecties aantraden, omdat je ook gewoon via die Nations League kunt kwalificeren?

15 oktober 2018 om 22:32

Oeps, je hebt gelijk. Neemt niet weg dat ik de hosanna stemming veel en veel te vroeg vind

Als Belg vind ik het enorm jammer dat we deze wedstrijd met een B-ploeg spelen. Maar goed dat was te verwachten met een buitenlandse coach, heel veel wedstrijden op korte tijd voor de vele PL spelers en dan nog die nations league.

15 oktober 2018 om 20:15

Wij gaan waarschijnlijk ook met een (half) B team spelen.

15 oktober 2018 om 22:43

A of B maakt niet uit. Nederland blijft Nederland en België blijft België. Nederland is een voetbal land net als Engeland, Spanje, Duitsland, Argentinië en Brazilië. Er blijft altijd Samba hier en wij komen er altijd weer bovenop. Het was even mager maar nu is de opmars gemaakt. Maakt niet uit wie de Belgen opstellen ze gaan ten onder en hard ook.

Wat heeft België bereikt dan? Oké deden mee met het ek en wk maar niks gewonnen en zullen ze ook nooit doen. Hoop dat oranje die bluf echt afstraft hehe.

15 oktober 2018 om 19:55

Buiten een ek van NL, wat ook Griekland en een paar matige landen, hoeft NL en al helemaal België geen hosanna te zingen. Buiten de finales, is het toch magertjes alle allemaal. Met de kwaliteiten in het verleden tot nu geteld hadden we er sowieso meer EK’s en minimaal een WK op de palmares moeten plaatsen. Buiten dat we een klein landje zijn. Ik kijk puur naar de kwaliteiten en het had er meer moeten zijn..

15 oktober 2018 om 19:57

Je kan ook het hele artikel lezen... Mertens is juist heel lovend over de nieuwe generatie Oranje talenten. Heb de indruk dat je alleen afgaat op de titel.

15 oktober 2018 om 22:48

Nederland heeft ook maar 1 Ek. Tweede derde of vierde worden is leuk, maar alleen de eerste plaats telt. Winnen de Belgen het komende EK, dan zijn ze gewoon qua prijzenkast gelijk aan NL

15 oktober 2018 om 22:54

Ja idd. Evenveel zilveren medailles als Nederland he? België moet eerst maar eens in een finale komen. Da's al lastig genoeg voor ze.

De arrogantie straalt er vanaf bij de Belgen. Altijd dat minderwaardigheidscomplex gehad maar blijkbaar vinden ze inmiddels dat ze het gemaakt hebben.

15 oktober 2018 om 19:59

Kunnen helaas niet negeren dat zij op dit momentbop nummer 1 staan op de fifa ranglijst. Wij hebben de Belgen.in het verleden op dezelfde manier bejegend dus ik.kan het wel hebben. Denk alleen dat Nederland binnenkort weer een stukje hoger op de lijst staat..

15 oktober 2018 om 20:26

Ik vind het bij Mertens’ wel meevallen wat zegt hij nu dan wat arrogant is?

15 oktober 2018 om 20:48

Als je nou es de interview zelf bekijkt ipv een VZ artikel... helemaal uit context genomen

15 oktober 2018 om 20:48

We zijn blij dat we een fantastische generatie hebben en derde zijn geworden. Maar arrogantie is fout. Na een match tegen zwak Duitsland je terug wereldtop beschouwen is pas arrogantie.

Dries beseft natuurlijk niet dat we in een hoera-stemming zijn omdat Maalderink stopt als verslaggever van het Nederlands elftal.

Hij heeft gewoon gelijk. Het is best triest eigenlijk om te zien. Had net zo goed 0-3 kunnen zijn.

15 oktober 2018 om 19:48

Jep of 5-1, had ook gekund. Maarja het werd 3-0 en daar mogen we gewoon blij mee zijn neem ik aan? Een overdreven jubelstemming heerst er echt niet hoor, dat willen alleen de raspessimisten beweren.

15 oktober 2018 om 20:26

We zijn blij omdat we nog zoveel beter kunnen.

15 oktober 2018 om 20:48

Ik vind het gezever van die belgen anders ook aardig triest en typisch. Gih wat hebben ze in een keer een uitgesproken mening over nederland met dat nieuwsblad voorop. Wat kan hen het nou verrotten of wij hier onterecht in hosanna stemming zijn. Kennelijk doet ze dat toch veel, gebaseerd op angst dat we weer op volle sterkte komen. Die angst vind ik op mijn beurt dan weer typisch voor die Belgen. Overigens denk ik niet dat we winnen v die belgen maar door dit soort verkapte calimerogedrag hoop ik natuurlijk alleen maar harder op winst voor ons.

Valt allemaal reuze mee Driesje, maar fat kan hij natuurlijk niet weten want hij kijkt als Belg die woonachtig is in Italië helemaal niet naar Nederlandse media (neem ik aan). Tuurlijk is men blij met de 3 punten tegen Duitsland, maar een hoera-stemming? Nee, dat vind ik totaal niet. Er is ook nog zat kritiek en de verbeterpunten worden veelvuldig aangestipt.

Van winst moet je genieten. Wie het laatst lacht lacht het best, maar wie tussendoor lacht heeft toch maar mooi gelachen.

Volgens mij is België het land dat na decennia niks presteren, nu met een leuke lichting de wereldbeker wel eens naar huis zou nemen. Het was slechts een formaliteit. De arrogantie bij de voorbeschouwing van België - Tunesië was echt niet te hachelen. Laat ze als land eerst maar eens structureel wat presteren, voordat ze beginnen met ons te betichten van een "hoera stemming".

15 oktober 2018 om 19:54

Vond die arrogantie allemaal wel meevallen. En kom op zeg, tegen tunesie mag je wel een beetje arrogant zijn of niet?

15 oktober 2018 om 19:57

Grotendeels ging het geen eens over Tunesië, maar over het geringe tegenstand dat ze het hele toernooi zouden krijgen.

Ach Dries, in je eigen land heerste ook een 'hoera-stemming' nadat jullie 3e werden op het WK. Hierop volgde zelfs een huldiging terwijl jullie toen niet zoveel hadden als Oranje na deze overwinning. Niets dus.

15 oktober 2018 om 20:56

Bij Nederland was 3de t hoogst haalbare, bij België speelden ze het beste en mooiste voetbal en was de 3de plaats eigenlijk zelfs een blooper

16 oktober 2018 om 09:03

Je kunt het ook overdrijven. België heeft een goed elftal maar had er met een beetje minder geluk tegen Japan en Brazilië ook al uit kunnen liggen.

Luister naar het interview. Is helemaal niet wat hij zegt. Interview kan je herbekijken op Veronica Inside op Youtube. Dit wordt hem in de mond gelegd. Tot deze conclusie komt hij niet. Hij spreekt met eerbied over de nieuwe lichting.

Ik ben het wel met Mertens eens.. Eerst hing er een veel te negatieve stemming nu een veel te positieve.. Ik zie dit Nederland elftal nog steeds in staat om dik te verliezen van België, Frankrijk en Duitsland. Dus ik vind de uitspraken die door interviewers en analytici worden gedaan nog erg ongepast. Bij Studio voetbal hadden ze het gisteren over de ondergang van het Duitse voetbal en de wederopstanding van het Nederlands voetbal.. Ik verwacht van mensen die van praten over voetbal hun vak maken toch verstandigere uitspraken..

15 oktober 2018 om 20:17

Dit is toch niks nieuws? Er is naast het weer niets zo veranderlijk..

15 oktober 2018 om 20:24

Is ook gewoon een topresultaat. Maar je moet wel weten dat je tegen Uth en Werner gespeeld hebt. Een beetje perspectief weet je wel. Laat Sane aan die wedstrijd beginnen en denk dat je dan een ander resultaat had mogen verwachten. Die liet meer zien op 10 minuten dan die andere 2 samen. Dat soort dingen moet dan ook meezitten. Maar dat kwalificeren gaat geen enkel probleem zijn voor jullie. Daar ga ik wel vanuit.

Heb het interview gezien en zo heeft die het helemaal niet gezegd, gebeurd Veelste vaak, clickbait titels en woorden die worden verdraaid...

15 oktober 2018 om 20:26

Idd, dat interview gaat helemaal anders. En ik raad dan ook aan om dat even te bekijken. Dit is een slechte samenvatting met een verkeerde conclusie.

Tsja ik dacht ook dat het 15 jaar niets zou worden. Maar sneller dan verwacht komen er leuke talenten aan. Dus leuk toch

"Het is wel typisch dat er nu al een hoera-stemming is in Nederland, niet?"....

Beste Mertens, weet je nog die mooie zomerse dag ergens in het najaar 2012 enkele weken na het voor ons Nederland teleurstellende EK troffen onze beide landen elkaar in Brussel voor wat later voor de Belgen als de historische 'Match van de Eeuw' wordt beschreven. De opmars van de nationale ploeg als een bevrijdingsdag.

De overwinning werd door jullie gevierd alsware de Belgische zegetocht over de Thames naar Chatham 'Raid on the Medway of The Dutch Raid'.
Mogen wij nu ook een beetje een hoera stemming vieren overigens wel op een mildere bescheiden toon dan die dag van jullie in augustus 2012.
Morgen mogen jullie een beetje hoop koesteren want zoals je weet heeft onze aanvoerder Virgil van Dijk voortijdig het Oranje-kamp verlaten volgens afspraak, Proost.

16 oktober 2018 om 10:42

Hahahah hou op jij. Ik was er toen bij in Brussel en de wedstrijd werd zeker gevierd, deels vanwege het goede voetbal ook. Wat jij hier verteld is echter lachwekkend. Men was vooral hoopvol en positief dat we met deze generatie en een nieuwe coach hopelijk eens de weg naar boven konden inzetten. Een overwinning op de grote broer was een mooi startsignaal. De stemming toen viel in het niet tov de stemming na de uitwedstrijd in Kroatië anderhalf jaar later waar we ons kwalificeerden voor Brazilië. Nederland was leuk maar slechts een oefenpotje.

Vind eigelijk de arrogantie van de Belgen nog minder op zijn plaats. België heeft op 2018 na daadwerkelijk nooit echt meegedaan om een titel. Zijn altijd figurant geweest maar als je nu hoort praten doen ze net of ze van het kaliber Brazilië of Italië zijn. Pas op de plaats zou meer sieren en tegelijkertijd moeten ze ook beseffen dat ondanks ze een hele goede ploeg hebben dat ze de afgelopen jaren alleen maar Brazilië hebben verslagen als groot voetballand.....

15 oktober 2018 om 22:50

Engeland...

16 oktober 2018 om 07:01

België nooit meegedaan voor een titel?? EK finale tegen West Duitsland dan?? Nooit gewonnen van een groot land met deze generatie buiten Brazilië?? Engeland 2 keer? Italië net voor het EK16? In Frankrijk met 4 goals gewonnen? Tegen Nederland toen ze nog goed waren, ook met 4 goals? Verder speelt België zelden tegen toplanden omdat de toplanden dat niet willen (financieel ligt Brazilië-Argentinië veel beter dan Brazilië-België. België wou net voor het WK tegen Brazilië spelen maar werd geweigerd. Daarom niet al te veel 'grote' overwinningen.

16 oktober 2018 om 10:43

Kroatië een keer of 4

16 oktober 2018 om 07:01

België nooit meegedaan voor een titel?? EK finale tegen West Duitsland dan?? Nooit gewonnen van een groot land met deze generatie buiten Brazilië?? Engeland 2 keer? Italië net voor het EK16? In Frankrijk met 4 goals gewonnen? Tegen Nederland toen ze nog goed waren, ook met 4 goals? Verder speelt België zelden tegen toplanden omdat de toplanden dat niet willen (financieel ligt Brazilië-Argentinië veel beter dan Brazilië-België. België wou net voor het WK tegen Brazilië spelen maar werd geweigerd. Daarom niet al te veel 'grote' overwinningen.

16 oktober 2018 om 07:51

Engeland? Eerste wedstrijd was beter om te verliezen en de tweede is een wedstrijd die niemand wilt spelen. Italië winnen jullie vriendschappelijk maar op het ek verliezen jullie kansloos. Frankrijk idem dito en oranje was toen weer in opbouw na een dramatisch ek. Finale ek in 1980 was een uitzondering net als Griekenland in 2004.

Bah die Mertens! Is kennelijk vergeten dat hij veel te danken heeft aan Nederland , groot geworden hier .. En nu ons een beetje belachelijk maken , misselijkmakend vind ik .

Iedereen schiet meteen in de verdediging, maar Mertens heeft zeker geen ongelijk. Sowieso is hij in het artikel realistisch en lovend over Oranje. Het enige dat hij zegt is dat het typisch Nederlands is om gelijk weer overdreven optimistisch te zijn. We hebben gewonnen van een Duitse ploeg in crisis en de uitslag had met wat pech andersom kunnen zijn. Voor deze wedstrijd hebben we vier jaar niets gepresteerd. Een juiste houding zou voorzichtig optimisme zijn. Er lijkt zeker voldoende talent aan te komen om over een paar jaar weer een rol van betekenis te spelen op het wereldpodium. Nu hopen dat zij zich goed zullen ontwikkelen. Maar ik lees al weer dat jongens als de Ligt, de Jong en Danjuma absoluut zeker wereldtoppers gaan worden, dat Memphis helemaal briljant is en dat Dumfries ons even de wereldtitel gaat opleveren. Deze overdreven reactie doelt Dries op. En hij heeft helemaal gelijk.

16 oktober 2018 om 09:18

Hij zegt inderdaad dat het typisch Nederlands is om gelijk weer overdreven optimistisch te zijn. Dat is ook precies wat mij zo irriteert aan zijn uitspraken. Hoezo is iedereen overdreven optimistisch. We zijn gewoon blij dat na jaren van slecht voetbal, het missen van eindronden en nederlagen we weer van een klein succesje kunnen genieten door met 3-0 te winnen van grootmacht Duitsland. Daar mogen we best trots op zijn als klein landje en het is een aanknopingspunt voor een betere toekomst. Er zijn echt niet veel Nederlanders die nu in eens denken dat we vanavond België in eigen huis met de rug tegen de muur zetten en vervolgens fluitend Europees kampioen worden. Ik proef juist bij Mertens een vorm van arrogantie. Zo van jullie denken dat jullie er al zijn na een overwinning op Duitsland maar jullie zijn nog lang niet zo goed als het grote België.

Wel typisch dat Mertens dit zegt! Hahaha. Ik kan me nog een interview herinneren waarin hij triomfantelijk liep te beweren dat hij net de kampioenswedstrijd gespeeld had. Dat liep toch even anders Dries. Deze jongen kan goed voetballen maar orakelen kan hik beter aan anderen overlaten 😂

Wel jammer dat Belgie nu denkt zo superieur te zijn ,
maar nog nooit een prijs heeft gewonnen.
Ook met deze huidige "gouden" generatie niet ..

En nu al een excuses inbouwt voor er 1 bal getrapt is,

"mertens benadrukt dat Belgiã« de oefeninterland tegen Nederland serieus neemt, ook al gaat bondscoach Roberto Martinez enkele wijzigingen doorvoeren ten opzichte van het duel met Zwitserland "

15 oktober 2018 om 23:24

Fair enough, maar in dat geval heeft Nederland al 6 'prijzen': 3 zilveren plakken en een bronze plak op WK's en een gouden en een brozen op EK's.

15 oktober 2018 om 23:26

En België 3 voor de volledigheid: een maal brons op WK en eenmaal brons en eenmaal zilver op EK.

16 oktober 2018 om 00:18

Als dat je standaard is, dan kan je de tos ook wel meetellen ..

Wie neemt nu de 3de 4de plaats wedstrijd serieus

"nederland" zegt hij. Terwijl het gaat om wat journalisten die wat roepen. Dezelfde mensen die na een eventueel verlies tegen België weer gaan roepen dat het nergens op lijkt.

Wel grappig. Die Belgen werden helemaal gek toen ze op het WK hun eerste wedstrijd van Honduras wonnen. Ook toen ze met de hakken over de sloot van Japan wonnen, zouden ze wel even die Wereld Cup mee naar huis nemen. Ik vind het juist typisch Belgisch om volledig naast je schoenen te gaan lopen. En opzich is 3-0 winnen van Duitsland een prestatie die ik de Belgen nog niet vaak heb zien doen....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller163
D. MalenAanvaller1311
BrumaAanvaller112
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
J. ZoetKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

177 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Napoli 14 4 2 0
2018/2019 Napoli 35 16 1 0
2017/2018 Napoli 38 18 4 0
2016/2017 Napoli 35 28 6 0
2015/2016 Napoli 33 5 7 0
Laatste voetbalnieuws

Liverpool en Napoli vieren feest; Salah scoort uit onmogelijke hoek

Liverpool en Napoli hebben zich dinsdagavond in Groep E voor de achtste finales van de Champions League geplaatst. Het team van Jürgen Klopp mocht absoluut niet verliezen van Red Bull Salzburg,...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 13 december
Barcelona lijkt Juan Larios kwijt te raken aan Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren