12,5 jaar celstraf geëist tegen Arda Turan na hoogoplopende ruzie

Maandag, 15 oktober 2018 om 16:28Tim Siekman • Laatste update: 17:45

Arda Turan moet mogelijk een gevangenisstraf van 12,5 jaar uitzitten, zo melden diverse Turkse media maandag. De middenvelder van Medipol Basaksehir, die wordt gehuurd van Barcelona, brak onlangs de neus van zanger Berkay tijdens een ruzie in een nachtclub en nadien heeft de voetballer de entertainer met een geweer opgezocht in een ziekenhuis.

De aanklager in Turkije heeft een celstraf van 12,5 jaar geëist tegen de routinier. De Turks international zou worden beschuldigd van seksuele intimidatie, het dragen van een wapen zonder licentie, het in gevaar brengen van de algemene veiligheid en opzettelijke mishandeling. Arda zou in een nachtclub de vrouw van Berkay hebben benaderd, waarna de zanger verhaal ging halen.

Arda heeft Berkay een gebroken neus geslagen en laatstgenoemde moest zodoende naar het ziekenhuis. Later in de nacht ging Arda met een geweer naar het ziekenhuis om Berkay op te zoeken om excuus te maken. Arda zou het geweer hebben gericht op Berkay om ervoor te zorgen dat de zanger de excuses zou accepteren. Bepaalde media stellen daarnaast dat Arda aan Berkay heeft aangeboden hem te vermoorden: "Ik wist niet dat zij jouw vrouw was. Het spijt me, vermoord me maar." De middenvelder zou ook eenmaal hebben geschoten, maar er zijn geen gewonden gevallen.

Nadat de eerste verhalen van de media over dit incident naar buiten kwamen, reageerde Arda via Instagram op de ontstane ophef. “Er was inderdaad een woordenwisseling op mijn vrije dag, op een plek waar ik met mijn vrienden naartoe ben gegaan. Maar de reden (van de vechtpartij, red.) is niet vanwege eer of zedigheid, zoals wordt gemeld. Het is niet mogelijk om zo'n persoon te zijn."Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door oraldinho)

Hoe veel zal die moeten betalen om die gevangenisstraf te ontlopen?

15 oktober 2018 om 17:35

Volgens mij werkt dat niet zo in Turkije en al helemaal niet voor 12 jaar. Weet het niet zeker, puur op basis van Spanje die tot 2 jaar toestaan.

15 oktober 2018 om 17:47

Voor ons werkt het niet zo nee maar voor rijke bekende mensen wel.

12,5 jaar lijkt me te veel. Maar ik hoop niet dat het (net als bij andere voetballers) word afgedaan met een forse geldboete...

15 oktober 2018 om 16:50

Hoezo lijkt dat je teveel? Van mij had die het dubbele mogen krijgen incl. een gebroken neus, mafketel.

15 oktober 2018 om 18:19

Het dubbele op basis van? Je kent de ins en outs niet eens, maar je oordeelt wel op de zogenoemde ‘feiten’ van de media. Dat is hetzelfde als ik jou nu ezel zou noemen omdat je een ondoordachte reactie plaatst.. Je kan niet oordelen op basis van iets waar je niet alles van weet, maar agh.. Dat is het grootste in de hedendaagse wereld: mensen hebben overal een mening over, maar hebben niet door dat ze daarmee niets toevoegen als ze niets met die mening doen. Houd dan gewoon je mond dicht.

15 oktober 2018 om 19:02

25 jaar en een gebroken neus voor een gebroken neus en wapenbezit .. Nolimit!

15 oktober 2018 om 23:23

Er zou ook geschoten zijn en hij heeft z’n wapen op die gozer gericht, maar dat terzijde. Staan aardig wat aanklachten in het artikel, dergelijke straffen mogen se wat mij betreft ook in NL eisen.

15 oktober 2018 om 16:54

Vaak gaat het bij de meeste voetballers om een belastingschuld o.i.d. ik vind dit vele malen kwalijker en ik zo echt verbaasd zijn als hij hier met een geldbedrag vanaf komt.

Opsluiten die eikel...
Sinds hij van Atletico Madrid naar Barca is getransfereerd, is ie naast zijn schoenen gaan lopen.

Denkt dat ie alles kan maken... ooit een goede speler en iemand die het voortouw had moeten nemen in het nationale elftal...
Maar is te druk met randzaken en niet gefocust op het voetballen.... erg jammer

15 oktober 2018 om 17:56

Volgens mij had hij z’n emoties bij atletico al niet helemaal onder de controle. Hij Gooide toen bijvoorbeeld een schoen naar de grensrechter.

15 oktober 2018 om 19:05

Naast je schoenen lopen en veel bezig zijn met randzaken is idd wel een goede reden om iemand op te sluiten ..

Mishandeling is tot daaraan toe, maar om daarna ook nog eens het slachtoffer met een pistool te bezoeken en te schieten in het ziekenhuis. Dan ben je totaal de weg kwijt. Laat hem maar lekker een tijdje brommen en niet dat hij zich vrij kan kopen.

"Arda zou het geweer hebben gericht op Berkay om ervoor te zorgen dat de zanger de excuses zou accepteren. "

Onjuist. Arda is met een geweer het ziekenhuis ingelopen en zou tegen berkay hebben gezegd: ik wist niet dat het jouw vrouw was, schiet me maar neer. Dit wordt trouwens in alle media aangegeven enkel hier lees ik iets anders. Dan nog praat ik zijn gedrag niet goed!

15 oktober 2018 om 16:56

Dus hij slaat iemand z'n neus dicht en gaat dan met een pistool naar het ziekenhuis om diegene te vragen jou neer te schieten? Weenie hoor, maar dat maakt het alleen maar krommer.

15 oktober 2018 om 17:01

Ik zou als Turk niet weten hoe ik dit het beste aan je kan uitleggen maar het heeft iets te maken met eer. Ik snap je onbegrip wel haha.

Hij bedoelde meer van: het is jouw vrouw en dat wist ik niet. Schiet me daarom maar neer. Arda heeft wel een heel groot hoofd dus dat moet dan wel een shotgun zijn geweest.

15 oktober 2018 om 17:24

Dan ben jij waarschijnlijk de enige Turk die denkt dat dit met eer heeft te maken. Dit heeft namelijk helemaal niets met eer te maken.

15 oktober 2018 om 17:25

@fatih_khedira
Die laatste zin heeft echt mijn dag gemaakt, moest toch even grinniken toen ik hem las. Was Arda maar die sympathieke Groot-Hoofd Arda gebleven ipv te transformeren naar de narcistische psychopaat die hij nu is.

15 oktober 2018 om 17:28

@Musi26 Het is natuurlijk volkomen krankzinnig en onbegrijpelijk voor ons in het westen maar het heeft wel daadwerkelijk met eer te maken. Arda, de macho die hij is, ging waarschijnlijk even een filmscene naspelen waar hij zijn eigen dood ondergaat omdat hij de eer van iemand anders heeft bezoedeld. Eer staat heel hoog in het vaandel in Turkije, het is zelfs verstrengeld in wetten.

15 oktober 2018 om 18:10

Wat heeft hij met die vrouw gedaan, aangerand of zo?
Als hij haar alleen heeft aangesproken of zelfs getracht haar te versieren, nou boeien hoor..daarvoor ga je toch niet met een geweer naar een ziekenhuis, ook zelfs niet om je te laten neerleggen. Een erg sterk verhaal.

Als hij nog een transferwaarde had dan is dat tot de laatste druppel opgedroogd.
Barça kan nog een rechtszaak overwegen tegen hem., weg carrière, weg zijn vrijheid weg alles hij had beter bij hem thuis een kogel mogen opvangen was die beter af geweest.

Hoe diep kun je zinken. Triest.

Het wordt steeds gekker. Eerst zou Arda dat pistool aan die zanger hebben aangeboden om als boetedoening een kogel te vangen en nu zou hij dat pistool hebben gericht op whatshisname omdat het excuus niet werd geaccepteerd. Zelfs voor Arda is dat gek.

15 oktober 2018 om 17:38

Zoals mensen hierboven al aangeven, klopt het deel over het richten van zn wapen en eisen van excuses niet. Verder is het natuurlijk van de zotten.

15 oktober 2018 om 19:06

Ik weet eigenlijk niet wat gekker klinkt, het verhaal dat niet klopt of het verhaal dat wel klopt.

Ik betwijfel dat hij ook daadwerkelijk 12,5 jaar gaat krijgen en dat hij überhaupt een dag in de gevangenis gaat doorbrengen, aangezien Arda aardig wat vriendjes en connecties heeft bij de regerende partij. Erdogan was zelfs zijn getuige tijdens zijn bruiloft. Één ding is wel zeker, Arda heeft echt professionele hulp nodig, hij heeft het echt niet meer op een rijtje allemaal. Triest hoe zijn carriere is verlopen uiteindelijk. Van Barca naar de Bajes. Een goede titel voor een bestseller.

15 oktober 2018 om 18:08

Dan zal er wel een presidentieel pardon volgen?

Het is eigenlijk zielig wanneer je bedenkt dat arda 4-5 jaar geleden de transfer maakte naar barca en opgehemeld werd door alle Turkse voetbalfans. Nu haat elke Turkse voetbalfan hem en daarvoor is er maar 1 schuldige en dat is arda zelf! Wat hij heeft gedaan met de journalist, de scheidsrechters die hij aanviel, wat er allemaal gebeurde tijdens de EK in 2016. We zouden moeten spreken over hoeveel doelpunten arda zou moeten scoren en in plaats daarvan praten we over hoe erg zijn straf zou moeten zijn. Ik heb vooral medelijden met zijn 9 maanden zwangere vrouw!

Ik heb berkay en arda hun reacties gelezen over de situatie. Volgens de media heeft arda iets gezegd tegen de vrouw van berkay waarna berkay hem confronteerde. Wat uiteindeijk ervoor zorgde dat arda hem een kopstoot gaf. Wat ik grappiger en schijnheiliger vond is berkay die het had over een man zijn in zijn reactie. Dat terwijl Berkay bekend staat voor de huwelijk die hij heeft verpest een paar jaar geleden van de voetballer caner erkin. Hij had samen met de ex-vrouw van caner "dingen" gedaan in de baby afdeling van een zeer bekende winkelcentrum. Hij is dus de laatste die kan praten over wat een man zijn is. Het komt allemaal gewoon zeer hypocritisch over.

Maar wat arda heeft gedaan is oliedom! Een wapen meenemen naar een ziekenhuis en daar je onschuld proberen te bewijzen! Daarnaast is er zelfs met het wapen een shot afgelost op de grond. De val van misschien de beste voetballer die Turkije heeft geproduceerd toont gewoon aan hoe belangrijk het is om een goede vriendenkring te hebben.

Je wordt binnenkort vader en alsnog flik je zulke domme dingen. Ik mis de Arda van Galatasaray en Atletico. Hij zou nu op de top van zijn kunnen zijn maar hij heeft zijn carrière eigenhandig verkloot en nu ook zijn leven. Ik hoop dat uiteindelijk gerechtigheid zal winnen en hij opgesloten gaat worden maar ik denk dat hij met zijn contacten met de regering zich of vrij laat kopen of een extreme strafvermindering zal krijgen.

15 oktober 2018 om 19:40

Spelers met dat mentaliteit houden niet lang vol op top niveau

Mensen als Arda die veel geld hebben denken dat ze alles kunnen maken..ze wanen zich in een surrealistische wereld waarin ze denken dat geld alles oplost. Ik noem een Volkan Demirel die tegen een journalist roept “ik laat je thuis ophalen” een Emre Belezoglu die op het veld mensen racistisch bejegend, snij gebaren maakt langs zijn keel tegen de tegenstander en ook een willekeurige burger op de boot bedreigd met van alles en nog wat. Zulke jongens zullen het nooit leren, ze zijn allen in de 30. Een lange celstraf is wat mij betreft op zijn plaats..een kopstoot, bedreigen en schieten met een pistool..sorry maar dat gaat er bij mij niet in..deze jongens hebben teveel kvp gekeken denk ik..opsluiten deze handel en terugkeren naar de orde van de dag.

Dat zou een fikse aderlating zijn voor Arda Turan. Wel begrijpelijk dat hij zwaar gestraft wordt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Medipol Basaksehir


4 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. OkakaAanvaller189
E. SözerUnknown
F. GulbrandsenAanvaller173
V. BabacanKeeper150
A. ÇiçekAanvaller60
M. ŞengezerKeeper60
Lucas LimaVerdediger190
Voor de complete selectie: Clubpagina Medipol Basaksehir.

244 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
Girondins de Bordeaux hoopt Thierry Henry aan te stellen als nieuwe trainer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren