Boëtius blikt terug op incident: ‘Dan had ik nu nog bij Feyenoord gespeeld’

Maandag, 15 oktober 2018 om

Jean-Paul Boëtius ruilde Feyenoord vlak voor de zomerse transferdeadline in voor een dienstverband bij FSV Mainz 05. De buitenspeler ontving tijdens het uitduel met De Graafschap, vlak voor zijn overstap naar Duitsland, een tweede gele kaart door provocerend te applaudisseren voor arbiter Pol van Boekel. Boëtius denkt dat die actie hem de das om heeft gedaan.

''Als ik gewoon wegren en geen rode kaart pak, had ik nu waarschijnlijk nog op het trainingsveld van Feyenoord gestaan”, zegt de aanvaller in gesprek met RTV Rijnmond. “Ik had niet ingezet op een transfer, nee”, grijnst Boëtius, die vanwege de interlandperiode enkele dagen vrij is en zodoende even op bezoek was bij de Rotterdamse club.

“Er zijn wat incidentjes geweest, waardoor het voor mij moeilijker zou worden. Ik heb het mezelf niet makkelijk gemaakt en daar hebben we op gereageerd in de vorm van een transfer. Bij Mainz kon ik weer met een frisse start beginnen”, aldus de buitenspeler, die na afloop van de training oude bekenden omhelsde, ook Giovanni van Bronckhorst.

De trainer van de bekerwinnaar zei na afloop van het duel met De Graafschap dat het beter was voor Boëtius dat hij zou veranderen van club. ''Als je elkaar gewoon omhelst, dan getuigt dat gewoon van een gezonde verstandshouding. Ik wil uit de wereld helpen dat er verder geen haat en nijd is. Van hun kant niet en zeker ook niet van mijn kant", besluit Boëtius.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Snap sowieso niet dat ze hem hadden teruggehaald. Zijn inbreng was erg pover. Niet elke ex Feyenoorder is een succes als Kuyt en V.Persie.
En ook nu hebben ze weer verkeerd gegokt met het terughalen van Clasie. Waarom Ayoub niet de kans geven?

15 oktober 2018 om 14:41

Clasie is op dit moment 1 van de beste spelers elke week. Dus dat je clasie nu noemt als voorbeeld is voor mij een raadsel.

15 oktober 2018 om 14:48

Dan zou ik als ik jou was even langs pearl gaan met die uitspraak over Clasie.

15 oktober 2018 om 14:51

1 van de beste spelers? Clasie speelt ontzettend zwak en is ook nog gehuurd dus levert niks op. Ayoub hoort gewoon op zijn plek te spelen.

15 oktober 2018 om 14:52

@professorfim

Dat jij Clasie wekelijks een van de beste spelers vindt zegt vooral iets over jouw kijk op het spelletje, of het niveau van zijn medespelers. Het is echt heel pover wat Clasie iedere week laat zien en kan niet zeggen dat hij tot nog toe iets heeft toegevoegd aan Feyenoord sinds hij terug is. Hoor ook genoeg Feyenoorders hier klagen over zijn inbreng of juist de afwezigheid van zijn inbreng.

15 oktober 2018 om 14:59

Sorry Fim, maar als medecollega ben ik speciaal even van mijn positie gekomen om hierop in te gaan.

Clasie speelt echt dramatisch bij Feyenoord. Ik vind het onbegrijpelijk dat een speler als Ayoub alleen maar op de bank zit. Terwijl ik hem bij Utrecht echt altijd een van de beste vond. Met Ayoub ruil je niet veel minder ervaring in de Clasie. Die hoort gewoon nu op zijn plek!

15 oktober 2018 om 15:16

Als in jou ogen Clasie iedere week weer de beste is dan is het wel heel droevig gesteld met de rest van de selectie. Feyenoord koop voor enkele miljoenen Ayoub en dat hebben ze gedaan om wat meer creativiteit op het middenveld te krijgen, gaan ze spelen met allemaal de zelfde type stelers die bestaan uit harde werkers maar ondanks dat geen indruk maken.

15 oktober 2018 om 15:39

@masterd

er zijn imo helaas maar 3 spelers die echt Feyenoord waardig zijn en dat zijn Van Persie, Berghuis en Jorgensen. heel misschien St.juste ook en Haps als hij straks weer fit is. de rest vind ik van Utrecht/vitesse niveau

15 oktober 2018 om 15:40

@janta:
ayoub was gratis, is niet voor miljoenen gehaald.
Maar wel mee eens dat hij wat meer creativiteit zou brengen, maar dat zou Tapia bijv ook doen.

Maar Gio houd blijkbaar heel erg van zijn blok Vilenha/clasie.

15 oktober 2018 om 15:46

@capis

helemaal gratis komt geen enkele speler. er komt altijd wel wat tekengeld voor een speler en een zaakwaarnemer bij kijken bij een transfervrije speler en dat bedrag zal dan waarschijnlijk ergens tussen de 1 en 2 miljoen liggen

15 oktober 2018 om 15:16

@wyzynkampioen: boetius is ook niet teruggehaald als basisklant. Voor 1,5 miljoen een, in potentie, behoorlijke buitenspeler halen is zo gek niet bedacht.

15 oktober 2018 om 15:42

@ijsmuts

waarom is dat niet gek gedacht? hij was onder Rutte al verkocht bij Feyenoord omdat hij tekort kwam, daarna heeft hij het bij andere clubs ook niet gered en dan haal je hem terug. ik heb zijn terugkomst altijd totaal onbegrijpelijk gevonden en dat geld ook voor de terugkomst van Clasie. ik zei dat al op voorhand dus niemand hoeft te zeggen dat ik een koe in de kont kijk

zolang er geen goede scouting bij Feyenoord komt zullen we alleen maar verder gaan afglijden maar Van Geel doet daar helemaal niks mee. zelfs niet na zijn kapitaalsvernietiging afgelopen zomer. echt bizar dat er niemand van het bestuur ingrijpt en hem verplicht een scoutingsapparaat op poten te zetten

15 oktober 2018 om 16:40

Onder Rutte werd ook Vilhena aan de kant geschoven en moesten juist Achahbar en Manu de grote mannen van de toekomst gaan worden... heeft hij ook niet helemaal lekker ingeschat toch?
En los daarvan; hoe kun je nu concluderen dat er niet wordt geinvesteerd in het uitbreiden van het scoutsingsapparaat? Is dat informatie die aan de grote klok wordt gehangen? Want ik hoor of zie daar bij andere clubs ook niet terug. Wat mij betreft is dat informatie die je intern houdt.
Pas op lange termijn kunnen we concluderen of er iets of niets mee gedaan wordt.

15 oktober 2018 om 19:15

Maar speelde eerste paar wedstrijden echt best goed. Zelfs supporters van andere clubs hier riepen dat het een goede zet leek. Toen storte het in en snapte iedereen ineens niet waarom hij gehaald was. Voetbal.

15 oktober 2018 om 20:45

@ijsmuts

het is algemeen bekend dat het scoutingsapparaat van Feyenoord tijdens de bezuinigingen is weg gesaneerd. dat is daarna ook niet meer terug gekomen wat ook blijkt uit de aankopen.

wat Feyenoord scout of in dit geval technisch directeur Van Geel zijn spelers die wij ook allemaal hadden kunnen verzinnen als je elke zondagavond de samenvattingen van Studio Sport kijkt of oud elftal foto's van Feyenoord erbij pakt. dat heeft verder niks met scouten te maken

wat Boeitus betreft. hij is na Feyenoord ook in het buitenland geflopt dus op wat voor basis haal je dan zo iemand terug? je kijkt toch naar wat zo een speler recent heeft gepresteerd voordat je zo iemand in huis haalt? als je een normaal beleid voert tenminste wel

16 oktober 2018 om 00:42

Hij was zodanig geflopt dat Genk hem over wilde nemen maar hem op dat moment niet kon betalen. Wat mij betreft was Boetius een betaalbare gok. Pakte helaas niet goed uit en nu zijn we nu 2 miljoen rijker.

En berghuis die een rode kaart verdiende hoorde niks van de club. Je was gewoon de dupe van wanbeleid alweer, Onze gevaarlijkste aanvaller op dat moment zo wegsturen.. En moeten mensen nu niet zeggen dat berghuis het is want die voetbalt al maanden voor zichzelf. Het ga je goed boetius!

15 oktober 2018 om 14:52

Voor Boetius was dit niet het eerste incident. Dan kan zo'n actie er een teveel zijn.

Bij Berghuis was dat niet het geval. Dus dan word je ook niet aangepakt door de club. Is helemaal niet raar wat mij betreft. Iedereen mag een keer een fout maken of een keer uit frustratie iets verkeerd doen. Alleen als je het te vaak doet of echt te dom doet, dan loopt het een keer af.

15 oktober 2018 om 15:44

@edo

ik zie Berghuis toch echt met regelmaat acties maken die rood verdienen. dat de scheids die dan toevallig niet geeft wil niet zeggen dat hij zich niet structureel misdraagt. ik vind dat gedrag bij hem eigenlijk nog een stuk erger als bij Boetius

15 oktober 2018 om 15:55

Wat bij Boetius speelde, was in elk geval dat het intern gedoe was (kont tegen de krib bij de trainer) en met die rode kaart ook al een niet-voetbalgerelateerde actie, met dat klappen tegen de scheids. Dat zou voor mij in elk geval zwaar wegen.

Ik weet niet of je bij Berghuis op voetbalacties doelt, maar dat vind ik persoonlijk anders. Dan loop je ook het risico op rood, en kennelijk ook nog herhaaldelijk, maar dan dient het voetballend nog een doel. Bij Boetius was dat niet zo.

15 oktober 2018 om 16:04

Japie: bij Boetius was er veel meer aan de hand dan het akkefietje wat het nieuws haalde en zijn rooie kaart. Was de bekende druppel. (Iig toch een beetje winst op m gepakt )

15 oktober 2018 om 17:20

@ Japie. Boetius weigerde bijvoorbeeld ook de dag na Fenerbahçe (uit) een training te doen die verplicht was voor alle spelers die dat duel niet in actie kwamen, om maar een voorbeeld te noemen. In de voorbereiding zei hij in interviews alles te willen geven dit seizoen, in praktijk bleek een groot gebrek aan mentaliteit. Wat dat betreft logisch dat Jean Paul mocht verkassen (met winst ook nog). Wat betreft Berghuis, die heeft zeker zo zijn uitspattingen wel. Maar ik zie de VAR of tuchtcommissie naderhand ook niet ingrijpen, dus kennelijk is het geoorloofd wat hij laat zien toch? Qua prestaties valt het alleen wat tegen bij hem dit seizoen

“Ik wil uit de wereld helpen dat er verder geen haat en nijd is.” Wil hij hiermee aangeven dat er wel haat en nijd is?

15 oktober 2018 om 15:03

Wellicht dat dit door de leunstoelanalisten werd gedacht?

15 oktober 2018 om 15:21

Hij wil uit de wereld helpen dat er geen haat en nijd is, ergo er is wel haat en nijd. Anders wil je uit de wereld helpen dat er haat en nijd is. Maar ik ga er vanuit dat hij het laatste bedoelt en dit weer een foutje van VZ is

15 oktober 2018 om 15:14

Dat denkt de wereld

Nou, dan gelukkig voor Feyenoord dat hij toen rood pakte.. Anders had je hem nu nog op de vleugels.

Dit gedrag zit gewoon in het aard van het beestje. Was tijdens zijn middelbare schooltijd (thorbecke sportschool) ook al een arrogant irritant mannetje. Van 'kijk mij eens want ik speel bij Feyenoord', zoals overig bijna elke Feyenoord jeugdspeler daar (en school accepteert het ook nog).

Met zo'n instelling haal je echt niet alles uit het talent in je voeten, bijzonder jammer. Ook dit gedrag van applaudiseren naar de scheids is puur een uiting dat je denkt alles te kunnen doen.

Hij wil uit de wereld helpen dat er verder geen haat en nijd is...? Opvallend wel dat het de zoveelste mislukte speler is van die zogenaamde gouden generatie bij de rotterdammers dat destijds een ek won met de oranje jeugd. Volgens mij alleen ake, depay en vilhena (?) over nu op goed niveau

Het was al een raadsel waarom ze hem ooit hebben teruggehaald. 1 goed wedstrijdje tegen Ajax en dat was het. Je moet er als club niet meer aan beginnen, culthelden als een kuijt of Van Persie kan je altijd terughalen maar niet zulke jongens die eigenlijk nergens goed voor zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Vitesse242
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller158
L. SinisterraAanvaller152
C. ToureAanvaller00
J. BijlowKeeper00
Elber EvoraKeeper00
N. MarsmanKeeper20
K. VermeerKeeper140
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

224 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Real Madrid wil ver gaan voor Kalidou Koulibaly, door Napoli op 120 miljoen euro geschat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren