Sterk Sparta meldt zich in de top na simpele zege tegen Cambuur

Sparta Rotterdam heeft zondagmiddag een eenvoudige zege weten te boeken in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Henk Fraser had weinig te duchten van sc Cambuur, dat uiteindelijk met een 3-0 nederlaag terug naar Friesland werd gestuurd. Door de overwinning meldt Sparta zich weer bovenin de Keuken Kampioen Divisie, terwijl Cambuur op de achtste plek blijft steken.

Sparta begon sterk en pakte via David Sambissa de vroege voorsprong. Lars Veldwijk kon na een voorzet binnen tikken en via de verdediger van Cambuur werd het 1-0. Veldwijk bleek in de eerste helft een ware plaag voor de defensie van Cambuur. Veldwijk werd echter vaak gestuit door doelman Xavier Mous, die enkele puike reddingen in huis had.

Vijf minuten voor het rustsignaal moest Mous uiteindelijk wél buigen voor Veldwijk. Kevin Schindler haalde in het strafschopgebied op knullige wijze Ilias Alhaft onderuit, waarna een penalty volgde. Veldwijk bleef rustig en schoot zuiver raak: 2-0. In de tweede helft bleef de thuisploeg de sterkere ploeg, maar kon het minder gevaar stichtten voor het doel van Mous.

Twintig minuten voor tijd had Veldwijk de uitgelezen kans om de 3-0 te produceren, maar de aanvaller kon een goede voorzet vanaf rechts niet promoveren tot doelpunt. Even later was het wel raak voor Sparta. Wederom zag de verdediging van Cambuur er slecht uit toen Mohamed Rayhi de bal ontving. De aanvaller bleef koel en schoot voorbij Mous raak. Sparta had daarna nog kansen om de score uit te breiden, maar Cambuur wist de schade te beperken.

Verwacht jij dat Sparta Rotterdam dit seizoen kampioen wordt?