Duitse media halen uit: ‘3-0 tegen Holland: Jogi, zo degraderen we’

Zondag, 14 oktober 2018 om

Het Nederlands elftal boekte zaterdagavond een fraaie zege in het Nations League-duel met Duitsland. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman knokte zich in de Johan Cruijff Arena naar een 3-0-overwinning. “Applaus na de eerste helft, de wave in de tweede helft en de ontlading na de 3-0 overwinning van het Nederlands elftal tegen aartsrivaal Duitsland. De grootste ooit in de geschiedenis”, zo schrijft De Telegraaf zondag.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Duitsland had na het WK afscheid moeten nemen van Joachim Löw


Gerelateerd

90 reacties (laatste reactie door scepticus38)

De Telegraaf weet het weer lekker te overdrijven. Het was een bijzonder geflatteerde overwinning, want Duitsland was 70 minuten lang gewoon beter. En toen was Boateng op... echt ongelooflijk hoe snel die man oud wordt. Hoe hij er gisteren bij liep kan echt niet, op geen enkel professioneel niveau.

14 oktober 2018 om 08:31

En knalt Sane de 1-1 er gewoon on dan heb je ook een hele andere wedstrijd. Maar goed, aan als als als heb je ook niks. Lekker genieten van de inderdaad geflatteerde 3-0. Heb er niet minder hard om staan juichen omdat het onverdiend is

14 oktober 2018 om 08:56

En als Babel de 2-0 maakte in de eerste helft was het ook een andere wedstrijds geworden

14 oktober 2018 om 09:08

Belangrijkste is wedstrijden winnen om vertrouwen te krijgen. Nederland heeft vrij veel jonge spelers die nog beter kunnen worden.

14 oktober 2018 om 11:40

@vanleemhuyzen Die kans van Babel was gewoon een goede verdedigende actie van Ginther? Ofzo? Die kans van Sane was wel echt een hele erge misser. Ben er blij mee dat Sane mist, maar Babel heeft die kans niet gemist, als je mn punt begrijpt😉

14 oktober 2018 om 08:34

Beter ja qua kansen totaal niet en na de eerste 10 min waar oranje slordig was hadden we een goede eerste helft. Duitsland viel in de tweede helft aan en ja dan kom je tegen zon goede ploeg onder druk. Oranje speelde met werklust en passie en verdiende deze overwinning. Als in het voetbal telt niet en het had idd ook 1-3 kunnen zijn als... of 6-0 als...

14 oktober 2018 om 08:40

Boateng had het laatste halfuur last van kramp, en Low was al door zijn wissels heen. Ondanks dat ze sterker waren, draait het simpelweg gewoon om resultaat. Het feit dat Duitsland maar 3 van de laatste 12 interlands heeft gewonnen en kansloos ten onder ging op het WK is logischerwijs wel zorgelijk. De routiniers zoals Hummels, Kroos en Boateng zijn dit jaar ver weggezakt, en het zegt genoeg als je een speler als Uth en ook nog iemand uit de 2. Bundesliga in de basis hebt staan.

14 oktober 2018 om 08:48

Duitsland verdiende inderdaad meer, maar 70 minuten beter? Wat een gelul, man. Duitsland heeft 70 minuten lang de bal rond gespeeld en amper tot geen kansen gecreëerd, afgezien van die kans van Sane. Dat je de bal hebt wilt totaal niet zeggen dat je beter bent.

14 oktober 2018 om 08:59

Jij overdrijft evengoed. De eerste tien minuten was Duitsland beter, de rest van de eerste helft vond ik Nederlamd de betere. Na rust was Duitsland sterker dan Nederland grotendeels (niet gek tegen zo'n ploeg) maar ook Nederland bleef wat kansen krijgen en we maakten er nog 2 af ook en raakten bovendien de lat. Enigszins geflatteerd, ja misschien wel, 2-1 of 3-1 was logischer geweest maar dat maakt die 3-0 niet minder mooi. Hoorde je iemand ooit over geflatteerd als we weer eens pakkie van Duitsland kregen, nee dan was Duitse degelijkheid en professionaliteit. Dus nu gaan we ook lekker niet zeuren, we hebben gewoon verdiend van Duitsland gewonnen en het is nog prachtiger dat het een mooie 3-0 is geworden. Laten we hopen dat we ook tegen de Belgen resultaat kunnen halen, dat zou geweldig zijn voor het zelfvertrouwen van deze ploeg!

14 oktober 2018 om 10:11

Nederland heeft alleen maar kansen gehad omdat Duitsland vol in de aanval moest gaan waar uiteindelijk de 2-0 en 3-0 uit vallen, de 1-0 is ook zeer gelukkig.
Duitsland heeft zeker niet veel kansen (2x 100 kansen Muller en Sane)gehad maar was zeker de bovenliggende partij. Nederland heeft dus alles behalve “verdiend” gewonnen.
Bovendien wordt Duitsland een duidelijke penalty ontnomen in ik meen de 80e minuut, overtreding op Ginter.

14 oktober 2018 om 10:30

VCF-LosChe-VCF Heb jij een hekel aan het Nederlandse voetbal? Elke keer wanneer Nederland weer eens wint kom je weer met de grootse bullshit om het minder te laten maken dan het was. Houd toch eens op met je geluk joh, dat dwing je af. 1-0 gewoon gewoon goed afgedwongen. Moet Duitsland maar haar kansen afmaken. Nee, Nederland heeft gewoon verdiend gewonnen, Ze waren misschien de mindere ploeg maar ga alsjeblieft niet met je onzin komen om de overwinning zo laag mogelijk proberen te praten.

14 oktober 2018 om 10:33

@vcf zwaar overdreven. Dat Duitsland vol op de aanval moest hebben ze toch aan zichzelf t denken? Ze zijn slecht in de afronding en zo georganiseerd was het niet. Waarom is het dan onverdiend? Lichtelijk geflatteerd misschien maar zeker niet onverdiend. Babel had ook al vroeg in de wedstrijd de 2-0 kunnen maken dan het de wedstrijd er ook heel anders uitgezien.

14 oktober 2018 om 18:02

@sanderkoevoets

Je schrijft: "jij overdrijft evengoed. De eerste tien minuten was Duitsland beter, de rest van de eerste helft vond ik Nederlamd de betere"

Voor het doelpunt van Van Dijk (uit een spelhervatting) heeft NL nauwelijks een kans gehad en Duitsland 5. En het doelpunt viel pas in de 30e minuut. Het grootste deel van de tweede helft heeft NL met de kont in het eigen strafschop gebied gespeeld en ook toen kreeg Duitsland flinke kansen, maar weigerde de trekker over te halen. NL heeft het prima gedaan en uitstekend gebruikt gemaakt van het falen van de Duitsers. Daarom valt er op de overwinning van het team niet zoveel af te dingen. Als je zelf niet in staat bent om te scoren, kan je ook geen aanspraak maken op de overwinning als de tegenstander die doelpunten wel maakt. Maar dat neemt niet weg dat je de overwinning natuurlijk wel in perspectief dient te plaatsen als je jezelf tenminste niet in heet ootje wilt nemen en je rijker wilt rekenen dan je daadwerkelijk bent. Meer waarde hechten aan dit resultaat dan een steuntje in de rug waarop je kunt verder borduren, staat gelijk aan het plegen van scorebordjournalistiek. Daarvoor ging er eenvoudigweg nog veel te veel mis en het was het vooral aan de onkunde van de Duitsers te danken dat hetgeen mis ging, niet werd afgestraft.

14 oktober 2018 om 09:01

Je weet het zelf ook weer lekker te overdrijven. Duitsland begon beide helften sterker maar dat vuur was na 20 minuten in beide helften wel gedoofd, met een enkele stuiptrekking van een Sane daargelaten. 3-0 lijkt misschien wat geflateerd, maar Nederland heeft vooral op de counter echt veel kansen gehad om die voorsprong nog verder te vergroten. Duitsland kwam bijelkaar net aan 3 serieuze doelpogingen.

14 oktober 2018 om 09:04

Lekker zuur. Als je ziet door wat voor nikslanden Nederland de afgelopen jaren te kijk gezet is, dan mag je niet blij zijn als je je grootste overwinning ooit op Duitsland boekt? Nee, de Europese titel is nog niet binnen nee. Maar er is gewoon overduidelijk sprake van een stijgende lijn.

Duitsland daarin tegen zit al het hele jaar in een dalende lijn. Dan is het alleen maar mooi dat je ze nog een extra duwtje kan geven. Voor de rest hebben die Duitsers vooral de bal plichtmatig rondgespeeld 70 minuten, zonder dat ze daar heel veel uit hebben gecreëerd. Zoveel heeft Cillessen er nu ook weer niet uit hoeven houden. Als de bondscoach van Duitsland dan ook nog zo dom is om niet met Sane te beginnen en te vroeg door zijn wissels heen is, dan kun je stellen dat die Duitsers wel heel veel fouten gemaakt hebben en daarvoor terecht zijn afgestraft.

14 oktober 2018 om 10:18

Natuurlijk mag je blij zijn, maar kom op. Een frase als: "In alles deed de Johan Cruijff ArenA denken aan glorierijke periodes van het Nederlands elftal eerder deze eeuw." is wel heel erg overtrokken. Daar was het echt de wedstrijd niet naar.

14 oktober 2018 om 10:33

Ach toen we met omschakelvoetbal op het EK in 2008 vergelijkbare wedstrijden speelden was men heel ook heel positief. Toen we onder van Marwijk 2e werden zag het voetbal er ook niet uit en werden we ook weleens weggespeeld (bijvoorbeeld Brazilie WK 2010). Of toen we 3e van de wereld werden in 2014 hadden we ook niet te klagen over geluk in de eerste helft tegen Spanje.

Goh, dan leek het gisteren toch wel een beetje op de succesvolle periodes eerder deze eeuw. Wel met mindere spelers natuurlijk, want nee hier lopen geen types als van Persie, Sneijder, Robben, etc. tussen qua talent.

14 oktober 2018 om 18:19

@master D

Je schrijft: "lekker zuur. Als je ziet door wat voor nikslanden Nederland de afgelopen jaren te kijk gezet is, dan mag je niet blij zijn als je je grootste overwinning ooit op Duitsland boekt?"

Wie zegt er dan dat je niet blij zou mogen zijn? Natuur mag je blij zijn met zo een resultaat, dat moet je zelfs na zo een lange tijd van kommer en kwel. Maar je kunt ook blij zijn zonder je ogen te sluiten voor de realiteit en het besef hebben dat het ook heel anders had kunnen lopen en dat er ook heel veel mis ging. Als je dat doet kan je daar bij de wedstrijden die nog komen, je voordeel mee doen. Het credo moet zijn dat je moet voortborduren op de zaken die goed zijn gegaan en hetgeen niet goed ging, dient te verbeteren. Dan ga je in de toekomst wellicht ook van de echte grote teams winnen, daartoe kun je dit Duitsland niet meer rekenen. Het zou zomaar kunnen dat Oranje na de overwinning op Duitsland en een resultaat tegen Belgie Duitsland op de Fifa ranglijst voorbij gaat. En dat zegt natuurlijk ook wel iets.

14 oktober 2018 om 09:43

Dan was het maar een goedmakertje voor al die wedstrijden waarin wij de betere waren tegen Duitsland maar waarin zij op zn duits net de overwinning aan de haal gingen. Je krijgt niet altijd wat je verdient, daar hebben de Duitsers in de regel patent op en geen enkele moeite mee.

Duitsland had als ze normaal hadden afgerond,en iets beter in vorm waren,en Depay alerter dekten ,
Gewoon gewonnen in Amsterdam. 1-2. Zo eerlijk moeten we wel zijn. En ik vrees nu al een Oranje zonder Depay. die ploeg is zo afhankelijk van deze knaap.

14 oktober 2018 om 08:43

Wat je eigenlijk zegt: als Duitsland een ander en beter elftal had dan zouden ze winnen. Dit is gewoon wat ze hebben en dat is niet goed genoeg. Nederland heeft terecht gewonnen en Duitsland meer dan terecht verloren. Ik had verwacht dat mensen zouden leren van het verleden; veel aanvallen en niet scoren betekend complimenten en nul punten!

14 oktober 2018 om 09:01

Huh, als Duitsland beter had afgerond hadden wij ineens 2 goals minder gemaakt? Goeie logica man!

14 oktober 2018 om 09:06

Niet dat ik het met hem eens ben, maar hij geeft ook aan dat als ze beter Depay hadden verdedigd.

14 oktober 2018 om 09:54

Daar had ik inderdaad overheen gelezen maar ik blijf bij mijn standpunt. "Als zij meer hadden gescoord en onze spits beter hadden gedekt hadden ze meer goals en minder goals tegen". Ja hehe, dat is heel de essentie van het spel voetbal... Gelukkig deden ze dat beide niet en hebben we ze gewoon een mooie 3-0 aan de broek gegeven

14 oktober 2018 om 10:22

Als Duitsland gewoon de goals hadden gemaakt hadden ze natuurlijk meer teruggetrokken gespeeld en was het nooit zo'n open huis geworden als nu. Dat weet jij zelf ook. De logica dat een team minder goals tegen krijgt als ze niet alles of niets spelen is zo gek niet. Onze kansen en goals ontstonden vooral toen Duitsland massaal moest aanvallen en de verouderde verdediging dat niet meer kon belopen.

14 oktober 2018 om 10:37

FRtorres en wat als babel als die kans op 2-0 erin schiet een stuk eerder in de wedstrijd? Allemaal leuk en aardig dit soort scenario’s bedenken maar dat is achteraf.

14 oktober 2018 om 09:09

Als Nederland de counters beter had uitgespeeld hadden we met 5-0 of 5-1 gewonnen gezien de kansen. Als die Duitsers beter in vorm waren, hadden ze niet slechts 3 van de laatste 12 interlands gewonnen. Momenteel is dit wat Duitsland al maanden achter elkaar brengt. Meer zit er momenteel niet in, dus houdt op met te spreken over een betere vorm die er gewoon al een lange periode niet is. Uth en Muller gaan gewoon amper doelpunten maken. Doen ze dit seizoen bij hun club ook niet. Logisch dat je dan nu ook niet scoort.

14 oktober 2018 om 09:34

Hahaha, als 3 voorwaarden anders waren dan had Duitsland serieus gewonnen? Ok: als Nederland Messi had, als de counters beter waren gelukt en als Duitsland eigenlijk Andorra was hadden met 11-0 gewonnen ipv 3-0.. Nederland speelde voor waar we op dit moment in het proces staan gewoon een puike wedstrijd. Niet en kan beter maar gewoon verdiend gewonnen volgens mij. Fijn om te zien dat er verdedigend weer wat vertrouwen is (moet ik nog steeds aan wennen) en dat passes gewoon weer aankomen.

Als Nederland verliest dan zijn ze slecht. Wint Nederland dan is de tegenstander slecht. Ik heb echt nog nooit een land gezien met zoveel zeikerds. Eindelijk spelen we internationaal voetbal, maar wel met pressie en goede uitbraken. Zo gaan we in ieder geval naar het EK

14 oktober 2018 om 08:55

Pressie? De tweede helft naar de eigen zestien. Schijtbakkenvoetbal.
Zeiken? Realistisch een wedstrijd beoordelen is niet zeiken.
Halleluja roepen na een met nam tweede helft is je kop in het zand steken voor de werkelijkheid.

14 oktober 2018 om 08:59

Wat maakt het uit hoe we voetballen jongend. Op dit moment telt resultaat. Vooral tegen landen als duitsland en frankrijk boeit et echt niet hoe we spelen

14 oktober 2018 om 09:54

@ Kakka Als je iets meer ruimte weggeeft staat zo'n Sanã© 3x alleen voor de keeper. Je kan wel van alles willen qua spel, maar als je het moet doen met een jonge lichting die niet het niveau hebben van Sneijder/robben dan wordt dat lastig. Is niet heel moeilijk te begrijpen lijkt mij.

14 oktober 2018 om 09:56

Maar we gaven niet 'iets meer ruimte weg'?! Sjezus waarom willen mensen maar blijven zeiken en zeiken. Als zij nog iets meer ruimte aan Memphis hadden gegeven hadden we mey 7-0 gewonnen, wat is dat nou voor idiote logica..

14 oktober 2018 om 11:48

Welkom in Nederland waar t nooit goed genoeg is. In 2010 werden we bijna wereldkampioen maar wat was t toch slecht. Ga fietsen man met je gezwets

14 oktober 2018 om 08:58

Haha, je hebt helemaal gelijk c84, ik ben het echt met je eens. Maar om dan toch nog een beetje in het zeiken te blijven; Het zijn 'zeikerds' i.p.v. 'zijkerds'.

Het was idd geflatteerd de 3-0 zege, maar 'who cares'? Het is dan alleen maar een mooi vooruitzicht, dat Nederland zijn beste spel nog moet laten zien.

14 oktober 2018 om 09:53

Aangepast

14 oktober 2018 om 09:45

Ik als allochtoon kan me ook ontzettend storen aan het zeuren en zeiken van het Nederlandse volk. Ik ben echt trots op Nederland, gewoon strijden en 3-0 winnen van Duitsland is niet veel ploegen gegeven. Altijd is er wel iets te zeiken. Ik heb één grote kans van Duitsland gezien en dat was die kans van Sane. Nederland heeft ook gewoon kansen gehad. Tegen Frankrijk ook gewoon goed gespeeld. Mensen verwachten meteen dat je zulke landen helemaal wegspeeld ofzo?

Uitslag slaat nergens op. De eerste helft vond ik Oranje redelijk spelen maar waren de beste kansen ook voor Duitsland. De tweede helft was tenenkrommend slecht. Alleen maar achteruit lopen. Duitsland had zeker een strafschop moeten krijgen en was veel beter zonder goed te spelen en kreeg ook kansen. Dat zegt genoeg. Alleen de laatste 10 minuten kregen we nog kansen omdat de Duitsers alles naar voren gooide. En dat werd ook nog diverse malen belabberd uitgespeeld.
Het is dat Duitsland een enorm probleem voorin hebben. Ze hebben in die linie buiten Sané te weinig kwaliteit. Bij ons zit in alle spelers nog veel rek. Daar hebben wij een voordeel voor de toekomst. Duitsland heeft ook een oud elftal, spelen veel jongens die niet meer beter worden.
Nee, de uitslag is prima en zal de voetbalwereld verbazen maar het voetbal van de tweede helft was een aanfluiting. On Nederlands. Op die manier winnen smaakt voor mij niet naar meer.

14 oktober 2018 om 10:50

@kaka ‘Op die manier winnen smaakt voor mij niet naar meer’ Gelukkig ben je geen Duitse voetbalfan dan Dit is verder gewoon een goede overwinning van Oranje. We hebben goed gebruik gemaakt van de zwaktes van Duitsland. De Duitsers creëerde pressie maar konden niet echt een vuist maken. Verdedigend ook heel erg zwak. Op basis van de laatste wedstrijden van Duitsland (of spelers individueel bij clubs) lijkt de toekomst er niet rooskleurig uit te zien voor de Duitsers. Lijkt een beetje op NL van een periode geleden. Voor NL lijkt er nu langzaam een mooie stijgende curve in te zitten wat mij wel goed doet. Misschien kan je de volgende wedstrijd beter niet kijken als het ‘niet naar meer smaakt’. Memphis speelde overigens een zeer sterke wedstrijd.

14 oktober 2018 om 11:55

Ja 'we' speelden de 2e helft heel erg terug getrokken. Maar hoe vaak zijn wijnal niet in het mes gelopen om perse vooruit te willen blijven voetballen, met alle ruimtes die je dan weggeeft tussen je linies. Je zag bij die kans van Sane, hoe dodelijk dat kan zijn, als hij tussen de palen schiet😉 Na de wissels promes en Djanuma? leek het wel weer beter te gaan, we hadden weer wat meer diepgang wat bij de duitsers weer voor meer worries achterin zorgde. Ik kan er nog wel van genieten dat je gedeeltes in de wedstrijd er gewoon voor kiest(mede door de tegenstander, als die zo zwak is doe je dit niet) om terug getrokken te spelen. Mooi voetbal hebben wij patent op als Nederland zijnde, maar ik kan het zeker waarderen dat we ook een wedstrijd op mentaliteit kunnen winnen, van de Duitsers!!! Die hebben mentaliteit zo ongeveer uitgevonden! Voetballend kan het altijd beter, maar ik ben iig heel blij een soort van over mijn lijk mentaliteit te zijn bij het NL 11tal. Iets wat ik al jaren een beetje vond ontbreken!

Terecht dat de Duitse kranten Memphis noemen. Speelde echt een goede wedstrijd met overtuiging en zelfvertrouwen. Voor mij de beste man van het veld. Eigenlijk haalde iedereen gister 'gewoon' een voldoende trouwens. Veel mensen die Blind en de Ligt noemen als dissonanten maar dat slaat natuurlijk nergens op. Paar foutjes van de Ligt maar die vallen alleen op omdat hij een algeheel hoog niveau haalt. Van Dijk maakte overigens dezelfde fouten, speelde ook verre van foutloos. Blind speelde op linksback niet geweldig maar toen hij op het middenveld kwam kon hij echt in zijn spel komen. Met een belangrijke interceptie die aan de 3-0 voorafging.

14 oktober 2018 om 09:02

Vind dat de blind gewoon op het middenveld hoort. Gewoon met gini en de jong. Schat propper eerlijk gezegd dan wel wat hoger in. Verder vind ik et goed om te zien dat depay nu wel de ballen bij zich houdt. Gister had ie een actie waardoor die zich langs 2 man vocht en gewoon op doel kon schieten. 2 jaar terug was die de bal makkelijk kwijt geraakt

14 oktober 2018 om 11:56

Die bal had hij nog moeten afkappen trouwens maar ja, je kan niet alles hebben😂

Nederland speelde af en toe best goed en het zat niet tegen. Als je met een Duitse bril zou kijken, zou je je kapot ergeren aan de gemiste kansen van hun kant. In het verleden hadden ze een Klose en een Podolski, spelers die in het nationale team wat extra's konden brengen. Die maakten uit het niks soms wondergoals en dat soort spelers hebben ze nu niet.

Op het WK kon die Gomez natuurlijk al echt niet. Nu komen ze met een Uth aanzetten, dat is net alsof wij Vincent Janssen op zouden stellen. Daarnaast missen ze een Ozil (1 in vorm) of andere creatieve middenvelder. Werner, Sanã© e.d. kan allemaal maar is jong en het scorend vermogen is niet top.

Duitsland kan het spel domineren, maar een scorende spits ontbreekt. Uth is niet het niveau dat Duitsland moet nastreven en Mã¼ller moeten ze echt eens thuis laten, die speelt al een seizoen lang als een krant. Het is niet meer de Mã¼ller die zich zo stormachtig ontwikkelde onder vleugels van Van Gaal bij Bayern. Daarnaast loopt het middenveld bij Duitsland ook nog niet. O.a. spelers als Özil kunnen inderdaad zo'n wedstrijd met een steekpas openbreken. De frustratie was af te lezen bij de gezichten van de Duitsers, waarbij een aantal toppers significant uit vorm zijn. Je ziet gewoon dat het vertrouwen laag is bij die mannen.

Nederland daarentegen begint juist beter te spelen en meer als een team te spelen met trots voor het vaderland. Dus chapeau Koeman! Hopelijk komt het resultaatvoetbal van Van Gaal weer terug zodat we ons weer kwalificeren voor Wk's en Ek's. Doortrekken deze lijn!

Zo wow, ik heb m'n dagelijkse portie scorebordjournalistiek ook weer gehad. Als Duitsland in die 70 minuten waarin ik ze redelijk goed vond gewoon wel de kansen afmaakt dan waren ze waarschijnlijk gewoon weer goed opweg geweest volgens de Duitse media en nu schieten ze een paar keer over, naast en heeft Cillessen een goede dag en ontbreekt het ze gelijk aan snelheid, frisheid en spelplezier. Ik wil niks afdoen aan de prestatie van Nederland want die is geweldig. Nederland heeft met een jonge selectie heel goed naar hun mogelijkheden gevoetbald. Dat er dan nog fouten gemaakt worden dat is logisch maar de stijgende lijn is te zien. Maar wel raar dat je geflatteerd met 3-0 wint van Duitsland en dat niemand mag roepen dat het geflatteerd was.

14 oktober 2018 om 09:11

Als aks als als Robben de bal langs Iker schoot waren wij wereldkampioen. Aks telt niet.....

14 oktober 2018 om 09:33

Dat klopt maar ik vind het raar dat de Duitse media zegt dat het spel niet goed is omdat het 3-0 is geworden.

14 oktober 2018 om 09:59

Het spel is toch ook niet goed voor Duitse standaarden? Mensen die hier willen beweren dat Duitsland karrenvrachten 100 procent kansen misten zijn gewoon aan het overdrijven, ze hebben wat kansen gehad maar echt niet veel meer dan wij, wij maakten er wel 3 en zij 0.

14 oktober 2018 om 09:37

Arnout, als het doelpunt van Dost goed gekeurd werd of Lloris geen kadootje aan de Zweden gaf was Nederland er gewoon bij afgelopen WK. Het gaat erom dat voorheen Nederland 70% balbezit had maar nauwelijks kansen en vervolgens in de omschakeling een paar doelpunten tegen kreeg . Dan had iedereen het er over dat je niks hebt aan alleen balbezit. Nu heeft Nederland niet de bal en schakelt het goed om, waardoor ze met 3-0 winnen van Duitsland, is het weer niet goed. Dan waren de Duitsers zogenaamd beter omdat ze de bal wat vaker hadden. Depay nog op de lat, Babel kon hem bijna vrij intikken, Groeneveld nog een goede kans,Depay na een actie waar hij zelf schoot ipv een simpel balletje breed op ik meen Babel. Nederland had alle kansen om er nog 2 of 3 meer te maken.

14 oktober 2018 om 13:41

Als Duitsland nou alleen de bal had was ik het met je eens maar Duitsland had een stuk of 5 100% kansen. Das gewoon teveel. Fijn dat ze er nu niet in gaan maar das toch echt een verbeterpunt voor de volgende keer. Je hoeft de bal niet te hebben maar je moet gewoon minder kansen weggegeven. Een beetje zoals PSV tegen ajax. Toen vond ik PSV wel heel goed omdat ze er zelf 3 maakte en eigenlijk niks weggaven. Het is trouwens wel heel positief dat Nederland de tweede helft heel veel kansen kreeg maar het verdedigen moet en kan nog beter. Als dat lukt kunnen we van iedereen winnen.

Misschien geflatteerd, maar Oranje had ook nog kansen om meer te scoren. Duitsland verdiende zeer zeker minimaal een pingel, maar Babel had de 2-0 ook op z'n schoen. Memphis wist ook nog de lat te vinden. In het algemeen heeft Oranje niks gestolen. Dat vind ik het belangrijkste.

Duitsland was beter? Sorry hoor, maar hun hadden meer de bal, qua kansen gewoon gelijk.. Mooi dat Nederland eindelijk op resultaat begint te spelen.

het enige waar Oranje tevreden over kan zijn, is de uitslag, ook al was die zwaar geflatteerd. En de teamgeest. De wedstrijd zelf was allesbehalve goed en het had na 20 minuten zomaar 0-2 of 0-3 kunnen zijn. En dan was het over en sluiten geweest. De uitslag verdoezelt veel, heel veel. De verdediging blijft het zorgenkindje, zowel De Ligt als Van Dijk stonden af en toe weer flink te schutteren. De fouten die De Ligt en eerder Blind maakten in Oranje, zie je ze bij Ajax nooit maken en dat geeft dan ook te denken. De vraag is of De Ligt en Van Dijk wel complementair zijn aan elkaar, het lijkt er steeds meer op dat er geen enkele chemie is tussen die twee. Als totaal staat de verdediging ook keer op keer op het verkeerde been en er is af en toe sprake van een totale desorganisatie. De linies stonden op een gegeven moment zover uit elkaar dat een tegenstander die beter in vorm was geweest dan Duitsland (bijv. Spanje), daar korte metten mee had gemaakt. Het is niet voor niets dat Koeman ingreep en zijn buitenspelers eraf haalde. En dat is behoorlijk zorgelijk.

Aan de andere kant is Oranje een team in opbouw en een dergelijk team maakt uiteraard meer fouten dan een team dat is ingespeeld. Een flinke overwinning kan wonderen doen voor het zelfvertrouwen en zelfvertrouwen is van essentieel belang op een goede prestatie te leveren. Er is dan ook geen enkele reden om negatief te doen over deze prestatie, maar het is wel van belang met beide voetjes op de grond te blijven staan en deze wedstrijd op zijn merites te beoordelen. Als je dat doet kan de uitslag van de analyse tot niet anders leiden dan tot het besef dat er nog heel veel werk aan de winkel is en dat er nog veel te veel mis gaat om rustig achterover te kunnen leunen.

14 oktober 2018 om 10:02

Gezien je naam ga ik bijna denken dat dit satire is. Al weet ik dat er genoeg mensen rondlopen die echt zo denken. Bij dat soort mensen zal Oranje het toch nooit goed kunnen doen. Niet tevreden met een 2e en 3e plek op het WK omdat het spel 'on hollands' was, vaandeldragers als Robben, van Persie en Sneijder continu afkraken eigenlijk tot hun afscheid, en nu na jaren van blamages Duitsland oprollen maar dan ligt het weer aan de tegenstander.. en je stukje over de Ligt en van Dijk, ik heb ze tegen Portugal, Peru en Frankrijk anders prima zien spelen samen. Maar je bent en blijft een scepticus..

14 oktober 2018 om 10:58

@diegoforlan helemaal met jou eens. Nederland heeft net zoveel kansen gecreëerd als Duitsland. Buiten de goals had babel nog een erg grote kans en ook depay raakte nog de lat. De uitslag is misschien geflatteerd maar de winst is verre van onverdiend. Skepticus als je de defensie van het NL elftal slecht vond wat vond je wel niet van het centrale duo van Duitsland? Dat was gewoon onprofessioneel (met name boateng, die viel gewoon keihard door de mand).

14 oktober 2018 om 17:17

@kevin1989

Je schrijft: " Skepticus als je de defensie van het NL elftal slecht vond wat vond je wel niet van het centrale duo van Duitsland? Dat was gewoon onprofessioneel (met name boateng, die viel gewoon keihard door de mand).

Ik vond heel Duitsland zeer matig spelen voor een ploeg die 4 jaar geleden nog wereldkampioen was en vorig jaar nog de Confederations Cup heeft gewonnen. Maar de totale aftakeling was vooral tijdens het afgelopen WK zichtbaar, toen het team als laatste in de poule is geeindigd en kansloos verloor van Zuid-Korea. Daarom moet je de overwinning ook in perspectief plaatsen. Al helemaal omdat Oranje het grootste deel in de tweede helft zelfs door een matig Duitsland met de rug tegen de muur werd gezet en de overwinning vooral te danken is aan het feit dat Duitsland in de eerste 20 minuten 4 tot 5 opgelegde kansen miste en weigerde de trekker over te halen. Het had met andere woorden ook heel anders af kunnen lopen. Ik zeg niet dat de overwinning niet verdiend is omdat het scoren van goals de essentie is van het voetbal en als je dat als team nalaat, je ook geen aanspraak kunt maken op de overwinning. Maar als je in ogenschouw neemt hoe makkelijk zelfs een matig Duitsland af en toe door de verdediging sneed als een mes door de boter, kan je moeilijk beweren dat Oranje het verdedigend goed voor elkaar had. Als dat tegen Belgie, een ploeg die wel in vorm is, ook gebeurd, roep je de problemen over jezelf af, een speler als Hazard weet daar wel raad mee. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon je kop in het zand steken en net doen of Duitsland niet 7 of 8 opgelegde kansen heeft gehad omdat de verdedigende organisatie volkomen zoek was. Oranje is nog lang geen topteam en daarom is 3 - 0 tegen Duitsland een uitstekend resultaat, maar als je de wedstrijd hebt gezien en in staat bent een objectieve analyse te maken, kan je niet anders dan tot de conclusie komen dat er vooral in verdedigend opzicht en qua organisatie nog heel wat werk aan de winkel is. Dat is ook helemaal niet erg omdat Oranje, zoals ik in mijn eerste bijdrage al memoreerde, een team in opbouw is en het beste nog moet komen.

14 oktober 2018 om 10:29

Ik ben het van A tot Z met je eens. Goed om te lezen dat er nog mensen zijn die niet blind meelopen in de polonaise. Realisme is een groot goed. Dat neemt echter niet weg dat er wel degelijk aanknopingspunten te zien waren. Ik heb enkele flitsende counters gezien wanneer de ruimte er lag, wat impliceert dat je van dit team een heel behoorlijke counterploeg kan maken. Maar een frase als "In alles deed de Johan Cruijff ArenA denken aan glorierijke periodes van het Nederlands elftal eerder deze eeuw." lijkt me toch wel enorm overtrokken.

14 oktober 2018 om 11:14

Je slaat alleen maar negatief gezeik uit hier terwijl er eindelijk weer eens wat te juichen valt, met je realisme is een groot goed. Hadden ze in Rotterdam maar wat meer realisme, dan stond er nu een nieuw stadion.

14 oktober 2018 om 12:08

Realisme is helemaal niet zo'n groot goed, want als je continu kijkt naar hoe iets is dan zal dit ook zo blijven. Kijken naar de positieve punten en dromen van een mooie toekomst voor oranje zal ons weer successen brengen. Dit team zal door dit resultaat alleen maar groeien en zich verder ontwikkelen tot een topteam.

14 oktober 2018 om 13:28

Gewoon zielig, die sneer naar Rotterdam omdat je er niet tegen kan dat ik niet meeloop in de polonaise.

14 oktober 2018 om 17:28

@consy

Je schrijft: "je slaat alleen maar negatief gezeik uit hier terwijl er eindelijk weer eens wat te juichen valt, met je realisme is een groot goed. Hadden ze in Rotterdam maar wat meer realisme, dan stond er nu een nieuw stadion".

Zielige misplaatste reactie. Wat heeft de bouw van het nieuwe stadion van Feyenoord met dit onderwerp te maken? Helemaal niets. Als je kritiek die goed onderbouwd is, niet kunt verdragen en vergelijkt met "negatief gezeik" kan ik alleen maar medelijden met je hebben. Dan moet je het in je dagelijkse leven wel heel erg zwaar hebben.

14 oktober 2018 om 17:41

@neclent
Je schrijft: "realisme is helemaal niet zo'n groot goed, want als je continu kijkt naar hoe iets is dan zal dit ook zo blijven. Kijken naar de positieve punten en dromen van een mooie toekomst voor oranje zal ons weer successen brengen. Dit team zal door dit resultaat alleen maar groeien en zich verder ontwikkelen tot een topteam".

Kijken naar positieve punten, helpt je geen meter verder als je geen aandacht schenkt aan de dingen die mis gaan. Als Oranje in de toekomst echt weer een rol van betekenis wil gaan spelen in het mondiale voetbal, zal het iets moeten doen aan de dingen die mis zijn gegaan. Teams die beter in vorm zijn en meer kwaliteiten hebben dan het povere Duitsland, weten meestal wel raad met de kansen die onze Oosterburen in de wedstrijd van gisteren hebben gekregen en zullen zich normaliter ook niet zo makkelijk laten uit counteren als in de wedstrijd van gisteren gebeurde. Oranje heeft een prima resultaat geboekt tegen Duitsland, waar je mee verder kan. Maar het zou tegelijkertijd van een ongelooflijk gebrek aan professionaliteit getuigen als men de ogen zou sluiten voor wat er allemaal is mis gegaan. Dat Duitsland niet gescoord heeft, staat bijna gelijk aan een wonder en is niet de verdienste van het goede verdedigen van Oranje maar is te wijten aan het opzichtige falen van de Duitsers. Maar na een lange tijd waarin er niet veel viel te juichen voor het vaderlandse voetbal, is een kinderhand kennelijk snel gevuld.

Arrogante balbezit blijft gewoon aanhouden. Niet onlogisch dat Duitsland dan op deze manier verliest.
Löw, Bierhoff en Grindel moeten dringend weg na de toewijzing van EK 2024.

Verschrikkelijke reacties hier soms.. "tweede helft achteruit lopen". Wat verwachten we dan?! Dat we na een leuke helft tegen Frankrijk en omdat Ajax een keer beter was tegen Bayern, dat we toplanden gaan overlopen! Naïviteit. Klopt we zijn realistischer gaan voetballen omdat we anders blind in het mes lopen. We spelen met de Ligt, Dumfries, Frenkie de Jong, Bergwijn allemaal gasten rondom de 20. We tellen sinds 2014 niet meer mee en eindelijk lijken we door te pakken. Wees daar nou eens blij mee. Er is genoeg te verbeteren maar termen als "tenenkrommend slecht" kan ik erg weinig mee.

Wat een prachtige wedstrijd! Vanaf minuut 1 direct erop! Depay laat echt zijn positieve kant zien, strijdbaar en een leidersrol! En dan De Roon, potverdikke wat is hij onderschat! Stofzuiger op het midden! Hierdoor krijgt De Jong meer vrijheid! Dumfries laat bij zijn debuut zien dat hij se nieuwe rechtsback moet zijn. Min puntje was De Ligt, die toch wat foutjes maakte

14 oktober 2018 om 12:04

De ligt begon idd echt heel erg slecht, als je vanaf min 30 kijkt kun je iedereen minimaal een 7 geven. Waar Memphis en ook de Roon misschien hoger kunnen uitvallen.

Natuurlijk is het ietwat geflateerd, natuurlijk kunnen er dingen beter, natuurlijk is dit geen talentvolle generatie zoals Spanje, Frankrijk of Belgie hebben. Maar man wat was ik na jaren weer trots op Oranje. Die zege op Portugal was mooi maar slechts een oefenduel. In Parijs zag het er al prima uit bij vlagen. Er lijkt enigzins licht aan het einde van de tunnel. Bij de top gaan ze niet snel horen, als ze maar gewoon een stabiele middenmoter/subtopper worden die zich regelmatig plaatst voor eindtoernooien.

14 oktober 2018 om 10:16

Met je eens op veel punten alleen op het feit dat dit geen talentvolle generatie als de belgen is. Ik denk dat je het dan hebt over de mid twintigers? Ik zie namelijk de Ligt, de Jong en misschien Bergwijn wel de absolute top halen

14 oktober 2018 om 10:16

Duitsland is ook geen flikker meer waard tegenover 2014. Schweinsteiger, Lahm, Gomez, Klose waren toch één van de beste spelers van het elftal.

Nu moet je het doen met veel minder materiaal en de ouderdom bij sommige sterkhouders ( Boateng, Neuer, Hummels Khedira,...) Neemt niet weg dat Nederland een puike wedstrijd speelde, maar nooit van z'n leven met zulke amateurgoals eventjes wint van een ploeg dat gefocust is. Er is iets goed mis bij die Mannschaft. Dat was gister duidelijk bij de ongelooflijke fouten die tot doelpunten leidden.

Maar goed, Nederland boekt nog eens een imposante zege en dat is alleen maar goed voor het vertrouwen.

Oranje heeft het fantastisch gedaan, dat geeft veel hoop voor de toekomst. Maar als je puur naar Duitsland kijkt, wat een armoede zeg. Hummels, Boateng, Muller, wat is daar mee aan de hand zeg? Kroos ook matig. Dat zou de kern van het elftal moeten zijn, allemaal totaal niet in vorm of lijken zelfs hun hoogtepunt achter de rug te hebben. Daarbij nog een spitsenprobleem waardoor Uth gewoon Duits international is. Ben wel een fan van Sane, die zou bij mij altijd spelen. Daar heeft Duitsland er een paar meer van nodig. Lijkt er op dat Low moet gaan doorselecteren en langzaam afscheid moet gaan nemen van een succesvolle generatie.

14 oktober 2018 om 10:21

Boateng, Hummels en Müller zijn al een paar jaar niet zoals weleer. Tel daarop het feit dat Lahm, Klose en Schweinsteiger er niet meer zijn dan heb je toch al 6-7 spelers van de gouden kern van toen die er 'niet meer zijn'.

Die goals van gisteren zouden nooit gebeuren bij een gefocust elftal. Misschien één maal in 10 keer, maar geen 3 maal in dezelfde wedstrijd verdomme. Babel die kopt tussen twee verdedigers? Draxler die een bal weggeeft bij de verdedigers? En dan te zwijgen over de andere goal. Zeer geflatteerde, maar verdiende zege.

14 oktober 2018 om 12:17

Ik vind het ongebrijpelijk dat Low niet gewoon met Sane en Draxler de wedstrijd begon. Nadat zij erin gebracht werden begon Duitsland toch wat meer te swingen en hadden ze echt grote kansen en misschien wel een penalty kunnen krijgen. Dat je dan in de counter 2 goals om de oren krijgt, tja.. Je moet wat als je als Duitsland 1-0 achter staat.

Ik vond de Duitsers helemaal niet zo slecht. Oranje was het achterin ook regelmatig kwijt en ze hebben best kansen gehad alleen geen geluk in de afronding gehad en dat gebeurt ieder team wel een keertje. Verder had oranje veel dreiging in zn counter en speelde frenky zo makkelijk.. daar waar de ligt de eerste helft tegenviel daar voetbalde frenky echt alsof hij tegen de kennemers op zaterdag ochtend speelde....

Mensen zijn alleen maar die zege aan het neerpraten. En heel veel met 'maar als' argumenten. Dat is echt zo dom want het is niet gebeurd. Het ging zo als het ging, de wedstrijd was om het echie en Oranje heeft met 3-0 gewonnen. Dat zijn de feiten. Duitsland was beter? Dat is de gesloten Hollandse School die praat. Voetbal gaat om winnen en dat doe je door doelpunten te maken. In welke wereld heeft Duitsland meer doelpunten gemaakt dan Nederland? Nederland heeft met zijn tactisch plan Duitsland vermorzeld. En gemiste kansen waren er aan beide kanten. Dat was, dat is en zal altijd zo zijn voor elke wedstrijd ooit.

Duitsland viel idd behoorlijk tegen. Ze hebben gisteren en laatst tegen Frankrijk aangetoond dat ze nog tegen iedere tegenstander kunnen domineren. Of beter gezegd, meer balbezit hebben. Maar daar heb je niets aan als je niet scoort. Dat weet Oranje als geen ander.
Ze missen op dit moment een afmaker, een type Klose. En waarom Sanã£â© niet start is mij ook een raadsel. Ok, hij scoort ook niet in der manschaft, maar hij is de meest getalenteerde Duitse speler en zorgde gisteren ook gelijk voor meer gevaar. '
Verder hadden ze ook veel onnodig balverlies, korte passen die in de voeten van Nederlandse spelers werden geschoten. Al kan dit ook komen door druk van Oranje.

Wat betreft Oranje, pfff, wat hebben er hier veel azijn gedronken zeg. Ja, Oranje stond zeker in de 2e helft grotendeels alleen te verdedigen, ja, er moet nog veel gebeuren om zelf tot het dominante, aanvallende spel te komen wat we graag zien bij Oranje.

Maar bedenk een aantal zaken:
ten eerste is het vanaf 2014 tot vorig jaar haast alleen maar kommer en kwel geweest voor Oranje. Op z'n best was het Nederlands elftal niet meer dan matig, maar meestal gewoon slecht. Tegen op papier mindere tegenstanders oogde het allemaal plichtmatig, vermoeid en inspiratieloos. Er werd nog tegen Spanje in een oefenwedstrijd gewonnen, maar dat was meer geluk dan wijsheid.

Ten tweede is dit een nog vrij jonge ploeg. We hebben nu zeer getalenteerde spelers erbij, zoals Depay, Bergwijn, De Ligt, De Jong, Dumfries, Rosario, VD Beek, Groeneveld. Jongens van begin 20 of zelfs nog tieners. Allemaal jongens die nog verder moeten groeien, beter worden. Beter spel mag zeker geã£â«ist worden, maar je kan nog niet verwachten dat elk team nu door Oranje weggespeeld zal worden.

Ten 3e, dit Duitsland is zeker zwakker dan in 2014, Low zal flink aan de bak moeten (als hij de kans krijgt) om ze aan de praat te krijgen. Maar het is niet alsof er een cafã© elftal tegen Oranje speelde. Ze spelen grotendeels met spelers die bij grote clubs in sterke competities werkzaam zijn, Dat Oranje daar nog niet tegen kan domineren is nu redelijk logisch.

Kortom, ja er is nog veel werk te doen, maar mogen we nu even lekker genieten van de werklust, de mooie counters en de heerlijke uitslag? Dat hebben we wel na de afgelopen jaren verdiend.

nederland staat er veel beter voor dan duitsland wij hebben toekomst de duiters zijn oud en versleten. en had ook 6-2 kunnen zijn volgens kann de oud duitse keeperr

Goede prestatie van het Nederlands elftal, maar de 3-0 is echt geflatteerd en er waren ook nog zwakke momenten. Na een gelukkige goal uit een corner - een keertje geluk hebben verdient het NL elftal wel - lopen we in de tweede helft toch erg veel achteruit. Het is een gevalletje 'als', maar daar kan net zo goed een tegengoal vallen en dan geeft Duitsland ook niet meer zo veel ruimte weg achterin. Vond het voetballend niet goed genoeg, we wisten de bal niet lang genoeg vast te houden om weer wat controle over de wedstrijd te krijgen. Wat dan wel positief is is dat de spelers tegenwoordig weer echt lijken te gaan voor de overwinning, met strijdlust en passie. Daar heb ik van kunnen genieten.

Altijd dat vreselijke gezeur over Oranje en het Nederlands voetbal, het deugd nooit en ook nu weer is de tegenstander de betere ploeg de dominante ploeg etc.etc....maar dat nietig Nederland wint wel niet met een lucky 1-0 maar overtuigende 3-0 !!

In het verleden werd Oranje overspoeld met vernietigende kritieken wanneer we weer eens- op een zelfde manier als Nederland gisteravond acteerden, werden verslagen.
Want we hielden ons eigenwijs vast aan de 'Hollandse school' speelwijze, vaak spectaculair maar ook soms hartverscheurend kwetsbaar indien de spirit ontbreekt en we tegen nietige elftallen beschamend van verloren met een internationaal een te naïeve speelwijze.

Koeman hanteerd een mix hiervan, een flexibel systeem maar ook zeer complex waar je buiten-categorie spelers voor nodig hebt en die hebben we nu weer én zelfs 'in overvloed', zòveel toptalenten spelend in de Eredivisie en de Europese topclubs!
Zoals een Engelse reporter het simpel maar oh zo treffend samenvatte: " The Dutch are Back again...!" Halleluja.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2200 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

152 fans
Verdediger, 30 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Bayern München 14 0 0 0
2017/2018 Bayern München 26 1 3 0
2016/2017 Bayern München 27 1 4 0
2015/2016 Borussia Dortmund 30 2 1 0
2014/2015 Borussia Dortmund 24 2 2 0
Laatste voetbalnieuws

Klopp: ‘Ik heb die twee waarschijnlijk nog nooit zo zien verdedigen, respect'

Spektakel bleef dinsdag uit in de ontmoeting tussen Liverpool en Bayern München in de achtste finales van de Champions League. Niko Kovac vond dat prima en koesterde de 0-0 op Anfield....Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Matthijs de Ligt is in beeld om bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren