Van Dijk staat perplex: ‘Als je dit had gezegd, had niemand je geloofd’

Zaterdag, 13 oktober 2018 om

Het Nederlands elftal heeft zaterdagavond een zwaarbevochten zege geboekt in het Nations League-duel met Duitsland. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman won in de Johan Cruijff ArenA met 3-0. Aanvoerder Virgil van Dijk stond zelf ook bijna perplex van de riante zege op aartsrivaal.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

79 reacties (laatste reactie door holland8)

Deze Virgil stak er samen met Memphis echt bovenuit vandaag. Wat een monster is deze man bij standaardsituaties

13 oktober 2018 om 23:12

Klopt hij is echt een monster in de lucht. Won elk kopduel bij een corner. Hij is echt een rustpunt en verdedigend ijzersterk.

13 oktober 2018 om 23:15

Wat dacht je van de ligt bij de verdedigende acties. Zat overal tussen, vandaag in balbezit wel erg slordig.

13 oktober 2018 om 23:20

De Ligt was vandaag gewoon zwak. Die kan echt beter. Stond geen aanvoerder op het veld maar een broekie. Kan een keer gebeuren want hij is nog jong. Het jammere is dat het door een groot deel van Nederland niet gezien en beoordeeld wordt.

13 oktober 2018 om 23:26

Tweede helft had De Ligt Werner en Sane weer in zijn broekzak.

13 oktober 2018 om 23:27

Ik vind dat 'hij is nog jong' bij het Nederlands elftal geen excuus mag zijn. Als je in het Nederlands elftal speelt moet je er staan ongeacht je leeftijd.

@wyzijnkampioen, helaas heeft een wedstrijd twee helften.

13 oktober 2018 om 23:36

@ maroc, ik ben het met je eens dat te jong geen excuus mag zijn, maar zo relativeer ik voor mijzelf die gigantische hype. En doordat het maar bij iedereen door de strot geduwd wordt krijg je alleen maar kansloze discussies wanneer hij fouten maakt. Hij wordt beoordeeld als een speler die voor 60 miljoen naar de top gaat. En zover is hij nog niet getuige deze wedstrijd. @wijzijnkampioen, in de tweede helft speelde Nederland veel compacter en ia dus makkelijker te verdedigen. Al had hij Sane niet bepaalt in zijn zak want die had gewoon gelijk moeten maken toen iedereen hem kwijt was.

14 oktober 2018 om 00:13

De Ligt had wel 6 geblokte ballen volgens de statistieken, tegenover 1 van van dijk en 1 van de Roon. De Ligt heeft zich verdedigend op een gegeven moment wel herpakt, passing was met name zenuwachtig en onzorgvuldig vandaag.

14 oktober 2018 om 00:30

Er was geen 1 verdediger in oranje met zoveel goede verdedigende acties als de ligt. Van dijk heeft verdedigend amper wat gedaan los vd corners. Eerste helft zeer slordig de ligt, maar in de tweede helft liet hij zien waarom Koeman hem opstelt. Sane kwam er 0 x langs bij de ligt en hij blokte 3 schoten die normaal op goal gaan. Dumfries en de Roon waren sane constant kwijt en gelukkig herstelde de ligt dat. Net als dat Dumfries ook het 1 en ander voor de ligt herstelde in de eerste helft. Teamwork. Altijd maar zeiken. Die jongen heeft zich prima hersteld in de tweede helft.

14 oktober 2018 om 00:41

Wait wut? Van Dijk verdedigend amper wat gedaan? Op Uth onschadelijk gemaakt, bijna alle hoge ballen eruit gekopt, verschillende mannetjes uitgeschakeld, fouten van De Ligt gecorrigeerd. Dude, alles goed verder? "Los van corners", gaan we dat nou bagataliseren? We hadden bij corners best vaak tegendoelpunten gehad en voornamelijk tegen een team als Duitsland met koppers zoals Hummels en Ginter is dat gewoon belangrijk.

Ik weet dat je Ajax supporter bent, maar kijk alsjeblieft wat meer kritisch. Opbouwend was De Ligt zwak, verdedigend heeft hij de tweede helft knap herpakt.

14 oktober 2018 om 01:22

Daarom zeg ik toch corners. Daarmee bedoel ik die hoge ballen excuses. En ff serieus uth uitschakelen is echt geen kunst. Verder geef ik in zoveel reacties aan dat de ligt in de eerste helft drama was en dat hij zich goed heeft herpakt in de tweede.

14 oktober 2018 om 01:48

Daar gaat het niet om als Uth wel of niet een dreiging is. Maar je kunt toch niet zeggen dat Van Dijk verdedigend amper wat heeft gedaan? Je begataliseert gewoon over de corners. Van Dijk was veruit de beste man van de verdediging, daarna Dumfries 1ste helft/De Ligt 2de helft, daarna Ake en ten slotte Blind. Die moet je gewoon op het middenveld zetten, want in die minuten dat hij daar speelde, speelde hij echt sterk. Als verdediger moet hij te lange meters maken en aanvallend kwam er ook gewoon weinig. Op het middenveld maakte hij de combinaties, gaf goede passes en kon hij roekeloos mensen onder druk zetten.

14 oktober 2018 om 02:12

Gelukkig heeft een wedstrijd 2 helften anders had nederland de afgelopen jaren wel 100 spelers kunnen gebruiken want ze spelen allemaal wel een zwakke helft.

14 oktober 2018 om 05:13

Die kans van Sane had er makkelijk in gekund, dat lag niet aan de Ligt. Ik heb maar een goede onderschepping bij Sane gezien de tweede helft. Dus broekzak is een beetje overdreven. De Ligt speelde gewoon matig vandaag en dat is niet erg want het blijft een goede speler.

13 oktober 2018 om 23:17

En Frenkie De Jong was weer geweldig op het middenveld!
En ook De Roon verraste mij positief.

14 oktober 2018 om 05:14

Wat loop je de Ajacieden onterecht op te hemelen.... de Jong was vandaag juist niet zo aanwezig als normaal. Speelde vandaag ook meer van de zijkant waardoor zijn bekende acties minder lukte dan normaal.

3-0 is natuurlijk wel geflatteerd. Dat Duitsland niet gescoord heeft mag een wonder heten. Dat je door de geboden ruimte in de slotfase uitloopt naar 3-0 is mooi, maar nogmaals geflatteerd.

13 oktober 2018 om 23:41

Was getekend, Frank Snoeks.

14 oktober 2018 om 00:55

Was getekend, de realiteit. Ik ben wel supporter maar geen klapvee. Ben er blij met de zege maar een polonaise gaat te ver, we zijn heel goed weggekomen hoor.

14 oktober 2018 om 02:16

Wel geflatteerd maar echt grote kansen heeft Duitsland niet gehad. Ook die van Sane was lang niet makkelijk.

14 oktober 2018 om 08:00

Als Duitsland de kansen had afgemaakt dan had men Nederland 'dom' en 'naïef' gevonden. Je hoeft niet te gaan denken dat Nederland nu plotseling wereldtop is, maar je mag wel eens fucking blij zijn met een overwinning zeg. Pessimisten zijn echt kansloos.

Het was een avond waarop het een keer WEL mee zat. Wijfelend begonnen, maar gelukkig door Cillessen en Dumfries in de eerste helft stand gehouden. Tweede helft toch een lange tijd overlopen, Sane had kunnen scoren en dat moment met Van Dijk had zomaar een penalty kunnen zijn. Dan zijn de krachten bij de Duitsers gelukkig op en doen wij het nog even met twee mooie counters/aanvallen. Dit hadden we nodig. Fijn ook dat we in ieder geval niet alle wedstrijden in deze poule verliezen, waar ik op voorhand toch wel bang voor was. Oranje oogt nog wel onwennig, maar veel van de grote talenten die het moeten gaan doen in de komende generatie zijn nog niet heel lang doorgebroken dus die stabiliteit komt hopelijk met de tijd. Een avond die perspectief biedt!

13 oktober 2018 om 23:23

Helemaal mee eens. Na de 1-0 had het ook 1-1 of zelfs 1-2 kennen staan. Zoals je zegt jarenlang hadden ze ongeluk in wedstrijden en vandaag gewoon geluk. Alles zat mee. Dat heeft elke club en land wel eens. Wat is dit een opsteker voor het team. Weet iemand wat er gebeurd als oranje 2e word in de poule?

13 oktober 2018 om 23:35

je degradeert in ieder geval niet. De groepswinnaar gaat door naar een halve finale van play-offs (waar alle groepswinnaars van de poules per divisie in komen), dus in feite is dat het dan. Als de groepswinnaar echter al geplaatst is voor het EK (EK kwalificatie vind voor die play-offs plaats volgens mij, maart 2020). dan gaat de nummer 2 van die poule naar de play-offs.

Stel dus Frankrijk wint de poule, Nederland wordt 2e en Frankrijk heeft zich via EK kwalificatie al geplaats, maar Nederland nog niet, dan gaat Nederland naar Nations league play-offs, Mits Nederland de best presterende ploeg is van de niet geplaatste ploegen voor de play-offs in die divisie. Je speelt dan eerst een halve finale tegen een andere groepswinnaar van een van de 4 poules in de A-divisie, en daarna nog een finale. Win je die finale, krijg je alsnog een ticket naar het EK. In elke divisie (A, B, C, D) komt er dus een winnaar van de play-offs van die divisie, en elk van die winnaars gaat naar het EK. Degradeert Nederland (3e in onze poule in A divisie) degradeer je dus naar de B divisie, maar kun je via die divisie in de toekomst ook een ticket voor EK veilig stellen.

Althans, zo interpreteer ik het vooral gebaseerd op dat artikel op voetbalzone: https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=321541

13 oktober 2018 om 23:41

Het had ook 2-0 kunnen worden met die voorzet waar die Duitser hem onbedoeld net voor Babel zijn voeten weg haalde. Gewoon keurig eens over de streep getrokken.

13 oktober 2018 om 23:51

Precies. Het is niet alsof wij buiten de goals geen kansen hebben gehad. Kopbal van Memphis was ook nog gevaarlijk, evenals een aantal gevaarlijke uitbraken waar het overzicht in de eindpass helaas ontbrak.

13 oktober 2018 om 23:59

Nederland krijgt dan niet de plek maar de best presterende ploeg in divisie A die niet in de play-offs komt.

14 oktober 2018 om 00:19

Thanks, aangepast.

Wat ben ik toch blij met deze kanjer achterin. Hij straalt zoveel rust uit en zet alles neer. Genieten. Met hem en De Ligt heb je de komende jaren een super centrum.

13 oktober 2018 om 23:19

Ik denk dat het met hem en de Vrij voorlopig toch wat beter staat.

13 oktober 2018 om 23:24

Idd de vrij heeft jarenlang ervaring in Italië en staat elk seizoen in het elftal van het jaar in Italië. De Roon idem dito heeft ook ervaring op gedaan in Italië.

13 oktober 2018 om 23:39

Dat over het elftal van het jaar is natuurlijk helemaal niet waar. Stond nog nooit in het elftal van het jaar. Verder moeten we zijn transfer niet groter maken dan het is, het kwam voor een groot deel omdat hij gratis is hè.

Ik wil de Vrij wel zien spelen naast van Dijk tegen België a.s. dinsdag.

13 oktober 2018 om 23:14

Gaat vrees ik niet gebeuren al hoop ik van wel. Geen idee wat nu de relatie tussen Koeman en de Vrij is, maar kennelijk niet best als je zelfs nu niet in mag vallen. Een centrum met 3 CVs zou denk ik het beste zijn en voorin met snelheid eruit.

13 oktober 2018 om 23:15

Ik ook wel, is niet de eerste keer dat De Ligt het moeilijk had in Oranje.

13 oktober 2018 om 23:21

Je speelt ook niet tegen koekenbakkers en het is niet zo dat hij verzoop ofzo. Ik vind het huidige duo zowel verdedigend als voetballend beter dan De Vrij. Ake zou ik op basis van fysiek en agressie ook zeker de voorkeur geven boven De Vrij.

13 oktober 2018 om 23:26

Op basis van wat zijn ze allemaal beter dan? Voorlopig laat De Vrij al jarenlang een stabiel niveau zien en heeft op het WK uitgeblonken. Maar op 1 of andere manier krijgt hij nooit de credits en wordt continu over verschillende spelers gezegd dat ze stuk voor stuk beter zijn. Op een gegeven moment moest zelfs Veltman de voorkeur krijgen vanwege 1 goeie tackel tegen Celtic. Voorlopig laat alleen van Dijk zien dat hij aantoonbaar beter is.

13 oktober 2018 om 23:27

Tweede helft toen Duitsland veel sterker werd stond de ligt zeer goed te verdedigen. Kortom verdomd goed hersteld.

13 oktober 2018 om 23:29

@aadmaat. Onzin over De Ligt. Tegen Bayern was hij wel goed. Het heeft ook niks te maken met de kwaliteit van de tegenstander als je passes naar medespelers steeds ruim doel missen en over de zijlijn belanden. Ook positioneel ging het niet goed bij hem.

Ake de voorkeur geven boven De Vrij? De Vrij is een van de beste verdedigers van de Serie A en hoort gewoon in de basis. Daarnaast spelen ze op compleet andere posities. De een kan geen substituut zijn voor de ander.

13 oktober 2018 om 23:31

De linies van Nederland stonden door de enorme druk erg dicht op elkaar. Dat helpt enorm. Ik vond de Ligt zelf zijn beste wedstrijden in Oranje afwerken met 3 CVs en tegen Bayern in de CL stonden bij Balverlies de linies ook dicht op elkaar. Voorlopig doet hij het naar mijn mening daar het beste. Maakt verder niet uit want hij is nog jong en kan nog meer leren dan iedereen denkt. Maar daarom zou ik persoonlijk met 3 CVs spelen als je met de Ligt wil spelen. En staan je 5 beste spelers in het veld.

13 oktober 2018 om 23:40

Vlaar blonk ook uit op het wk. Ik krijg het idee dat jij de Serie A niet op de voet volgt, maar af toe goeie verhalen over De Vrij leest. Hij doet het lang niet zo goed als dat we hier in Nederland denken.

13 oktober 2018 om 23:49

@aadmaat, Ik krijg het gevoel dat jij de Serie A niet op de voet volgt, maar graag redenen zoekt om de Vrij af te branden.

13 oktober 2018 om 23:52

De Vrij heeft de aanvoerder van het Braziliaans elftal meteen uit de basis gespeeld, ik denk eerder dat jij de Serie A niet volgt Aadmaat. Van Dijk, De Ligt en Van Dijk ontlopen elkaar weinig, tegen de Belgen is het een oefenwedstrijd waar ik zeker De Vrij zou opstellen.

14 oktober 2018 om 00:00

Makkelijk om hem aanvoerder te noemen, ze rouleren daar bij de ploeg hè. Van Dijk is een flink stuk beter dan De Vrij echt een heel flink stuk. Naar mijn mening is de Ligt ook gewoon beter hoor, maar het verschil met Van Dijk is enorm.

14 oktober 2018 om 00:01

Ik volg de Serie A juist al jaren, grote vriend. Ik moet je wel toegeven dat ik erg negatief ben over De Vrij en hem geen topper vind.

14 oktober 2018 om 01:19

De Vrij is een van de beste verdedigers in Italië omdat de top in Engeland geen concrete interesse had. Dat kan niet gezegd worden van De Ligt.

13 oktober 2018 om 23:28

Al was de Ligt vandaag gewoonweg slecht, toch zou ik vasthouden aan dit duo. Een slechte wedstrijd kan een keer gebeuren. Laat ze maar aan elkaar wennen. Geldt ook voor Dumfries. Gewoon laten staan. De Vrij is niet slecht, maar de Ligt is mijns inziens beter.

13 oktober 2018 om 23:39

Een slechte wedstrijd kan inderdaad een keer gebeuren. Dit is echter niet de eerste slechte wedstrijd. Uit mijn hoofd maakte hij soortgelijke fouten/blunders tegen Engeland, Bulgarije, Italie en Marokko. Dat is best wel een behoorlijke oogst in het handjevol interlands dat hij tot nu toe speelde.

13 oktober 2018 om 23:52

Gewoon de Ligt zien als een 19 jarige met verschrikkelijk veel talent in plaats van een topspeler van 60 miljoen. Denk dat zoiets voor de discussies in Nederland ook eens voor een vriendelijkere toon kan zorgen..

14 oktober 2018 om 00:19

En hoeveel slechte wedstrijden heeft de Vrij gespeeld aan het begin van z'n carrière dan? Leuk zo'n rijtje opsomming van slechtste wedstrijd uit iemands gehele loopbaan, alsof Bulgarije zo recent is en de Ligt geen stappen heeft gemaakt. Lekker relevante argumenten weer.. Ik vind van Dijk zeker beter dan de Vrij en de Ligt en de Vrij min of meer om het even om het even op het moment. Leuk om nu alleen deze wedstrijd te gebruiken, maar de meeste andere recente wedstrijden was de Ligt een wereldklasse one-man-defense, dat vergeet je dan maar even.

14 oktober 2018 om 00:27

De Vrij heeft vast ook slechte wedstrijden gespeeld aan het begin van zijn carrière (kan ik me niet herinneren). Verschil is alleen dat er toen waarschijnlijk geen betere optie voorhanden was. Dat is nu wel duidelijk het geval. De Ligt is prima voor de toekomst maar met de Vrij heb je gewoon meer stabiliteit.

14 oktober 2018 om 00:36

Ik waag te betwijfelen of de Vrij stabieler is dan de Ligt, dat valt nog maar te bezien. Ook na zijn top WK, toen de Vrij al werd gezien als erg goede verdediger ook in Italië, heeft hij nog wel zo nu en dan slechte wedstrijden gespeeld, net als de Ligt. Alsof de Vrij elke wedstrijd een 8 scoort, kom op nou hoor..

14 oktober 2018 om 00:38

Jij verwacht blijkbaar foutloos spel. Ga dromen man. Ook van dijk kon de strafschop tegen krijgen vandaag en daar hoor ik je niet over en waarom, omdat het niet werd afgestraft. Werden de ligt zijn slordigheden afgestraft ? Neeeee! Sterker nog hij herstelde het zelf op 1 x na. Toen deed Dumfries het voor hem na miscommunicatie tussen hem en Dumfries. Je doet alsof de vrij nooit matig speelt. Sjees

14 oktober 2018 om 03:12

Doet ie niet. Hij stelt dat de Ligt tot nu toe in ongeveer 6 interlands grote fouten heeft gemaakt. Dan wel niet met gevolgen. Natuurlijk is de Vrij beter dan de Ligt. Mag het? De vraag is enkel hoe lang nog. Maar alsjeblieft zeg, als schijnt het talent van Mathijs nog zo fel, laat je niet verblinden. De Ligt is in potentie een wereldtopper. Maar zeggen dat ie beter is dan de vrij is echt om te gieren. Kom nou.

14 oktober 2018 om 07:33

Zo erg om te gieren dat de bondscoach steevast voor de Ligt kiest ja.

Blijf nog steeds een voorstander van 3 CV's achterin. Was erg broos vandaag en de 0 houden was meer geluk dan wijsheid. Het had een hoop onrust gescheeld als je met de Vrij erbij had gespeeld heb ik het idee. Aangezien de Ligt ook beter ging spelen toen de linies door de druk van de duitsers bij elkaar kwamen en ook tegen Portugal een goeie wedstrijd speelde. Verder wel de complimenten voor de getoonde mentaliteit. Heeft het vaak later afweten maar was vandaag o zo belangrijk.

13 oktober 2018 om 23:23

Ik vond De Vrij in zijn laatste interlands steeds erg matig. Doet in mijn optiek ook onder voor de verdedigers die vandaag speelde.

13 oktober 2018 om 23:28

Nou dat hebben we gezien inderdaad. Alleen van Dijk is aantoonbaar beter. Verder presteert er niemand al jaren op een zelfde niveau. In Italië heeft hij naast het opbouwen echt leren verdedigen en zet hij eerst bij Lazio en nu bij inter ook gewoon de verdediging neer. 2 van zulke mensen achterin is geen overbodige luxe.

13 oktober 2018 om 23:34

Nou volg ik de Serie A en vraag ik me sterk af hoe jij erbij komt dat hij zijn defensie neerzet. Dat is zijn kwaliteit niet helemaal hoor. Jij ziet dat wel gebeuren en dat kan aan mij liggen. Wat wij toch beide wel moeten zien is dat hij erg zwak in de lucht is en heel veel moeite heeft met bewegelijke aanvallers? De Ligt presteert toch sinds zijn debuut heel erg goed? Het lijkt mij geen overbodige luxe om hem al zoveel mogelijk met zijn toekomstige vaste partner in het centrum te laten spelen. Koeman gaf aan dat hij vastigheid wil en ik zie geen reden nu te wisselen.

13 oktober 2018 om 23:39

Ik vind dat met de oog op de toekomst dus de slechste reden persoonlijk. Zeker wanneer je een concurrent hebt die zelf in een betere competitie ook gewoon goed bezig is en als 1 van de betere verdedigers gezien wordt.

13 oktober 2018 om 23:43

Door wie wordt hij als een van de betere gezien? Ik vind De Ligt gewoon beter in het verdedigende, opbouwende en fysieke aspect. De Ligt presteert toch erg goed en constant of zie ik dat helemaal verkeerd?

13 oktober 2018 om 23:51

Op dagen zoals vandaag zie je gewoon dat de Ligt nog jong is. Wat mij betreft geen probleem want zijn potentieel is absoluut groot. Ben alleen van mening dat de hype te groot geworden is. Op basis daarvan met die genoemde transfer bedragen moet je hem beoordelen als een speler die al in de top speelt. Zover vind ik hem nog niet en dat laat vandaag ook zien. Persoonlijk ben ik gematigder met het omhoog praten van spelers omdat er nog zoveel kan gebeuren. En ik denk dat je het zo'n jongen nog niet aan mag doen om hem te beoordelen als een speler die 60 miljoen waard is. We hypen in Nederland niet alleen heel snel maar misschien ook nog eens meer dan nodig. Net als dat we ook te snel afbranden wanneer een talent ineens meer tijd nodig blijkt te hebben..

13 oktober 2018 om 23:51

Dat zie je helemaal verkeerd. Kan best dat hij bij zijn club wel goed en constant presteert, maar bij het Nederlands elftal is dit niet het geval.

13 oktober 2018 om 23:57

In balbezit zwak vandaag, maar verdedigend erg sterk.

Nederland heeft het op een paar kleine verbeterpuntjes na prima gedaan. De samenwerking tussen Dumfries en De Ligt kan nog beter. Ze hebben beide goede dingen laten zien maar er zaten toch nog veel knulligheden tussen. Aanvallend kon het ook nog wat scherper (met namen in de eerste helft). Er lag vaak veel ruimte bij de Duitsers achterin en daar werd vaak slordig mee omgegaan. In de 2e helft ging dat wel goed en dan maak je er gewoon 2 met kans op meer. Als je daar in de eerste helft al beter mee was omgegaan dan had je de wedstrijd eerder op slot kunnen gooien en was het helemaal mooi geweest. Maar goed, het positieve punt is dat er vooruitgang in zit. Nieuwe namen staan op, spelers als Cillessen en Wijnaldum halen nu ook hun niveau bij Nederland en er wordt weer echt gespeeld als een team. Er is nog wel wat te verbeteren maar als we deze lijn doorzetten dan gaan we komend EK echt een rol van betekenis spelen!

Ik zie soms commentaar dat het te geflatteerd is en dat we geluk hadden. Tuurlijk hadden we dat.. we zijn jarenlang afgetroefd op alle fronten, dan kan je niet verwachten dat we een land als Duitsland, hoe slecht in vorm ook, van de mat spelen. Realisme is goed maar trots mag er ook zijn. Ik zie eindelijk durf, lef en verbetenheid.

Waar het de laatste jaren gebrek aan kwaliteit was, is het nu onervarenheid en twijfel in eigen kunnen wat ons soms doet wankelen. Daardoor komen er slordigheden zoals bij de Ligt (wat hij normaal nooit heeft) en kunnen we het nog niet 90 minutenlang volhouden. De gasten zijn nu nog jong en er komt nog meer aan bij -19. Potentie is enorm als we ook nog volwassener worden en wat zwakkere plekken eruit halen. Ik ben eindelijk blij dat ik weer wat durf zie en dat is heel veel waard.

Hier kunnen we in ieder geval mee verder.

Ik heb het idee dat veel mensen nog niet door hebben wat voor potentie er in dit Oranje zit.

Al die vet betaalde analisten die mij zolang wijs hebben lopen maken over hoe het Nederlandse voetbal ervoor staat...

Er stond vandaag gewoon serieus meer kwaliteit bij oranje dan bij de afgetreden wereldkampioen...

En de Ligt doet mn hart echt smelten. Begon zwak, maar mensen vergeten dat hij eigenlijk nog ergens bij een jeugdteam moet spelen.

Van dijk is absolute wereldtop.
Cillessen is onze beste keeper sinds van der sar. Haalt het niveau van Steek van 2010, alleen nu al meerdere jaren achtereen.

Depay lijkt door te groeien.
De Jong houdt zich met speels gemak staande op elk niveau, lijkt het.

14 oktober 2018 om 00:23

Monique ... Als ze met de grote jongens mee (mogen) doen, moeten ze presteren en is leeftijd geen issue.
Hij had een zwakke eerste helft, maar herstelde aardig in de 2e helft, maar toen vooetbalde Nederland veel compacter. Dat maakt het iets makkelijker,

14 oktober 2018 om 00:37

De Ligt kwam een aantal keren dan ook in de problemen door het gapende gat op het middenveld. Het middenveld speelde veel te ver naar voren. Als er dan balverlies werd geleden, wat zeker in het eerste half uur vaak voorkwam, konden de Duitsers op volle snelheid op De Ligt en Van Dijk afrennen, en dat is toch een stukje lastiger verdedigen.

14 oktober 2018 om 10:59

Het viel me ook op dat de ligt vaak de rechterkant meer moest dekken, omdat dumfries nog aan het terug wandelen was....

14 oktober 2018 om 00:24

Letterlijk precies zoals ik het had kunnen omschrijven.
Zo mooi om te zien, ook omdat ik dit hier al langer probeer aan te geven.
We worden al te lang wijs gemaakt dat het Nederlands voetbal op zijn gat ligt en nooit meer successen zal behalen en al het goede nieuws wordt zonder enige schroom als onrealistische dromen gebagatelliseerd.
Denk positief ipv het opdringen van valse irreële kritieken.

14 oktober 2018 om 00:35

Duitsland zou wel eens eenzelfde probleem kunnen krijgen als wij nu een tijd gehad hebben: geen voltallige generatie die de boel op gaat volgen. Natuurlijk zal de aanwas in zo'n groot land als Duitsland altijd beter zijn dan bij ons, maar als je kijkt waar men vandaag op moest terug vallen is dat niet spectaculair in vergelijking met het soort elftallen wat Duitsland in de afgelopen jaren kon opstellen. Uth is pure middelmaat, Muller is niet de jongste meer (al dacht ik dat hij al ouder was dan 29) en steekt niet in geweldige vorm, Boateng vind ik al een aardig tijdje geen topverdediger meer en ook bij Neuer zie je toch wat scheurtjes verschijnen. Misschien komt dat nog door die lange blessure die hij heeft gehad, maar hij oogt niet meer onoverwinnelijk. De backs waar ze meer speelden vandaag zijn niet van een bijzonder niveau. Kroos op het middenveld is top, Can vind ik niet zo bijzonder. Werner en Brandt zijn leuke spelers, maar (nog) geen wereldtop. Sane en Draxler waren eigenlijk de spelers die er voor zorgde dat Oranje echt even moest zweten.

Perspectief zit er op zich wel in dit Duitse elftal, maar het bestaat toch deels uit de oude garde die minder in vorm is / begint te raken en getalenteerde spelers die de mondiale top nog niet hebben bereikt.

Wie ooit nog zegt dat De Ligt beter is dan Van Dijk moet echt naar een mentale inrichting. Er zit echt 2 klassen verschil tussen die twee. Wat is die Van Dijk goed zeg. En wat moet De ligt nog veel leren. Bij de Ligt was er constant paniek. Het was wellicht beter om met De Vrij te spelen in plaats van met De Ligt. Van Dijk is echt de absolute baas van dit Oranje. Wat was hij ongelofelijk goed vandaag.

Wel was het zo dat het middenveld niet liep. Met name De Roon speelde heel matig. Mist de dynamiek om kort te dekken. Een type Strootman waardoor iedereen dubbel zo hard moest werken. Veel werd gecamoufleerd door Wijnaldum. Wat was die ook ongelofelijk goed vandaag maar er vielen toch regelmatig gaten. De Roon is gewoon niet goed genoeg voor dit niveau. kan niet wachten op Rosario.

14 oktober 2018 om 10:04

Jeetje, ik voel me echt een advocaat/zakenwaarnemer van de Roon vandaag/gisteren. Hoe kan je nou zeggen dat De Roon gisteren niet goed genoeg was. Alle passes kwamen bij de juiste man aan, heeft heel wat Duitsers tegengehouden en begon gelijk weer met opbouwen met uitstekende passes. Je bent vast al die ene pass vergeten dat hij 4 Duitsers passeert en dat hij volgens mij bij Bergwijn belandde. Een type Strootman, lol, dat kan je echt niet zeggen op basis van de wedstrijd van gisteren.

Kan je me 1 goede reden geven om Rosario de voorkeur boven De Roon te prefereren? Of is het gewoon zo dat je De Roon niks gunt, geen leuke speler vind om naar te kijken, hem niet volgt in de Serie A, hij niet interessant was bij Heerenveen en/of niet via de weg van Ajax/PSV/Feyenoord ging? En Rosario na niet eens een volle seizoen wel een basisplaats krijgt, terwijl hij in de Eredivisie speelt en veel minder verdedigende taken heeft omdat Hendriks ook naast hem speelt.

14 oktober 2018 om 10:52

De Roon gisteren was heel goed. Je moet idd niet met 11 talenten spelen je hebt ook harde werkers nodig die de vuile was willen doen.

Zo mooi dit de ligt doet alles fout en is slechter dan de vrij etc, een rosario die pas een aantal wedstrijden in het eerste heeft gespeeld is ineens onze beste middenvelder

Hahaha De Roon heel goed. Welke wedstrijd heb je bekeken. De niet te missen kans van Sane vergeten? Ga maar kijken wat De Roon daar doet. Dat heeft met een gebrek aan bewegelijkheid te maken. Of de eerste helft dat Dumfries constant tegen twee of drie man stond. De Roon mist de dynamiek om door te dekken. Hij kan in de Italiaanse competitie mee (niet meer dan dat) omdat je daar de spelers op je af mag laten komen. Doe je dat op internationaal niveau dan wordt je weggevaagd. Door de Roon was het vaak alle hens aan dek. Zoals dat met Strootman en Sneijder ook was. Doe op die plek Daley Blind of Rosario (ik zou op dit moment kiezen voor Blind naast De Jong) en je bent een stuk verder als team.

@ajax01-95 De Roon een harde werker? Ook daar moet ik hard om lachen. Door het ontiegelijke harde werken van Wijnaldum kan de Roon een beetje meedoen. De Roon is een van de minst harde werkers in het team. De aanvallers lopen zich het apezuur om het middenveld te ontlasten omdat een type als de Roon te weinig dynamisch is. Blind of Rosario graag (of Propper en voor mijn part Vormer).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2200 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

158 fans
Verdediger, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Liverpool 26 1 1 0
2017/2018 Liverpool 14 0 1 0
2017/2018 Southampton U23 2 1 0 0
2017/2018 Southampton 12 0 0 0
2016/2017 Southampton 21 1 4 1
Laatste voetbalnieuws

Georginio Wijnaldum erkent: ‘Ik denk dat geen enkele voetballer dat is’

Georginio Wijnaldum kon onmogelijk tevreden zijn met het gelijkspel van Liverpool tegen Bayern München in het eerste duel in de achtste finales van de Champions League. De ploegen van Jürgen Klopp...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Matthijs de Ligt is in beeld om bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren