‘Ik bied mijn excuses aan, ik hoop snel weer voor Oranje te spelen’

Zaterdag, 13 oktober 2018 om

De KNVB heeft jeugdinternational Jordan Teze uit de selectie van Oranje Onder-20 gezet. De negentienjarige verdediger van PSV spuugde vrijdag na de interland tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland richting tegenstander Salih Özcan. PSV is het volledig eens met de KNVB en schaart zich achter de beslissing van de Nederlandse voetbalbond.

“Wij hadden dezelfde beslissing gemaakt als dit bij PSV was voorgekomen. Jordan vindt de schorsing zelf terecht. Als Jordan weer terug in Eindhoven is, zullen wij hem nogmaals vertellen dat dit ook bij ons 'not done' is”, laat een woordvoerder zaterdagavond aan Omroep Brabant weten.

Ver esta publicación en Instagram

Ongelooflijk! Jordan Teze van Oranje Onder-20 spuugt na afloop van een interland met Duitsland naar tegenstander Salih Özcan. De scheidsrechter ziet het niet en dus ontsnapt Teze aan rood. BILD trekt alvast een vergelijking... #teze #özcan #duined #psv #040 #eindhoven #nederland

Una publicación compartida de Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) el

“Gisteravond ben ik in de wedstrijd tegen Duitsland in de fout gegaan. De KNVB heeft me terecht geschorst”, laat Teze via Instagram weten. “Ik bied mijn excuses aan en aanvaard de consequenties. Dit zal niet meer gebeuren. Ik hoop snel weer voor Oranje te spelen, zodat ik kan laten zien dat ik van deze domme fout heb geleerd.”

Hoewel Teze eerder vandaag al spijt betuigde en de voetbalbond in naam van coach Bert Konterman dat voldoende vond, zette de KNVB hem vanmiddag toch uit de selectie. “Dit is ongeveer het laagste wat je als sportman kunt doen bij een tegenstander. Een ongelooflijk slecht voorbeeld. Dat tolereren we niet, dus is hij uit de selectie verwijderd", stelde Eric Gudde op de website van de KNVB.

Gudde nam het besluit met directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma. Teze ontbreekt dus dinsdag alsnog bij Oranje tijdens de interland tegen Polen. “Teze is er dan dus niet bij, hoe lang hij geschorst blijft, bepalen we nog nader”, aldus de directeur betaald voetbal.7 reacties (laatste reactie door rudeboy65)

Nou, wat mij betreft wel klaar dan. Die jongen verkondigt overal zijn excuses, is geschorst (misschien volgende interlandperiode ook wel) en dan is het wel over. Geen aandacht meer aan besteden en hopen dat hij z’n korte lontje onder controle kan houden in vervolg. Ook weer niet té groot maken.

Treffende foto ook. Hoe dan ook, gebeurd is gebeurd, leer ervan!

Zo hoort t. Zand erover, en nooit meer doen!

Wordt tijd dat die op voetbal gaat focussen, en niet met randzaken.

Pakte ook bijvoorbeeld geel tegen Bate Borisov vanaf de bank, en nu dit. Zag inmiddels op Insta dat die ze excuses aanbood. Zand erover inderdaad, en ervan leren. Waarom uberhaupt spugen? Snap het niet. Er staat overal camera's, en je komt er ook niet mee weg. Hopelijk pakt Toon hem ook ff aan.

Heel goor en onsportiefief.
goed om hem even te schorsen.

Hoeveel wedstrijden wil je hem schorsen Gudde? Was dom van hem maar heeft spijt betuigd. Of wil jij nu je gram halen door hem meerdere wedstrijden te schorsen. We moeten nu allemaal voelen dat de hand van Gudde zichtbaar is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Matthijs de Ligt is in beeld om bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren