Steun voor Van Bronckhorst: ‘Hij mag nooit worden ontslagen’

Zaterdag, 13 oktober 2018 om

De kritiek op het functioneren van Giovanni van Bronckhorst is dit seizoen verder toegenomen. Frank Stout en Ruud van Os, verslaggevers van RTV Rijnmond, vinden echter niet dat Feyenoord afscheid moet nemen van de trainer. Van Os zegt ‘geen fan’ te zijn van het ontslaan van coaches.

“Want dat lost meestal niets op”, aldus de chef sport. Collega Stout sluit zich daarbij aan en hoopt niet dat technisch directeur Martin van Geel van plan is om te breken met de voormalig linksback: “Van Bronckhorst mag nooit worden ontslagen.”

Feyenoord-watcher Sinclair Bischop ziet eveneens dat Feyenoord is uitgeschakeld in de Europa League en matig aan het seizoen in de Eredivisie is begonnen. Hij vindt echter dat je ‘voorzichtig’ moet zijn om conclusies te trekken: “Ajax en PSV gaan ook nog een slechte fase tegemoet. Wat gebeurt er dan?”

“Laten we niet vergeten dat het deze competitie al had kunnen breken bij PSV”, aldus Bischop. Feyenoord kijkt momenteel tegen een achterstand van zeven punten aan op koploper PSV. Na de interlandperiode neemt Feyenoord het in de eigen Kuip op tegen PEC Zwolle.Gerelateerd

28 reacties (laatste reactie door voetbalpassion)

Ik zie hem ook niet graag ontslagen worden. Een legende van de club. Hoop gewoon dat hij inziet dat het op is en hij zelf opstapt.

Ik neem aan dat dit van diezelfde types zijn die Feyenoord liever tot 2073 in De Kuip zien spelen, wegens het sentiment. En als Van Bronckhorst weg is, zien ze het liefst weer ''een jongen van de club'' komen.

Schei toch uit man. Dezelfde insteek hebben Martin van Geel en onze vriend Jan de Jong. Met dat soort figuren gaat Feyenoord geen stap vooruit komen. Prachtig dat ze het hebben over ''een mindere fase''. Lekker blind lopen staren op dat kampioenschap en die prachtige KNVB-bekers. Het feit dat je van de 3 seizoenen er 1 eindigt op 21 punten achterstand, en een andere op 17 punten op de koploper kan natuurlijk gebeuren. Het feit dat spelers zich helemaal niet ontwikkelen en het veldspel lijkt geïnstrueerd door Bassie de clown nemen we ook voor lief. Lekker laten zitten allemaal joh, komt vast vanzelf goed!

13 oktober 2018 om 16:21

Prachtige reactie en zo naar waarheid geschreven!

Het is hetzelfde als je oude auto wegdoen voor een nieuwe. Bij de oude weet je tenminste wat je heb

13 oktober 2018 om 16:24

Diezelfde ouwe auto is momenteel zwaar aan onderhoud onderhevig rn moet in geheel gereviseerd worden. Ga je dat doen of ga je toch voor een nieuwe?

13 oktober 2018 om 17:33

Of de band is alleen lek.. Koop jij dan een nieuwe auto?

13 oktober 2018 om 17:52

Als ik uit het raam kijk is de band aan flarden, dus een prop schieten kan niet meer.

13 oktober 2018 om 17:58

@fr_jc

alsof een andere coach opeens wel sprankelend voetbal gaat spelen met dit povere materiaal dat Feyenoord heeft

13 oktober 2018 om 18:04

@japie_krekel

Ik denk dat een andere coach er wel een systeem met patronen in kan krijgen ja. Iets wat er nu niet is. Gokken op de bevliegingen van spelers als van Persie en Berghuis kunnen we allemaal.

13 oktober 2018 om 18:08

Japie: uiteraard zal dat niet zo zijn. Maar een andere coach zal 'hopelijk' wel de poppetjes op de juiste plaats inpassen. Zal wel spelers banken die nul komma niks toevoegen aan het spel. Gaan we misschien wel een taktiek / spelbeeld zien waar hij Feyenoord heen wil hebben, zal wel de aankomende jeugd in gaan passen. Sorry hoor maar ik zit er om de week, al 39jaar, en het is momenteel alleen maar uitzitten en hopen. Tsja, er moet gewoon 'iets' gebeuren.

13 oktober 2018 om 18:42

@masterd

als je echt sportief wat wil veranderen moet je naar de wortel en dat is Van Geel. elke coach is een matige coach met het spelersmateriaal dat deze man aantrekt. vorig jaar 30 miljoen laten verdampen aan middelmaat en dan nog te eigenwijs zijn om een scoutingsapparaat neer te zetten als TD. op deze manier gaat Feyenoord eerder achteruit dan dat het vooruit gaat komen. dan kan je wel leuk een winst van 100 miljoen presenteren maar wat heb je daaraan als er geen enkel kapitaal op het veld staat?

Voorlopig wordt die nog regelmatig gered zodat de achterstand op Ajax pas 2 punten maar manmanman wat is t slecht. Zit ook totaal geen groei in het elftal. Ik heb er dan ook weinig vertrouwen in dat de heer V Bronkhorst de lijn omhoog nog gaat inzetten.

13 oktober 2018 om 16:36

Door Van Persie dus

Op basis van wat wordt er beweerd dat zowel Ajax als PSV nog een slechte fase ingaan? En als, waarom zou Feyenoord dan wel ineens van de middenmoot winnen zolang je niet de juiste mensen het veld in stuurt.

13 oktober 2018 om 16:16

In princiepe heeft iedere ploeg wel eens een paar wedstrijden dat de bal er niet in wil. Dus in die zin kan het. Maar natuurlijk is dat ook een beetje wishfull thinking. Feyenoord heeft alleen een stuk of drie van dat soort fases per jaar.

Wat wil je als je alleen spelers weghaalt bij subtoppers dan word je zelf ook een subtopper.
Het zegt genoeg over je selectie dat een versleten veteraan als v Persie met kop en schouders boven de rest uitsteekt.

Hou toch op alsjeblieft. Het sentiment viert weer eens hoogtij bij mijn club helaas.

We willen door! Ophouden hiermee. Als Gio nou aan het bouwen is en spelers beter maakt kan dit verantwoord worden. Simpelweg omdat Feyenoord nu nog alleen met uitschieters naar de top kan. Maar gebeurd niet. Het is bijna zonde dat Gio zo'n clubicoon is. Die wil niemand door de achterdeur zien vertrekken, maar op deze manier ga je er niet aan ontkomen.

Psv had kunnen breken? Wanneer dan? 8 gespeeld 24 punten. Wanneer hadden ze kunnen breken en wat was de aanleiding? Twee ter nauwernood gewonnen wedstrijden? Rare uitspraken van deze, voor mij overigens, volslagen onbekende persoon.

Kan je in dit geval Van Bronckhorst ergens de schuld van geven? Feyenoord speelt met een team dat niet kampioenswaardig is en presteert eigenlijk nog best redelijk. Op het moment vind ik niet één speler van Feyenoord echt beter dan een speler op dezelfde positie bij Ajax of Psv. Van Persie zou net in de basis staan bij Ajax en PSV denk ik, en misschien Vilhena in plaats van Hendrix/schone ofzo, maar eigenlijk zie ik het daar niet echt in. En dan zijn dat spelers die op posities spelen die bij Ajax/psv zwak bezet zijn, en dus hebben Ajax en PSV gewoon spelers die veel beter zijn dan wat er bij Feyenoord rond loopt.

Het is ook wel een beetje mismanagement bij Feyenoord. Ze worden kampioen en juist op dat moment hadden ze een kans om aan te haken. Maarja, je gaat niet aanhaken als je alleen maar subtop koopt voor toch een relatieve hoofdprijs. Daar waar Ajax en PSV nu grote talenten van miljoenen binnen kunnen halen en die talenten gemiddeld gewoon met veel winst kunnen verkopen, daar haalt Feyenoord matige subtoppers die amper stijgen in waarde. Dan wordt het gat alleen maar groter ja, maar dat is niet de schuld van Van Bronckhorst lijkt me.

13 oktober 2018 om 18:04

Heb je weleens een wedstrijd gekeken van Feyenoord dit seizoen? Er is nog geen redelijke pot gespeeld op de eerste helft in Heerenveen na. Je hebt grotendeels dezelfde selectie als vorig jaar die al enkele jaren intact is, dan verwacht je als supporter iets meer ontwikkeling in het spel dan nu het geval is. Het is echt heel matig tot nu toe. Prima als je dan onder vuur ligt.

Ik vind Van Bronckhorst als coach niet sterk ogen, maar we moeten ook toegeven dat de selectie dit seizoen duidelijk onder het niveau zit in vergelijking met Ajax en Psv. De absolute wanprestatie tegen Trencin vond ik echter een zeer kwalijke zaak die op de conto van Van Bronckhorst komt, want Feyenoord had op alle linies een betere speler staan. Er mag daarom ook getwijfeld worden aan de capaciteiten van de coach.

hij hoeft van mij ook niet ontslagen te worden. met de huidige matige selectie die Van Geel heeft samengesteld is de derde plek imo het hoogst haalbare en hij staat gewoon netjes derde dus dan doet hij het vind ik verder prima

Wat hebben we toch een hoop stuurlui aan de wal staan die denken alles beter te weten. Alsof een trainer langs de kant zetten de oplossing is. Kost nog een hoop geld ook.
Mensen denk eerst eens verder wat de oorzaak is dat het niet draait zoals men wenst.
Het ligt niet alleen aan een trainer ook aan de spelers, deze moeten eens goed in de spiegel kijken. Ze worden vorstelijk betaald maar staan met regelmaat als een zoutzak op het veld. Als we nu eens praten dat onze bijzondere slechte TD geen verstand van voetballen heeft dan ben ik het geheel met jullie eens. Spelers aankopen die van nul komma nul zijn waarde zijn en alleen maar weggeooid geld is geweest en ook geen meerwaarde meer hebben. Geen jong Feyenoord mee laten draaien in de competitie, geen schoutingsapperaat opzetten omdat meneer van Geel bang is dat ze hem dan overroelen met betere spelers dan hij in gedachten heeft. Dat kan die eigenwijze man niet hebben met altijd zijn goedlachs vrouwtje naast hem. Die moet op staande voet weg en daar moet een deskundige met een netwerk voor in de plaats komen die er zeker wel zijn binnen te club. Van Bronckhorst moet het ook doen met wat hij in zijn schoenen gesmeten krijgt van van Geel en daarnaast zitten er nog 2 trainers van Gastel en Landzaat. Schuif nou niet alles af op deze man. Ook die twee zijn verantwoordelijk voor het vertoonde spel en daar hoor ik niemand over praten.
Voor de periode van van Bronckhorst werd er ook niets bereikt en werden er ook trainers aan de kant gezet omdat het zo slecht liep. Dan heeft van Bronckhorst het niet eens zo slecht gedaan door wel prijzen te pakken. Dat we niet kunnen tippen aan PSV of Ajax ligt niet aan van Bronckhorst. Daar kan wel met geld gesmeten worden. Materiaal is daar aanwezig vanwege een goed scoutingsapperaat wat er bij PSV ook is daar ontbreekt het dus aan bij Feyenoord. Heb vertrouwen in de toekomst maar dan wel zonder van Geel en alles komt goed. Van Bronckhorst ziet zelf ook wel in dat het niet gaat zoals men wenst en ook dat wordt na dit seizoen wel opgelost. Wegsturen daar beschadig je iemand mee die zijn stinkende best heeft gedaan de laatste jaren en vergeet dus niet dat hij wel na 18 jaar de titel heeft gepakt en de andere prijzen wat zijn voorgangers geen van alle gespresteerd hebben..

als feyenoord niet was uitgeschakeld voor de el, was dit gezeik nooit geweest. gvb heeft gewoon prima gedaan met feyenoord de afgelopen jaren aardig wat prijzen gepakt.

deel van de aanhang is mij zwaar tegengevallen. ik had het feyenoord publiek altijd redelijk hoog staan qua loyaliteit, maar het is niet beter dan in amsterdam. ik houd van goed voetbal en maakt mij geen bal uit, maar ik zie in tegenstelling van blijkbaar vele ook aardig wat positieve ontwikkelingen. ik zie in rotterdam geen nieuwe van persie opkomen. nergens in de eredivisie, in dat opzicht gaat het niet goed met het nederlandse voetbal, maar ik zie ze ook niet bij psv of ajax.

ik hoop voor feyenoord dat ze zich verder ontwikkelen en de nu nog te weinig aanwezig combinaties uit kunnen breiden. denk dat ze er dan na de winterstop nog best goed voor kunnen komen te staan. al speelt psv wel erg goed en word het behoorlijk moeilijk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

134 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2015- Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
2001-2003 Arsenal
Laatste voetbalnieuws

‘Jörgensen liep in de groene kathedraal alsof hij op het ijs van Thialf stond’

Wim Kieft laat maandag in zijn column voor De Telegraaf geen spaan heel van Feyenoord. Na de ontluisterende nederlaag tegen FC Groningen (1-0), volgens trainer Giovanni van Bronckhorst de slechtste wedstrijd...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Matthijs de Ligt is in beeld om bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren