Feyenoord kan top niet bijbenen: ‘Met Giovanni lijkt het over en uit’

Zaterdag, 13 oktober 2018 om

Feyenoord leed dit seizoen drie keer puntverlies in de Eredivisie en werd in de Europa League uitgeschakeld door AS Trencín. Giovanni van Bronckhorst herhaalt vrijwel iedere week dat hij er vertrouwen in heeft dat Feyenoord er weer bovenop komt, maar Henk Spaan lijkt pessimistischer gestemd te zijn.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Giovanni van Bronckhorst volgend seizoen nog de trainer is van Feyenoord?


Gerelateerd

43 reacties (laatste reactie door f-18/tacp)

Zeer consistent in het maken van foute keuzes. Het laten verpieteren van Tapia op die bank blijft een schande.

13 oktober 2018 om 14:45

Niet meer dan terecht dat Tapia die in 34 maanden niks aan Feyenoord heeft weten toe te voegen op de bank zit. Kansen genoeg gehad, maar zelfs als de concurrentie er niet veel van bakt kan hij zich niet in het elftal spelen.

13 oktober 2018 om 15:02

Voegt lef en creativiteit toe. Er staan nu alleen maar een stel zielloze mietjes op het veld die niks laten zien (behalve RvP) dus ja gooi er eens een tapia, ayoub of sinisterra in!!

13 oktober 2018 om 16:42

Even voor de duidelijkheid. Er word hier nu net gedaan alsof Ajax al 30 jaar top presteerd. Denk dat veel mensen vergeten dat ze nog niet zo heel lang geleden onder van de boog nog negatief draaiden en zo goed als geen eigen vermogen hadden in kas. Pas sinds cruijf als een olifant door de porseleinkast ging bij Ajax is er wat gaan gebeuren. Ik ben blij voor Ajax dat het zo goed met ze gaat, want dat is automatisch ook goed voor het Nederlandse voetbal.

Los van de Champions league heeft Feyenoord net als psv een jaaromzet van 60 a 70 miljoen. Met CL zo rond de 100 miljoen.

Het feit dat wij nu niet aan kunnen haken heeft gewoon met management te maken. Een bepaalde filosofie in combinatie met capabele mensen op de juiste plekken. En eerlijk gezegd lijkt dat wel een beetje bij de club te horen als je de laatste 20 jaar bekijkt.

Financieel lopen we nu inderdaad een achterstand op, wat nu goed zichtbaar is omdat Ajax en psv CL speelt. Niet alleen vanwege die 40 miljoen, ook je spelers worden veel meer waard.

Maar ik blijf er van overtuigd dat Feyenoord een slapende reus is. Met de juiste mensen aan het roer, een goede jeugdopleiding met perspectief voor de jeugd in het eerste elftal, een goede scouting, en een directeur die weet hoe die met geld om moet gaan dan staat er wat te gebeuren😉. Maar tot die tijd moeten we het met gio, van geel en die Muppet van de npo doen

Vooral financieel krijgt Feyenoord een gigantische achterstand, die toch al groot was volgens mij. Hoe ga je dat structureel goed maken? Een nieuw stadion alleen lijkt mij niet de oplossing. Je zult ieder jaar Europees moeten overwinteren en eigenlijk hopen dat Ajax en PSV zich niet plaatsen voor de Champions League.

Sportief valt de achterstand voorlopig wel mee. Meer prijzen dan Ajax, helaas, in de laatste jaren en voorlopig ook maar twee puntjes achterstand.

13 oktober 2018 om 14:19

Zegt al genoeg als supporters hun club blijven vergelijken met Ajax. Ja de achterstand valt nog mee maar het getoonde spel laat wel andere dingen zien. Laatste seizoenen was Ajax wel geen kampioen geworden maar zaten er elke keer dichtbij iets wat Feyenoord niet vaak had (op die titel die ze eens in de 18 jaar halen na dan). Daarnaast zie ik Feyenoord Europees nog weinig potten breken en is de achterstand op PSV en Ajax gewoon enorm.

13 oktober 2018 om 14:21

Met wie moet je het anders vergelijken? De vergelijking wordt gemaakt met Ajax omdat zij het meeste geld hebben en als we zien dat Feyenoord veel minder te besteden hebben en recentelijk toch kampioen zijn geweest dan laat het zien dat je het niet altijd van financiën moet hebben.

13 oktober 2018 om 15:54

Oh Sebasjuh, aandoenlijke jongen, was het woord "helaas" niet afdoende om duidelijk te maken dat falonso een Ajaxfan is? Leuke poging om te sneren richting Feyenoordsupporters, maar je slaat de plank helaas erg ver mis.

13 oktober 2018 om 16:38

Het zit wel verschrikkelijk diep bij sommige Ajaxsupporters richting Feyenoord. Als ze zelfs de berichten van de mede supporters zo lezen dat ze Feyenoord moeten bashen. Als je ook niet snapt dat de trotse Feyenoorders vooral een reactie is op het altijd maar neerhalen van hun club ontbreekt er ook aan inlevingsvermogen.

Hoe zeer ik Gio heb gewaardeerd als trainer zie ik hem liever gisteren vertrekken dan vandaag. Ondanks de prijzen vind ik niet dat Feyenoord er veel beter op is gegaan met Gio. Gio is in mijn ogen meer een people manager dan een echte trainer. Als je het seizoen nog wilt redden dan kun je beter afscheid nemen van Gio. Er is zoveel meer uit te halen uit deze groep!

De selectie op zich, is niet zo slecht als men denkt of voor doet komen. Op 1 of andere manier komt het er al jaren niet uit bij deze club, heel sporadisch pieken ze op t juiste moment of hebben ze geluk (dit jaar nog met de jc schaal). Door die behaalde prijzen kan Gio zich dit veroorloven anders was hij al lang en breed weg geweest. Dit heeft niets met financiën te maken dus een keer de bezem door dat hok zou niet erg zijn. Kom maar op Jorien!

13 oktober 2018 om 14:38

De selectie is inderdaad niet zo slecht. Maar de gehanteerde taktiek, wisselbeleid en het laten verpieteren va betere spelers dan die op het veld staan is in geheel te danken aan Gio. Ver over de houdbaarheidsdatum. Tijd om te wieberen...

13 oktober 2018 om 15:23

Even wat simpele rekensommetjes. Nieuw stadion zal een faillissement geven voor Feyenoord. Voetbal draait om winst op het veld. En niet hoeveel bier er wordt opgezopen en qua textiel er verkocht wordt aan shirts. Dat is een klein deel daarvan. Welke spelers bij Feyenoord leveren nou veel waarde op? En welke spelers komen eraan die een waarde gaan leveren? Nu we toch vergelijken en doen. Ajax verkoopt de laatste jaren veel van hun jeugdspelers of andere speler voor geld. Daardoor is er zo grote bank balans gekomen. PSV zit nu daar ook tegenaan met Lozano, Bergwijn als voorbeeld.

13 oktober 2018 om 15:46

Want waarom gaat Feyenoord failliet? Of is dit weer een slecht onderbouwde mening die volledig uit de lucht gegrepen is? Zolang de definitieve berekening niet is gemaakt heeft zelfs de grootste expert nog geen goede prognose... Dat er nu niet veel op het veld staat is waar, maar dat je niet weet wat eraan komt ligt meer aan jou vrees ik. Om met Amsterdam te vergelijken kunnen we de hype alvast beginnen en vaststellen dat het hele elftal de potentie heeft het eerste te halen. Op de lange termijn potentie genoeg. Nu nog de omstandigheden zo krijgen dat deze jongens de kans krijgen.

13 oktober 2018 om 16:16

Jason: Dat is dan toch ook waar het probleem zich bevind bij Feyenoord. We hebben de laatste 2 -3 jaar weinig jeugd wat is door gebroken. Dát mag je wijten aan Gio en staff. Die hanteren het wisselbeleid, het inbrengen van de jeugd wat uiteindelijk centen oplevert voor me cluppie? Er zaten een paar hele goeie bij, die zijn vertrokken, om welke rede dan ook en leveren nu niks op. Er zit wel een nieuwe lichting aan te komen maar dan zal wel Gio verdwenen moeten zijn, die houd maar vast aan ouwe koek wat over de datum is. Ja, dat jouw cluppie het uitstekend voor elkaar heeft is een feit. Ajax is ren aanyal jaar geleden een andere weg i geslagen en plukt de vruchten en de boom is nog niet leeg en zodoende is het coor jou nu makkelijk lullen! Feyenoord was bijna weg, enkel door de vrienden zijn we gered. Maar goed, persoonlijk vind ik dat v Geel het goed gedaan "heeft" toen we geen centen hadden. Maar door de jongens die op het wk speelden en goed verkocht werden kregen we een beetje lucht ism de vrienden. Anyways, het stadion dat komt er en krijgen we 'iets' meer, maar tegen die tijd heeft Ajax al een half miljard op rekening en PSV 200 mln. Dus de slag is reeds geslagen, hoe pijnlijk ook maar blijf wel gewoon feiten presenteren zoals het is. Het hoeft niet altijd laagdunkend te worden verwoord.

13 oktober 2018 om 15:28

Selectie is ruk, kom op zeg. Te veel net niet spelers. Spelers die leuk mee komen als het aardig draait, maar niet het verschil maken als het tegen zit. Ook heeft Feyenoord te weinig spelers die het spel kunnen maken. Tegenhouden en counteren is geen probleem, lieten ze bijvoorbeeld zien in de jc schaal, maar creëren als de tegenstander echt niet wil gaat erg moeizaam. Je moet er niet aan denken wat er gebeurd als van Persie geblesseerd raakt. Terwijl een toorstra, botteghin, Clasie allemaal makkelijk opgevangen kunnen worden.

Laat ik voorop stellen dat ik van Bronckhorst als mens heel hoog heb zitten.
Hij is de clichã©matige "ideale schoonzoon", een goed mens.
De eerlijkheid gebied te zeggen dat ik onder zijn trainerschap geen enkele speler beter heb zien worden en heb ik twijfels bij zijn basis keuzes.
Ik denk ook dat iedere andere trainer in 16/17 kampioen was geworden.
Hij was een goede voetballer en is een prachtig mens maar mist het Leo Beenhakker's gehalte.
Geen goede voetballer geweest, verre van de ideale schoonzoon maar het vermogen mensen te managen en wel de poppetjes op de juiste plaats te zetten.

Goh komt men er nu pas achter dat Feyenoord eigenlijk subtop is ... van historie kun je niet vreten. Selectie bestaat uit middelmaat, er wordt enkel Studio Sport gescout om maar over presteren in Europa te zwijgen. Nu Ajax en PSV de CL zilvervloot binnenhalen wordt het gat alleen maar groter. Feyenoord daalt richting categorie AZ en Vitesse.

Van Geel heeft nog een grotere schuld. Die heeft zoveel middelmaat binnen gehaald met Bilal, Vejinovic, Larsson, Gustafsson, Diks, Bottighin, Boetius, Tapia, Amrabat en ga zo maar door.

Bovendien krijgen zowel Gio als Van Geel veel te veel krediet vanwege die B en C prijzen met de beker en JC schaal. Het is een verloren seizoen als je een bekertje wint, maar wel op dertig punten eindigt van de koploper.

Samengevat heeft Gio maar één goed seizoen meegemaakt toen de titel werd gewonnen, in die andere twee seizoenen was het Europees en in de eredivisie een ramp en daar komt dit seizoen nog bij, een seizoen waar nog veel punten laat liggen in de eredivisie en tegen Trencin werd uitgeschakeld.

In een ideale wereld gaan Van Geel en Gio na dit seizoen weg, maar dat zal niet gebeuren, zeker niet met die gekke algemeen directeur die in Gio een Wenger ziet en zich alleen maar voor schut zet.

We hebben geen topsportklimaat, ook niet in de directie.

Ik werd toch afgemaakt door mede-Feyenoorders, nadat ik meteen na het kampioensjaar zei dat de halve selectie eruit moest, en ook de trainer.. Iedereen met een beetje voetbalverstand zag dit gewoon aankomen. Spelers die ver boven hun kunnen presteerde (van Beek, Botteghin, Arie, Vilhena, Toornstra etc) had je meteen moeten verkopen na het kampioensjaar, toen kon je maximaal cashen voor al die spelers en bouwen aan een talentvol nieuw elftal, maar nee bij Feyenoord kennen die woorden niet.

Zelfde geldt voor Gio, respect voor die man, maar het is een hele hele hele matige trainer. Alleen bij Feyenoord kan dit weer...

Ook mag niemand bij Feyenoord het woord ''titelkandidaat'' in de mond nemen. We zijn sinds deze zomer officieel een subtopper (voor zo ver we dat niet al waren). Het kampioensjaar was DE uitgelezen kans om in iedergeval PSV voorbij te gaan, en stappen te zetten richting Ajax. Nu lopen die 2 clubs heeeeel ver van ons weg. Onze selectie is misschien net aan 20-25 miljoen waard, dat is niks vergeleken de selecties van die andere twee.

Nee, wij zijn een subtopper, en de doelstelling moet zijn de derde plaats, en eventueel een beker pakken, iedereen die als Feyenoorder, zowel het bestuur als supporters, nog over een titel praat, kan je niet meer serieus nemen.

13 oktober 2018 om 15:04

Het is ook triest om te zien dat onze jeugdopleiding flink wat stappen achteruit heeft gemaakt, tel daarbij dat onze Jong niet in de JL speelt en je hebt er vrij weinig meer aan. Een De Ligt, De Jong, Maalen en Bergwijn konden mooi rijpen in die Jong elftallen, waar onze Jong in een camping competitie zit.

Verder heb je gelijk in de kwaliteit van de spelers, we hebben nauwelijks meer spelers met een toegevoegde waarde en restwaarde, er staat nauwelijks kapitaal in het veld. Daarom is het ook lachwekkend dat Van Geel dertig miljoen heeft verbrand maar geen kritiek krijgt van de directie, ook dit kan alleen maar bij Feyenoord, subtopper in zak en as.

13 oktober 2018 om 15:29

Waarom PSV voorbij en richting Ajax? Terwijl PSV de laatste jaren meer wint dan Ajax...

13 oktober 2018 om 15:37

Hij bedoeld het zelfde dus de opmerking klopt. Wat ik al eerder zei Feyenoord moet morgen of vandaag stappen maken. Het nieuwe stadion maakt geen verschil. Er zijn geen spelers meer bij Feyenoord die veel geld opleveren. Ik heb Feyenoord hoog zitten. Maar ze zijn op veel manieren achteruit gegaan. Dit jaar geen Europees. Puma als kledingsponsor mag toch wel als B merk gezien worden. Vorig jaar weinig laten zien op Europees gebied. Pijnlijk met zo grote achterban.

13 oktober 2018 om 15:50

Stop anders gewoon met je mening geven als je er continu naast zit? Het wordt genant als je puma als kledingsponsor noemt en Feyenoord daarop afrekent. En dat terwijl ze al sinds een aantal jaar bij adiddas zitten... Als je dan ook nog stelt dat een nieuw stadion geen verschil kan maken wordt het wel een beetje sneu. Of het financieel haalbaar is, is een tweede maar de omzet kan 2,5 keer omhoog. Lijkt me knap als dat geen verschil kan maken.

13 oktober 2018 om 15:57

Feyenoord kan zeker mede het stadion stappen maken. Alleen als sportief op het veld weinig waarde zit. Vraag ik me af of door dat stadion echt het niveau omhoog gaat.

13 oktober 2018 om 16:36

Het lijkt me nogal logisch dat een nieuw stadion geen garanties biedt, maar juist de omstandigheden schept waaronder gepresteert kan worden in de top. Dat moet altijd in combinatie met de waarde op het veld en vooral gevoerd beleid. Maar een nieuw stadion betekent simpelweg structureel hogere vaste inkomsten die altijd begroot kunnen worden. Dat is de eerste stap.

Dit moet toch wel erg pijnlijk zijn voor de Feyenoord supporters dat 1 Ajax speler al de waarde kan vertegenwoordigen van de hele Feyenoord selectie. Dan weet je ook gelijk hoe V.Geel heeft lopen aanstunten met zijn beleid. Wat een gapend financieel gat is er ontstaan tussen Feyenoord en Ajax en Psv. Het is een kwestie van tijd voordat we ook dat grote verschil gaan zien op de ranglijst.

Feyenoord probeert op papier altijd het beste elftal neer te zetten. Nooit eens vertrouwen in nieuwe aankopen

13 oktober 2018 om 15:35

Spelers van midden twintig die uitblinken bij een subtopper of middenmoter zijn nauwelijks aanwinsten voor Feyenoord.

Het wordt tijd dat Feyenoord door gaat selecteren en keuzes gaat maken. Wij zitten simpelweg nog niet in de financiële positie om ieder jaar een selectie op de been te brengen om voor de titel te strijden en jeugd in te passen. Het beleid van van Geel en Gio is nu een beetje van beide en dat werkt gewoon niet. Dan blijf je tussenjaren houden zonder progressie in plaats van een stap terug doen en opbouwen met een nieuwe lichting. De jeugd uit de laatste lichtingen was niet veel maar de A1 heeft veel potentie en dat kost relatief weinig wanneer het toppers blijken te zijn. Tijd voor een nieuwe wind en ga bouwen en ieder jaar weer stappen zetten. Dan haal je tzt wellicht een titel/prijzen of een mooie Europese run met meer waarde op het veld dan nu.

Gio een aardige charmante en een bescheiden voetballer geweest maar choach is totaal niks voor hem hij voegt totaal niks toe aan deze selectie en spel. Hij durft of ziet niet in dat clasie en vilhena de zwakste schakels zijn op het middenveld en larson en berghuis heel af en toe van matig tot redelijk terwijl er op de bank betere opties zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

134 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2015- Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
2001-2003 Arsenal
Laatste voetbalnieuws

‘Jörgensen liep in de groene kathedraal alsof hij op het ijs van Thialf stond’

Wim Kieft laat maandag in zijn column voor De Telegraaf geen spaan heel van Feyenoord. Na de ontluisterende nederlaag tegen FC Groningen (1-0), volgens trainer Giovanni van Bronckhorst de slechtste wedstrijd...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Matthijs de Ligt is in beeld om bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren