‘Ik heb gelezen dat we een satellietclub zijn van AS Roma’

Zaterdag, 13 oktober 2018 om

Almere City strandde vorig seizoen in de play-offs tegen De Graafschap en hoopt dit seizoen opnieuw een gooi te doen naar promotie naar de Eredivisie. De Zwarte Schapen staan met twintig punten bovenaan en algemeen directeur John Bes vertelt dat het de doelstelling van Almere is om binnen drie jaar te promoveren.

De man die verantwoordelijk is voor het succes in het Yanmar Stadion, is Michele Santoni. De 38-jarige Amsterdamse Italiaan werkte in het verleden voornamelijk als videoanalist en was vorig seizoen de techniektrainer van Cagliari. Almere wilde eigenlijk Jurgen Streppel aanstellen, maar nadat hij afhaakte, kozen Bes en technisch directeur Robert Maaskant voor Santoni.

“Het voelde aan alle kanten goed”, vertelt Bes in gesprek met het Algemeen Dagblad. Santoni zegt dat hij met Almere ‘stabiel’ wil worden: “In de Keuken Kampioen Divisie wint iedereen vaak van iedereen. De ene week kun je met 4-0 winnen en de week erop met 5-0 verliezen. Dat is ook wel een beetje Nederlands. Dat wil ik niet.”

Vooralsnog lijkt Santoni’s aanpak te werken, want Almere staat bovenaan. Hij benadrukt echter dat hij ‘geen wonderstokje’ heeft en dat het niet om hem draait. Bij Almere City is men niet alleen tevreden over de prestaties, maar ook over de sympathie die de club bij steeds meer mensen opwekt en over de toegenomen belangstelling van de media. "In Almere wilde je eerst niet dood gevonden worden en wij waren het lelijke eendje van het betaald voetbal.”

“Maar nu hebben we de beste binnenstad van Nederland en staan we bovenaan in de eerste divisie.”, aldus Bes. Dat Santoni een Italiaan is en in spits Edoardo Soleri en linksback Moustapha Seck twee spelers heeft ‘meegenomen’ uit Italië, dat deert de bestuurder niet. “We moeten die Italiaanse invloed ook weer niet overdrijven. Ik heb ergens gelezen dat we een satellietclub zijn van Roma. Dat is niet zo.”


Poll

Is Michele Santoni de beste trainer van de Keuken Kampioen Divisie?


Gerelateerd

18 reacties (laatste reactie door daviddaan)

precies waar ik mij aan stoor, de ene week winnen met 4-0 en de week erop met 5-0 verliezen. dit zie je in de KKD en ook in de top amateur divisies. de top krijgt gewoon zoveel tegengoals. totaal niet constant en vooral degelijkheid mis ik. ik als trainer win liever altijd met 1-0 dan met 4-3. en speel liever 1-1 dan 3-3. minder tegengoals zorgt vaker voor resultaat. en ja het liefst gepaard met goed voetbal maar daar kun je niet altijd voor kiezen. daarom heb ik een zwak voor Atletico. met een clean sheet de wedstrijd uitgaan is heilig!!

13 oktober 2018 om 12:37

Hoe kan je dan voor Betis zijn? Dat is precies het tegenovergestelde. Aanvallend voetballen en proberen 1 goal meer te maken als de tegenstander. Verliezen van de laagvlieger en af en toe stunten tegen de toppers.

14 oktober 2018 om 15:00

niet elk seizoen is hetzelfde

13 oktober 2018 om 11:31

Ik woon in Flevoland en ben jet helemaal met je eens met de kanttekening dat Enschede helaas niet veel beter is, de mooiere steden zijn vaak de oudere handelssteden en die vind je toch vaak bij de rivieren of richting de kust.

13 oktober 2018 om 12:01

Tsja, ik woon al een tijdje in Almere(-Haven) en kan je vertellen, dat het er prima vertoeven is. ‘t Is geen Amsterdam, waar ik vandaan kom, of een ander willekeurige Nederlandse stad met een rijke historie, maar het is een fabeltje dat het enkel een sfeer- of karakterloze betonstad zonder geschiedenis.

Zoals zovelen, die eigenlijk niet weten waar ze het over hebben of de stad niet kennen of er zelfs nooit geweest zijn, bestaan er talloze clichés en vooroordelen die gebezigd worden. Dat men er niet dood gevonden zou willen worden, is er één van. Ik mis sfeer van de rijke binnenstad van Amsterdam soms, maar de neiging om elk vrij moment te pakken om naar Amsterdam te gaan is allang voorbij.

Bij deze toch een pleidooi over de positieve en prettige aspecten van de stad, waar uiteraard ook minder gezellige duplex-wijken zijn, zoals die in elke grote stad voorkomen, maar er eveneens bijzondere en gezellige woonbuurten zijn.

De stad bestaat inmiddels al 40 jaar, de derde generatie loopt al tegen de leeftijd van 20+. Natuur is er in de uitgestrekte stad met heel veel groen tussen de verschillende woonkernen meer dan in andere overbevolkte steden. Je bent wandelend praktisch altijd op loopafstand van bossen, parken en stranden.

De infrastructuur rond de stad heeft inmiddels een flinke upgrade gekregen: steden als Amsterdam, Utrecht, Amersfoort zijn alle binnen een half uurtje bereikbaar, zowel met de auto sls het ov. Er is daarnaast een uitstekend. fietspaden- en busbanenstelsel, waardoor je snel en veilig kan verplaatsen. Zeker voor gezinnen met kinderen is zo’n situatie ideaal. Ook schoolvoorzieningen zijn er talloos.

De variëteit en diversiteit aan woningen en buurten is enorm, er zijn zelfs (ook nieuw te bouwen wijken), waar men vrij is om zelf de woning te bepalen. Soms midden in de vrije natuur. Het winkelcentrum is dit jaar bestempeld als het beste winkelcentrum van Nederland. Ook het aanbod van horeca heeft het laatste decennium een flinke loop genomen.

Zoals gezegd, je oordeel over een zogenaamd zielloze stad, die niet meer is dan verzameling betonblokken, is tamelijk ongenuanceerd. De vooroordelen vanaf de A6 bepaald, stammen vooral uit de tijd dat de stad gesticht werd en toen er de eerste decennia nog te weinig te beleven viel, er onvoldoende voorzieningen waren en de inwoners voornamelijk op zichzelf aangewezen waren. Inmiddels is Almere uitgegroeid tot een volwassen stad.

Mijn hier geboren zonen zijn er trots op om Almeerder te zijn en willen niet verhuizen. Wat mezelf betreft was er een tijd dat ik mijn verdedigen waarom ik in Almere woonde, maar inmiddels weet ik beter. Veel Nederlanders hebben een beeld van Almere dat niet (meer) strookt met de werkelijkheid.

Je hoeft er niet voor te kiezen om er te gaan wonen, maar ga er voor de verandering eens een dagje rondlopen of wijken bekijken. Voordat een oordeel te vellen.

13 oktober 2018 om 18:51

Ik ben een poosje geleden in Almere geweest, als een soort vakantie omdat ik benieuwd was naar Flevoland. Toen ik bij de locals vroeg naar wat bezienswaardigheden heeft niemand mij oprecht geholpen. Men reageerde als: “het station, daar kan je de trein pakken naar een andere stad” en “bezienswaardigheden?” etc. Ik vond Almere persoonlijk wel iets hebben maar kreeg een gevoel alsof de lokale bevolking helemaal niet zo weg ervan was als dat jij doet beweren 🤗!

13 oktober 2018 om 19:40

Heb ik het over typische ‘bezienswaardigheden’ dan, die de stad aantrekkelijk zou maken voor toerisme? Ik zeg dat Almere een prima stad is om in te vertoeven en dat je er als inwoner gewoon prettig is om te wonen. Je mag van mij cynisch reageren, maar volgens mij mis je de strekking van mijn verhaal een beetje. Begrijpend lezen is minder ingewikkeld dan je denkt als je je concentratie erbij houdt.

Als ik bezienswaardigheden wil zien, dan ga ik ook naar oud-Hollandse steden als Amsterdam, Utrecht of Amersfoort of verder uit de omgeving, maar dat wil niet zeggen dat ik de stad als woonomgeving, zoals eerder beschreven, gewoon kan waarderen en het een fijne plek is voor gezinnen met opgroeiende kids..

Overigens zijn er tegenwoordig voldoende toeristen (ook buitenlandse), die komen voor bijzondere architectonische hoogstandjes, maar dat is wellicht als bezienswaardigheid wat minder aan jou besteed.

Verder spreek ik denk ik net wat meer ‘locals’ dan jij op een verdwaalde middag hebt ontmoet en jij je ‘gevoel’ op baseert. De meeste import is vrij positief, Ik vraag ze echter niet wat ze van de stad als bezienswaardigheid vinden. Lachen hoor, je post, maar richt je eens tot de kern van wat ik betoog: Almere als prettige woonomgeving.

13 oktober 2018 om 12:12

@ Twenteov

Mee eens, heel wat jaren geleden hadden ze nog een degelijk club (al gebeurde daar ook veel ongein), maar dat was het dan wel. Vandaag de dag hebben ze in ieder geval nog "gateway Diner" waar je de lekkerste Amerikaanse burgers in Nederland kan vinden; daarvoor steek ik toch 1x per maand de Enkhuizen/lelystad dijk voor over.

On topic:: Het zou wat zijn als het "nietige" Almere kampioen word en promoveert, maar voldoet hun stadion wel aan de eisen die in de Eredivisie gesteld worden ?

13 oktober 2018 om 13:53

Dat maakt de eerste divisie juist zo leuk dat iedereen vam elkaar kan winnen. eler is nog spanning. Diti in tegenstelling tot de eredivisie.

Nog steeds een lelijke club hoor, dat Almere. Oerlelijke naam, troosteloos stadion, zich omhoogwerken met een rijke eigenaar...

13 oktober 2018 om 12:53

Een rijke eigenaar die geen cent in de club stopt... Please check je feiten voor je zoiets zegt.

Tja het is gewoon geen mooie club. De naam, stadion en logo het is allen lelijk. Hun prestaties zijn dit seizoen wel goed en dat duidt toch op een sterk beleid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Almere City FC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.TOP Oss382
10.Jong Ajax379
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
Mike GrimKeeper00
Roy PistoorKeeper00
Chiel KramerKeeper00
Damon MiraniVerdediger00
Jorni CampsVerdediger00
Van BuurenVerdediger00
Calvin Mac-IntoshVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Almere City FC.

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Matthijs de Ligt is in beeld om bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren