Zaterdag, 13 Oktober 2018

Frenkie de Jong vreest voor afketsen droomtransfer

Tottenham Hotspur heeft Christian Eriksen een nieuw contract aangeboden. De middenvelder, die nu tot 2020 vastligt, is in beeld bij onder meer Real Madrid. (Mundo Deportivo)
Real Madrid houdt de ontwikkelingen rond Leo Santos nauwlettend in de gaten. De jonge verdediger breekt dit seizoen door bij Corinthians en wordt door de Koninklijke gezien als optie voor de toekomst. (Marca)
/
Frenkie de Jong vreest dat Barcelona niet bereid is om 130 miljoen euro voor hemzelf en Matthijs de Ligt te betalen. De komst van de verdediger heeft mogelijk prioriteit, waardoor De Jong zijn droomtransfer ziet afketsen. (Sport)
Manchester United heeft een bod van ruim 45 miljoen euro uitgebracht op Faouzi Ghoulam. The Red Devils hopen de komst van de linksback van Napoli in januari af te kunnen ronden. (Radio Kiss Kiss Napoli)
Manchester United is daarnaast bezig met het aantrekken van Isak Hansen-Haroen. Liverpool en Everton zijn eveneens geïnteresseerd in het veertienjarige Noorse talent, maar United lijkt de beste papieren te hebben. (The Sun)
Gary Cahill verhuist in januari mogelijk binnen Londen. De verdediger is niet tevreden over zijn gebrek aan speeltijd bij Chelsea en daar wil West Ham United van profiteren. (Daily Mirror)Poll

Denk jij dat Frenkie de Jong volgend seizoen voor Barcelona speelt?


21 reacties (laatste reactie door scepticus38)

130 miljoen voor hun beide vind ik achterlijk veel. Tuurlijk, het talent druipt eraf, maar kom op. Voor 2 talenten die nog niet eens 2 volle seizoenen hun waarde hebben bewezen? Wie ben ik...

Daarom staat er juist ook dat ze het NIET willen betalen. Zaterdagochtend hé...

13 oktober 2018 om 09:12

Denk dat Ajax er meer uit kan slepen als ze beide spelers apart verkopen. City wil al 80 betalen voor Frenkie. Als de grote clubs erom gaan vechten kan dit nog oplopen. De Ligt verwacht ik misschien nog wel een hoger bedrag voor...

13 oktober 2018 om 09:17

In de huidige transfermarkt zou dat zomaar kunnen. Clubs in grotere competities kopen momenteel liever talenten dan ze zelf op te leiden. Als een van Dijk, die zich heeft bewezen in de PL voor rond de 80miljoen wordt gekocht zou het achterlijk zijn om een speler uit de Nederlandse divisie voor een groter bedrag te kopen.

13 oktober 2018 om 10:40

Anders wacht frenkie een jaar en gaat daarna naar Barcelona, hij heeft zelf al aangegeven dat het na ajax zijn droomclub is.

13 oktober 2018 om 11:17

@heldbalotelli

Je schrijft: "in de huidige transfermarkt zou dat zomaar kunnen. Clubs in grotere competities kopen momenteel liever talenten dan ze zelf op te leiden. Als een van Dijk, die zich heeft bewezen in de PL voor rond de 80miljoen wordt gekocht zou het achterlijk zijn om een speler uit de Nederlandse divisie voor een groter bedrag te kopen".

De Ligt en Frenkie de Jong hebben zich bij Ajax en Oranje ook internationaal laten zien en in de wedstrijd tegen Frankrijk kreeg Frenkie de Jong zelfs speciale aandacht van wereldkampioen Frankrijk. Dat doet men natuurlijk niet zo maar, maar omdat men zijn kwaliteiten onderkent en vreest. Dat Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt zo een hoge marktwaarde hebben, komt door hun enorme potentie, doorlopende contract en jonge leeftijd. Er is geen enkele topclub die zulke talenten laat lopen omdat ze in de eredivisie spelen en daar de transfersom aan koppelen. De topclubs kijken of een speler het waard is om veel geld aan uit te geven en het antwoord op die vraag wordt gegeven door de enorme belangstelling die er voor hen is. Die belangstelling bepaalt uiteindelijk de transferwaarde en niet het feit dat de spelers nog in de eredivisie spelen. Uit de belangstelling blijkt dat heel veel clubs deze spelers heel graag wil hebben en het is een economische wetmatigheid dat mensen voor iets dat ze heel graag willen hebben, ook bereid zijn heel diep in de buidel te tasten en vaak zelfs meer willen betalen dan het daadwerkelijk waard is.

13 oktober 2018 om 15:45

Voordeel is dat Ajax kan vragen wat het wilt omdat we financieel gewoon kern gezond zijn. Dat de prijzen in het moderne voetbal absurd zijn staat al een tijdje vast maar als Nederlandse clubs daar niet aan Meegaan doen zijn we helemaal afgeschreven

13 oktober 2018 om 09:28

Als Real 45 miljoen betaalt voor een 15/16-jarige speler die alleen in Braziliã« heeft gespeeld, dan vind ik het meer dan redelijk dat er zulke bedragen worden geboden voor spelers die Cl/el ervaring hebben (waaronder een finale) en internationals zijn. Niemand zal ontkennen dat De Ligt en De Jong grote talenten zijn. Het is alleen erg Nederlands om onze eigen producten af te kraken, terwijl de rest van Europa laaiend enthousiast is. Wees gewoon blij dat wij na een paar magere jaren weer talent afleveren en er straks een enorm pot met geld ons kant op komt.

13 oktober 2018 om 09:32

Het is toch niet meer dan logisch dat Brazilianen hoger staan aangeschreven dan Nederlanders op dit moment.

13 oktober 2018 om 09:36

Ten eerste: ik kraak niemand af. Ten tweede: 45miljoen is bijna de helft van de bedragen waar over gesproken wordt. Ten derde: wie zegt dat ik Nederlands ben? Ten vierde: handjevol Europese ervaring. Niet overdrijven hé! Ga het maar eens een jaar lang in een betere competitie laten zien. Dan vind ik dat we pas zaken kunnen gaan doen.

13 oktober 2018 om 09:53

Gelukkig bepaal jij dat niet lol. Jaloers zijn staat niet

13 oktober 2018 om 10:02

Hoe zo logisch ? Je bepaald zelf de markt. Dat men in nl gewend is om spelers voor weinig weg te doen is gewoon dom. Als men je echt wilt betalen ze.

13 oktober 2018 om 10:07

@lee112 Omdat het Nederlands elftal oftewel de beste Nederlandse voetballers al 2 eindtoernooien niet eens gehaald hebben. Vind je het gek dat over het algemeen de Nederlandse spelers minder waard zijn dan de Braziliaanse spelers.

13 oktober 2018 om 11:23

@yovo

Je schrijft: "het is toch niet meer dan logisch dat Brazilianen hoger staan aangeschreven dan Nederlanders op dit moment".

Nee, dat is niet logisch omdat de waarde van een speler niet wordt afgemeten aan zijn nationaliteit, maar aan zijn kwaliteiten en potentie. Ik denk dat voor iedere TD geldt dat hij liever een goede Nederlander heeft dan een mindere Braziliaan.

13 oktober 2018 om 11:37

@heldbalotelli

Je schrijft: "ga het maar eens een jaar lang in een betere competitie laten zien. Dan vind ik dat we pas zaken kunnen gaan doen".

Suarez, Vertonghen, Alderweirld (via een omweg), Eriksen, Davinson Sanchez, allemaal spelers die vanuit de Eredivisie naar de sterkste competitie van de wereld zijn getransfereerd, zich allemaal binnen de kortste keren aan het hogere niveau hebben aangepast en inmiddels zonder uitzondering tot de sterkhouders van hun club behoren. Dat toont m.i. genoegzaam dat de marginalisering van onze competitie geen enkel hout snijdt omdat dit geen enkele rol speelt bij het bepalen van de transferwaarde, die plaatsvindt op basis van potentie, kwaliteit, leeftijd, contract en de mate van belangstelling die er voor een speler is.

13 oktober 2018 om 11:52

Op zich een goed punt. Alleen die spelers hebben allen wat gemeen: Het zijn geen Nederlanders.

13 oktober 2018 om 12:24

Dus we hebben het hier over een 16 jarige Braziliaan die werkelijkwaar niks had gepresteerd. Als dat 45 miljoen is dan kunnen Nederlandse talenten dat ook zijn. Alsof een talent er wat aan kan doen dat oranje faalt.

13 oktober 2018 om 13:06

130 miljoen is veel te weinig! Voor Frenkie moet Ajax minimaal 80 miljoen kunnen vangen en voor De Ligt minimaal 100 miljoen!! Geen package deal maken dus maar beide spelers apart verkopen.

13 oktober 2018 om 13:19

Mwah... 130 miljoen veel.. Het is tegenwoordig ook echt net hoe je er tegenaan kijkt. Voor meer dan dat bedrag kocht Barça anderhalf jaar geleden een talent van Dortmund.. Nu twee voor een lager bedrag, het kan ook gezien worden als een koopje...

Wat een bedragen als dit waard is? Kan het me toch niet voorstellen. Deze gasten moeten een tussenstap maken bijvoorbeeld! Bazoer was ook ooit een talent die het wel zou maken maar komt niet aan spelen toe bij Wolfsburg. Los van dat zijn ze hier bij lange na niet klaar voor.

13 oktober 2018 om 10:41

Bazoer zat op de bank bij ajax toch?

Veel mensen beweren hier dat als je uit de Nederlandse competitie komt dan ben je geen echt toptalent want je bent nog niet voldoende getest of zoiets dergelijks. Het is simpel als een vrucht rijp en mooi dan moet daar voor betaald worden. NL is, ook al ligt het nivo hier misschien niet geweldig hoog, een prima tussenstap naar de top, hier kunnen spelers in de luwte werken aan hun skills.
Buitenlanders die NL als tussenstop naar de wereldtop hebben gebruikt kunnen dit bevestigen (ronaldo, Romario, Zlatan, Suarez, Eriksen).......de transfermarkt is in beweging, bedragen lopen nog steeds verder op (net als onze huizenmart tzeg maar ) , voor een Dembele van Dortmund wordt na een jaar bundesliga 105 miljoen betaald. Nou als Frenkie het dit jaar goed doet in CL en bij Oranje, en de hele wereld top zit achter hem aan .. dan moet er minimaal 90 miljoen betaald worden... De ligt idem dito....ajax gaat lekker cashen komende jaren, maar eerst hopelijk mooie prijzen pakken, wellicht blijven deze diamanten nog minimaal een seizoen....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Vrijdag 22 februari
Didier Deschamps is momenteel een kandidaat om Massimiliano Allegri op te volgen bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren