Mea culpa van Kuipers: ‘Een veel te gemakkelijke strafschop’

Vrijdag, 12 oktober 2018 om

Björn Kuipers kende FC Utrecht vorige week vrijdag een strafschop toe na een vermeende overtreding van Menno Koch op Simon Gustafson. De scheidsrechter bleef na het bekijken van de beelden bij zijn beslissing, tot ongeloof van niet alleen Koch, maar ook veel andere (oud-) voetballers en commentatoren. Kuipers gaf vrijdag bij Veronica Inside toe een onjuiste beslissing te hebben genomen.

“Een veel te gemakkelijke strafschop, ik had ‘m beter niet kunnen geven”, zo citeert het Algemeen Dagblad. De 45-jarige Kuipers vertelde woensdag nog in de ochtendshow van Giel Beelen dat hij achter zijn beslissing staat: “Niemand heeft de beelden gezien die ik heb gezien op mijn scherm. Op basis daarvan heb ik vastgehouden aan de penalty.”

Daar komt Kuipers nu dus op terug. Deze week evalueerden de scheidsrechter met elkaar in Zeist en tijdens die sessies kwam ook het penaltymoment van FC Utrecht ter sprake. “We hebben dit geëvalueerd in de groep en daar is besloten dat dit niet de overtredingen zijn waar we penalty's voor willen geven.”

“Je zit in zo'n wedstrijd, ik had de verdediger van NAC al vaker gewaarschuwd en had het gevoel dat er een terugtrekkende beweging was, met links en rechts. Je kunt die kracht niet waarnemen, maar ik had er geen twijfel over. Maar achteraf gezien is de conclusie dat ik beter geen strafschop had kunnen gegeven, gezien alle commotie. De penalty was te zwaar.”


Poll

Is Björn Kuipers voor jou de beste scheidsrechter van Nederland?


Gerelateerd

18 reacties (laatste reactie door master d)

Gezien alle commotie was het geen penalty? Oftewel hij moet vanuit de knvb toegeven dat het geen penalty was maar zelf zn fout toegeven wil hij eigenlijk nog steeds niet.

12 oktober 2018 om 22:26

Dat maak jij ervan, maar het is niet zijn uitleg. Dat jij dat eruit opmaakt tja..

12 oktober 2018 om 22:52

Ik vraag me wel af waarom het gezien de commotie geen penalty was. Commotie kan toch nooit een reden zijn om een penalty al dan niet te geven. Valt mij nog mee dat hij niet gezegd heeft dat het geen penalty was omdat hij een verkeerde optelsom gemaakt heeft....

Wat een lulverhaal. "Dat dit niet de overtredingen zijn waar we een penalty voor willen geven" en "gezien de commotie". Een overtreding is een penalty, zo werkt dat nou eenmaal. En we moeten de toekenning van penalty's niet laten afhangen van het voetbalpubliek. Geef dan eerlijk toe dat geen van de scheidsrechters het met je eens was. Dat is relevanter, die moeten met elkaar bepalen wat de norm is in Nederland.

Ik snap alle commotie niet echt.
Het is duidelijk een te makkelijk gegeven penalty, die zien we maandelijks wel als niet wekelijks. Je leest overal "te makkelijk", maar dat duid er toch niet op dat het helemaal geen penalty is. De één geeft hem de ander niet, heb genoeg gevallen gezien de afgelopen weken, waar de scheids er erger naast zat dat dit.

Het was extreem *** voor Nac, maar ze verdiende ook helemaal niks. Het is dat Utrecht zelf ook belabberd speelde en maar net de 3 punten verdiende.

12 oktober 2018 om 23:07

Misschien had nac dan een onverdiend punt kunnen halen, waarschijnlijk niet hoor, maar toch. Dat nac waardeloos speelde en niets verdiende staat volledig los van het feit dat het een belachelijke beslissing was. Helemaal het volhouden van de beslissing na het inzien van de beelden was lachwekkend. Puur gevalletje van het ego van dhr Kuipers die zijn eigen fout niet durft toe te geven, maar dit nu onder druk toch maar doet.

12 oktober 2018 om 23:48

De VAR greep toch ook niet in?
Die waren er zelf ook niet 100% over uit.
Bijna alle reacties die je lees van mensen die hier iets over hebben gezegd hier op voetbalzone of in de voetbal wereld komen tot de conclusie dat het heel makkelijke gegeven is. Met andere woorden iedereen ziet ook dat hij hem "kan" geven.

Grote meerderheid geeft hem niet en gelieve willen ze hem niet geven voor zo iets.

12 oktober 2018 om 23:49

Mee eens soetie. Ik ben dan wel Utrecht supporter. En zal z3lfs in het stadion. Maar ik schaamde me het plekke al kapot dat hij hem gaf en dat het publiek nota bene erg blij was met een zeer lichte overtreding . Ik wilde niet op deze manier, met alle respect, van een NAC winnen. Nummer laatst. Moet je oprollen zonder penalty.terecht of niet. Kuipers slaat hier echt een slecht figuur haha. Eigenwijze supermarkt manager, zo zijn er meer.

13 oktober 2018 om 09:10

@ Laurens E

De VAR greep wel in. Die hebben Kuipers naar de kant gehaald om te kijken. Dat doen ze niet als ze net als Kuipers overtuigd zijn van de strafschop. Dat Kuipers vervolgens met de beelden alsnog een strafschop geeft, daar kan de VAR niks aan doen. Die hebben hun werk gedaan. Die hebben hun twijfels geuit en hem nogmaals laten kijken. Meer kan de VAR niet.

13 oktober 2018 om 07:55

De commotie zit hem vooral in het feit dat zelfs met beelden Kuipers tot en met woensdag van mening is dat het een penalty is, maar vrijdag het toch geen penalty is. Dit slaat natuurlijk nergens op.

Zullen we het er maar op houden dat aan het einde van het seizoen de VAR beslissingen ook 50/50 zijn voor elke club? Voor Utrecht- NAC heeft Utrecht allen maar pech gehad met de VAR ( rode kaarten, 2 terecht, 1 onterecht, maar zonder VAR hadden ze er maar 1). En we moeten wel naar een systeem toe dat een overtreding een overtreding is. De plaats op het veld is geen issue. Dan maar 14 strafschoppen per wedstrijd.

12 oktober 2018 om 23:50

Hahaha wat is dan de toegevo3gde waard3 van een VAR???? Als het eind van de rit toch hetzelfde oplevert. Wat u insinueert.

13 oktober 2018 om 07:58

Het voordeel tot nu toe is dat toch wel meerdere zwaardere overtredingen nu beter bestraft zijn. Met 50/50 bedoelt hij dat de top voordeel heeft en de kleine clubs nadeel.

Wat een lulkoek. Dus eerst staat hij vasthoudend voor zijn beslissing en nu niet meer ? Haha. Wat is die nou weer... bedankt namens een Utrecht supporter.

Ben ik nou zo slim, of jullie nou zo dom? Ziet niemand dat die wedstrijden worden omgekocht, ook hier in Nederland. Kuipers moest Utrecht laten scoren en geeft die penalty, komt er op terug het goed te hebben beoordeeld een dag na de scheidsrechters omkoopzaak in Belgie? Alles is fake, net een thearer, met bjorn kuipers als hoofdrolspeler.

Dat hij dit nu moet zeggen is al een fake maar ik blijf het een vreemd iets vinden.
|utrecht heeft dit seizoen al geen "geluk"met de var gehad en je hoort nooit wat.

Nu heeft Utrecht ineens de scheids(var) een keer mee en gelijk moet zowat het kabinet bijeen komen.
zielig dit.

maar goed dat is mijn mening.

"ik had de verdediger van NAC al vaker gewaarschuwd en had het gevoel....."

Duidelijk toch?!, die Kuipers had gewoon de pik aan die jongen en gaf hem écht wel tegen beter weten in -dus zondermeer onterecht- een penalty tegen, dat weet hijzelf drommels goed en al tijdens die wedstrijd.
Ook de VAR adviseerde hem 'geen penalty'.

Het is meneer Bjorn kennelijk allemaal even boven zijn hoofd gegroeid, mag niet mogen en vooral niet kunnen en toch gebeurd het, tja.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.FC Emmen29-34
17.Excelsior26-34
18.NAC Breda22-39
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. RosheuvelAanvaller295
M. te VredeAanvaller269
S. van HooijdonkAanvaller90
B. van LeerDoelman270
K. NiemczyckiDoelman10
D. DerviteVerdediger50
A. GersbachVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

29 fans

In de wandelgangen

Zaterdag 20 april
Na de uitschakeling in de Champions League is er veel onvrede in de selectie van Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren