‘Manchester City wil tachtig miljoen euro betalen voor De Jong’

Vrijdag, 12 oktober 2018 om

Manchester City hoopt Frenkie de Jong uit handen van Barcelona te houden. De krant SPORT pakt uit met het bericht dat de club uit de Premier League heeft voorgesteld om tachtig miljoen euro te betalen voor de verdediger annex middenvelder. De Jong mag het seizoen dan wel afmaken bij Ajax.

Directeur Txiki Begiristain heeft inmiddels meerdere keren met Marc Overmars gesproken, zo klinkt het. De directeur spelersbeleid van Ajax zou hebben aangegeven dat hij De Jong sowieso dit seizoen wil behouden en aan die wens lijkt Manchester City dus tegemoet te komen. Men wil de transfer van De Jong echter wel al in januari beklinken.

De 21-jarige De Jong zei woensdag nog in een interview met ELF Voetbal dat hij niet op zoek is naar een transfer: “Voorlopig blijf ik gewoon bij Ajax. Minimaal nog een jaar en wie weet nog twee of drie jaar. Ik heb het hier gewoon heel goed naar mijn zin.” Het talent ligt in de Johan Cruijff ArenA nog tot medio 2022 vast.

De Jong maakte in september 2016 in de bekerwedstrijd tegen Willem II zijn debuut in het eerste elftal van de club van trainer Erik ten Hag. De tweevoudig international van Oranje speelde tot dusverre vijftig officiële wedstrijden voor Ajax en daarin was hij goed voor twee doelpunten en negen assists.


Poll

Naar welke club zou Frenkie de Jong beter kunnen gaan?


Gerelateerd

152 reacties (laatste reactie door jeron)

50 officiële wedstrijden in het eerste en nu al 80 miljoen, het voetbal is echt compleet doorgeslagen...

12 oktober 2018 om 21:45

Ja idd ik zou zeggen maximaal 30 miljoen voor een speler die pas anderhalf jaar basis speelt bij Ajax

12 oktober 2018 om 21:46

Ligt er maar net aan hoe je het bekijkt.. Is wel een speler die het ook in Oranje en de Champions League laat zien tot nu toe..

12 oktober 2018 om 21:53

Ja en hoe bepaal jij dat? Jij schud even je mouw 3x heen en weer en hoppa 30 miljoen?

12 oktober 2018 om 21:58

Een paar jaar geleden zou 30 miljoen een uitstekend bedrag zijn. Maar sinds er werkelijk belachelijke bedragen rondgaan zou Ajax wel gek zijn als ze niet als voor het hoogste zouden gaan.

12 oktober 2018 om 22:20

@De Toekomst: hij heeft welgeteld één Champions League duel gespeeld dat was tegen AEK Athene.

12 oktober 2018 om 22:38

Heeft niets te maken met hoeveel CL duels hij heeft gespeeld of wat ik ook wel hoor dat hij eerst maar eens prijzen miet pakken etc. Hij is gewoon een super talent en dat zien de topclubs en heb je zware concurrentie en mag je de beurs trekken.

12 oktober 2018 om 23:46

Tot nu toe? 1 wedstrijd gespeeld! Hart van Nederland is nog nuchterder dan dit.

12 oktober 2018 om 23:48

Is een 'super' talent niet wat overdreven voor iemand die op z'n 21e een keer basis staat bij Ajax?
Begrijp me niet verkeerd, het is een verademing om naar te kijken bij Oranje, maar dat is ook niet super lastig gezien de laatste jaren.

12 oktober 2018 om 23:50

Daar zijn prijzen wel degelijk op gebaseerd Thamike! Het is zeker een supertalent, maar hoe super? Hij heeft nog niks bewezen, buiten dat hij laat zijn dat hij met 2 vingers in zn neus in de nederlandse competitie speelt.
80 miljoen is dus echt alleen om hem uit handen van de concurrent te houden

12 oktober 2018 om 23:57

Zoals Nolimit al aangeeft toch al 21.
Kan mij Eriksen nog herinneren, daar werd ook een groots talen van gezegd, maar er werd wel bij gezegd dat na 100 wedstrijden hij wel al 21 is en hij er toch een keer moet staan. Nou acht ik de Jong wat meer talent hebben, maar hij komt nog maar net kijken. Kijk een Mbappe.

13 oktober 2018 om 00:14

Is al een jaar basisspeler bij Ajax en daarvoor jong Ajax en dat als Willem II pupil. Verder is 21 jaar gewoon jong hoor dus geen idee waarom je zijn leeftijd erbij haalt. Verder had hij altijd zware concurrentie. Ook van kind vd club nouri destijds. Ziyech, schone, Donny en Klaassen. Ga maar basisspeler worden vanaf het begin als Willem II speler. Eindstand heeft hij het geweldig gedaan en daar kreeg hij alle tijd voor

13 oktober 2018 om 00:16

Champions League? Wedstrijdjes tegen Sturm Graz en AEK Athene? En wanneer heeft die het in Oranje laten zien?

13 oktober 2018 om 00:16

Eriksen leed aan het “”AltijdMaarZeurendeNederlanders”” syndroom. Maakt niet uit hoe goed hij het deed men had altijd wat te zeuren. Over Suarez zei men ook dat hij het niet zal halen. Look at him now. Eriksen idem. Gewoon gezeur.

13 oktober 2018 om 00:20

Volgens Koeman de bc in de minuten die hij heeft gemaakt in oranje. Woorden vd bc. I am just the messenger😘

13 oktober 2018 om 01:24

Hij deed niet mee tegen Bayern, dus zoveel in de CL nog niet.

13 oktober 2018 om 01:37

Ze hadden Frenkie al heel lang in het vizier maar er kwam een kink in de kabel door die langdurige blessure. Scouts kijken heel anders naar een talentvolle speler dan een gemiddelde supporter. Spelers Als Frenkie en Mathijs zijn niet voor niets geliefd bij de wereldtop.

13 oktober 2018 om 02:35

En wat voor prijzen heeft deze Kylian Mbappe dan gewonnen voordat hij 180mio op moest brengen? Helemaal niks. Aangezien de deal pas dit jaar over is gegaan tot koop zou je kunnen zeggen dat hij een wereldeker en een landstitel bij kon schrijven. Wat de helft hier echter vergeet is dat dit monsterbedrag als was vastgelegd. Voordat hij ook maar geselecteerd was voor de Franzen en had daarbij in ligue nog geen orijs gewonnen. Wij Nederlanders zijn top in onze kwaliteit naar beneden te lullen maar op het moment staan er bij Ajax twee talenten te voetballen die gezien worden als wereldtop. Zeg maar zoals een Mbappe voor dat hij een prijs gewonnen had. In de huidige markt zijn Frenkie 80mio waard miss zelfs meer. En Mathijs kan zomaar voor 100mio gaan. Snap dat er dan bij bepaalde clubjes een afgunst komt want met die bedragen gaat Ajax toch echt eens een stip aan de horizon worden voor de rest. Dus ook een Mbappe kwam maar net kijken toen hij voor zo’n monsterbedrag werd gehaald. En is dus kennelijk geen maatstaf. Dan zal de mickeymouse comp. Wel weer ter sprake worden gebracht maar dat geld in frankrijk net zo. Ajax gaat heel veel geld binnenharken voor deze twee. En staan er nog een paar die tussen de 30 en 55mio gaan vertrekken. Overmars verdiend een standbeeld!

13 oktober 2018 om 03:40

@MISTERAFCA Mbappe had 15 goals in de competitie, in de champions league had hij 6 goals in 9 wedstrijden gemaakt en niet tegen de minste teams (2x tegen city, 3x tegen dortmund 1x tegen Juventus). En in dat jaar werd hij kampioen met AS Monaco. Hij was toen pas 18...

13 oktober 2018 om 08:02

Potentie Alex, nu even investeren maar dan heb je ook minimaal tien jaar de beste speler op een positie in je team.

13 oktober 2018 om 09:02

@De toekomst.

2 wedstrijden Oranje en tot nu toe 1 groepswedstrijd CL, 0,0 prijzen op de schoorsteenmantel en volgens mij zit hij ook niet echt op doelpunten maken.
Hij heeft het wat dat betreft inderdaad al echt laten zien ja

13 oktober 2018 om 09:38

Blijkbaar laat die genoeg zien dat de beste clubs van de wereld bereid zijn zulke bedragen te betalen, majah snap best dat als je niks met Ajax hebt je het vervelend vind, Frenkie alleen levert onderhand al meer op dan de gehele selectie van Feyenoord

13 oktober 2018 om 12:40

@ Kraai301

Heel wat jaren geleden was er een reportage van VI, waarom Ajax over het algemeen altijd meer krijgt voor haar spelers dan andere Nederlandse clubs. Waarbij ze ondermeer aan Furguson, van Gaal en Wenger vroegen waarom dat was; het behalen van Nederlandse prijzen werd door geen enkele top coach genoemd. Twee punten (al benoemde ze er meerdere) die volgens hen van grote invloed zijn op de prijs waren:

- Of een speler zich internationaal zich staande weet te houden.

- En/of ze bestand zijn tegen de druk/exposure die er altijd bij Ajax is.

-

12 oktober 2018 om 21:46

Misschien omdat clubs ook spelers willen halen op basis van hun talent en kwaliteiten en niet op basis van hoeveel wedstrijden ze wel niet hebben gespeeld. Misschien hoor.

12 oktober 2018 om 21:47

Ja klopt, dan ben ik wel benieuwd hoeveel Rosario dan waard is, want ik schat hem nog wel hoger in dan Frenkie de Jong. Zie bijvoorbeeld de wedstrijd psv-ajax. Misschken dan binnenkort de 100+ miljoen in de eredivisie

12 oktober 2018 om 21:54

1 Romario heeft minder laten zien dan de jong. 2. De jong is een hele andere soort speler. Een soort speler waar hoe dan ook meer voor wordt betaald. 3. De jong is speler van ajax. Een speler van ajax levert in de praktijk meer op.

12 oktober 2018 om 22:02

Romario heeft veeeeeeel meer laten zien hoor, maar dat was misschien voor jou tijd? ;-)

12 oktober 2018 om 22:12

Grappig, we snappen ook allemaal dat hij Rosario bedoeld ipv Romario. Overigens niet mee eens, Rosario is een type speler waar de hele Ligue 1 mee mee vol loopt. Frankie is een type speler waar er misschien maar 3 wereldwijd van rondlopen. Daarbij moet je niet vergeten, niet om te proverecen, maar Rosario speelt bij PSV en de Jong bij Ajax. Andere clubs betalen voor een speler van Ajax in verhouding vaak wat meer dan een speler van Psv.

12 oktober 2018 om 22:20

Hahahah ik zie nu pas mn tikfout.

12 oktober 2018 om 22:23

De Jong zie ik meer in dan Rosario hoor. Je baseert het dus op PSV-Ajax waar De Jong centraal achterin stond. Goeie vergelijking man! Kijk de wedstrijd tegen Frankrijk maar is terug.

12 oktober 2018 om 22:43

@voetbalkunde, ik vraag me serieus af hoeveel 'kunde' je hebt over voetbal als je de wedstrijd tegen PSV als referentiekader gebruikt. Je weet toch wel dat Frenkie toen niet op zijn eigen plek speelde?

13 oktober 2018 om 01:27

Laat duidelijk zijn dat ik Frenkie ook een groot talent vindt. Echter de wedstrijd tegen Frankrijk kreeg hij juist vd internationale pers een relatief laag cijfer. Dat is dan net niet de graadmeter geweest. Hij is natuurlijk nog jong en wisselvallig en hij gaat vast voor een hoog bedrag weg. 80 miljoen geloof ok niet maar de helft wel.

13 oktober 2018 om 08:38

Alsnog het hoogste cijfer van de oranje spelers... Het is maar hoe je het bekijkt.

12 oktober 2018 om 21:48

Niet alle berichten serieus nemen. De kranten moeten vol. Natuurlijk is de Jong een groot talent en hij zal vast veel gaan opbrengen. Morgen de volgende roddel van een club die wel 90 M wil betalen.

12 oktober 2018 om 21:52

Ook voor jou geldt: Dit is nu de realiteit en hoeft niet bij elk groot bedrag gezegd meer te worden...

12 oktober 2018 om 22:24

Tsja, Mark de marktkoopman doet gewoon waar die goed in is.. Een product zo goed moeilijk aan de man brengen. En daarom vermoed ik, dat fdj's laatste statement, door de marktkoopman is ingefluisterd. Dit is wat hij voortaan moet zeggen inzake zijn transfer, in ruil voor een droomtransfer naar Barca komend seizoen. Een mooi 1 tweetje met 2 winnaars. Maar uiteindelijk denk ik dat deze transfers alleen maar winnaars kent, want fdj gaat het waarmaken, hoop/denk ik.

12 oktober 2018 om 22:28

Als er nu al 80 wordt geboden dan kan er vast nog wel een Real, Barca, PSG overheen. Wacht maar lekker af!!!

13 oktober 2018 om 07:07

Financieel gezien veel te riskant. Een speler hoeft zich enkel te bladeren of een periode slecht te zijn en is niet meer interessant. Als je 80 Miljoen kan krijgen moet je dit meteen doen. Idd. Als ik dit soort bedragen hoor baal ik er van dat PSV destijds niet heeft doorgepakt en hem helemaal binnen had gehaald. Maarja als je alles van te voren weet.

12 oktober 2018 om 23:27

Als hij een 17 jarig Braziliaans talent was geweest, b.v. genaamd Jongius, zonder enige ervaring in de hoogste divisie, dan werd 80 miljoen karig bevonden.

In Nederland moeten we vooral "normaal" doen en genoegen nemen met de prijs wat een multinational bieden wil; niets of anders heel weinig. Hoe groot het talent ook is. Daarom kreeg Milan Rijkaard, Gullit en van Basten ook voor een schijntje. We hebben altijd onze mond vol over de goede oude tijd, maar in de Gouden Eeuw waren we veel beter in de handel.

13 oktober 2018 om 00:06

En zo is het, inderdaad!
We kijken hier hoog op tegen veel buitenlandse spelers en clubs om hun absurd hoge transfers en vermogens maar als het gaat om een Nederlands belang dan schieten we die zo snel mogelijk af en vaak zelfs repeterend.
Die zgn."...doe gewoon doe je al gek genoeg..." is veel te ver doorgeschoten!
Ik zou haast zeggen: doe ff normaal, we hoeven niet altijd zogenaamd en hypocriet 'het braafste jongetje uit de klas te zijn', ok

13 oktober 2018 om 06:54

Net of het aantal wedstrijden de doorslag geeft en dus de prijs?! Wat maakt het uit die scouts zien iets en gaan dan niet zeggen oh, hij heeft er maar 50 op de teller... gelukkig kijken scouts iets objectiever naar spelers. En dat het is doorgeslagen? Waar is dat op gebaseerd? Je onderbuik gevoel? Of stop je nu met voetbal kijken? Weet je geniet er maar van, talenten zijn er en gelukkig topclubs die ze willen hebben! We tellen weer mee, dus laten we profiteren, want het geld zorgt er ook voor dat Nederlandse clubs meer mogelijkheden krijgen... dus kan de eredivisie ook weer beetje meer kwaliteit kopen en dus het niveau omhoog tillen

13 oktober 2018 om 12:57

Ik snap deze discussie überhaupt niet. Er wordt tegenwoordig zoveel miljoenen uitgegeven aan talenten. Om maar even twee voorbeelden te noemen. Real geeft 45 Mil uit aan Vinicius. Man United geeft 50 Mil uit aan Martial. Toen deze transfers plaats vonden, hadden deze jongens nog minder minuten gemaakt in het eerste elftal bij hun club. Ik vind het helemaal niet gek dat Ajax zoveel vraagt. Ajax hoeft hem niet kwijt, dus ze mogen voor mijn part 100 Mil vragen. Het is maar wat de gek ervoor over heeft.

13 oktober 2018 om 13:27

Of Renato Sanches naar Bayern, Rodrygo naar Real, Mbappe naar PSG.. En zo zijn er nog wel meer.. Ook Dembele voor meer dan 130 miljoen naar Barça vond ik buitensporig. In het licht van de huidige bedragen, zou 130 miljoen voor 2 potentiële wereldtoppers een koopje zijn.

13 oktober 2018 om 13:53

Door de verkoop van de Ligt en Frenkie samen gaat Ajax al de 120 Mil aantikken en met geluk nog meer. Wat ongekend is voor Eredivisie begrippen. Het klink bizar, maar ik denk zelfs dat Ajax de 200+ Mil gaat aantikken door uitgaande transfers. Aangezien ik er wel vanuit ga dat Ziyech, Tagliafico, Onana en waarschijnlijk ook Neres na dit seizoen wel gaan vertrekken.

13 oktober 2018 om 14:33

Klopt.. En dan weet je niet eens hoe Dolberg, Van de Beek en Mazraoui het gaan doen.. Over de toekomst van Ajax ben ik dan trouwens niet eens heel somber. Van talenten als Danilo, Gravenbeeck, Eiting, Bakker, Ekkelenkamp zullen er wel weer 2 opstaan. Ook spelers als Wober, Sinkgraven, Kristensen, Cassierra heb ik nog niet helemaal afgeschreven. Spelers als Blind, Tadic, Schone en misschien Huntelaar zullen nog blijven. Selectie zal aangevuld worden en als ze daar ook weer bij doorpakken kunnen het zomaar spelers uit de subtop van Europa of Zuid-Amerika zijn.

Nu wachten wat die andere clubs bieden. 80miljoen is wel een lekker bedrag

12 oktober 2018 om 21:42

Zie geen club dit overtreffen als het waar is..

12 oktober 2018 om 21:47

Maar als Barca het ook biedt gaat ie daarheen.

12 oktober 2018 om 21:56

Wat een heerlijke positie voor Ajax. De top ploegen bieden elkaar lekker op en de media blijft er maar over bezig.

12 oktober 2018 om 21:57

Ja, maar ik zie ook niemand dit evenaren. Ik zie Barça geen 80 miljoen bieden op De Jong.. Die hebben de afgelopen jaren al zoveel geld aan middenvelders besteedt..

12 oktober 2018 om 22:08

Nee Barcelona gaat dan liever voor Rabiot denk ik...wat een fout zou zijn in mijn ogen...frenkie de Jong moet eens door Messi bekeken worden dan weet Messi direct wat voor toptalent dit is...een speler die maar 1x in de generatie voorbij komt...zeker voor Nederlandse begrippen...

En een speler voor de toekomst, hij heeft in zijn manier van speler wel wat weg van Cruijff (nee hij speelt niet zoals Cruijff dat deed). hopen dat hij niet naar City gaat want Guardiola zie ik ook geen jaren meer daar blijven en dan wordt het direct een stuk minder...bij Barcelona kan die nog 3, 4 jaar met Messi, Busquets, Pique (die ondanks dat die op retour is, Frenkie nog genoeg leren)....raketic. enzo....

13 oktober 2018 om 01:40

Real misschien? Wat je zegt, eerst maar eens zien of het allemaal waar is. Voorlopig heb ik een leuke tijd als ik al die jaloerse reacties bekijk.

12 oktober 2018 om 22:36

Wij gaan helemaal niet wachten, vraagprijs voor Frenkie is minimaal 180 miljoen. Hij wilt zich kwalificeren op het Ek 2020 en zeker zijn van een basisplaats. Dan moet hij gewoon tot die tijd bij Ajax blijven. Zo niet dan mag hij in Jong Oranje gaan spelen net als Kluivert.

3 jaar geleden konden ze hem voor minder dan 5 ton ophalen. Ik geloof er niets van dat ze een eredivisie speler die geen prijzen heeft gewonnen voor 80 mil halen. Bijna alles mislukt in de pl ( en dan nog niet eens bij de top clubs ).

12 oktober 2018 om 21:41

Ik geloof het wel. De transfermarkt is buitensporig. Deze talenten worden al heel erg gehypet, zowel door media als medespelers, en presteren zowel bij Oranje als in de Champions League goed..

12 oktober 2018 om 21:41

Het is makkelijker slagen bij een top club dan bij een zeer matig team. Gooi bijv de ligt bij Barça en hij draait mee maar gooi je hem bij stoke city wordt het een heel ander verhaal.

12 oktober 2018 om 21:43

Helemaal mee eens. Bij zulke clubs als Stoke wordt hij veel vaker op de proef gesteld en dus is de kans op fouten groter..

12 oktober 2018 om 22:12

Ik kan mij niet voorstellen dat De jong instant start bij City of Barcelona. Zie hem uiteindelijk in zijn 2-3de jaar van betekenis zijn bij Barcelona maar City? De competitie alleen al is serieus aanpassen.

13 oktober 2018 om 13:29

Andere competitie ja, maar er zijn ook spelers die zo goed zijn dat ze in alle competities hun eigen spel kunnen spelen. Eriksen is ook gewoon doorgegaan. Nu wil ik niet zeggen dat Frenkie de Jong dat kan gaan doen.

12 oktober 2018 om 21:49

Bijna alles mislukt? De echte toppers redden het daar gewoon...eriksen, Suarez, Vertonghen, Alderweireld, Sanchez.

12 oktober 2018 om 21:55

Sanchez, Wijnaldum, Van Dijk (indirect)..

12 oktober 2018 om 22:04

Nedeelnadse spelers vanuit de eredivisie Depay 34 miljoen mislukt, Klaassen 27 miljoen mislukt, Janssen 22 miljoen mislukt, Wijnaldum 20 miljoen indirect geslaagd.

12 oktober 2018 om 22:09

De enige verrassing in dat rijtje vind ik Depay. Janssen en Klaassen waren ook hier geen echte toppers à la Eriksen of Suarez. Nou is De Jong dat ook (nog) niet, maar hij heeft wel die potentie.

12 oktober 2018 om 22:09

Ik had altijd vertrouwen in Vertonghen en Alderweireld.

Maar er is een wereld van verschil tussen Suarez en een Vertonghen wanneer je ze zag spelen in de eredivisie. Beide domineerde maar Suarez was compleet wat anders. Van Vertonghen had ik uiteindelijk iets meer verwacht, toch die 2de transfer naar een topclub omdat ik zeker ben dat het in hem zit. Suarez heeft alle verwachtingen en veel meer ingelost.

12 oktober 2018 om 23:15

@fcdc van persie, van Nistelrooij, hasselbaink, vurnon anita, robben, el ahmadi....?

13 oktober 2018 om 01:44

Depay doet het nu uitstekend in Frankrijk en Klaassen heeft zijn draai gevonden in Duitsland.

Als zo'n bedrag geboden wordt, gelijk verkopen. Vroeger had ik hier anders in gestaan, omdat ik er nooit op rekende dat Ajax in staat was om spelers van het niveau Ziyech, Tadic, Sanchez, Blind, Neres en Tagliafico te halen. Nu geloof ik dat Ajax, met Overmars, wel in staat is om weer een goede ploeg samen te stellen.

12 oktober 2018 om 22:20

Hoezo gelijk verkopen de transfermarkt is nog nieteens open 🙈. Voor dat geld kan je heel veel leuks halen mAar er zijn genoeg clubs met intresse laat ze maar opbieden

13 oktober 2018 om 14:35

Ja, opbieden.. Dat hebben we al zo vaak gezegd, maar minstens in de helft van de keren kwam er dan nog een vormdip of blessures. Als iemand 80 miljoen biedt op een talent van Ajax, gelijk pakken. Frenkie de Jong is een heerlijke speler, maar zeker nog niet de helft van een Coutinho of Eriksen..

13 oktober 2018 om 14:37

Daarbij nogmaals, met Overmars erbij heb ik er alle vertrouwen in dat Ajax de selectie op niveau houdt. Zelfs als er geen versterkingen komen, denk ik dat Ajax met Tadic, Blind, Van de Beek, Schone, Eiting, Sinkgraven, Gravenbeeck, Labyad en mogelijk nog Ziyech voldoende kwaliteit op het middenveld kan zetten.

12 oktober 2018 om 22:28

Daley blind in dat rijtje noemen ? Is toch geen bijzondere voetballer man kom op

13 oktober 2018 om 13:31

Blind is, voor Ajax begrippen, gewoon een topaankoop geweest. Een speler die als centrale verdediger elke week onopvallend een voldoende haalt, is gewoon erg goed. Daarbij vind ik hem op het middenveld nog veel beter, maar dat komt misschien als Frenkie de Jong vertrekt of Schone ouder wordt..

Als dit echt zo blijkt te zijn dan moet ajax wel het bod accepteren boven de zogenaamde 130 mio combo deal van barca voor de Ligt en de Jong want iedereen weet dat de ligt meer dan 50 gaat opleveren

Och man, het honderdste bericht in de laatste weken hierover. Is er nou echt geen beter nieuws te melden? Elke dag 5 berichten dat De Jong en De Ligt voor vele miljoenen na partij a, b, c, d of e gaan. Redelijk vermoeiend. Zullen wel zien wat er gebeurt als de transfermarkt open is, tot die tijd zou ik het niet erg vinden om dit soort wilde geruchten niet meer te lezen.

Ik zeg strik eromheen. Prima bedrag voor een speler die een paar goede wedstrijden heeft gespeeld en meer wedstrijden geblesseerd is geweest.

Volgende zomer gaat hij toch weg een halfjaar huren en 80 miljoen in zeg doen Je hebt een half jaar de tijd en geld genoeg om te investeren als je er vanuit gaat dat de ligt ook nog weg gaat en ziyech dan kan je je op 4 posities versherken voor 20 miljoen per speler en dan heb je het geld van de ligt en ziyech nog om je vermogen nog groter te laten worde

12 oktober 2018 om 21:45

Tadic was eigenlijk al de vervanger van Ziyech. Daarbij hebben we ook Blind, Van de Beek, Gravenbeeck, Eiting naast Tadic nog. Daar is echt wel iets moois van te maken. De Ligt vervangen zal wel veel lastiger worden..

13 oktober 2018 om 01:46

Genoeg gel in kas om dan een ervare vervanger te vinden. Ik denk dat Ajax achter de schermen al druk bezig is met het scouten.

13 oktober 2018 om 14:43

Het voordeel bij Tadic en Blind was dat zij al affiniteit hadden met de Eredivisie of Ajax. Op dit moment kan ik geen speler bedenken die een goed niveau heeft, in een situatie zit om haalbaar te zijn voor Ajax en iets heeft met onze club of competitie.. Lijkt mij erg lastig om zulke spelers zonder affiniteit met onze club of competitie te overtuigen... Wellicht dat Vermaelen een optie is, maar naast Blind en Wober nog een linksbenige centrale verdediger lijkt mij te veel. Andere spelers waar ik aan denk zijn Vorm, Stekelenburg, Janmaat, Van Aanholt, Babel, Nigel de Jong, Affelay, Arnautovic, Hoedt, Bruma, Milik, Romero, Dembélé, Chadli, Fer, Indi, Janssen.. Maar om uiteenlopende redenen zie ik daar weinig van naar Ajax komen om hoop ik dat ze niet komen.

Zou wel een mooi bedrag zijn. Ik denk dat je met dat geld wel het team sterker kan maken dan met frenkie

Ik ben heel erg benieuwd hoe dit gaat aflopen. Volgens mij zijn zowel Frenkie en De Ligt nu wel met elke top 5 club van Europa in verband gebracht, en als Ajax ook nog eens goed doet in Europa (kans op overwintering CL is zeker aanwezig), zie ik beiden samen wel vertrekken voor minimaal 150 miljoen euro.
Krankzinnige bedragen, maar natuurlijk ook wel fijn als zulke bedragen een keer onze kant opkomen.
Ik denk dat Ajax volgende zomer wel 200 miljoen kan incasseren aan uitgaande transfers.

12 oktober 2018 om 22:28

Neen dan loopt Ajax het risico weer een jaar zonder die schaal en krijgen we hier weer dat gezeur uit Eindhoven.
Of Overmars moet opnieuw komen met een toverkunstje uit zijn hoge voetbalhoed.

Of het klopt weet ik niet. Maar mocht het verhaal dat Ajax Frenkie voor het symbolische bedrag van 1 Euro heeft overgenomen van Willem II waar zijn, dan is dit de beste voetbaldeal uit de geschiedenis van Ajax.

12 oktober 2018 om 22:20

Nah....ik zou Willem II toch wel wat toeschuiven al is het om de goodwill rond Frenkie...euh, wel met witgeld uiteraard...

12 oktober 2018 om 22:52

Willem II heeft recht op 6 % van het verkoopbedrag. Dus dat wordt een mooi bedrag voor ze.

13 oktober 2018 om 01:47

En ik gun het ze wel.

Nou nou, wat een luxe voor Marc. De Ligt, Neres en Ziyech zullen ook niet voor weinig gaan. Hoeveel zal Ajax gaan cashen? 200 miljoen?

12 oktober 2018 om 21:53

En Onana en Tagliafico liggen ook goed in de markt.. Overmars is gewoon een geweldenaar.

Direct een aannemer bellen om de bank uit te breiden!!!
80 mil, here we come!!

Met straks een miljard op de bank kun je gewoon een elftal samenstellen dat europees subtop is

12 oktober 2018 om 22:01

Of je maakt van de parkeerplaats onder de Arena een soort Dagobert Duck geldzwembad.. Hoe dan ook, als Overmars het geld zo goed blijft besteden, mag hij van mij ook verkopen. In heb er alle vertrouwen in dat hij zorgt voor goede vervangers.

12 oktober 2018 om 23:58

Voor 80 miljoen kan je Ajax echt van een kwaliteitsinjectie voorzien. Ik denk dat je veel meer hebt aan 80 miljoen om uit te geven dan aan frenkie de jong in je elftal. Ik zou als ik overmars was direct de deal closen

13 oktober 2018 om 19:21

Exact!
Zonder De Jong is Ajax al erg goed
Met de Jong uiteraard nog beter....

Stel je hebt geen De Jong maar je kunt wel die 80 miljoen erbij in pompen....

Tjonge .... heerlijk.....

13 oktober 2018 om 08:09

Dat elftal staat er inmiddels al wel jeron, onder een steen gelegen?

13 oktober 2018 om 19:19

Ik denk het..... Heb in ieder geval een aantal prijsuitreikingen gemist...
Alleen de Europa League finale heb ik nog meegekregen...

Best vermoeiend die Psv vs Ajax rivaliteit-reacties als er weer een bod wordt gemeld voor een Ajax speler.
Dit werkt merkbaar erg frustrerend en provocerend bij de Psv achterban.
Misschien is het verstandiger om dat in ieder geval niet te plaatsen tijdens de Oranje interlands, om eventuele negatieve invloeden tijdens de wedstrijden te voorkomen?

12 oktober 2018 om 23:09

Pure jaloezie, afgunst en zelfs angst omdat Ajax heel veel geld gaat krijgen die hopelijk worden gebruikt om de selectie nog beter te maken. Heus als Bergwijn en Lozano ook voor meer dan vijftig miljoen vertrekken krijg je dezelfde reacties van de andere kant. Ik kan er niks mee. Het lijkt me duidelijk dat ook PSV eventueel een aantal spelers voor een zeer hoog bedrag kan gaan verkopen. Dat is de realiteit, een realiteit waarin één speler 222 miljoen euro kost. Als Mbape zo een 188 miljoen kost waarom zou een talentvolle speler van de Nederlandse top geen tachtig miljoen kunnen kosten?

12 oktober 2018 om 23:48

Ja zo spijtig dit. Ik heb er totaal geen moeite mee als een Bergwijn zometeen een bod krijgt van €100+...
Mooi toch voor het Nederlands voetbal, want dan tellen we absoluut mee in Europa.
Natuurlijk willen zij onze talenten zo vroeg mogelijk inpikken uit angst dat wij weer jaren het voetbal domineren, dit doen zij al jaren en nog steeds.
Zelfs de fifa is het opgevallen en uitgesproken bij monde van hun President..

13 oktober 2018 om 07:10

Terwijl de 2 spelers waar PSV veel geld aan gaat verdienen, Rosario en Bergwijn juist uit de jeugdopleiding van Ajax.

Waarom zouden ze 80 bieden als Ajax met +/- de helft ook akkoord gaat? Wat een onzin

12 oktober 2018 om 22:11

Heb jij een glazen bol in huis waaruit je het al tevoren zeker weet dat Overmars met de helft al tevreden is? Dat geloof je zelf toch niet? Eerlijk.

Gekke bedragen worden er rondgestrooit voor spelers. Geweldig talent die Frenkie maar zo zie je maar hoe kapot de markt is tegenwoordig. Ik wil niet hypocriet klinken aangezien er gekke bedragen zijn neergelegd voor tieners vanuit Madrid maar alsnog. Hopelijk blijft hij nog 2 jaar bij ajax en dan gewoon als middenvelder. Het stoort me een beetje dat hij als verdediger word gezien, want dat is hij niet. Een geniale middenvelder maar een CV is hij niet.

1) dat is 1. 600. 000 per wedstrijd.waanzin 2) ik denk dat Frenkie mede bepaalt waar hij wil gaan voetballen en geloof me dat is niet in Manchester 3) de hele zomer ging het over de Ligt. Die ging overal naar toe. Pas geleden hoorde ik de Ligt zeggen dat nooit ook maar één club concreet werd. 4) ik word een beetje Frenkie moe. Vandaag city, gisteren juve, eergisteren barca. Hou toch op

Hahah ze gooien er bij elk bericht 5 miljoen bij, terwijl Frenkie in de tussentijd geen wedstrijden speelt. Komt niet heel geloofwaardig over.

Strikje om doen en persoonlijk afgeven. Als ik De Jong was zou ik niet doen, als huurling bij Ajax kom je niet aan de bak. Tevens is hij niet een speler die kop en schouder uitsteekt boven andere spelers. Nederland is de plek waar je Tactisch spelen het beste kan leren.

13 oktober 2018 om 01:50

Is de jaloezie al zo erg geworden dat het ten koste gaat van voetbal verstand?

Hahah, doe normaal. Waarom staat dit niet in de wandelgangen?

Om eerlijk te zijn zou Frenkie beter voor City kunnen kiezen dan Barcelona. Ik heb gewoon geen vertrouwen in het beleid en trainer van Barcelona. Guardiola kan daarentegen van zo’n jongen een ster maken. Daarbij moet je ook denken dat Fernandinho echt oud is.

Ik ben een grote fan van Frenkie en zie hem aw zo graag bij Barcelona, maar ik ben er niet zeker van dat De Jong dan de nodige kansen krijgt. Eerlijk is eerlijk. Same goes for De ligt.

Zou mooi zijn, hopelijk een x aantal jaar onder Guardiola en dat die hem dan zijn volle potentie laat benutten. Eerlijk gezegd zie ik niks in Barcelona op dit moment qua spelersontwikkeling.

Dit soort berichten zijn een nachtmerrie voor iedereen die Ajax niks gunt. Het spijt me voor het leedvermaak, maar ik hoop dat dit bericht waar is. Heus, ook PSV kan flink gaan cashen met o.a Lozano en Bergwijn. Dan zullen de Ajacieden weer de pest hebben. Realistisch gezien zal een bedrag van 60-80 miljoen echt de realiteit worden. Davinson Sanchez ging weg voor iets meer dan veertig miljoen. Dat was een verdediger. Frenkie de Jong is een talentvolle aanvaller en als de Europese top echt allemaal (of de meeste) achter hem aan zitten dan zal de prijs echt omhoog springen. Ajax heeft ook nog steeds een goede naam wat betreft hun opleiding dus ik ben niet verrast van de bedragen die genoemd worden.

13 oktober 2018 om 00:09

Heeft niks met misgunnen te maken. Maar als Ajax voor 1 speler meer krijgt als de begroting van Feyenoord zonder Europees voetbal, dan is het natuurlijk snel afgelopen met onze "competitie".
Als Ajacied wil je dat misschien om in Europa mee te doen, maar elke andere voetbalfan in Nederland heeft liever een spannende competitie.

13 oktober 2018 om 00:41

Moeten wij als Ajax ons daar zorgen om maken? Even: dhr van geel had de keuze of geld investeren in dirck Kuyt of geld steken in Feyenoord twee en die in de Jupiler league inschrijven.. hij koos voor adhoc succes bij een maar vergat dat twee daarmee niks meer had.. geen competitie niks en wat zie je nu? Bij Ajax in een lopen Onana Vd beek de jong en de light en masroui allemaal gerijpt in Jupiler league bij PSV bergwijn en Rosario en bij az ook de nodigen.. sorry maar Feyenoord heeft dr eigen ondergang in werking gesteld en daar moeten Ajax en PSV dan rekening mee gaan houden? Klaar gewoon!

13 oktober 2018 om 08:10

@Berliner80,
Beide Ajax en PSV hebben zelf hun succes gecreëerd. De competitie is eigenlijk al jaren "dood". Hoe vaak heeft Feyenoord in de laatste dertig de schaal jaar gewonnen? En Ajax en PSV? Ik snap de frustratie van fans die geen fan van deze twee clubs zijn, maar in bijna elk Europees land staat de kampioen al bijna vast. Of weet je wie er voor gaan strijden. Zoals RamonDore terecht schrijft, Feyenoord zelf heeft de laatste jaren ook wat fouten gemaakt. Daar kan je Ajax en PSV niet op afrekenen.

80 miljoen, dat kan Ajax niet weigeren. De Jong misschien nog wel, gezien hij bij City waarschijnlijk niet direct speelminuten krijgt. Lijkt mij een pracht idee dat hij dan nog anderhalf jaar of twee en een half jaar bij Ajax speelt op huur.

Met alle respect voor Frenkie maar dat bedrag is hij nog lang niet waard.

Het is heel simpel, als een club het wil betalen is hij het waard. De hele Europese top zit achter hem aan, dan krijg je dit soort gekke dingen. Wordt dan ook een ego-spelletje he, de strijd om zijn handtekening willen winnen. Ik vind het ook bizar hoor, het verschil tussen rijke clubs en de rest wordt zo veel te groot.

Heerlijk!! Dag barca met je stuivertjes... maar liever zie ik hem blijven! Met de nieuwe salarisstructuur kan je een concurrerend bot doen lijkt mij..

Ajax heeft 150 miljoen op de bank staan, die hoeven Frenkie de Jong en Mathijs de Ligt niet te verkopen. Maar 80 miljoen is toch wel lekker, daar kan je wel wat mee op de transfermarkt, zeker met de nieuwe salaris structuur. Er komen mooie tijden aan voor het nederlandse voetbal, want deze twee spelers zijn de eerste van een gouden lichting.

Ik zeg deal voor die 80 miljoen!!
En dan voor De Ligt minimaal 100 miljoen vragen voor in potentie de beste CV ter wereld. Dan Onana, Kristensen, Orejuela, Sinkgraven, Ziyech, Neres, Cassierra, Veltman, Siem De Jong nog verkopen en dan heeft Ajax zo'n 500 miljoen op de bank staan!!

Ik zou de vraagprijs op 100 miljoen zetten. Natuurlijk is die niet zoveel waard maar als je kopers nu weg weet te houden zijn clubs na 1,5 jaar presteren van Frenkie, nog steeds bereid veel te betalen. Ajax krijgt altijd wel veel geld voor andere talenten, daar hoef je je geen zorgen om te maken. Jij hoeft alleen te kiezen hoelang je hem nog op eigen veld kan zien schitteren voordat dat gebeurt.

13 oktober 2018 om 13:37

Ja, dat dachten we in het verleden dus ook over Van der Wiel, Fischer, Bazoer, Riedewald, Tete en van de huidige selectie Dolberg.. Je moet talenten op hun top verkopen. Als er 80 miljoen wordt geboden op een talent, verkopen. Zeker nu Ajax ook qua aankopen goed bezig is, heb ik er alle vertrouwen in dat de kwaliteit van de selectie op peil blijft.

Nee echt niet. 15 miljoen max! Kom op. Het is een talentje. Zie wat er met Bazoer is gebeurt die zou het ook wel gaan maken.

13 oktober 2018 om 12:39

Nou Bazoer vergelijken met de Jong. Dan heb je er helemaal geen kennis van. Sorry dat ik het zeg!

13 oktober 2018 om 13:34

Ik kan de vergelijking wel begrijpen. Allebei werden zij gezien als potentiële wereldtoppers. Bazoer kreeg een terugval, waarom kan dit niet gebeuren bij Frenkie?

13 oktober 2018 om 23:45

Bij bepaalde spelers zie of voel je dat gewoon. Iedereen was lof over Bazoer. In die tijd misschien terecht. Ik was dat niet echt. Van zulke voetballers zijn er tig van. Maar van Frenkie daar zie je heel weinig van. En al helemaal niet in Nederland.

Ik denk dat trainen en voetballen onder gardiola een stuk leuker is dan bij Barcalona.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

89 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 20 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
2015/2016 Willem II 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Bayern is bereid om Barcelona ‘forse transfersom’ te betalen’

Ivan Rakitic werd de afgelopen tijd al meerdere malen in verband gebracht met een overstap naar Internazionale, maar de Italianen zijn niet de enige gegadigde voor de Kroaat. Sport meldt vrijdag...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 februari
Didier Deschamps is momenteel een kandidaat om Massimiliano Allegri op te volgen bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren