‘Ik zal de Ballon d’Or niet winnen; Luka Modric verdient hem’

Vrijdag, 12 oktober 2018 om

Eden Hazard gaat er niet vanuit dat hij kans maakt op de Ballon d’Or. De aanvaller van Chelsea en de nationale ploeg van België is genomineerd door het tijdschrift France Football, maar denkt niet dat hij op 3 december met de prijs in zijn handen zal staan op het voetbalgala in Parijs.

Hazard zou de Ballon d’Or geven aan Luka Modric: “Ik denk niet aan de Gouden Bal, omdat ik niet zal winnen. Modric verdient het. Er zijn drie of vier favorieten, maar Modric zal winnen. Dat zou een bekroning zijn voor zijn fantastisch seizoen”, zo wordt Hazard geciteerd door diverse Belgische media.

“Als je me zegt dat ik de voorbije drie maanden de beste speler van de wereld was, ga ik volmondig akkoord”, knipoogt Hazard. “Nee, ik zeg niet graag dat ik de beste ben. Er zijn Neymar, Mbappé en natuurlijk ook Messi en Ronaldo. Alles loopt perfect voor mij, zowel bij Chelsea als bij de Rode Duivels. Ik hoop dat dat blijft duren.”

Voor het eerst sinds 2007 werd onlangs met Modric iemand anders dan Messi of Ronaldo aangewezen door de aanvoerders van nationale teams, bondscoaches en journalisten. De Kroaat kende een fantastisch seizoen met Real Madrid, waarmee hij de Champions League voor de derde keer op rij won. Op het WK in Rusland maakte Modric een geweldige indruk en leidde hij zijn land naar de finale in Moskou. Hij troefde Messi en Ronaldo af en werd verkozen tot FIFA’s Best.


Poll

Denk jij dat Luka Modric de Ballon d'Or wint?


Gerelateerd

38 reacties (laatste reactie door lemessias)

Ik als Modric fan, vind dat Luka een geweldig seizoen heeft gedraaid. Maar de prijs voor de beste voetballer moet, naar mijn mening, gaan naar Messi. Het is niet eerlijk dat Messi wordt afgerekend op een wedstrijd tegen Roma waarin heel het team slecht was. Iedereen kan wel eens een off day hebben. Op het WK vond ik hem op 1 wedstrijd na tegenvallen, maar dat lag ook aan Sampaoli die zijn beste spelers op de bank hield of zelfs niet had opgeroepen. Verder had hij ook pech dat hij tegen Frankrijk (de Wereldkampioen) moest. Maar over het algemeen heeft Messi elk statistiek gedomineerd. Daarom zou hij in mijn ogen de terechte winnaar zijn.

12 oktober 2018 om 21:25

Het krankzinnige aan die Argentijn is dat zijn statistieken het topje van de ijsberg zijn. Het grootste gedeelte ligt onder de zeespiegel. De dimensies die niet in cijfers zijn uit te drukken. De spelverdelende kwaliteiten, dribbels en inzichten in de context van de tempo van de wedstrijd, tactiek van de tegenstander en druk.

Edit: balbehandeling op de vierkante meter, passzuiverheid, schotzuiverheid....om nog maar wat criteria te noemen die mijn mancrush bevestigen.

Het kwalitatieve aspect van de voetballerij is helemaal naar de mallemoer. Statistiek bashing, teamprijzen en marketing hebben deze prijzen compleet verpest.

12 oktober 2018 om 22:06

Ja Messi is geweldig maar jullie moeten het verheerlijken een beetje temperen. Modric speelt ALTIJD goed en heeft net als Messi belachelijk veel invloed op zijn team en een match. Ik vind ook dat hij een groter aandeel heeft gehad in de drie gewonnen CL's dan Ronaldo. Vervolgens speelt hij ook nog zeer goed op het WK waardoor deze prijs echt niet zo onterecht zou zijn als dat de Messi fans laten overkomen. Niet overdrijven.

12 oktober 2018 om 22:23

Tuurlijk overdrijf ik in bepaalde mate. Maar ik vind dat zijn kwaliteiten mij voornamelijk laten overdrijven. Het doel van mijn comment was ook om een beetje te overdrijven. Moet best makkelijk op te merken zijn.

Verder wil ik Modric's prestaties niet bagatelliseren. Maar ik vond hem niet echt een uitblinker bij Kroatië, waar het echt een collectief was. Bij Madrid vond ik hem ook niet zo goed als voorgaande jaren. Heb Madrid echt maar 1 wedstrijd zien domineren op het middenveld en dat was bij Juventus uit.

12 oktober 2018 om 22:30

modric altijd goed? moet je zijn wedstrijd tegen Alaves afgelopen weekend maar terugkijken

13 oktober 2018 om 00:05

Modric was vorig seizoen minder wedstrijden goed dan Messi hoor. Alleen Salah komt in de buurt.

13 oktober 2018 om 12:26

Hahaha groter aandeel, hoe kan je een groter aandeel hebben dan iemand die 15 goals maakt in de CL jaren achter elkaar... Modric is top en als hij em wint zou ik er geen probleem mee hebben maar Ronaldo zijn aandeel wordt sinds zijn vertrek bij Madrid echt geminimaliseerd.

12 oktober 2018 om 22:13

Toch een aparte redenatie, Messi speelt onthutsend zwak tegen Roma maar dat komt mede door het team. Hij speelt een zwak WK dat komt door de coach en het team. Maar als hij de statistieken domineert dan is dat volledig te danken aan Messi zelf.

Statistieken zeggen overigens lang niet alles over hoe een speler presteerd. Veel belangrijker is wanneer je als speler het verschil maakt. Als je een bv hattrick maakt tegen de Faerã¶er, Leganes, Huesca etc heb je ook prima statistieken.

13 oktober 2018 om 01:01

Ik heb het niet alleen over doelpunten. Messi is veel meer dan dat. Ik bedoelde het aantal key passes en succesvolle dribbels bijvoorbeeld.

13 oktober 2018 om 07:29

@lukamodric.10 Men snapt wat je probeert te zeggen als je zijn wedstrijden kijkt. Zoals Mooji hierboven al aangeeft zijn er zoveel meer facetten die juist het voetbal maakt tot wat het is en voetballers en hun stijlen beschrijven. Maar hier wordt zo weinig op ingezoomd. De afgelopen tijd draait het meer om wie de beste marketingcampagne heeft gedraaid. Tuurlijk wordt er ook naar het voetballende aspect gekeken, maar ik heb het gevoel dat je maar een bepaalde drempel van niveau hoeft te behalen waarna het puur om marketing draait. Salah die in de top 3 stond en de puskas award kreeg is hier een goed voorbeeld van. Neymar die alle brazillianen zover krijgt om te zeggen dat hij de beste van de wereld is.

13 oktober 2018 om 20:40

Zijn statistieken zijn juist een bewijs dat het niet aan hem ligt, maar dat de rest heeft gefaald.

15 oktober 2018 om 11:31

Die puskas award

Die sloeg echt he-le-maal nergens op.

Dat Salah in de top 3 kwam van Beste Speler vorig seizoen kan ik me nog wel in vinden, hij had gewoon een ijzersterk seizoen met veel doelpunten.

Maar die puskas award, man man man. Dat doelpunt zou niet eens in mn top 20 zitten.

13 oktober 2018 om 10:30

Ik ben het niet eens met het wk. Daar speelde hij zowel tegen ijsland als kroatie slecht. Tegen nigeria was hij wel goed en tegen frankrijk was het op een assist op aguero in de slotfase ook niet zoveel bijzonders. Messi heeft daarmee geen goed wk gedraait. Nu kunnen we met zijn alle het rest van het team of de coach als schuldigr aanwijzem, maar messi heeft ook niet geexceleeerd ij het belangrijkste tournooi en dat wordt meegenomen in het besluit om iemand anders de ballon dor of fifa the best te maken

Ik snap de nominatie van Modric als beste speler, maar dat men hem ook echt ziet als de beste speler van de wereld, het afgelopen jaar? Ik kijk bijna alle weddtrijden van de grote clubs in de grote competities en ik kan maar weinig wedstrijden naar boven halen waar Modric zo ongelofelijk goed was, maar dat ben ik

12 oktober 2018 om 21:26

Modric was het hele jaar constant. Speelt altijd een 7 of een 8. Dat maakt hem zo goed. Hij hoeft geen 10 te scoren en de volgende wedstrijd een 4.

12 oktober 2018 om 21:40

Ben het met je eens dat Modric heel constant is, maar ook hij heeft mindere wedstrijden. Dit seizoen heeft hij ook al een paar keer onder de 7 gescoord en de eerste seizoenshelft van vorig jaar was het nou ook niet altijd zo goed. Dat geeft natuurlijk niet aangezien het ook voor een groot deel aan het team lag, maar altijd een 7 of 8 is het nou ook weer niet.

12 oktober 2018 om 21:37

Best gek. Dan vraag ik me af waar je naar kijkt. Hij is namelijk bijna altijd ongelooflijk goed.

12 oktober 2018 om 21:44

Kwestie van smaak misschien. Al vraag ik mij dan af wanneer jij iemand of iets ongelofelijk goed vindt....

12 oktober 2018 om 21:56

Hij is een speler die de lijnen uitzet en het tempo bepaald. Die het spel leest en bepaald wanneer en waar een aanval begint. Mooie van hem is, is dat hij niet afhankelijk is van andere spelers maar andere spelers wel van hem.

12 oktober 2018 om 22:02

Grotendeels met je eens maar ik kan meerdere spelers opnoemen waarvan hetzelfde gezegd kan worden. Een zekere kleine Argentijn daar gelaten.....

12 oktober 2018 om 22:09

Messi is voor mij de beste aller tijden. Maar de prijs gaat over het afgelopen jaar. En in dit jaar vond ik Modric de beste en schijnbaar heel veel mensen waaronder veel mensen uit het voetbal. Tuurlijk zullen er altijd meningsverschillen zijn. Zo hoort het ook.

Modric slaat nergens op wat heeft hij nou laten zien en heeft het WK niet gewonnen, nee Mbappe verdient hem meer vind ik.

12 oktober 2018 om 21:38

Wat Modric heeft laten zien? Heb jij Champions League gekeken en het WK? In de spaanse competitie zo een beetje de enige bij Real die hele jaar constant goed was en op hoog niveau speelde.

Er is toch niemand op de wereld,die Modric de beste speler vindt...

12 oktober 2018 om 21:26

Hazard

12 oktober 2018 om 21:37

Hoe bedoel je dat? Het gaat over het afgelopen jaar he? Daarin was hij zeker de beste. Belangrijkste speler van Real Madrid samen met Ronaldo al jaar in jaar uit. Sinds hij bij Real speelt in de basis wonnen ze 4 keer de champions leage!

12 oktober 2018 om 22:04

Doet er toch niet toe? Sommige mensen snappen deze prijs echt niet. Als het de prijs voor de beste speler was had Messi er ondertussen 12... hij gaat naar de speler die het best gepresteerd heeft/het meest belangrijk was. Daarvoor komt Modric imo in aanmerking

Uiteraard geheel terecht. Niet voor niets won hij ook Fifas the best. De echte voetbalkenners geven het allemaal aan dat hij ongelooflijk goed is en dan praat ik over mensen uit de voetbalwereld. Dat die prijzen naar spelers moeten gaan omdat ze enkel veel scoren slaat nergens op. Middenvelders hebben vaak zelfs een grotere verantwoordelijkheid dan aanvallers maar worden nooit zo in de schijnwerpers gegooid.

Iedereen lijkt elkaar maar na te praten en bijna niemand lijkt de waarheid te kunnen spreken. Modric is een zeer goede en constante voetballer, maar het is toch onzin dat mensen hem serieus de beste voetballer van 2018 vinden. Veel mensen lijken hem de ballon d or te gunnen door zijn prestaties op het WK en in de CL, terwijl een Mbappe naar mijn mening beter was op het WK. De CL winst was een teamprestatie. En in de La Liga was Messi verreweg de beste speler. Naar mijn mening moet de Ballon D or naar de beste speler gaan en dat is Messi, en anders maar Mbappe. Messi door zijn hoge niveau in de la liga en mbappe omdat hij op de belangrijkste momenten altijd opstaat.

12 oktober 2018 om 21:57

ok. aparte redenatie. Dus jouw mening is de waarheid? en die andere spreken elkaar na.

12 oktober 2018 om 22:17

Sinds wnr zijn la Liga, de CL en het WK de enige drie competities die tellen? Want Salah blonk ook uit in de premier league en in de CL dus volgens uw redenering moet hij dan zeker in aanmerking komen?

Zal wel een hele Messi - Ronaldo gedoe worden, maar het huidige voetbal is toch zuur voor spelers die niet een aanvallende positie spelen. Zo vond ik in het EK van 2016 dat Pepe met afstand de beste was. Hij mag wel een complete idioot zijn, maar dat was toch echt zijn EK. Echter gaat de prijs naar Griezman. Zo heb je ook nog Sneijder en Ribery...

Modric speelt op elk platform weergaloos, maar moet toch vrezen omdat zijn statistieken minder flair hebben. Ik had toch echt het idee dat het dit jaar Modric zou worden met een kleine kans voor Salah? en niemand anders.

Modric geweldige speler. Maar niemand is beter dan Messi. Heeft ie voor de zoveelste keer laten zien tegen De Spurs. Probleem is echter dat ie de lat voor zichzelf zo hoog heeft gelegd met zijn prestaties in het verleden dat als hij dat niveau niet haalt (maar bv 80% van dat niveau)men andere spelers beter gaat vinden. Maar Messi op een lager niveau dan zijn eigen topniveau is nog altijd beter dan de rest die alleen mag dromen van zijn kwaliteiten. Mocht Messi hem niet krijgen (verdienen doet ie hem al elk jaar) dan hoop ik op Salah want die heeft echt ook bijna buitenaards goed gespeeld het afgelopen jaar. En ja je kan het niet met me eens zijn maar dit is mijn mening.

13 oktober 2018 om 01:52

Deze prijs gaat niet over wie de beste speler is, maar die het belangrijkst is geweest voor zijn land en club.

Veel mensen snappen niet hoe het in zijn werk gaat met deze verkiezing. Het gaat niet om de speler met de beste kwaliteiten, maar om de speler die het belangrijkste was voor zijn club en land.

Met deze redenering valt Messi buiten de boot, heeft los van de competitie en de beker niks gewonnen verder. Tegen Roma uitgeschakeld en Argentiniã« presteert al jaren ondermaats, met of zonder Messi.

Mijn top 3 in 2018

1. Modric
2. Griezmann
3. Salah

13 oktober 2018 om 02:03

Ballon d’or is een klucht geworden. Vroeger stond de ballon d’or voor de beste speler, maar nu gaat het om de teamprestatie. Anders had Messi hem de laatste 12 jaar steeds gewonnen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Arsenal5016
6.Chelsea5016
7.Watford404
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Antonio RüdigerVerdediger10
Gary CahillVerdediger10
César AzpilicuetaVerdediger10
David LuizVerdediger11
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

743 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Chelsea 25 12 2 0
2017/2018 Chelsea 34 12 2 0
2016/2017 Chelsea 36 16 3 0
2015/2016 Chelsea 31 4 2 0
2014/2015 Chelsea 38 14 2 0

In de wandelgangen

Vrijdag 22 februari
Didier Deschamps is momenteel een kandidaat om Massimiliano Allegri op te volgen bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren