PSG ontkent matchfixing: ‘We tolereren geen reputatieschade’

Vrijdag, 12 oktober 2018 om

Paris Saint-Germain bestrijdt dat de Champions League-wedstrijd tegen Rode Ster Belgrado is gemanipuleerd. De club uit Parijs laat in een statement weten dat men de berichtgeving van l’Équipe met ‘uiterste verbazing’ heeft gelezen. Het duel eindigde in een 6-1 overwinning voor les Parisiens.

Een bestuurslid van Rode Ster zou hebben geprobeerd om vijf miljoen euro in te zetten op een nederlaag van zijn ploeg met vijf doelpunten verschil. Bovendien zouden de trainer en spelers van de topclub uit Servië instructies hebben meegekregen. De UEFA zou PSG hierover vervolgens op de hoogte hebben gesteld.

“De club ontkent categorisch iedere directe of indirecte betrokkenheid met betrekking tot deze vermoedens.” Paris Saint-Germain voegt er in het communiqué aan toe dat men tot dusverre geen contact heeft gehad met de autoriteiten die belast zijn met het onderzoek, maar stelt dat men ‘ter beschikking’ staat van de onderzoekers.

“We zullen zelfs de minste schade aan de reputatie van onze club niet tolereren. In dit kader behoudt de club zich ook het recht om gerechtelijke stappen te ondernemen tegen iedereen die de club en zijn officials belastert. De club bevestigt opnieuw zijn diepe toewijding aan het fundamentele sportprincipe dat de competities altijd integer zijn en zullen blijven.”Gerelateerd

13 reacties (laatste reactie door laurens e)

Want PSG heeft al zo'n geweldige reputatie?

12 oktober 2018 om 20:17

Daarom tolereren ze geen verdere reputatieschade

12 oktober 2018 om 20:19

Maar ze hebben wel gelijk!

Ik vind deze soort van chantage om te dreigen dure advocaten die betaald zullen worden met dubieus geld afkomstig uit Qatar nou niet echt getuigen van principes en integer zijn, net zoals de manieren waarop ze bij PSG de financial fairplay ook niet gerespecteerd hebben. Als ze nou echt integer willen zijn en niks te verbergen hebben, werk dan gewoon mee aan het onderzoek.

Vooral dat laatste zinnetje doet mij juist vermoeden dat er dus wel degelijk iets aan de hand is.
Aan de andere kant, denk ik ook, waarom zou zo'n club aan dergelijke praktijken mee willen doen...geld stroomt er al in overvloed.
Maar genoeg gezegd, zo meteen heb ik nog gerechtelijke stappen aan m'n broek

Ja ja, tegen zo een club??? Why? Je Mag er toch vanuit gaan dat psg sws zou winnen. Persoonlijk denk ik dat de UEFA niks aan de manier waarop psg aan zijn geld komt kan doen en dan maar dit. Het slaat naar mening helemaal nergens op om een wedstrijd tegen zo een tegenstander op te kopen. En 5 doelpunten verschil.... Ja met een mooie quote had ik dat ook wel aangedurfd.

12 oktober 2018 om 20:46

Er is toch niemand die zegt dat PSG de boel heeft gekocht?

12 oktober 2018 om 21:09

Ja snap het niet helemaal. Rode ster word beschuldigd en psg weet toch niet of rode ster zichzelf heeft omgekocht? Rare reactie van psg

12 oktober 2018 om 21:23

Eerste bericht zegt dat UEFA PSG had geïnformeerd. Dat ontkent PSG nu blijkbaar. Althans zo lees ik het

12 oktober 2018 om 23:16

Zoals ik het lees ontkennen ze niet dat de Uefa ze heeft geïnformeerd. Krijg meer het gevoel dat er toch mensen zijn die PSG betrekken bij deze matchfixing en PSG voelt zich genoodzaakt een duidelijk woord naar buiten te brengen.

Kan je op een bettingsite echt bedragen van 5 miljoen inzetten?

Lezen de meesten hier wel?? Rode Ster is verdachte in deze, niet PSG.

Uhhhmmm hier heeft Psg, toch weinig mee te maken. Als de tegenstander door het wedden van hun eigen voorzitter gaat verliezen, daar kan PSG toch niks aan doen. Ze worden op de hoogte gesteld en wat moeten ze daarna doen?

Het is toch wat dat ze zich nog moeten verdedigen ondanks autoriteiten hun niet beschuldigden. Overigens vind ik verlies van rode ster wel redelijk logisch, met of zonder de hoge inzet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Lille OSC5020
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
MarquinhosVerdediger20
Thiago SilvaVerdediger20
Layvin KurzawaVerdediger20
Dani AlvesVerdediger20
Ángel Di MaríaMiddenvelder20
Marco VerrattiMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Matthijs de Ligt is in beeld om bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren