‘Hij laat zien dat je niet dan al moet zijn doorgebroken, zoals een De Ligt’

Vrijdag, 12 oktober 2018 om

Mark Uth zit voor het eerst bij de selectie van Duitsland en kan zaterdag zijn debuut maken in de nationale ploeg tegen Nederland. De spits blijkt een laatbloeier, want na jaren bij sc Heerenveen is hij via TSG Hoffenheim bij Schalke 04 terechtgekomen. Hoewel hij dit seizoen nog geen doelpunt maakte voor de ploeg uit Gelsenkirchen, besloot bondscoach Joachim Löw hem bij die Mannschaft te halen. Simon Cziommer speelde bij Heracles Almelo samen met Uth en had niet verwacht dat de Duitse aanvaller het ooit tot de nationale ploeg van Duitsland zou schoppen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

20 reacties (laatste reactie door ijsmuts)

Uth zit we gewoon bij omdat ten eerste deze wedstrijden niet zo boeiend zijn voor Duitsland en ten tweede is de spits positie momenteel niet super sterk bezet. Uth wordt niet uitgenodigd omdat ie op late leeftijd ineens is doorgebroken en bij de top hoort, eerder een kwestie gebrek aan beter. Ben het dus niet eens met de conclusie die Cziommer trekt.

12 oktober 2018 om 13:05

Maar Cziommer zegt toch ook nergens dat Uth tot de (absolute) top behoort? Hij zegt letterlijk dat Uth ver is gekomen en dat het momenteel dun gezaaid is met Duitse spitsen. Volgens mij geen woord Spaans aan.

12 oktober 2018 om 13:18

Cziommer trekt de conclusie dat je niet bovenmatig getalenteerd hoeft te zijn om het te maken, terwijl dat een vreemde conclusie is nav het geval Uth. Cziommer beweert dat je er ook komt met hard werken, maar als Mario Gomez jonger was, of Klose, of er buiten Timo Werner om een spits van enig niveau door was gebroken, dan hoefde Low niet te experimenteren met bijvoorbeeld Uth. Uth is een gevalletje van gewoon maar proberen of ie z'n huidige vorm door kan trekken, zoals we in Nederland ook maar eindeloos middelmatige middenvelders proberen omdat niemand er bovenuit springt. De conclusie dat je er ook komt door hard te werken vind ik dus wel degelijk een foute conclusie, aangezien Uth niet uitgenodigd wordt omdat ie zo hard werkt, maar omdat er momenteel gewoon niet geweldig veel goede spitsen in Duitsland zijn. En Cziommer zegt niet dat Uth tot de top behoort inderdaad, maar dat behoort Duitsland wel en Duitsland heeft ook haast altijd wel een topspits gehad.

12 oktober 2018 om 13:34

We kunnen toch wel de conclusie trekken dat Uth er juist wel is gekomen door hard te werken? Als hij dat niet had gedaan en nu bij bijvoorbeeld Heracles had rondgelopen... dan het er dus wel een andere spits opgeroepen geworden in deze tijd van spits-schaarste... eentje die wel hard had gewerkt.

12 oktober 2018 om 13:39

In de tekst verwijst Cziommer naar de Ligt en de jongg, die breken door vanwege exceptioneel talent. Dan zegt Cziommer dat je er ook kunt komen door hard te werken, kijk naar Uth. Wat ik bedoel is dat Uth het nu vooral red vanwege de eerder genoemde omstandigheden. Als uth even hard had gewerkt maar 10 jaar eerder geboren was, dan had ie nooit een interland gespeeld en toch niet minder hard gewerkt. Als je je conclusie kracht bij wilt zetten, gebruik dan Kuyt die jarenlang in de absolute top heeft gespeeld op basis van hard werken.

12 oktober 2018 om 13:43

En bovendien: wie zegt dat de duitse spitsen die nu niet geselecteerd worden niet harder werken dan Uth?

12 oktober 2018 om 14:12

Altijd vermakelijk... zo'n nutteloze discussie. Jij interpreteert de woorden van Cziommer duidelijk op een andere manier dan dat ik doe. Daarom ben ik het niet eens met jouw stelling dat Cziommer een verkeerde conclusie trekt.

12 oktober 2018 om 14:16

Uth in goeie vorm? Kerel heeft 0 goals dit seizeon en speelt niks klaar. Ik kan zon beetje 10 betere Duitse spitsen opneomen dan Mark Uth.

12 oktober 2018 om 14:27

Dat kan ijsmuts en dat is ook helemaal prima, maar ik denk dat we niet zo heel ver van elkaar af zitten qua mening. Vind zelf mijn stukjes ook niet erg duidelijk overkomen als ik ze teruglees. Het enige wat ik duidelijk wilde maken is dat ik het een enorme dooddoener vind dat je er met hardwerken ook kunt komen. Als je hard werkt en niet zo goed kunt voetballen ben je afhankelijk van andere factoren, zoals een dunne bezetting. Het is niet zo dat iedereen het maar kan halen met hard werken en het is ook niet zo dat de Ligt en de Jong niet hard zouden werken. Misschien breekt Uth juist nu pas door omdat ie eerder niet zo hard werkte als de Ligt en de Jong.

12 oktober 2018 om 14:46

Misschien.. het kan allemaal. Het zou ook kunnen dat een de Jong en een de Ligt nog maar weinig doorgroeien... om wat voor reden dan ook (fysiek, pech, vroege piek, verkeerde keuzes).
Ik denk dat Cziommer aanhanger is van deze woorden: 'hard werken verslaat talent, als talent niet hard werkt.'
Die horen we vrij vaak terug van de profvoetballers.

12 oktober 2018 om 15:14

Hard werken moet zeker iedereen, maar ik ben van mening dat je wanneer je veel talent hebt je het veel meer in eigen hand hebt. Als je heel veel talent hebt en hard werkt, dan kom je er sowieso, maar als je alleen hard werkt (zoals Uth) dan ben je ook afhankelijk van allerlei andere factoren. Zoals dus de bezetting op je positie. Ik krijg het idee uit het verhaal van Cziommer alsof je het met hard werken sowieso kunt redden en dat vind ik geen terechte conclusie.

12 oktober 2018 om 13:17

Juist voor Duitsland is deze wedstrijd van groot belang vanwege de slechte resultaten op het WK.
Men is daar zeker wel gebrand op een goed resultaat maar zijn er ook niet gerust op, gezien hun uitspraken.
De eigen Duitse spelers zijn er ook niet gerust op dat zij deze confrontatie zullen winnen en dat remt zeer begrijpelijk hun bereidwilligheid om naar Amsterdam te komen.
Een voortijdig excuus zoeken om een eventuele verlies te bagatelliseren is hier niet op zijn plaats.

12 oktober 2018 om 13:20

Ach joh Duitsland kwalificeert zich heus ook wel via de normale weg hoor, die hebben de Nations League echt niet keihard nodig.

12 oktober 2018 om 13:25

De wens is de vader van de gedachte, nietwaar?😉

12 oktober 2018 om 13:41

Welke wens is vader van welke gedachte en wat bedoel je in hemelsnaam met voortijdig excuus? Je reageert nu 2x op mij, maar eerlijk gezegd heb ik geen flauw idee wat je nou wilt zeggen. Sorry.

12 oktober 2018 om 14:30

"...omdat ten eerste deze wedstrijden niet zo boeiend zijn voor Duitsland..."
Als je daarna komt met dit:
"Ach joh Duitsland kwalificeert zich heus ook wel via de normale weg hoor, die hebben de Nations League echt niet keihard nodig."
Dan komt bij mij het gevoel naar boven van,...de wens is etc...
Mijn excusses mocht ik dat verkeerd interpreteren.

12 oktober 2018 om 15:12

Maar wat is dan mijn wens, dat Duitsland zich kwalificeert, of dat Nederland tegen een Duitsland speelt dat het niet zo belangrijk vindt?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Duitsland

FIFA ranking: 16
163 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Jonas HectorVerdediger62
Joshua KimmichMiddenvelder61
Julian DraxlerMiddenvelder52
Julian BrandtMiddenvelder31
Shkodran MustafiVerdediger21
Leon GoretzkaMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Duitsland.

19 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 februari
Voor Saúl Ñíguez is het Champions League-duel van Atlético Madrid met Juventus een kans om zichzelf in de kijker te spelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren