‘Segura en Abidal zijn overtuigd na duel tussen Bayern en Ajax’

Vrijdag, 12 oktober 2018 om

In navolging van Spaanse media als TV3 en Catalunya Ràdio schrijft ook Sport vrijdagochtend over de serieuze belangstelling van Barcelona voor Matthijs de Ligt. Volgens de krant zijn clubbestuurders Éric Abidal en José Segura erg onder de indruk geraakt van de verdediger van Ajax, toen ze hem live in actie zagen in de uitwedstrijd tegen Bayern München (1-1) in de Champions League. De komst van De Ligt zou inmiddels de hoogste prioriteit zijn voor de winterse transfermarkt.

"Met zijn optreden nam hij de twijfels weg van de bestuurders, die het gevoel hadden dat De Ligt meer iemand voor de toekomst was", schrijft de krant, om eraan toe te voegen dat Abidal en Segura aanvankelijk van mening waren dat De Ligt zich te weinig had laten zien op topniveau. Ajax is immers al vier jaar geen kampioen geworden, speelde sinds 2013 niet meer in de Champions League en bovendien heeft De Ligt geen ervaring op een hoofdtoernooi met het Nederlands elftal. Zijn enige 'grote wedstrijd' tot dusver was de Europa League-finale van 2017, aldus Sport.

"De Ligt was toen zeventien jaar oud, maar speelde de hele wedstrijd mee. Hij droeg nummer 36 en heeft inmiddels nummer 4. Zijn geweldige ontwikkeling heeft Segura en Abidal volledig overtuigd: ze zien hem als een volwassen centrumverdediger die klaar is om de uitdaging bij Barcelona aan te gaan. Door de potentieel lange absentie van Samuel Umtiti (de Fransman heeft mogelijk een knieoperatie nodig, red.) en de enorme groei van de Nederlander wil Barcelona De Ligt zo snel mogelijk aantrekken."

Er is nog een andere reden om niet te lang te wachten: Barcelona wil een biedingsoorlog met andere clubs voorkomen, omdat andere topclubs in Europa nog meer financiële middelen hebben. Men hoopt in januari te profiteren van de 'goede relatie met Marc Overmars', de directeur voetbalzaken in Amsterdam, en volgens Sport zou de vraagprijs op dit moment 35 à 40 miljoen euro bedragen. Het contract van de aanvoerder van Ajax loopt door tot medio 2021.


Poll

Is 35 à 40 miljoen euro te weinig voor Matthijs de Ligt?


Gerelateerd

104 reacties (laatste reactie door edo)

Het is allemaal maar afwachten wat er gaat gebeuren. Hij gaat voorlopig eerst vlammen bij Ajax en daarna zien we wel. Van mij hoeft hij niet weg. Zie liever Ajax weer als topclub in Europa.

12 oktober 2018 om 09:49

Dat is onmogelijk, simpelweg door onze kleine competitie. Je kunt zo'n speler moeilijk seizoenen lang binnenboord houden. Dan moet je exorbitante salarissen gaan betalen die voor een Nederlandse club, ook voor Ajax, gewoon veel te gortig zijn. Dan kan in andere landen en bij bepaalde clubs door gigantische sponsordeals, suikeroompjes en tv-gelden. Daarnaast zal een dergelijke speler ook gewoon in sterkere competities willen spelen. Wil je spelers langer binden bij Nederlandse topclubs? Dan moet het algehele niveau van de competitie ook weer omhoog. Behoudens PSV is Ajax momenteel veel te sterk voor nagenoeg elke andere Eredivisieploeg. Er valt nu al voor De Ligt eigenlijk niet zoveel meer te leren hier, behalve simpelweg meer wedstrijden spelen.

12 oktober 2018 om 12:18

De Ligt houdt zich wel makkelijk staande in internationale wedstrijden. In mijn optiek kan hij nog beter worden dan Van Dijk. Met Van Dijk, De Vrij en De Ligt heb je wel een van de sterkste verdediging van de wereld. Daarnaast als Dumfries ook nog goed blijft ontwikkeling, dan kan je met deze verdediging wel rustig zeggen dat je bij de top 4 kan horen. Frenkie en De Ligt stuwen het niveau van Oranje en Ajax naar een steeds hoger niveau. Hopelijk blijft er steeds aanwas komen, zodat wij de komende 10 jaar kunnen blijven genieten.

Overmars heeft al aangegeven dat in de winterstop ze echt de hoofdprijs moeten betalen 70/80miljoen. Dus de Ligt blijft wel tot het einde van dit seizoen

12 oktober 2018 om 09:26

De markt is gek dus mag Overmars zich van mij ook als een gek opstellen. Minimaal 100 miljoen, natuurlijk is dit veel te veel geld maar je kan het niet veroorloven om je beste man in de winter kwijt te raken

12 oktober 2018 om 10:18

Alsof Ajax zijn aanvoerder gaat verkopen in de winter... ook niet voor die prijs!

12 oktober 2018 om 11:04

In de voetballerij is alles en iedereen te koop. Als de juiste prijs maar op tafel komt.

12 oktober 2018 om 11:14

Geheel afhankelijk van de positie van Ajax in de CL. Mochten we, op miraculeuze wijze, overwinteren dan vertrekt er helemaal niemand. Ook Matthijs niet voor 100 miljoen.

12 oktober 2018 om 11:50

Wedden van wel als er een zak met 100 miljoen op tafel komt.

12 oktober 2018 om 12:52

Ja we zagen Dolberg namelijk ook vertrekken voor 50 destijds. Ajax na de winter in CL = niemand gaat verkocht worden. Wellicht een overeenkomst voor einde van het seizoen maar dat gaat het maximaal worden dan. Verder moet Barcelona lekker ophoepelen met hun interesse als ze denken goedkoop te kunnen inslaan omdat ze “een goede band” hebben en “er vroeg bij zijn”.

12 oktober 2018 om 15:00

@lucatoniet

Je schrijft: "alsof Ajax zijn aanvoerder gaat verkopen in de winter... ook niet voor die prijs!".

Zeg maar gerust: "zeker niet voor die prijs". De Ligt is veel te belangrijk voor Ajax en de club wil ten koste van alles kampioen worden en heeft ook nog een redelijke kans op overwintering in de CL. Deelname aan de CL levert tegenwoordig al gegarandeerde inkomsten van rond de 40 miljoen Euro op en dan ga je je belangrijkste speler natuurlijk niet laten gaan voor een bedrag dat ongeveer net zo hoog is. Ik denk dat De Ligt sowieso niet voor dat bedrag weg gaat, maar dat een bedrag dat twee keer zo hoog is, veel realistischer is als je kijkt naar de interesse die er voor hem is. En ik denk ook dat het 100 zeker is dat Ajax in de winterstop niemand laat gaan. Het bedrag dat er nu wordt genoemd, krijgt Ajax aan het eind van het seizoen ook nog wel, sterker nog als hij zich vaker laat gelden als in de wedstrijd tegen Bayern zal de interesse voor hem alleen maar groter worden en de transferwaarde hoger. Er is derhalve geen enkele reden om aan te nemen dat De Ligt in januari niet meer in het Ajax shirt zal spelen. Terwijl er alle reden is om de berichten van El Mundo Deportiva met een flink pak zout te nemen, als je die krant had moeten geloven, had Frenkie de Jong al lang niet meer bij Ajax gespeeld.

12 oktober 2018 om 11:23

70/80 mln is echt geen hoofdprijs hoor. 100 kun je echt wel als realistische vraagprijs zien als je dan uitkomt op 90 is het prima

12 oktober 2018 om 13:24

Voor een verdediger is dat meer dan de hoofdprijs, waar heb je het over man.

12 oktober 2018 om 11:40

@marrieaandebal
ik denk dat ze in de winter alvast willen onderhandelen over een overgang in de zomer.

Tja bij welke club is hij nu niet op de radar. De Ligt heeft een enorme potentie en ik hoop dat hij in de toekomst een van de beste CB’s van de wereld gaat worden. Hopelijk zonder blessures dan.

35 a 40 ga bonen plukken... 100 en dan beginnen we te praten

12 oktober 2018 om 10:03

Inderdaad. 35 miljoen voor in potentie de beste centrale verdediger ter wereld in een jaar of 5, die dat dan ook nog eens een jaar of 5 kan volhouden. Nu weet ik dat de grote clubs graag voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten, maar dit is natuurlijk volslagen waanzinnig.

12 oktober 2018 om 10:13

Is allemaal onderdeel van het spelletje. De Spaanse kranten noemen dit soort bedragen. En in Nederland roepen we dat hij 100 miljoen moet kosten. Ga er tussenin zitten en je komt ongeveer op het bedrag wat er vermoedelijk uit gaat rollen.

@ajaxxlove De Ligt is nu al zo goed, die gaat echt geen 5 jaar meer nodig hebben om zijn top te bereiken.

12 oktober 2018 om 10:26

Ik ben bang dat de bestuurders van Barcelona niet worden opgenaaid door wandelgangen berichten en ze nemen die natuurlijk al helemaal niet voor echt aan. Mensen denken inmiddels dat bij elk berichtje over de Jong of de Ligt er 5 miljoen bij de prijs op gaat. Sanchez ging weg voor 40 miljoen, was jong, sterk en in mijn ogen minstens net zo goed. Dus in de gekte kan dat best iets meer worden maar het uiteindelijk bedrag kan voor velen alleen maar tegenvallen.

12 oktober 2018 om 10:31

Sanchez ging in de zomer weg wat de prijs drukt en ik denk dat de Ligt toch wel een veel groter talent is dan Sanchez. Ook is een Nederlandse speler toch nog steeds aantrekkelijker dan een Colombiaanse denk ik

12 oktober 2018 om 11:02

Sanchez was ook een groot talent en had al naam in Zuid Amerika. Ik betwijfel toch als Nederlandse spelers aantrekkelijker zijn. Depay, Janssen , Klaassen waren de duurste transfers van de afgelopen jaren en zijn allemaal mislukt.

12 oktober 2018 om 11:06

Denk je dat echt?

12 oktober 2018 om 11:06

Was op overrated, what s in a name

12 oktober 2018 om 11:16

Sanchez was aan de bal niveau Vito Wormgoor, hetgeen pijnlijk duidelijk werd in de EL-finale. De ligt beheerst zowel het verdedigende als het meevoetballende vlak uitstekend en is zodoende, zeker voor een voetballende ploeg als barca, een veel nuttigere speler.

12 oktober 2018 om 11:46

@Jeroen-AMF
Sanchez net zo goed? Verschil is 3 jaar. Verder was Sanchez verdedigend goed maar was en is in voetballend opzicht enkele klasses minder dan de Ligt.
Verder vind ik het ook altijd belangrijk hoe iemand overkomt, en bij mij is toch echt de indruk ontstaan dat de Ligt tussen de oren heel wat meer in huis heeft dan Davinson Sanchez.
Laten we eens veronderstellen dat clubs hetzelfde constateren, dan schiet de prijs voor de Ligt natuurlijk dik over het transferbedrag van Davinson Sanchez heen.

12 oktober 2018 om 12:49

Geloof je dat zelf of is dit enkel om te provoceren

12 oktober 2018 om 13:42

De Ligt is niet alleen beter dan dat Sanchez was. Hij is ook aanvoerder.

Dat is alleen voor ze linkerbeen 40 mil als ik Barça was zal ik de ligt in het geheel kopen dus hou het op 80 a 100 mil .

Haha 35 a 40 miljoen? Maak daar minstens het dubbele van en als ze hem in de winter willen minstens 100 vragen.

Ook al begin ik die berichtgeving zat te worden en gun ik Ajax het beste; als je denkt dat je de Ligt midden in het seizoen voor 35/40 miljoen kan ophalen, zou ik er serieus over nadenken om van functie te wisselen want dan val je van je stoel als je het tegenbod van Ajax ontvangt na je eerste mailtje...

12 oktober 2018 om 09:35

Denk dat er niet eens een tegenbod komt, overmars laat zn telefoon gewoon in zijn bureaulade liggen

12 oktober 2018 om 10:21

Ik denk dat overmars hiermee akkoord gaat en het panini plaatje van de Ligt wel aan barca wil geven... voor zijn diensten zullen ze (zeker in de winter) 2,5x zoveel moeten neerleggen!

12 oktober 2018 om 11:08

Kan je vertellen dat we hier in Amsterdam al die geruchten ook zat zijn!

Voor 40 miljoen gaat hij nergens heen. Doe maar een dubbeldeal met Frenkie en Matthijs voor 130 miljoen. Dat vind ik wel prima!

12 oktober 2018 om 09:36

Zelfs 130 miljoen voor allebei in de winter niet accepteren, wil je kampioen worden of niet? We hebben allemaal gezien hoe sterk de verdediging was tegen PSV zonder de ligt

12 oktober 2018 om 09:46

Ja want je denkt dat ze 130 miljoen niet accepteren? Dat bod krijgen ze ten eerste al niet eens haha.

12 oktober 2018 om 10:15

In de winter verwacht ik inderdaad dat Ajax dat niet gaat accepteren nee. Prima bedrag om ja op te zeggen, maar dan in mei. En niet in januari. Het is ook niet zo dat De Ligt en De Jong in mei opeens niks meer waard zijn, dus die paar maanden kun je nog wel wachten. Wellicht pak je er een titel mee, of kom je een eind in de Europa league. Als je ze in de winter verkoopt kun je de JC Arena wel sluiten gedurende de tweede helft van het seizoen.

12 oktober 2018 om 11:10

Als Overmars deze dubbeldeal maakt kan hij ook meteen beginnen met inpakken. Zonder De Ligt en De Jong gaat Ajax geen kampioen worden. Met is ook geen garantie maar iedereen zal bij het mislopen wijzen op het feit dat Overmars in de winter de beste spelers heeft verkocht. Dan komt het mislopen van de titel na 4 jaar dus op zijn bordje en kan die direct vertrekken met Ten Hag en misschien zelfs wel met vd Sar.
In de Winter gaat er echt niemand weg, misschien verkopen met een huur tot de zomer maar anders echt niet.

Haha 35 tot 45 miljoen. Dat is waarschijnlijk de wens vanuit Spanje, Ajax gaat daar natuurlijk nooit mee akkoord. Bekijk de prijs waarvoor Sanchez is verkocht, bekijk waar de Ligt t.o.v. Sanchez staat in zijn ontwikkeling, bekijk de leeftijd van De Ligt, zijn leiderschap en potentieel en je weet al dat 35 tot 45 veel te weinig is.

35 a 40 miljoen? In geen 35 a 40 miljoen jaar. Bieden kan vanaf het dubbele. Zonder gekheid er wordt natuurlijk meer onzin verkondigd en Ajax maar dit is natuurlijk geen reële prijs en dan ook nog eens halverwege het seizoen.

Hij begint mij ook steeds meer en meer te overtuigen. Een paar jaar geleden zakte hij nog door het ijs tegen Bulgarije maar nu heeft hij dat nooit echt meer op belangrijke momenten. Ik zou het wel aandurven als ik een topclub was. Hij is in mijn ogen nu al beter dan Otamendi, Piqué in de vorm die hij nu heeft en nog wel een paar verdedigers die nu wel bij topclubs spelen. Hij zou bij een topclub best eens een foutje maken maar dat heeft elke verdediger wel.

12 oktober 2018 om 10:19

Ja als 17 jarige in zijn eerste interland onder een onzekere bondscoach en in een slecht team. Er zijn meer 17 jarigen die dan wat last van de spanning kunnen hebben. Het is juist knap dat hij daar geen tik van heeft gekregen, zoals Vlaar bijvoorbeeld lange tijd uit beeld was na diens dramatische interland tegen Italië. Zoals je zegt staat De Ligt er sindsdien altijd, en dat is geweldig. Gaan we heel veel plezier aan beleven.

12 oktober 2018 om 18:45

Das wel een goeie toevoeging inderdaad. Het was zeker niet alleen zijn schuld dat Nederland daar verloor. De trainer was incapabel en niemand haalde die dag een voldoende bij Oranje. Hij had alleen de pech dat de goals vallen uit zijn fouten. Wou het voorbeeld toch gebruiken om aan te halen hoeveel hij nadien gegroeid is. Ik ben er van overtuigd dat hij nu een rots in de branding zou zijn als hij in een vergelijkbare wedstrijd zou komen.

14 oktober 2018 om 12:44

Gisteravond was eigenlijk de eerste keer in tijden dat ik hem wat minder vond. In de eerste paar minuten direct een paar foutjes. Geen reden tot paniek natuurlijk, was ook een prachtige avond verder. Het ziet er zonnig uit voor ons, zeker in de defensie.

De vraagprijs tussen '35 en 40 miljoen', en je weet meteen dat het artikel niet echt serieus te nemen is. Zo'n bedrag is voor Neres geboden, en dat heeft Overmars aan de kant geschoven. Prijs De Ligt zal een stukje hoger liggen.
Voor dat geld lekker bij Ajax laten spelen, pot in Eindhoven heeft bewezen dat we hem (nog) niet kunnen missen. Hebben hem keihard nodig om kampioen te worden.

Je komt toch niet in de basis als Umtiti weer terug is. Pique is over zijn hoogtepunt heen en speelt af en toe dramatisch, maar schat ik op dit moment nog wel hoger in dan De Ligt. Valverde zie ik altijd weinig veranderen aan zijn basisplaatsen dus dan loop je het risico net als Lenglet of Semedo dat je niet alles kan spelen. Dan zou ik eerder een klein stapje lager gaan waar je wel verzekerd bent van een basisplaats

12 oktober 2018 om 10:22

Waar komt dat toch vandaan, dat een speler die af en toe dramatisch speelt, nog steeds hoger wordt ingeschat dan De Ligt? Zo groot zijn de verschillen echt niet. Ja, het verschil tussen Messi en Neres, dat is heel groot. Maar een Pique uit vorm is echt niet zomaar beter dan een De Ligt hoor.

12 oktober 2018 om 11:21

Als Pique in vorm is vind ik hem ook niet zo maar beter dan De Ligt. De Ligt is al zó volwassen, zowel fysiek als mentaal. Het enige waar ik denk dat Pique beter in is, is opbouwen. Maar daar is De Ligt niet slecht in, Pique is daar uitzonderlijk goed in.

12 oktober 2018 om 13:32

@edo:

Waar dat vandaan komt dat Pique steeds hoger wordt ingeschat dan de Ligt? Ik denk dat het wel iets te maken zou kunnen hebben met 4 Champions Leaguetrofeeen, een wereldbeker, Europees kampioen, 7 landskampioenschappen en nog tientallen bekertoernooien en andere prijzen. Individuele prijzen noem ik er nog niet eens bij.

12 oktober 2018 om 13:46

@marocberkane

Lees nog eens opnieuw.

Het gaat erom dat Pique, ondanks dat hij behoorlijk uit vorm is, nog steeds zomaar, zonder verdere onderbouwing, als beter wordt ingeschat dan De Ligt, die in een geweldige vorm steekt. Reageer daar eens op, in plaats van resultaten uit het verleden opdreunen.

12 oktober 2018 om 14:06

Zonder verdere onderbouwing? Dat is dus precies wat ik aangeef. Pique heeft de laatste wedstrijden wat foutjes gemaakt, maar laat al 13 seizoenen zien dat hij uitblinkt op het allerhoogste niveau. Dat de Ligt die aardig speelt in de eredivisie dan meteen beter is dan Pique slaat natuurlijk nergens op. Je kan dan ook steeds blijven terugwijzen naar een wedstrijdje tegen Bayern, maar Pique zal inmiddels wel rond de 100 Champions League duels hebben gespeeld, waaronder meerdere finales. De Ligt kan voorlopig nog niet in de schaduw staan van Pique.

12 oktober 2018 om 17:07

Het gaat niet om wat hij in 2009 of in 2013 of 2016 heeft gedaan. Het gaat om wat hij nu laat zien.

Gelukkig scouten topclubs wel op basis van wat er nu gepresteerd wordt, en wat je in de nabije toekomst kan verwachten. Daarom staan spelers als Pique er vrij plotseling naast, als de selectie breed genoeg is. En laat dat nu net het probleem zijn, en ook precies de reden dat Barcelona in de winter versterking wil halen.

Het gaat mij ook niet om De Ligt, wat mij betreft blijft hij lekker hier. Het gaat mij erom hoe gevestigde namen de hand boven het hoofd gehouden wordt, en altijd maar gedacht wordt dat die zo geweldig zijn. Terwijl ook die gevestigde namen soms helemaal niet zo goed zijn. Een type als Balotelli heeft zelfs twee dikke transfers gemaakt op basis van niks dan zijn naam. En iedereen maar roepen dat die zo goed was.

Natuurlijk veels te weinig als ze hem in de winter willen kopen.

35 tot 40 miljoen, willen ze wober halen?

Dat is dan 100 miljoen alstublieft, wilt u contant betalen of pinnen?

35 a 40 miljoen voor basisklant Oranje en dan tegelijk posten dat Nathan Ake voor 45 miljoen naar Tottenham kan... Of Barca snapt het niet, of ik ben gek.

12 oktober 2018 om 10:22

Optie 3: de krant schrijft iets dat niet is gebaseerd op feiten.

Leuk bedacht, maar 35 tot 40 miljoen gaat niet gebeuren. Laten we he houden op 60 tot 75 miljoen. Volgens mij is er niemand in de leeftijdscategorie van de Ligt die ook maar enigszins bij hem in de buurt komt qua niveau.

12 oktober 2018 om 09:56

Die CL is voor Ajax echt een zegen. Als ze het daar goed in blijven doen dan kan het zomaar 80 mln+ worden. Wat Mbappe voor de aanval is is De ligt qua niveau voor de verdediging.

Als je de ligt voor 80 koopt kan je hem afschrijven over zijn contractpperiode maar dan heeft hij nog een gigantische restwaarde. Stel je koopt hem en een 5/6 jarig contract dan is hij 25 en dan is hij, waarschijnlijk, meer waard (als hij zich blijft ontwikkelen)

Ik denk dat 80+ als de ligt in de CL het goed blijft doen en Ajax de 2e ronde zou halen. Als hij daarbij stabiel presteert in NL elftal dan is 80+ niet gek. Vooral niet als je naar zijn ontwikkeling kijkt

12 oktober 2018 om 10:26

Topclubs in dit tijdsgewricht kopen dit type spelers niet voor hun restwaarde. Die kopen spelers om hun elftal beter te maken. Er zijn steeds meer clubs met enorme budgetten, dus ze gaan allemaal voor het echte topsegment, en dan stijgt de prijs dus exponentieel. Als je nu De Ligt haalt, en hij ontwikkelt zich goed, dan koop je die in principe voor zijn hele verdere carrière.

Bij Frenkie de Jong kan je, afhankelijk van wat Barca moet betalen, nog discussiëren over de vraag of hij wordt gehaald als investering. Maar barca haalt geen spelers voor 80 miljoen als object van speculatie, dus als ze De Ligt halen, dan is dat voor de basis.

Word weer het zelfde riedeltje als met de Jong, ze bieden 35 miljoen omdat ze Barcelona zijn. Zal weer een kansloze missie worden.

Die kranten daar denken dat Ajax een soort junk is die hoe dan ook een shot nodig heeft. Serieus, verwachten ze echt dat de Ligt zomaar in de winter voor 35-40 miljoen Euro weg mag? Ik help ze wel uit hun natte dromen. Dat gaat never nooit gebeuren. Wie weet haalt Ajax de knock out fase wel in de CL. Tja, dan laten we hem zeker gaan....Man, man, man, wat een sensatiekranten heb je in Spanje.

12 oktober 2018 om 10:28

Nee, dat verwachten ze niet, ze spelen een spel. Net als dat wij een spel spelen door te zeggen dat de biedingen pas mogen starten vanaf 100 miljoen. Beide zijn niet realistisch, het zal ergens in het midden liggen.

12 oktober 2018 om 10:50

100 miljoen is geen realistisch bedrag. De Ligt gaat hoe dan ook meer dan veertig miljoen kosten. Hoe dan ook acht ik sowieso de kans op een wintertransfer op nul aangezien Ajax hem heus niet laat gaan. Nogmaals, het lijkt er op dat de Nederlandse recordmeester gewoon na de winterstop actief in Europa zal zijn. In de zomer zien we wel verder...

12 oktober 2018 om 10:47

De Spaanse media moeten iedere dag 7 dagen pw met voetbalnieuws komen, vind je het dan gek dat er dan voor een groot deel onzin tussen zit?

12 oktober 2018 om 10:52

Als je zichzelf een serieuze krant of journalist wil noemen schrijf je niet zulke onzin. Ik ga er ook van uit dat het sensatiemedia is. Spaanse tabloids.

Kan me niet voorstellen dat Ajax hem in de winter laat gaan. Ze kunnen dan wel de absolute hoofdprijs (en misschien meer) kunnen vragen. Als ze nu contact opnemen met Overmars kan hij gewoon 90 miljoen vragen bij een wintertransfer en 75 miljoen in de zomer. De Ligt is samen met Mbappe misschien wel het grootste talent wat er rondloopt.

Hij droeg toen nummer 36 en nu nummer 4... wouw goede scout daar bij barça
Overmars laat de Ligt nooit voor dat bedrag gaan.. 35 tot 40 is gewoon lachwekkend.. Is minimaal het dubbele waard maar goed dat vang je dan ook weer niet als Nederlandse club ben ik bang..

Prachtig dat mensen zulke grote clubs weer zo over Nederlandse talenten praten.
Ake die misschien nog een mooie stap kan maken. Echt goede ontwikkelingen voor Oranje allemaal.

Bij biedingen vanaf 60 miljoen zal Overmars pas gaan beginnen met onderhandelen. De Ligt is een van de weinige talenten die in Nederland terecht wordt gehypt. De volwassenheid die hij nu al in spel heeft is uitzonderlijk.

Meerdere onwaarschijnlijke uitspraken in dit artikel. Het eerste wat ik niet zie gebeuren is dat De Ligt in de winterse transferperiode Ajax verlaat. Eigenlijk gebeurt het de laatste jaren vrijwel nooit dat een sterspeler van Ajax tijdens de winter weggaat. Het zijn vooral reserve spelers en spelers die uit de gratie zijn geraakt zoals Bazoer, El Ghazi, etc. Daarnaast ga ik er van uit dat De Ligt Ajax niet in de steek wilt laten en dat hij weet dat hij in de zomer ook naar Barcelona kan.

Ten tweede zie ik De Ligt niet gaan voor 35 a 40 miljoen. Een paar maanden geleden had ik dat al aan de lage kant gevonden, maar na zijn sterke wedstrijden de afgelopen maanden en de gekte van de huidige transfermarkt denk ik dat Ajax toch wel minimaal 60 miljoen voor hem kan vangen en gaat vragen.

12 oktober 2018 om 10:30

Is het eigenlijk bekend of De Ligt een persoonlijke voorkeur heeft voor een bepaalde buitenlandse topclub? Dat zou nog uit kunnen maken. Als hij vroeger in een Barcelona dekbed sliep, dan wordt hij misschien zenuwachtig als Ajax in de winter "nee" zegt tegen Barca. Want dan schakelt Barcelona wellicht door naar een andere speler. Dan kan De Ligt in de zomer misschien wel naar City ofzo, maar als zijn hart ergens anders ligt, dan kan dat een factor zijn.

12 oktober 2018 om 10:57

Ik dacht dat De Ligt wel een paar keer heeft gezegd dat hij graag naar Barcelona zou willen gaan. Daarnaast wordt hij ondertussen al bijna twee jaar gelinkt aan deze club. Het lijkt dus bijna onmogelijk dat De Ligt niet bij Barcelona terecht komt.

Maar ik kan mij ook herinneren dat hij een rondleiding kreeg van het trainingscomplex van Juventus en dat hij zei ook wel gecharmeerd te zijn van deze club.

Juist omdat Barcelona al zo lang naar De Ligt kijkt en in verband wordt gebracht met hem, denk ik niet dat nog een half jaar wachten een probleem gaat zijn. Ook komt De Ligt over als een verstandige jongen met een goed hart, dus persoonlijk ben ik er zeker van dat hij Ajax niet zal verlaten in de winterstop, maar ik kan het natuurlijk helemaal bij het verkeerde eind hebben,

12 oktober 2018 om 13:49

Ja hij komt buitengewoon rustig over. Knap hoor, als je zo jong bent en al zo duidelijk in de belangstelling staat van de echte topclubs.

In de winter kunnen de heren nog even de boom in als Marc zich houd aan het strijdplan van dit jaar... en Ajax is ook niet gek en wil die biedingenoorlog mischien komt er na deze lichting Ff 10 jaar niks dan moet er deze zomer gewoon flink gecashed worden ... denk dat barca kansloos is en Mathijs helaas voor ons naar Engeland vertrekt.. en laat nou niemand roepen: “goed voor Nederlands elftal” want dat vind ik totaal onbelangerijk dat folkloristische geneuzel als wij onze competitie op peil willen brengen moeten we dit soort talenten gewoon gaan behouden💪🏻

100 miljoen sorry maaar echt weer een reactie van een Ajax supporter. 50 miljoen is een mooi bedrag. niet gelijk gaan overdrijven

12 oktober 2018 om 10:52

Die Ajax supporter heeft anders meer verstand van marktwerking dan jij. 50 miljoen is een lachertje.

12 oktober 2018 om 12:24

De Ligt had op zijn 17e een UEFA-cup finale gespeeld. En speelt al erg goed in de CL. Als hij zo door gaat kan hij met gemak 130 miljoen vragen. Van Dijk was al iets van 75 miljoen en moet je nagaan dat De Ligt wellicht gelijk is aan hem.

Winter transfer kost altijd meer als zomer transfer als iemand gewild is Dus 80 a 100 miljoen maar ik denk dat Ajax in de winter niet gaat verkopen

Mensen die werkelijk denken dat Matthijs de Ligt vertrekt voor 100+ miljoen moeten zich maar eens op laten nemen. Er is geen club die dat gaat betalen voor een speler die actief is in de Eredivisie, lachwekkend. Je kan het als Overmars zijnde natuurlijk wel vragen, dat is wat anders maar dan zal hij bij Ajax blijven en riskeer je een ontevreden speler.

12 oktober 2018 om 13:01

Consy, ben dan erg benieuwd naar je reactie als de Ligt straks voor minimaal €80 vertrekt naar het buitenland. #To be Continued

Met alle respect maar als je Milik voor 30 miljoen kan verkopen zonder enige echte prestatie, speelde wel leuk maar niet meer dan dat, is De Ligt toch zeker veel meer waard. 70 mil ongv.

Hou aub op met het plaatsen van deze berichten, snap dat de site vol moet maar om nu iedere dag hetzelfde te lezen. Echt heel interessant, ze zijn overtuigd geraakt; nou WoW zeg! Blijkbaar nog niet genoeg want voor dit geld mogen ze een uitgerangeerde dertiger ophalen. Dat de Ligt wereldtop is weten we nu wel, hoop verderop deze dag niet te lezen dat hij ook bij man utd in het boekje staat.

Wat ik nog het meest opvallend vind is dat Barcelona zogenaamd zo laag zou bieden omdat ze een goede relatie met Marc Overmars hebben. Alsof dat ze 60 miljoen korting geeft op het grootste verdedigende talent ter wereld. Want ga er maar vanuit dat hij zeker in de winter niet voor minder dan 100 miljoen weg gaat. Sowieso wil Overmars (terecht) niemand verkopen in de winter, dus al helemaal niet voor een lullige fooi voor je meest gewilde speler.

Juist Barca staat erom bekend vaak (veel) teveel voor spelers te betalen. Dan zou Overmars daar eerder van profiteren dan dat hij ze 65 korting geeft.

Als ze in de winter 80 miljoen bieden om hem ná dit seizoen over te nemen, maken ze een kans.

De Ligt gaat niet weg in de winterstop, daar zal Ajax echt niet in toestemmen. Maar wat wilt de Ligt zelf?
Ik verwacht en wenselijk voor hem maar dit geldt voor meerdere toptalenten, eerst met aansprekende resultaten met het Nederlands elftal en/of een titel voor Ajax als persoonlijke voorwaarde voordat hij vertrekt naar het buitenland, met een CV in de tas waar je mee voor de dag kan komen waar hij trots op kan zijn en terecht!

Hij mag en zal nooit vergeten dat de basis van zijn succes ten allen tijde in Amsterdam bij Ajax is begonnen.
Vrijwel ieder Ajacied -ook die met een 'gebroken' hart vertrokken- hebben na een jarenlange rondzwerven op de Europese velden nog altijd zijn hart in Amsterdam liggen, dat zijn geen fabeltjes maar de ware realiteit op grond van interviews en persoonlijke (auto)biografie.

Wat een arrogante clowns. Ze betalen maar het dubbele. Gebruik maken van de goede verstandhouding met Overmars. Lachwekkend.
Alsof Ajax hem voor die fooi laat gaan. De Ligt is nu al een van beste Cv's in Europa. En die wordt alleen maar beter i.t.t. Piqué en Umtiti.
Wanneer heeft Ajax voordeel gehad van die goede verstandhouding? Ze hebben, buiten Gabri, louter derde keus gekregen. Onana is een heel ander verhaal. Die had bij Barca 0,0 kans op speeltijd en heeft eieren voor zijn geld gekozen.
Laat ze lekker het heen en weer krijgen in Spanje. Sinterklaas bestaat niet.

80 miljoen minimaal. Hij gaat 1 van de beste van de wereld worden.

35 a 40 miljoen, laat me niet lachen. Kom eerst ,maar met een bod van 100 miljoen en dan gaan we praten. Oranje international, aanvoerder en net zo'n groot talent als Mbappe, maar dan als verdediger. Barcelona verkoopt zijn spelers ook voor de hoofdprijs, maar zelf voor een dubbeltje op de eerste rang. Ze moesten zich eigenlijk gaan schamen, om met zo'n bod aan te komen.

Hoezo moet je naar het buitenland bij een Europese topclub spelen om je te ontwikkelen?, onzin! Krijgt hij zwart op wit dat hij iedere wedstrijd speelt dan kan ik daar in mee gaan, ieder ander scenario valt in het voordeel van voorlopig nog in Amsterdam waar hij de garantie heeft zich verder te ontwikkelen door wekelijks te acteren in de Eredivisie, de Europese CL/EL competities én de vele interlands. Ajax zal zich zoals het laat aanzien, jaarlijks mengen in de Europese competities om de hoofdprijzen, als aan de voorwaarden wordt voldaan van het behouden van de sterspelers met daaraan de reële salariseisen. Ajax Amsterdam terecht weer een Europese topclub.

Winterse transfer kunnen ze uit hun hoofd halen!!! En ik weet niet welk bedrag ze eventueel in hun hoofd hebben. Maar als het rond de 30 á 40 miljoen is, dan denk ik niet dat Overmars daar oor naar heeft. Die ziet natuurlijk ook dat de Ligt een diamantjes is die je niet zo voor ‘n prikkie zal wegdoen. Nee, dan adviseer ik ze toch om even verder te kijken als dat hun budget is voor een centrale verdediger.

Mathijs is in potentie de beste CV ter wereld!!
Daar mag dus best de hoogste transfersom ooit voor worden betaald voor een centrale verdediger ook al speelt hij in de eredivisie. Hij laat het echter ook zien in de EL, bij Oranje en nu ook in de CL.

Gewoon 100 miljoen vragen dus!!!

Over een paar seizoenen is hij alweer het dubbele waard in deze op hol geslagen transfermarkt!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4876 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona5438
4.Sevilla3710
5.Getafe369
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

79 fans
Verdediger, 19 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 21 2 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

Nederlandse Eredivisie-talenten behoren tot meest ervaren tieners in Europa

Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch, Sepp van den Berg, Kik Pierie en nog een aantal Nederlandse talenten behoren tot de meest ervaren spelers in Europa uit hun geboortejaar, zo blijkt uit...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Paris Saint-Germain gaat een poging wagen om Dani Alves aan boord te houden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren