Update: Barcelona bevestigt: Borussia Dortmund gaat optie tot koop lichten

Zaterdag, 20 oktober 2018 om

De toekomst van Paco Alcácer lijkt in de Bundesliga te liggen. Duitse media melden donderdagavond dat Borussia Dortmund en de aanvaller tot een vergelijk over een contract tot medio 2023 zijn gekomen. De van Barcelona gehuurde Alcácer zou zijn jawoord hebben gegeven aan een definitieve verbintenis met de Bundesliga-club.

Alcácer kampte na zijn tijdelijke overgang naar Dortmund met fysieke klachten en maakte uiteindelijk op 14 september zijn debuut, als invaller in het Bundesliga-duel met Eintracht Frankfurt (3-1). Hij luisterde zijn eerste duel meteen op met een treffer en viel twee weken later opnieuw op. In zijn tweede optreden, als invaller tegen Bayer Leverkusen (2-4), had hij met de 2-3 en 2-4 een belangrijk aandeel in de uitzege.

Alcácer, 25 jaar, scoorde ook in zijn derde duel, de Champions League-ontmoeting met AS Monaco (3-0) en deed er vorige week een schepje bovenop: drie treffers in het Bundesliga-duel met FC Augsburg (4-3). De stormachtige ontwikkeling van de spits, die tot dusver zes competitietreffers in 81 minuten maakte, leidde tot zijn eerste oproep voor het nationale elftal in 2,5 jaar tijd. Alcácer startte vanavond tegen Wales in de basis en scoorde nota bene al na acht minuten.

Het huurcontract van Alcácer bevat een optie tot koop van 25 miljoen euro. Borussia Dortmund zou deze clausule reeds willen lichten en de Catalanen het bedrag willen betalen. Onder de veranderde omstandigheden, die nog niet door de club worden bevestigd, gaat Alcácer er financieel flink op vooruit: zijn jaarsalaris wordt verdubbeld naar acht miljoen euro per annum.

Update 20 oktober 15.11 uur - Barcelona bevestigt: Borussia Dortmund gaat optie tot koop lichten
Borussia Dortmund heeft aan Barcelona laten weten dat men de intentie heeft om de optie tot koop op Paco Alcácer te lichten, zo vertelt algemeen directeur Oscar Grau aan verschillende Spaanse media. Het betekent dat die Borussen aan het einde van het seizoen een bedrag van 23 miljoen euro gaan overmaken naar de Catalanen. Borussia Dortmund heeft de spits, die met zeven doelpunten in vier wedstrijden een uitstekende start kent, dit seizoen gehuurd van Barcelona.


Poll

Denk jij dat Paco Alcácer topscorer van de Bundesliga wordt?


Gerelateerd

24 reacties (laatste reactie door almogaver)

Was bij Valencia al top.. de overstap naar Barca was gewoon niet goed voor hem helemaal niet als je het opneemt voor een plek voorin tegen Messi en Suarez.. Dortmund doet hier erg goed aan! Jammer dat ze Bats niet konden kopen na afgelopen jaar.. zou echt een gruwelijk duo zijn geweest..

11 oktober 2018 om 21:22

Behoorlijk complementair ook.

Misschien moet barca toch overwegen om hem nog een kans te geven als hij zo doorgaat. Onze beste vriend suarez zit namelijk ook nog steeds in een mindere fase op zijn zachts gezegd.

11 oktober 2018 om 21:29

Barca heeft niets te overwegen, de optie is in het verhuur opgenomen dus barca is gewoon een goede speler kwijt voor 25 mil.

11 oktober 2018 om 21:53

Ze hadden hem vorig seizoen meer kansen moeten geven in plaats van Suarez, want ook vorig seizoen pikte hij genoeg doelpunten mee in zijn minuten. Suarez is gewoon klaar op het hoogste niveau en Paco kan daar naartoe groeien met vertrouwen en als hij zich door blijft ontwikkelen.

20 oktober 2018 om 15:33

@blaugrana_94

vooral technisch gezien en qua snelheid vind ik Alcacer echt te kort komen voor Barcelona. voor Dortmund wel een uitstekende spits natuurlijk die het momenteel geweldig doet

Tot dusver een schot in de roos gebleken voor Borussia Dortmund, maar dat hebben ze de afgelopen jaren met o.a Barrios, Lewandowski, Aubameyang en Batshuayi al vaker gehad en ik denk dat het voor Alcácer ook gewoon het best is als hij bij Dortmund blijft, want naar mijn mening is dat niveau perfect voor hem en daarnaast zal hij dus een heerlijk salaris opstrijken (8 miljoen dus), speelt hij bij een schitterende club, in een schitterend stadion, geweldige supporters, een team dat vrijwel elk seizoen een goed seizoen haalt en vrijwel elk seizoen Europees speelt.

8 miljoen per jaar.. Voor hem natuurlijk geweldig en in principe voor Dortmund ook geen slechte deal. De optie tot koop is 25 miljoen. Stel, hij blijft 2 seizoenen. Heb je voor 41 miljoen een (+ tekengeld, zeg 5 a 6 miljoen) een spits die je goals bezorgd. Tegenwoordig is dat een prima prijs, als een Lukaku al 80 miljoen moet kosten.

11 oktober 2018 om 21:52

Zeker als je meeweegt dat ze over een paar mogelijk nog wel 40 a 50 miljoen kunnen vangen. Zeker als hij zo blijft scoren. Vind het toch wel knap dat BVB steeds zulke goede spitsen scout en weet te halen.

11 oktober 2018 om 23:16

Hij krijgt toch gewoon salaris? Waarom dat tekengeld? Naar mijn weten kon een speler tekengeld vragen als hij geen lopend contract bij een club had. Dit verving dan als het ware de transfersom die de speler in zijn zak kon steken.

12 oktober 2018 om 07:20

Tekengeld wordt altijd gevraagd door de zaakwaarnemers voor zowel hunzelf als voor hun cliënt. Dat is helemaal niks geks en wordt overal gedaan, maar de hoogte is wel lager dan wanneer men transfervrij is.

11 oktober 2018 om 23:34

Als een Lukaku al 80 miljoen moet kosten?

Je beseft dat Lukaku een jaar jonger is dan Alcacer en al meer dan 200 goals op zijn naam heeft staan in zijn carrière? Je doet net alsof Alcacer een god is, terwijl Alcacer net 81 goede minuten bij Dortmund heeft gespeeld. Alcacer mag de veters van Lukaku niet eens strikken.

12 oktober 2018 om 07:29

Oh ik doe zeker niet of Alcacer een God is? Ik geef aan dat 25 miljoen voor Paco een koopje is. Hij is daarnaast een goede voetballer en beschikt over voldoende techniek waardoor hij makkelijker kan meevoetballen.

Dat ik Lukaku noem, heeft te maken met de extreme prijzen die tegenwoordig voor aanvallers wordt betaald.
Maar als ik jou mag geloven is Lukaku 2x zo goed als Icardi? Want hij heeft ruim 70 goals mee gescoord dan Icardi?

Ook is Lukaku dan beter dan Mbappe, want hij heeft meer goals.

Oh en dan mag Firmino wel bij de plaatselijke FC op de bank plaats gaan nemen, want hij komt al helemaal niet in de buurt qua goals..

12 oktober 2018 om 11:57

Hoezo mag Alvacer de veters van Lukaku niet strikken? Speelt Lukaku met klittenband?

Ik had nog nooit van hem gehoord maar ik heb serieus nog weinig spelers meegemaakt die zo makkelijk elke keer op de juiste plek kunnen staan. Erg goed nieuws, hopelijk is hij niet erg blessuregevoelig!

11 oktober 2018 om 23:20

Nog nooit van hem gehoord, really? Jij bent geen volger van La Liga dan denk ik? Bij Valencia was deze man echt beest. Bij Barca, mede door de idiote concurrentie van o.a. Messi en Suarez, helaas niet uit de verf gekomen. Mooi dat hij bij de mooiste club van Duitsland weer zijn oude vorm lijkt te hervinden!

12 oktober 2018 om 01:32

Nog nooit van hem gehoord, really? Jij bent geen volger van La Liga dan denk ik?

Moet hij dan perse la liga volgen? Je doet nu net of hij een halve gare idioot is. Hij komt er tenminste vooruit, dat heb ik veel liever dan de reacties van zelfbenoemde experts die dat ventje zogenaamd al jaren op de voet volgen.

12 oktober 2018 om 07:13

Of misschien is hij oprecht verbaasd? Dat ben ik namelijk ook wel. Zijn naam komt toch al een paar jaar voorbij, ook als je La Liga niet volgt, als talent van Valencia en flop van Barca.

20 oktober 2018 om 15:49

Huh, een halve gare idioot?! Hoe kom je daar nou weer bij! Ik vraag alleen aan hem of hij hem niet kent omdat hij misschien alleen Duits voetbal volgt als BVB fan of iets dergelijks. Geen enkele kwade bedoeling o.i.d., hou die rare conclusies lekker voor je alsjeblieft!

20 oktober 2018 om 15:50

P.S. Ik had er zelfs een bij gezet om te zorgen dat het niet onbedoeld nors overkomt ofzo. Waar haal jij dan vandaan dat ik hem een idioot vindt??

Dortmund moet lekker afwachten hoe het seizoen verder gaat verlopen voordat men over gaat tot koop. Het zou namelijk niet de 1e keer zijn dat Paco na een geweldige start compleet stil valt.

Verder wel echt prachtig om te zien dat Paco het zo goed doet in Dortmund. Had Valencia echt nooit moeten verlaten voor de bank van Barça, maar heeft deze transfer destijds helaas geforceerd.

Als insider kan ik jullie vertellen dat Batshuayi wel haalbaar was maar dat het bestuur niet overtuigd was. Het was niet het type spits wat men voor de langere termijn wilde aanschaffen ivm het spel. Ze willen creativiteit en neusje voor de goal. Batshuayi is afgetest. Belangrijk dit seizoen is de fitheid en de positie op 10 van Reus, het is een geweldenaar met in zijn rug Witsel. Jammer dat Weigl niet speelt.

Tachtig miljoen voor Morata, 23 miljoen voor Alcacer. Cijfers waar het bestuur van Barcelona wat mee zou kunnen doen. Maar ja.

Eigenlijk een behoorlijk laag bedrag hoor voor iemand met zijn statistieken, vooral gezien het feit dat Barcelona hem voor ongeveer 2x zoveel had gekocht een paar seizoenen terug. Financieel een gemis, maar denk niet dat hij ooit een vaste basisspeler bij Barcelona zou zijn geworden. Wens hem alsnog alle succes en hoop dat hij vlamt in de Bundesliga!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

9 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 maart
Jorge Mendes heeft tijdens een bezoek aan Juventus laten weten dat José Mourinho ervoor open staat om vanaf volgend seizoen de trainer te worden in Turijn. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren