Toornstra laat droom mogelijk varen: ‘Nu hoor je toch verhalen om je heen’

Donderdag, 11 oktober 2018 om

Jens Toornstra is bezig aan zijn vijfde seizoen in dienst van Feyenoord. De 29-jarige middenvelder werd in de zomer van 2014 overgenomen van FC Utrecht en kwam sindsdien tot 163 officiële wedstrijden voor de Rotterdamse club. Toornstra speelde nooit in het buitenland, maar laat donderdag weten die ambitie ook niet per se meer te hebben.

In gesprek met Feyenoord TV erkent de viervoudig international van het Nederlands elftal dat hij vroeger droomde van een buitenlands avontuur. "Dat had ik vroeger wel heel erg, omdat ik toen graag naar het buitenland wilde. Maar nu hoor je toch verhalen om je heen van spelers die bijvoorbeeld weer terugkeren. Het lijkt altijd heel mooi in het buitenland, maar dan moet je wel spelen. Als je niet speelt, dan ben je heel erg op jezelf, en in Nederland is dat toch anders", stelt hij.

"Daarnaast ben ik gewoon blij met wat ik hier heb. Dat wil ik niet zomaar weggooien", vervolgt Toornstra, die gedurende zijn carrière naast de clubkleuren van Feyenoord en FC Utrecht ook nog die van ADO Den Haag en Alphense Boys verdedigde. "Mijn teamgenoten, de club, en het feit dat ik kan wonen waar ik ben op gegroeid, zijn factoren die voor mij wel doorslaggevend zijn om in Nederland te blijven."

Toornstra won sinds zijn komst van FC Utrecht vijf prijzen met Feyenoord, waaronder de landstitel van 2017. Zijn contract in De Kuip loopt door tot medio 2021 en hij is vastberaden zijn prijzenkast de komende seizoenen verder uit te breiden. "Als je een prijs wint, dan wil je meer. Wij hebben er nu al vijf gewonnen, maar zijn nu eigenlijk al bezig met die zesde. Dat is natuurlijk altijd leuk, zeker bij Feyenoord, waar de kans om een prijs te winnen toch groter is."


Poll

Zie jij Jens Toornstra zijn contract bij Feyenoord uitdienen?


Gerelateerd

14 reacties (laatste reactie door xajacfa)

Verwacht dat hij echt nog wel naar het buitenland gaat. Eigenlijk is hij niet goed genoeg voor het niveau wat Feyenoord zou moeten nastreven. Als Van Persie fit blijft en Jorgensen moet spelen dan zal hij vanaf nu veel op de bank zitten. Lijkt me niet dat hij zich nog enorm gaat ontwikkelen en bij Feyenoord moeten ze wel die ambitie hebben om hogerop te gaan dan moet je dus doorselecteren en hoort hij te gaan. Natuurlijk kan hij een niveau lager qua club nog wel mee maar clubs die gelijkwaardig zijn (vitesse, AZ, Zwolle) zullen geen interesse hebben die hebben al wat beters lopen. Dan lijkt het me dat je als speler beter nog een keer de woestijn kunt opzoeken voor 2 of 3 jaar en financieel binnenlopen, maar weet niet of ze in de woestijn nog op hem zitten wachten.

11 oktober 2018 om 19:42

Zwolle gelijkwaardig aan Feyenoord? Toen stopte ik met lezen. Zelfs dat je Vitesse en AZ noemde vond ik al lachwekkend gezien Vitesse eigenlijk al minimaal 10 seizoenen nooit boven Feyenoord is geeindigd, en AZ bijna nooit een onderling duel wint (maar éã©n keer sinds 2012). Maar Zwolle............

11 oktober 2018 om 20:23

@marocberkane, als je goed leest vindt hij Vitesse, az en Zwolle van gelijkwaardig niveau. Van elkaar dus! Daarvoor zegt hij letterlijk een niveau onder Feyenoord! Valt te discussiëren over de gelijkwaardigheid van de drie clubs, maargoed ieder zijn mening. Ik denk wel dat az en Vitesse verder zijn dan Zwolle. Aan de andere kant geef ik XAJAcfa wel gelijk dat Toornstra boven zijn stand leeft bij Feyenoord en is inderdaad niet het niveau dat Feyenoord na moet streven. Had eigenlijk na het kampioensjaar een transfer moeten maken. Toen verbloemde de goals zijn spel en had hij een leuke som geld kunnen verdienen. Zie niet heel veel clubs buiten op clubs uit landen als Cyprus en dergelijke (leuk vertoeven, maar nooit zeker met financienen) eventueel nog wel voor jens langskomen, maar denk dat hij net als een immers gewoon op zijn plek is in Nederland!

11 oktober 2018 om 20:38

Hmm okee dan lezen we het allebei op een andere manier. Want er staat toch echt dat hij wel bij clubs een niveau lager wel mee zou kunnen, maar bij gelijkwaardige clubs niet.

Ik ben het er trouwens wel mee eens dat Toornstra niet het niveau is dat Feyenoord moet nastreven.

11 oktober 2018 om 21:42

Marocberkane, de laatste zin daar ben ik het volledig mee eens.

Wat ik bedoel is dat een Club als Zwolle de weg naar boven inzet qua organisatie en als club. Nee ik bedoel niet dat ze gelijkwaardig zijn aan Feyenoord, dat mag duidelijk zijn maar ze hebben wel een ambitie uitgesproken en een beleidsplan neergelegd waarin ze richting Vitesse en AZ willen dus die drie clubs vergeleek ik. het staat er wat krom dat klopt wel.

Ik denk dat Feyenoord te veel pas op de plaats maakt. Ze hebben eigenlijk best geld uitgegeven de laatste jaren maar bijna allemaal om aan te verdienen. Anders trek je niet zo veel verdedigers aan. Van Geel heeft gewoon gedacht bij somiige spelers als Haps, St Juste daar kunnen we aan verdienen maar met Malacia en Nieuwkoop had je die types al en die zijn niet veel slechter. Verder b ik ik geen fan van VAn beek maar de andere twee in het centrum stellen erg weinig voor Botteghin en Van der Heijden dan hoort toch Van Beek te spelen?

Dan heb je ook nog aankopen als Immers, Bilal Bakircoglu, Larsson, Boetius, Ayoub, Tapia, allemaal spelers die gekocht zijn zo tussen de 2 en 5 Mio Euro. Maar eigenlijk niets gebracht hebben. Dan begrijp ik niet dat Van Geel zo maar kan blijven zitten en dat hij nog steeds niet weggestuurd is.

Tel alle mislukte (of niet geslaagde) aankopen bij elkaar op en Feyenoord heeft 10 keer zo veel uitgegeven als een club als AZ maar AZ is van gelijk niveau..... Met dat budget had je niet 10 spelers moeten halen maar 5 gerichte aankopen en je had dit seizoen en vorig jaar mee kunnen doen. Je moet niet gokken op alleen maar koopjes ala Pelle en Jorgensen die het dan hopelijk goed gaan doen en dat je die dan voor veel meer kunt doorverkopen. Bij Pelle prima gelukt maar bij Jorgensen door zijn blessures waarschijnlijk niet meer en die mislukte aankopen gaan zelfs met verlies de deur uit.

11 oktober 2018 om 22:38

Feyenoord heeft nou eenmaal de afgelopen jaren weinig financiele risico’s kunnen nemen door de financiele situatie. Ook Feyenoord gaat de weg naar boven wel weer inzetten omdat het heel simpel is gewoon verkopen en voor minder inkopen, hetzelfde wat Ajax en PSV doet dan kan er vanzelf wel een flinke schep bovenop na een aantal seizoenen zoals je nu vooral bij Ajax ziet. Daarnaast vraag ik me af welke spelers jij bij Vitesse en Pec Zwolle beter vind dan Toornstra of vind jij Genreau, Dekker en Bruns beter? Dan heb je er niet veel verstand van. Toornstra zou een prima speler zijn voor dat soort clubs, de afgelopen 2 seizoenen is hij bij meer dan 40 goals betrokken, dat hebben 5 middenvelders bij elkaar opgeteld van Pec Zwolle in hun hele leven nog gehaald. Daarnaast heeft hij een uitstekende vrije trap waardoor je altijd van extra waarde bent.

11 oktober 2018 om 19:56

Zo, wat een goed verpakte denigrerende opmerking. Heel knap gedaan Xajacfa

Heel goed argument van hem om te blijven in zijn vertrouwde omgeving.. Je kan na je carrière nog vaak zat in het buitenland doorbrengen

11 oktober 2018 om 19:37

geldt andersom ook.

Nu is er geld in het buitenland te verdienen, na je carriere kan je nog genoeg thuis zijn.

Toornstra heeft teveel met clasie gebabbeld ..

11 oktober 2018 om 20:26

En immers waarschijnlijk, zijn allebei van die heerlijke Haagsche mannen, die toch niet makkelijk buiten hun vertrouwde omgeving kunnen gedijen. Inderdaad zelfde voor Clasie.

Ik denk dat er ook weinig buitenlandse clubs zijn die hem meer salaris zouden geven dan dat Feyenoord doet. Voor een arabische club moet je faam hebben en die heeft hij niet. Een middenmoter in Turkije zie ik nog wel betalen, maar die betalen niet meer in Euros dus vallen af. Als ik er zo over nadenk, deze speler is ook niet interessant voor clubs met geld. Of defaam ontbreekt, of het niveau en anders wel de contacten naar dit soort clubs.
Australie zou nog kunnen, maar niet voor het geld.

Toonstra 2 jaar terug ..was misschien interessant voor buitenlandse clubs, nu zitten die echt niet meer op de bankzitter van Feyenoord te wachten, tenminste niet in de grote competities

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

119 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 maart
Jorge Mendes heeft tijdens een bezoek aan Juventus laten weten dat José Mourinho ervoor open staat om vanaf volgend seizoen de trainer te worden in Turijn. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren