Van Dijk ‘nog niet’ de beste ter wereld: ‘Daar kijk je niet zo overheen’

Donderdag, 11 oktober 2018 om

Virgil van Dijk geldt momenteel als een van de betere verdedigers in de wereld. De stopper van Liverpool heeft sinds zijn komst op Anfield in januari een sterke indruk gemaakt in het shirt van the Reds. Jamie Carragher erkent dat de Nederlander bij tijd en wijle floreert, maar ziet in bijvoorbeeld Sergio Ramos een nog iets betere verdediger.

“Ik vind dat Van Dijk bij de top van de wereld hoort. Sommigen zeggen dat hij de allerbeste is. Nog niet, zeg ik. Ik wil daar nog even mee wachten, gezien het feit dat hij nog geen grote prijzen heeft gepakt. Ik vind dat dat wel een vereiste is”, zegt de voormalig verdediger van Liverpool, tegenwoordig werkzaam als tv-analyticus, in gesprek met Soccer AM.

“Je wil bekendstaan als de beste in jouw positie, dan moet je ook een bepaalde cv hebben. Bijvoorbeeld de Premier League-winst of Champions League-winst. Vorig jaar haalde hij de finale (van de Champions League, red.). Maar ik zag aan de andere kant van het veld ook twee spelers staan: Sergio Ramos en Raphaël Varane.”

“Deze spelers zijn niet zozeer beter dan Virgil van Dijk, maar ze hebben wel meerdere keren de Champions League gewonnen. En ze zijn ook wereldkampioen geworden. Als je dat op je cv hebt staan... Daar kijk je niet zo overheen. Neem bijvoorbeeld Ramos. Wat Cristiano Ronaldo vorig seizoen in de aanval was voor Real Madrid, was Ramos aan de andere kant van het veld.”


Poll

Ben jij het eens met de analyse van Jamie Carragher?


Gerelateerd

32 reacties (laatste reactie door marchant)

Ik vind die 'van Dijk hype' wel lichtelijk overdreven, hij is een uitstekende verdediger maar om Ramos maar 'ietsje' beter te noemen dan van Dijk slaat nergens op. Ik vind van Dijk nog niet tot de beste verdedigers van de wereld behoren.

11 oktober 2018 om 16:41

Ongeacht wie beter is, ik vind zijn argumentatie waardeloos. Hij zegt eigenlijk dat als Van Dijk bij Real Madrid had gespeeld en dus wel had gewonnen dat hij dan wel de beste ter wereld was.

11 oktober 2018 om 17:54

Zo snel kan het gaan in de publieke opinie. 2 foutjes van Ramos en hij is over zijn top.

11 oktober 2018 om 16:45

Ik vind ook dat we onze Nederlandse spelers iets te veel ophemelen. Als je de comments hier lees dan hebben we in het Nederlands elftal straks het beste centrale duo van de wereld staan en met de jong op het middenveld zullen we ook aanvallend iedereen gaan overklassen. Het zou bijna een schande zijn als we over 2 jaar geen EK winnen....

Ik ben wel super blij dat we weer wat fatsoenlijke spelers in Oranje hebben en we ons wel behoren te kwalificeren. Maar een beetje respect naar de spelers die er al langer staan en veel meer gepresteerd hebben is ook wel op zijn plaats.

11 oktober 2018 om 17:05

De ligt - van dijk is ook gewoon wereldtop. Ik vind enkel frankrijk en Spanje voorlopig beter centraal.

11 oktober 2018 om 17:35

Ik vind Vertonghen/Alderweireld & Boateng/Hummels in vorm ook wereldtop. Maar je hebt wel gelijk over het feit dat we een topcemtrum hebben

11 oktober 2018 om 17:37

In potentie hebben we ook een geweldig centraal duo. Van Dijk word geloofd door Nederlanders, maar waarschijnlijk nog veel meer in het buitenland. Bovendien is het geen geheim dat De Ligt en De Jong in Europa bij elke grote club nadrukkelijk op de radar staan.

Natuurlijk moet er nog veel werk gebeuren in Oranje, maar het ziet er in ieder geval al veel rooskleuriger uit dan een jaar geleden door de opkomst van een aantal prima talenten. Optimisme is dan wel iets wat de sfeer in dit voetballand ook weer ten goede komt.

11 oktober 2018 om 17:59

Boateng Hummels werkt nu al twee jaar niet. En alderweireld verthongen is echt niet stabiel. Daarnaast zijn er ook veel blessures in dit duo. De ligt en van Dijk hebben wel alles, snelheid kracht tackles en positionering.

11 oktober 2018 om 19:08

Vind van dijk - de vrij en de ligt - de vrij ook wereldtop anders hoor... iedereen onderschat de vrij echt enorm in nederland naar mijn mening

11 oktober 2018 om 20:51

Vertel mij alsjeblieft waarom het duo Vertonghen en Alderweireld niet stabiel is? Zij behoren al jaren tot de beste verdedigers in de Premier League, in tegenstelling tot bijv. Van Dijk.

11 oktober 2018 om 17:14

Waarom niet hij heeft ongelooflijk veel invloed gehad op de verdediging en het staat een stuk beter sinds hij daar is. Als je zegt dat hij langer zo moet presteren kan ik er inkomen. Hij heeft zijn lakse momentjes maar laten we eerlijk zijn dat elke verdediger dat heeft. Ramos is de grootste kaartenpakker wat ik voor de zogenaamd beste ter wereld eigenlijk gek vind. Als ik terug kijk naar baresi maldini en nesta pakten die toch niet zoveel kaarten. Ik wil niet zeggen dat van dijk de aller beste is maar als je zijn prestaties bekijkt en invloed op het veld hoort hij er zeker wel bij.

Vind Ramos en Varane ook beter, maar de reden die hij noemt vind ik vrij vaag. Ze zijn niet beter omdat ze de CL gewonnen hebben. Ze hebben de CL gewonnen omdat ze beter zijn 😂😉

11 oktober 2018 om 17:25

Varane is twee jaar jonger, maar ook hij maakt heel af en toe een domme fout. Ramos is naar mijn mening de beste verdediger ter wereld (al geef ik dat niet graag toe door z'n kronkel in het hoofd).

11 oktober 2018 om 17:50

Varane ben ik helemaal niet zo van onder de indruk. Wel heel snel op fifa natuurlijk.

11 oktober 2018 om 18:47

Over een vage redenering gesproken

ot:

Van Dijk is geweldig, maar ook overgehyped. Hij is vooral een verdediger die perfect rendeert in het Engelse voetbal, met snelheid, kracht, oppend vermogen en goede positionering, maar laat tov bijv. een ramos of bonucci minder voetallend zien.

vind zelf alderweireld, chielini en godin ook beter , maar van dijk kan zeker de beste worden , al de spelers die opgenoemd worden zijn vaak toch een paar jaar ouder dan v.dijk .

11 oktober 2018 om 17:28

Chiellini is aan de bal minder, Godin kan ik begrijpen, maar Alderweireld vind ik hooguit gelijkwaardig. Ik begrijp de hele hype rondom Alderweireld het laatste jaar sowieso niet. Uiteraard is het een uitstekende verdediger, maar ik vind Van Dijk absoluut niet minder. Verdedigend beter, aan de bal is Alderweireld wat beter.

Dat Carrager zegt dat hij eerst prijzen moet winnen om dan pas de beste te zijn vind ik z’n dooddoener. Ook al win je geen prijzen dan je individueel toch nog een betere verdediger zijn dan iemand anders? Gaat dan toch om kwaliteit?

11 oktober 2018 om 17:02

Carragher lult uit zijn nek, omdat hij zichzelf als een van de beste verdedigers ter wereld zag. Heeft toevallig de CL en FA Cup een keer gewonnen.

Toegegeven, hij was een van de betere verdedigers ter wereld en voor mij een Liverpool held. Maar dit is lulkoek, omdat Ramos bijv. een erg goede ploeg om zich heen heeft, al jaren lang, en Van Dijk pas net bij Liverpool zit. Lijkt me lastiger verdedigen bij Liverpool met zo'n hoge lijn en renjerot-middenvelders voor je om eerlijk te zijn.

11 oktober 2018 om 17:10

"en ze zijn ook wereldkampioen geworden." aldus Carragher, Ik ken toch wel een paaar spelers, die heel groot zijn en waar niemand om heen kan. Overigens als dat de criteria is, dan was hij zelf dus ook niet echt een absolute topper.

Ene Giorgio Chiellini loopt nog altijd rond hoor. Met hem in de verdediging heeft Juventus 2x de finale van de CL gehaald en 1 finale van het EK met Italië. Tevens kunnen we stellen dat Juventus niet het beste team van de CL was die jaren dus verdedigend moest het altijd perfect zijn. Voetballend valt het soms wel tegen bij Chiello maar puur verdedigend zie ik maar weinige hem aftroeven, niemand eigenlijk.

11 oktober 2018 om 17:31

Het gaat uiteindelijk ook allemaal om waar een speler speelt en wie de coach is. Van Dijk zou bijvoorbeeld mee kunnen komen met Juventus, terwijl Chiellini niet de voetballende kwaliteiten heeft om bij Liverpool te renderen. Kijk je naar Manchester United en Mourinho, zou Chiellini daar beter renderen.

Voor mij:
A-categorie (top 10. Bewezen wereldtop): Ramos, Godin, Chiellini, Koulibaly, Varane, Umtiti, Hummels, Thiago Silva, Piqué, Kompany.

B-categorie (top 30. 20 net daar onder/potentiële wereldtop): Marquinhos, Giménez, Alderweireld, Bonucci, Virgil, Boateng, Stones, Laporte, Lenglet, Skriniar, De Ligt, Sánchez, Vertonghen, Manolas,.bailly, Süle, Maguire, Romagnoli, Christensen, De Vrij.

11 oktober 2018 om 17:56

Sorry man, leuke lijst alleen een bankspelers als Kompany of Hummels in je top 10 vind ik erg verassend, beetje try hard gevoel om van dijk niet bij de top 10 te scharen krijg ik dan

11 oktober 2018 om 18:17

Nee het gaat me hier om een combinatie van kwaliteit, mentaliteit, voetballend vermogen en leiderschapskwaliteiten. Virgil heeft daar veel van, maar heeft nog te vaak dat er een laksigheid in z'n spel zit waardoor hij totaal onnodig zichzelf of zijn team in de problemen helpt. Ten opzichte van bovengenoemde 10 zal hij op sommige vlakken misschien meer potentie hebben, of momenteel meer speeltijd krijgen, maar één van deze 10 zul je nooit half een duel aan zien gaan.

11 oktober 2018 om 20:49

De laksheid waar je het nu over hebt is naar mijn idee niet zichtbaar bij Liverpool, en ik heb dit seizoen alleen nog maar de tweede helft tegen Tottenham gemist. Je hebt geen idee hoe wij als fans de verdediging hebben zien transformeren sinds afgelopen Januari. Waar wij eerst bij een 0-1 voorsprong bij 70 minuten er gewoon vanuit gingen dat het 1-1 werd, weten we nu vrijwel zeker dat we het niet meer uit handen gaan geven. Liverpool heeft niet voor niets nog maar 3 doelpunten tegen gehad in de competitie, en Alisson heeft echt niet veel te doen gehad. Met een verdediging met Alexander Arnold, Gomez, Van Dijk en Robertson.

Lijkt me dus nogal biased die lijst van je. Als we het over statistieken en invloed op de rest van het team hebben, staat Virgil in de top 3, zo niet op nummer 1.
Als jij namelijk De Ligt in hetzelfde rijtje zet als Van Dijk, mag je daar ook Gomez neerzetten. Die man speelt de pannen van het dak en is nog stabieler dan De Ligt, de huidige hype des Lands. En dat bij een Europese topploeg! Denk dat je te weinig voetbal (daarmee bedoel ik, niet elke wedstrijd van alle ploegen waar verdedigers spelen) kijkt om zo'n lijst te kunnen maken.

12 oktober 2018 om 02:45

Je aannames zijn verkeerd, en ik hoef hier ook helemaal niet m’n gelijk te halen, maar dat ik biased zou zijn is echt de grootste onzin. Echter zal ik het daar verder maar bij laten anders word het hier een onnodige discussie die voorbij gaat aan hetgeen we het hier over willen hebben. Desalniettemin zijn de eerste 3 ‘lakse’ momenten die jij niet ziet, maar ik zo kan terughalen van de afgelopen weken; 1. De belabberde terugspeelbal waarmee hij Alisson totaal onnodig in de problemen bracht tegen Leicester en Ghezzal de 1-2 maakte. 2. Veel te veel ruimte gaf aan Giroud tegen Frankrijk die daardoor de beslissende 2-1 binnen mocht schieten (en waaruit ik ook opmaak dat zijn invloed en prestaties in Oranje nog zeker niet van dat door jou toegeschreven niveau zijn). 3. De penalty weggeven aan City, die Mahrez gelukkig voor hem hoog over schiet, en alleen daardoor niet beslissend was. Dat ze bij Liverpool daarnaast de verdediging hebben zien groeien sinds zijn komst is fantastisch, ben ik het oprecht ook mee eens en wil ik ook niet al te veel bagataliseren. Maar die linie bezat natuurlijk ook lange tijd niet de kwaliteit waar een club als Liverpool voor moet gaan. Hele periodes waren ze afhankelijk van spelers als met alle respect Sakho, Lovren, Klavan en zelfs uit pure nood Milner als linksback. Robertson is sindsdien ook net zo goed een fantastische aankoop en schot in de roos gebleken, en TAA en Gomez zijn fantastische talenten die nu eindelijk blessurevrij zijn en de kans dan ook horen te krijgen. Dus ondanks dat ik Virgil zelf ook een geweldenaar vind zie ik dit toch meer als een mooie ontwikkeling en voor Liverpool verbeterende samenloop van omstandigheden, dan dat Virgil ineens allemaal toppers hun oude niveau laat halen en/of matige spelers boven zichzelf uit laat stijgen. Want eerlijk, Lovren liet ook nog vaak genoeg de afgelopen driekwart jaar zien gewoon nog steeds niet goed genoeg voor Liverpool te zijn, spelend naast Virgil.

Voor mij is Chiellini nog steeds de beste, die iedereen vergeet. Prachtspeler en mentaliteit, vooral mentaliteit is doorslaggevend vind ik, want daarin vallen veel spanjaarden toch af.

Media blijft media maar we kunnen niet ontkennen dat V Dijk als een beest staat te voetballen en zeker mee kan met de wereldtop. De beste blijft persoonlijke voorkeur.

Ramos kan ook goed voetballen, maar die pakt voor mij minpunten omdat ik zijn winnaarsmentaliteit misplaatst vind. Misplaatst als in vanaf minuut 1 mensen proberen uit te schakelen, kaarten aannaaien en ga zo maar door met dat La liga theater. Doe mij maar chiellini met een hoofdband, Cannavaro die gas geeft of Carragher die met 2 strakke hamstrings toch nog een beslissende block maakt in een finale. Daar verdien je pluspunten mee

11 oktober 2018 om 20:50

Of Skrtel die een paar nieten in zijn hoofd krijgt geschoten en dan weer doorkan. Wat een held was dat ook. Jammer dat hij niet zo goed kon verdedigen.

11 oktober 2018 om 21:36

Deze moet ik gewoon een thumbs up geven, een van de meest onderschatte voetballers..zo een intelligente man en speller maar als het nodig is meedogenloos..en ook gewoon al 13 jaar trouw aan La vecchia signora

12 oktober 2018 om 12:22

Ik zou als ik jou was de wedstrijd Spurs - Juventus nog ‘ns terugkijken, en/of een gemiddelde Liverpool - United waar Carragher in meespeelde en dan je reactie hier nog ‘ns terugkijken, want alle dingen die je Ramos hier verwijt waren/zijn die 2 ook meesters in, en doet niet af aan kwaliteit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool7652
4.Arsenal6024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Joël MatipVerdediger10
Trent ArnoldVerdediger10
Dejan LovrenVerdediger10
Alberto MorenoVerdediger10
Joseph GomezVerdediger10
Emre CanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

374 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 21 maart
Barcelona is komende zomer bereid om mee te werken aan een vertrek van Philippe Coutinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren