Stoelendans bij PSV leidt tot nieuwe functie voor Vennegoor of Hesselink

Donderdag, 11 oktober 2018 om

Jan Vennegoor of Hesselink volgt John de Jong op als hoofdscout bij PSV, zo meldt de regerend landskampioen op de clubsite. De nieuwe technisch manager kiest zodoende voor een interne invulling van de vacature. "Jan draait inmiddels bijna vier jaar mee in de scouting en heeft in die periode een uitstekende indruk gemaakt", aldus De Jong.

Het hoofd van de scouting stuurt een team van zeven, wereldwijd opererende scouts aan en heeft een ondersteunende rol richting de technisch manager en de trainer als het gaat om de samenstelling van de selecties van PSV en Jong PSV, zo laten de Eindhovenaren weten. “Een leidinggevende rol is een passende, volgende stap”, zegt De Jong.

“We hanteren hier al een aantal jaren een bepaald sportief beleid. In het kader van de continuïteit is het erg waardevol als je het vertrek van sommige mensen op kunt vangen met collega’s die gewend zijn aan de manier van werken en de eisen die we stellen. We zijn er blij mee dat Jan mij op wil volgen”, besluit De Jong, die de opvolger is van de naar Everton vertrokken Marcel Brands.

Vennegoor of Hesselink laat weten dat hij verheugd is met zijn nieuwe functie bij PSV. “Ik vind het een prachtig beroep”, zegt de 39-jarige oud-spits van de huidige koploper van de Eredivisie op de clubsite. “We zijn wereldwijd op zoek naar spelers die ons beter kunnen maken. Het is eervol dat ik het team van scouts nu mag aansturen.”


Poll

Een goede zet van PSV?


Gerelateerd

17 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Vind het echt leuk om te zien dat jongens als De Jong, Van Bommel, Van Nistelrooij, Zenden & Vennegoor doorgroeien naar een maatschappelijke carriere bij Psv. Doen het daarnaast allemaal dus ook niet zo slecht, anders wordt je niet doorgezet naar hoofd scouting.

11 oktober 2018 om 15:03

Sinds vorig jaar is Johann Vogel ook toegevoegd als trainer van onder 17. Ook een oude bekende die jaren in het 1e heeft gespeelt

11 oktober 2018 om 15:24

Inderdaad een positieve ontwikkeling die al een tijd aan de gang is.

Als PSV supporter echt fantastisch om te zien hoe de helden van vroeger nu allemaal functies bekleden die er toe doen en het over het algemeen erg goed doen ook!

Zoals Mattjevvo al aangeeft is inderdaad Johann Vogel de nieuwe trainer van onder 17, ook fijn om te zien dat Van Bommel hier een rol in heeft gespeeld. Ben benieuwd wanneer Gomes op de Herdgang te aanschouwen is!

11 oktober 2018 om 16:08

PSV is geweldig bezig. Er staat een kwalitatief goede, aantrekkelijk spelende en herkenbare selectie. Daarnaast voeren ze de herkenbaarheid door tot in de diepste wortels van de club, met al die jeugdtrainers die jaren voor de club hebben gevoetbald. Erg leuk om te zien

11 oktober 2018 om 16:14

Ik vond afgelopen seizoen de vieirng van het kampioenschap na de kampioenswedstrijd ook zo prachtig... Dat een springende juochende Van Nistelrooij het veld op rent. Speelt niet meer en is geen hoofdtrainer, maar nog steeds zo veel enthousiasme en passie.
ALs je als jeugdtrainer/spitsentrainer nog steeds met zo veel beleving een kampioensschap viert moet er iets verschrikkelijk goed zitten bij de club. Het is een mooie tijd om PSV supporter te zijn!!

Leuk ook inderdaad van Johan Vogel Mattjevvo & Tombapsv! Heb dit al wel ergens gelezen maar ik volg weinig wedstrijden.trainingen van de jeugd dus heb hem nog niet met eigen ogen gezien!

11 oktober 2018 om 16:32

Als Gomes gestopt is dan zie ik hem graag als keeperstrainer bij PSV terugkeren😁

11 oktober 2018 om 20:58

Bij het behalen en vieren van het laatste kampioenschap werd Nilis niet 'gehuldigd' of hoe men dat ook wil noemen, terwijl deze Belgische clublegende toch een redelijk aandeel had als spitsentrainer. Het verhaal gaat dat dit tegen het zere been van Luc Nilis is geweest en dat dat de grootste reden voor hem is geweest om PSV de rug toe te keren en naar VVV te verkassen. Niet alles is hosanna in Eindhoven

Hij is al 4 jaar scout bij Psv, dus ze weten wat hij kan. Ik vind het alleen maar goed als dergelijk oud-spelers een functie bij PSV krijgen. Zolang ze maar geschikt zijn voor het werk dat ze moeten doen. Maar als oud-speler sta je wel met 1-0 voor.

Ook John Feskens, oud speler van Willem II zit in de Scouting van Psv.

11 oktober 2018 om 16:27

Voor zover ik weet is Feskens geen scout maar video-analyst.

Ik had hem graag bij Twente naast Kammetje gezien, dan heb je naast iemand met een gigantisch netwerk ook iemand die heel veel meters kan maken met het beoordelen van spelers. Dan kan Ted zich ook meer bezig houden met de interne organisatie en kan je aan een basis bouwen waarin Rutten op termijn weer hoofdtrainer wil worden.

Leuk dat PSV ex spelers functies laat bekleden in de organisatie. Weet niet of een ex speler ook de meest geschikte kandidaat is maar voor de herkenbaarheid binnen de club is heteuk.

Waarom heeft deze man 2 achternamen , konden ze niet kiezen?

11 oktober 2018 om 20:15

Was er zelf ook benieuwd naar, zie hier het antwoord: Zo bezaten de voorouders van Jan de Twentse boerderijen Vennegoor en Hesselink. Aangezien boerenfamilies in Oost-Twente de naam van hun boerderij als familienaam gebruikten, konden zij zowel Vennegoor als Hesselink worden genoemd. De ambtenaar van de burgerlijke stand heeft het toen maar op Vennegoor of Hesselink gehouden

11 oktober 2018 om 20:53

Haha oke dat verklaart een hoop , grappig joh

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Dinsdag 23 juli
Bayern München is om de tafel gegaan met de entourage van Leroy Sané. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren