AS Monaco maakt weg vrij voor Henry met ontslag Jardim

Donderdag, 11 oktober 2018 om

Leonardo Jardim is niet langer de trainer van AS Monaco. De Monegasken hebben donderdagmiddag via de officiële kanalen namelijk bekendgemaakt dat er na vier jaar een einde komt aan de samenwerking met de Portugese oefenmeester. De tegenvallende resultaten in het huidige seizoen liggen ten grondslag aan het ontslag van de 44-jarige Jardim.

“Ik ben dankbaar en trots dat ik meer dan vier jaar de trainer van AS Monaco heb mogen zijn. Ik heb altijd geprobeerd om het beste van mezelf te geven en ik heb hier altijd met passie gewerkt. We hebben samen geweldige overwinningen behaald en die herinneringen zullen mij voor altijd bijblijven”, reageert de trainer. Jardim werd in 2017 nog kampioen met Monaco en haalde in dat jaar ook de halve finales van de Champions League met les Rouges et Blancs.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

Na een tweede plek vorig seizoen gaat het in de huidige voetbaljaargang echter een stuk minder voorspoedig en Monaco bivakkeert momenteel na negen gespeelde wedstrijden op de achttiende plek in de Ligue 1. Vicevoorzitter Vadim Vasilyev is Jardim ondanks de slechte cijfers in het huidige seizoen dankbaar: “Ik wil mijn diepste respect voor al het werk dat Leonardo heeft verricht uitdrukken. Hij heeft zich hier op de bank ontwikkeld tot een referentiepunt in heel Europa en deed dat met prachtige resultaten. Zijn periode zal de boeken ingaan als een van de mooiste bladzijdes in de geschiedenis van de club. Leonardo zal altijd deel blijven uitmaken van de AS Monaco-familie.”

Met het ontslag van Jardim komt de weg open te liggen voor Thierry Henry, die in de afgelopen dagen in de Franse pers hardnekkig in verband wordt gebracht met een terugkeer naar de club waar hij zijn profcarrière begon. De huidige assistent-bondscoach van België staat naar verluidt al enige tijd in contact met Monaco en de belangstelling van zijn oude club zou ook een van de redenen zijn dat de oud-spits een aanbieding van Aston Villa naast zich neer heeft gelegd.


Poll

Denk jij dat het een goede beslissing is om Leonardo Jardim te ontslaan?


Gerelateerd

28 reacties (laatste reactie door rochester)

Maakt de weg vrij voor mijn jeugd icoon! Heel benieuwd hoe hij de boel gaat aanpakken. Kan natuurlijk alleen maar beter gaan gezien de huidge 18e plek.

11 oktober 2018 om 16:39

Super mooi als Henry het seizoen goed kan afmaken

Dus ze ontslaan 1 vd best presterende coaches van de afgelopen jaren om iemand aan te stellen die zijn managercarrière nog moet beginnen...

Klinkt als een geniaal plan!

11 oktober 2018 om 13:38

Tsja, maar zo werkt het overal, bij elke club, in elk land. Een onderpresterende trainer blijft niet heel lang zitten, een goed verleden geeft je wat meer tijd maar uiteindelijk is het altijd bijltjesdag.

11 oktober 2018 om 13:43

Voordat As Monaco ervoor koos om Jardim aan te stellen had hij ook nog geen hele imposante staat van dienst (2011-2014 trainer van braga, olympiakos en sporing lissabon). Dus het is in principe niet slecht om een manager aan te stellen die aan het begin van zijn loopbaan staat. Daarnaast presteert As monaco dit seizoen wel heel erg slecht, 18e plek en 0 punten in CL. As Monaco zal dit jaar Europees voetbal moeten veiligstellen willen ze de huidige spelers een reden geven om niet te vertrekken volgend seizoen ( Dit geldt vooral voor Subasic, Glik, Sidibe, Tielemans en Falcao)

11 oktober 2018 om 15:55

Vraag Real maar hoe het ging met Zidane.

Heeft dankzij zijn geweldige prestaties natuurlijk enorm veel krediet opgebouwd bij Monaco en dat is dan ook de enige reden waarom dit zo lang heeft geduurd. Elke andere trainer was er weken geleden al uitgegooid met zulke dramatische resultaten. Ik ben benieuwd of Henry dit weer op de rit kan krijgen want het team speelt op dit moment echt als een natte krant. Tegenover elke tegenstander met totale onmacht, moeten zij zich bijna de hele wedstrijd tot verdedigen beperken. Ik weet niet of een andere trainer daar nou heel erg veel aan kan veranderen. De cijfers zeggen genoeg: 12 officiele wedstrijden dit seizoen: 1 gewonnen, 3 gelijk, 8 verloren. Dat zijn cijfers van een degradatiekandidaat...

11 oktober 2018 om 15:27

Goede coach voor United he! Die Jardim. Een slechte start van het seizoen mag dat noet in de weg staan na wat hij gepresteerd heeft de afgelopen jaren!

11 oktober 2018 om 20:00

Nou, je moet niet net doen alsof dit een hele onlogische beslissing is van het bestuur. Ja, Jardim heeft Monaco een topseizoen bezorgd in 16/17 en daarmee bouw je zoals ik al zei heel wat krediet op. Genoeg krediet om een slechte seizoensstart te kunnen overleven. Dit noem ik echter geen slechte seizoensstart, en het bestuur blijkbaar ook niet. In 1 zomer van meedoen om de titel naar degradatievoetbal is wel een hele extreme neerwaartse spiraal. Het seizoen is nu 3 maanden oud en er zit geen greintje verbetering in het spel van Monaco sinds ze zijn begonnen in augustus. Dat een trainer je de titel heeft bezorgd is geen vrijbrief om ze twee seizoenen later te laten degraderen. Dat kan je zo niet verantwoorden tegenover de supporters. Die zullen nu ook schreeuwen om verandering. Je snapt zelf toch ook wel dat er op een gegeven moment gewoon ingegrepen moet worden omdat er simpelweg iets moet gebeuren.

11 oktober 2018 om 15:32

De Ligue 1 is 9(hele !!!) wedstrijden onderweg. Wanneer had jij hem weg willen doen dan? In de voorbereiding??
Feit is gewoon dat er elk jaar toppers weggeplukt worden en dat daar nauwelijks gelijkwaardige vervanging tegenover staat. Ja, ze proberen het op te vangen met jeugdige spelers maar iedereen weet dat zoiets met stijgen en dalen gaat. Daarbijkomend dat jij zelfs niet eens weet als tegenhanger van Jardim hoe dit opgelost moet worden, betwijfel ik of het een goede keus was van het bestuur.

Positief nieuws hierin is dat er een nieuwe legende onder de profcoaches op topniveau is verwelkomd en ik hoop dat hij het maakt.

11 oktober 2018 om 19:46

“Wanneer had jij hem weg willen doen dan? In de voorbereiding?”

Allereerst “wilde ik hem niet weg doen”. Ik ben geen Monaco supporter, dus wie er daar trainer is kan me werkelijk waar geen ene reet schelen. Ten tweede zeg ik in mijn oorspronkelijke reactie toch heel duidelijk dat een andere trainer dan Jardim “weken geleden” al was ontslagen. Weken geleden, dus niet “in de voorbereiding”. Een andere trainer was waarschijnlijk al ontslagen na de wedstrijd tegen Angers, toen er ook al 6 van de 7 wedstrijden niet gewonnen waren, iets waar de gemiddelde trainer bij een (sub)topclub meestal gewoon voor wordt ontslagen, terwijl Jardim langer mocht blijven wanpresteren vanwege zijn voorgaande seizoenen bij Monaco. Best een voor de hand liggende analyse, niet? Dat maakt mij geen “tegenhanger van Jardim”, want nogmaals, het wel en wee van Jardim of van Monaco zal me worst wezen. Als Jardim mocht aanblijven als trainer, had ik dat ook prima gevonden. Mij een zorg.

Ten slotte wil ik nog even benadrukken dat als Jardim inderdaad een paar weken geleden al was ontslagen, dat het de huidige situatie van Monaco in ieder geval niet veel slechter had gemaakt, aangezien ze sinds die wedstrijd tegen Angers nog altijd alles hebben verloren, op een gelijkspel na. Dus zelfs als ik had gezegd dat Jardim eerder ontslagen had moeten worden (wat dus niet het geval is), zou dat blijkbaar niet eens zo’n gekke uitspraak zijn geweest.

Niet alleen reageer jij op mijn reactie met een vraag waarvan het antwoord in diezelfde reactie al terug te vinden is, ook sla je de plank volledig mis met een hele vreemde aanname dat ik wilde dat Jardim eerder ontslagen had moeten worden, terwijl ik in mijn hele reactie niets heb gezegd wat daar ook maar een klein beetje op lijkt.

11 oktober 2018 om 23:26

Je zegt dus eigenlijk dat jarenlang presteren terwijl je constant je toppers verliest je 2 extra weken oplevert. Nou geweldig zeg twee hele weken(!) Buiten het feit om dat de prestatie tegen Angers een deceptie was, waren er nog 5 van zulke resultaten dus ik snap niet helemaal waarom dat tegen Angers nou heel anders is en hij perse toen weg had gemoeten.

Ik snap overigens ook niet waarom je zo aangevallen reageert maar ik had het gevoel dat je inderdaad een tegenhanger van Jardim was ja. Daar is niets mis mee hoor, je mag een mening hebben. Ook als je die mening niet hebt kan het mij niets schelen.
Ik reageerde vooral op het feit dat jij vond dat het lang geduurd had, terwijl zon coach jaren gepresteerd heeft en dit jaar dus na het vertrek van oa sterspelers Lemar en Moutinho na 9 rondes het veld mocht ruimen. Imo is dat zeker niet lang en ik vind het ook een beetje gokken op de status van een nieuweling in het trainersvak van het monacobestuur.

Monaco heeft nou ook niet bepaald een top team. Duidelijk de slechste selectie van de afgelopen jaren. De beste spelers verkocht en er niet veel bijzonders voor teruggekocht. Dit seizoen als verloren zien en proberen erin te blijven, Europees voetbal met deze selectie lijkt mij een utopie.
Ben benieuwd hoe Henry het gaat doen, meer ervaring dan pundit en spitsentrainer heeft hij niet..

Belachelijke beslissing van monaco, moet bekennen dat hij met het spelers materiaal dat hij had het best goed heeft gedaan bij monaco, misschien een leuke coach voor bayern mochten ze kovac ontslaan.

Hoe kan het team eigenlijk zo matig zijn? Ze hebben zoveel geld binnen gehaald met verkopen, maar er echt niet veel bijzonders voor terug gekocht. Je zou toch zeggen dat ze hele goede spelers moeten kunnen halen.

Dit jaar heeft Monaco net te veel risico genomen wat betreft transfers naar mijn mening. Een Lemar, Fabinho en Moutinho waren toch belangrijker voor Monaco dan ingeschat, en zijn niet adequaat vervangen voor dit seizoen. Overigens zou in mijn ogen een Jardim ondanks dit seizoen, een fantastische coach zijn voor Manchester United. Zijn visie op de manier van spelen en het werken met jeugd zou volgens mij een verademing zijn ten opzichte van Mourinho. En met het budget plus de selectie waar United al mee werkt zou hij echt iets speciaals kunnen neerzetten.

Is niet vooral de selectie heel zwak dit jaar? Er zijn geen goede vervangers gevonden voor de vertrokken spelers. Henry aanstellen is natuurlijk een droom, Jardim zien vertrekken lijkt me een nachtmerrie. Ben benieuwd waar hij nu aan de slag zal gaan.

11 oktober 2018 om 14:55

Dit dus. Mbappe, Lemar, Moutinho, Fabinho, Silva, Mendy. Even een lijst met topspelers die verkocht zijn sinds het kampioenschap. Wat is daar voor terug gekomen? Spelers als Tielemans en Chadli brengen bij lange na niet zoveel als die spelers. Monaco heeft zoveel geld, maar doet er niks mee.

11 oktober 2018 om 15:03

Alsnog, ze hebben voor 130 miljoen aan spelers gekocht afgelopen zomer. Onder andere Henrichs van Leverkussen en dat talent van Lyon. Daarnaast hebben ze ook nog Glik, Sidibe, Suba, Jemerson, Tielermans, Falcao... 6 punten uit 9 wedstrijden is dan schandalig slecht

11 oktober 2018 om 15:03

En Golovin

11 oktober 2018 om 16:33

Veel van die spelers waren of zijn geblesseerd. Ook Golovin is nog niet helemaal honderd procent fit, maar de vervangers zijn nog veel te jong om op zo'n hoog niveau als de Ligue 1 te staan.

Hij zou een goede optie zijn voor Barca, op Valverde te vervangen, jammer dat het bestuur er niet zo over denkt

Zou mooi zijn als Henry aan de slag gaat als coach bij Monaco. Ik betwijfel wel of het een goede keuze is aangezien hij (nog) niet veel ervaring heeft. Als je ziet dat Monaco in de degradatiezone staat, zou je denken dat Henry niet een al te moeilijke taak heeft

Zo, die Jardim liet 2 jaar geleden nog een vermogen liggen door niet naar China te gaan en Monaco trouw te blijven en dan word je nu zo bij het grofvuil gezet. Ze hebben het alle kwaliteitsspelers verkocht en dan vinden ze het gek dat hij minder presteert. Ik vind het uiterst belachelijk.

Jammer dat Jardim is ontslagen bij AS Monaco en de afgelopen seizoenen heeft Jardim mooie prestaties neergezet met Monaco en natuurlijk is hij de afgelopen 2 seizoenen met o.a Mbappé, Bernardo, Mendy, Fabinho, Lemar, Bakayoko, Keita, etc. behoorlijk wat beslissende spelers kwijtgeraakt en hij heeft er spelers voor terug gehad die kwalitatief (momenteel) minder zijn, maar in mijn ogen moest Jardim dit seizoen gewoon hoger staan dan de 18de plaats.

Want in mijn ogen heeft Monaco met spelers als Subasic, Barreca, Jemerson, Rony Lopes, Tielemans, Falcao, Jovetic, Golovin, Sidibé, Chadli, Glik en Henrichs uitstekende spelers rondlopen waarmee ze zeker voor plek 2 tot en met 4 moeten kunnen strijden en dan hebben ze ook nog veelbelovende talenten als Pierre Gabriel, Mboula, Geubbels en Pellegri rondlopen.

Henry heeft dan wel vrijwel niets of gewoon helemaal niets aan ervaring als trainer, maar Guardiola had toen hij bij FC Barcelona ook nog vrijwel geen ervaring en hetzelfde was het geval met Zidane bij Real Madrid, maar in beide gevallen pakte het uitstekend uit en ik wil niet zeggen dat dit ook het geval zal zijn bij Henry bij Monaco (lijkt er toch sterk op dat hij de nieuwe trainer wordt), maar het hoeft niet verkeerd uit te pakken.

En anderzijds zou ik het ook wel in het beleid van Monaco van de afgelopen jaren passen, om Henry aan te stellen als trainer. Monaco heeft de afgelopen jaren natuurlijk enorm veel groot talent wat betreft spelers beter gemaakt en verkocht, misschien dat dat voor Henry ook kan maar dan op het gebied van trainers.

11 oktober 2018 om 16:22

Henry heeft als analist op de Engelse TV wel laten merken verstand van het spelletje te hebben. Zal als assistent ook wel de nodige indruk hebben gemaakt. Hopelijk neemt hij Wenger dan mee, want ook hij is begonnen bij Monaco en kan Henry het nodige bij brengen.

Jardim zal een zeer interessante op de trainersmarkt. Heeft Monaco veel kleur gegeven, maar het is ontzettend jammer dat het met Golovin onder zijn hoede niet meer lukt. Ik denk dat Arsene Wenger beter zou passen met zijn ervaring als opvolger van Jardim, maar mocht het Henry toch worden, hoop ik dat hij gebruik maakt van Wengers kennis.

11 oktober 2018 om 17:17

Zou me niet verbazen als hij naar Man United gaat. Zou overigens de ideale bondscoach voor Porrugal zijn. Prima trainer die zijn teams laat voetballen en die zeer goed is met jongeren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Monaco

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Nantes27-4
15.Toulouse27-12
16.AS Monaco22-17
17.Amiens21-21
18.Dijon20-18
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Djibril SidibéVerdediger20
Kamil GlikVerdediger21
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Monaco.

0 fans
Coach, 44 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Matthijs de Ligt is in beeld om bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren