Hoedt bedolven onder kritiek: ‘En toch krijgt de verdediger de schuld’

Donderdag, 11 oktober 2018 om

Wesley Hoedt krijgt dit seizoen regelmatig kritiek te verduren. De verdediger is een vaste basisklant bij Southampton, maar kan nog niet iedere fan van the Saints overtuigen. In gesprek met de Daily Echo zegt de 24-jarige stopper zelfkritisch te zijn: "Ik ben hard voor mezelf, niemand hoeft zich daar zorgen over te maken."

"Ik ben zelfkritisch en kan ook kritisch naar anderen zijn. Als de ploeg goals incasseert, wordt er gekeken naar de verdedigers. Dat is normaal. Iedereen heeft het recht dat te doen. We krijgen de goals te makkelijk om de oren. Dat probleem is er al een tijdje. Daar moeten we eerlijk over zijn", aldus de zesvoudig Oranje-international.

"Soms heb je pech", vervolgt Hoedt, die bij de 3-0 nederlaag tegen Liverpool een eigen doelpunt maakte. "Wat betreft die goal: iedereen kan dan kritiek leveren. Maar op het laatst werd de bal nog van richting veranderd, daar kan je niets tegen doen. En toch krijgt de verdediger de schuld. Dat is nu eenmaal het leven van een verdediger."

Hoedt erkent dat het verdedigen anders is in Engeland dan in Italië, waar hij speelde voor Lazio. "In Italië spenderen ze dagen aan verdedigen in plaats van enkele momenten op de dag. Dat is een verschil in cultuur. In Italië deden we twee of drie extra sessies in de week, alleen maar om defensief sterk te staan. Maar we werken hier ook veel."Gerelateerd

18 reacties (laatste reactie door thesaints)

Voor Hoedt lijkt Oranje wel klaar. Hooguit als reserve kan hij aanspraak maken op uitverkiezing voor Oranje. Met de Vrij, de Ligt en van Dijk voor zich is de kans op een basisplaats erg klein geworden voor hem. Centraal defensief gezien zit het wel snor bij Oranje. Als je met 4 verdedigers wilt spelen (zoals ons betaamd), dan moet je zelfs de Vrij of de Ligt laten banken. Hoe luxe?

11 oktober 2018 om 11:24

En dan vergeet je bijvoorbeeld Aké nog, die er ook wel ongeveer klaar voor is.

11 oktober 2018 om 11:38

Ake doet het echt fantastisch bij Bournemouth. In Nederland hoor je niet zoveel van hem. Maar die zal binnen 2 jaar wel een flinke stap gaan maken.

11 oktober 2018 om 12:58

Klopt, maar die kan ook als linksback uit de voeten.

11 oktober 2018 om 12:02

Ik zie onder Koeman nog eerder Van Dijk banken dan De Ligt.

11 oktober 2018 om 12:26

En terrecht, Van Dijk heeft zich goed ontwikkeld maar komt bij lange na niet bij het niveau wat De Ligt kan en gaat halen. Vind De Ligt nu al beter eigenlijk. Van Dijk lijkt spectaculairder maar is gewoon een typische Engelse verdediger.

11 oktober 2018 om 12:43

Doe normaal joh. Van Dijk wordt niet voor niets genoemd als één van de beste verdedigers ter wereld. Dat niveau heeft de Ligt bij lange na nog niet. We moeten echt niet overdrijven met die eredivisietalenten. Tuurlijk kan hij dat niveau wel halen, maar hij kan ook zomaar mislukken.

11 oktober 2018 om 12:49

Op basis waarvan? Sorry hoor, maar De Ligt moet het allemaal nog maar even laten zien bij een club als Liverpool. Ook in Oranje maakt Van Dijk tot nog toe een betere indruk dan De Ligt.

Begrijp me niet verkeerd, De Ligt heeft inderdaad de potentie om de beste verdediger ter wereld te worden, maar op dit moment is Van Dijk (nog) beter. Dat neemt niet weg dat De Ligt voor z'n leeftijd al heel erg ver is.

11 oktober 2018 om 13:12

het niveau dat hij kan halen is totaal niet relevant voor Oranje. Het enige wat telt is het niveau dat hij nu haalt. Op dit moment haalt Van Dijk natuurlijk een veel hoger niveau dan De ligt.

spelers als Kane, Lukaku of Aguero verdedigen is andere koek dan Tom van Weert

11 oktober 2018 om 12:51

Als reserve is hij ook prima. Voor de basis komt hij inderdaad tekort ten opzichte van de drie die jij noemt. Een voordeel is wel dat hij linksbenig is en die andere drie rechtspoten.

Het is wennen voor hoedt, en gelukkig is hij zelf zelfkritisch we weten dat hij een redelijk tot goede verdediger kan zijn dit heeft hij al bewezen bij Lazio het is natuurlijk een feit dat de BPL een zwaardere competitie is. En meerdere teams van hogere klasse zijn dan dit in Italië is. Houd overigens niet in dat de top teams in talie onder doen voor de top teams in de BPL

Hoedt is echt een drama, kan niet koppen, kan geen tackle maken en oogt klunzig. Hij kan wel redelijk de bal spelen. Ik vraag me keer op keer af waarom hij en niet Yoshida centraal staat met Vestergaard.
Moet wel toegeven dat alle linies, op de doelmannen na, een drama zijn bij ons.

Wat ik wel verrassend vindt om te lezen is dat we trainen, als je de spelers ziet zou je denken dat ze bij de wedstrijden elkaar voor het eerst zien en mee samenspelen.

11 oktober 2018 om 12:13

Kan ik me helemaal in vinden. Gaat niet zo goed met ons clubje...

11 oktober 2018 om 12:43

Ik zie ook niet snel verandering komen. Pas als er koppen gaan rollen zal het verbeteren.

11 oktober 2018 om 13:41

Toch heeft Hoedt zich in de vorige seizoenen wel bewezen, het niveau heeft hij wel maar zijn vorm nu is dramatisch.

11 oktober 2018 om 21:26

Ik vond hem vorig seizoen ook niet heel sterk, zelfs niet naast Van Dijk. Misschien ligt de Italiaanse competitie hem beter, maar voor de PL vindt ik hem te zwak.

11 oktober 2018 om 13:49

Nogal off topic maar toch; hoe presteert Vestergaard? Erg benieuwd naar, zag af en toe bij Gladbach dat 1 en ander soms al wat te snel ging, is dat in de PL nog zichtbaarder?

11 oktober 2018 om 21:27

PL gaat hem ook soms nog wat snel, zeker geen slechte verdediger, maar ook niet de 25 miljoen waard die wij voor hem hebben betaald. Voor zijn lengte verliest hij wel veel kopduels en snel is hij ook niet echt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Southampton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Cardiff City25-23
18.Southampton24-16
19.Fulham17-33
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Ryan BertrandVerdediger10
Cédric SoaresVerdediger10
Jack StephensVerdediger10
Maya YoshidaVerdediger10
Dusan TadicMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Southampton.

6 fans
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 februari
Voor Saúl Ñíguez is het Champions League-duel van Atlético Madrid met Juventus een kans om zichzelf in de kijker te spelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren