Van Persie: ‘Ik ben echt geen specialist, ik maak er één of twee per jaar’

Woensdag, 10 oktober 2018 om

Robin van Persie maakte in de laatste thuiswedstrijd van Feyenoord op prachtige wijze de winnende 2-1. Vlak voor tijd schoot de 35-jarige aanvoerder van de Rotterdammers raak vanuit een vrije trap. Niet voor het eerst scoorde de ex-aanvaller van onder meer Arsenal en Manchester United vanuit een vrije trap. Desondanks wil hij zich geen vrije trappen-specialist noemen.

Ook in de jeugd bij Feyenoord scoorde Van Persie regelmatig vanuit een vrije trap. Na zijn doorbaak in het eerste elftal ging hij daarmee door en ook in Engeland schoot hij vaak raak. "Ik wil mezelf geen specialist noemen. Daarvoor heb ik er de afgelopen zestien jaar niet genoeg gemaakt", aldus Van Persie tegenover Feyenoord TV. “Als je één of twee vrije trappen per seizoen er inschiet, ben je geen specialist. Dat was wel een beetje mijn gemiddelde. De laatste jaren heb ik ze ook minder genomen, omdat ik vond dat ik ze ook gewoon niet goed genoeg nam.”

"Ik ben echt geen specialist", benadrukt Van Persie. "Ik scoor er één of twee per jaar, specialisten doen dat zes, zeven, acht keer.” De spits annex aanvallende middenvelder van Feyenoord was dit seizoen in de Eredivisie goed voor zes doelpunten en een assist. Na de interlandperiode wacht voor de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.


Poll

Robin van Persie is de beste aanvaller uit de Eredivisie


Gerelateerd

46 reacties (laatste reactie door ruudos)

Ja maar er in de eredivisie doet niemand dat meer. Zelfs Messi scoort er vgm geen 8 per jaar. Ik zie Schöne en Ziyech wel als specialisten maar die schieten er ook geen 6 per jaar in. Van persie is in de eredivisie een van de 5 beste (ik vergeet er wss een paar) dus is hij een specialist.

10 oktober 2018 om 22:30

Ik vind Schone echt wereldklasse als het aankomt op vrije trappen. Veel beter dan Ziyech in ieder geval. Wel minder goed dan Messi.

Een echte specialist zoals Van Hooijdonk of Juninho is er volgens mij niet op dit moment.

10 oktober 2018 om 22:37

Payet en Calhanoglu schat ik hoog in

10 oktober 2018 om 22:39

Schone is inderdaad van buitengewone klasse en heeft vaak op bijzonder belangrijke momenten een vrije trap raak geschoten.

10 oktober 2018 om 23:32

Zeker eens over schone, helaas is zijn veldspel van mindere klasse

11 oktober 2018 om 00:31

Dat viel afgelopen seizoen toch ook wel mee qua doelpunten

11 oktober 2018 om 07:40

Dat Schone beter is dan Ziyech in vrije trappen staat buiten kijf. En ik zeg ook nergens dat ik Schone beter vind in vrije trappen dan Messi he.

11 oktober 2018 om 08:06

Weet ik, ik verduidelijk alleen mijn eigen mening voordat iemand roept dat schone geen wereldklasse is omdat Messi het beter kan.

10 oktober 2018 om 23:35

In zijn NEC periode was John Goossens mijn favoriet met zijn pegels!

10 oktober 2018 om 23:41

Schöne is natuurlijk veel meer een specialist dan Ziyech. Schöne kan ze bij vrije trappen veel beter plaatsen. Ziyech heeft een geweldige traptechniek maar niet vanuit stilstand zeg maar. Die moet meer in beweging zijn zeg maar. Niet voor niets heeft Ziyech vanaf 2013 maar 10 vrije trappen gescoord.

11 oktober 2018 om 02:47

Ik vind Ziyech zijn aangesneden voorzetten uit vrije trappen dan wel weer erg goed of heb ik in het magere aantal keren dat ik Ajax kijk toevallig goede voorzetten gezien?

11 oktober 2018 om 08:07

Ziyech heeft een fantastische voorzet en lange pass. Helaas kan hij alleen niet schieten.

11 oktober 2018 om 00:09

Ziyech is echt geen specialist, alsjeblieft zeg. Schöne is op dit moment denk ik de enige in de Eredivisie.

12 oktober 2018 om 02:54

@Quirento. Misschien die speler van Ado nog El khayati? Geen idee hoe je het schrijft btw. Of zit ik nu helemaal fout? Zie niet heel veel wedstrijden daarvan namelijk.

Ben benieuwd welke mensen van Persie de beste aanvaller uit de Eredivisie vinden, en op grond waarvan. Ik vind zowel Lozano, Bergwijn, Tadic allen beter, wat uiteraard ook met de leeftijd te maken heeft.

On topic: hangt er natuurlijk vanaf in welke competitie je speelt. Als van Persie alle vrije trappen van Feyenoord neemt, en je je realiseert wat voor verschrikkelijk slechte keepers er in de eredivisie spelen, dan sluit ik niet uit dat hij er gewoon 6 a 7 uit een vrije trap maakt dit seizoen.

10 oktober 2018 om 22:31

Van Persie is de beste aanvaller die er in Nederland rond loopt, op basis van alles wat hij de afgelopen 16 jaar heeft laten zien. Of hij of andere in hun huidige vorm beter zijn is een tweede. Denk ook niet dat we daar echt over hoeven discussieren toch? Niemand komt in de buurt van zijn cijfers en statistieken.

10 oktober 2018 om 22:39

Wat dacht je van Huntelaar?

10 oktober 2018 om 22:58

Haha huntelaar ja toch. Is een goeie afmaker, zowel met het hoofd als met de voeten maar dit kan van Persie minstens net zo goed plus RvP heeft er nog 10 uitbredingspakketten bij

10 oktober 2018 om 23:27

Huntelaar is zo goed dat ie op de bank zit! Maar 2 spelers die allebei zeer belangrijk zijn geweest voor het Nederlandse voetbal. Van Persie een complete voetballer en Huntelaar een afmaker. Van Persie op basis van het verleden de beste!

10 oktober 2018 om 23:29

Huntelaar heeft zo ongeveer elke pot in de basis gedtaan dit jaar. 1 keertje op de bank als er wat gerouleert wordt en hij 'zit op de bank'? Haha die logica snap ik niet. Ik vind Van Persie overigens wel beter dan Huntelaar hoor, daar niet van.

12 oktober 2018 om 02:58

@Wesley Op basis vam de afgelopen 16 jaar, allemaal leuk en aardig. Prima, hij heeft zeker krediet verdiend en is zeer belangrijk. Maar op dit moment (dus zijn huidige kwaliteiten) zijn er meerdere aanvallers doe zeker niet bllr hem onder doen lf zelfs boven RvP zijn niveau uitkomen

10 oktober 2018 om 22:40

Je noemt nu 3 buitenspelers op die je beter vind. Tuurlijk zij zijn explosiever, flitsender en gaan vaker een mannetje voorbij. Zijn ze ook daadwerkelijk belangrijker? Nee, zeker niet. Ze spelen alle in een goed draaiend team en van Persie draagt een slecht spelend team op z’n rug. Op basis daarvan vind ik Van Persie de beste aanvaller van de Eredivisie. De bovenstaande 3 zie je minder als Ajax of PSV een slechte pot speelt, Van Persie maakt dan de winnende.

10 oktober 2018 om 22:53

Misschien komt dat omdat de rest van Ajax en PSV ook gewoon goed is. Bij Ajax scoren heel veel spelers, bij PSV ook maar Feyenoord zakt geregeld door het ijs waarna soms alleen RvP ze nog kan redden. Alleen afgelopen weekend niet.

10 oktober 2018 om 23:01

Zet jij je bril nou eens af, een echt goede voetballer pakt punten voor een minder team, dat is precies waar hij nu mee bezig is. Een tadic, lozano of bergwijn ipv RvP en wij hadden gewoon 10e gestaan.

11 oktober 2018 om 02:52

Daarom is Van Persie dus nog steeds de beste spits, aanvaller is een bredere term, in de Eredivisie. Hij laat zijn team beter voetballen - als is dat bij Feyenoord minder te zien, maar dit compenseert hij met individuele klasse - en is belangrijk voor zijn ploeg. Stel je eens voor dat deze man voor Ajax zou spelen in dit systeem. Verwacht bij balverlies geen 90 minuten lang druk zetten, maar in balbezit zou hij een verademing zijn en met afstand de meest begaafde en beste speler in de Eredivisie.

11 oktober 2018 om 06:33

Daarom bij dit Feyenoord had Huntelaar er amper wat gemaakt denk ik. Terwijl het voor Rvp een feest was geweest bij Ajax. Rvp is gewoon veel beter en completer! De enige die dat denk ik anders kunnen zien zijn fans van Huntelaar. Ik sta er namelijk niet van te kijken dat Dolberg hem hit de basis speelt want die is ook veel completer. En die lat hoort bij Ajax ook vreselijk hoog te liggen. Neemt niet weg dat Huntelaar meer dan verdienstelijk als afmaker is en wel respect verdiend!

11 oktober 2018 om 01:04

Van persie heeft in zn kleine teen meer techniek dan lozano bergwijn en tadic

Traptechniek van Van Persie is schandalig goed. Hoewel de keeper van Vitesse er wel matig uit zag. Duiken naar de hoek terwijl je voeten niet eens van de grond af komen is ook knap. Als RVP alle vrije trappen mag nemen kan hij er wel een stuk of 5 maken. Zal in totaal wel boven de 12 goals komen dit jaar.

10 oktober 2018 om 22:24

Hij staat al op 6 goals na 8 wedstrijden. Dus 12 goals lijkt me geen enkel probleem, mits hij fit blijft.

10 oktober 2018 om 22:30

Jorgensen zal nu wel de vaste spits gaan worden. Van Persie daarachter. Zal wat minder voor de goal komen verwacht ik maar meer assists geven.

11 oktober 2018 om 00:37

Zolang Van Persie Feyenoord op sleeptouw blijft nemen blijft Jorgensen gewoon op de bank zitten.

11 oktober 2018 om 01:05

Of juist als 2e spits de 16 in duiken zoals Kuyt ook deed. Dan kom je veel vrijer door een loopactie ipv dat je al in het vizier van de 2 cv’s staat

11 oktober 2018 om 06:30

Ik denk dat Feyenoord het zich financieel zich niet kan veroorloven om hem op de bank te laten. Als bankzitter ga je helemaal weinig voor hem ontvangen.

11 oktober 2018 om 06:34

Daar geeft Rvp zelf volgens mij ook de voorkeur aan toen Jorgensen ingevallen was sprak Rvp over de klik en hoe fijn die het vond.

12 oktober 2018 om 03:01

Jorgensen op de bank kun je je niet veroorloven. Daarnaast imo nog steeds (samen met de andere spitsen van de top 3, De jong huntelaar dolberg en rvp) ook de besten van de ED. Daarnaast 1e spits van Denemarken nog? Nee, op de bank zetten zou kapitaal vernietiging zijn. En daarnaast zou rvp alleen maar belangrijker worden in de rol van "schaduwspits"

10 oktober 2018 om 23:49

Sowieso zijn techniek is nog steeds wereldklasse. Zeer sierlijke, slimme techniek die je niet bij veel spelers ziet.

"de laatste jaren heb ik ze ook minder genomen, omdat ik vond dat ik ze ook gewoon niet goed genoeg nam.”

Is hij met de jaren toch wijzer geworden. Vroeger wou hij nog wel eens een bal afpakken van Van Hooijdonck. Dat was nou een specialist.

10 oktober 2018 om 23:05

Toen hij dat deed schoot hij hem er wel in, dus hij maakte het wel waar haha!

10 oktober 2018 om 23:18

Uh nou nee.. was tegen rkc en hij schoot ‘m er niet in.

11 oktober 2018 om 00:38

tegen Rkc, waar hebben we het over.
Van Persie is in zowat alles groter geweest en geworden dan Van Hooijdonk.

11 oktober 2018 om 06:39

Wedstrijd tegen RKC eindigde 1-1... Zonder Pierre had Feyenoord nooit de Uefa Cup gewonnen. Op dat moment was RVP nog een broekie. Nu terugkijkend is de carrière van Van Persie veel groter geweest uiteraard.

11 oktober 2018 om 09:59

Hij schoot op de lat

10 oktober 2018 om 23:46

Toen was hij echt wel een mannetje. Van Hooijdonk in de vorm van zijn leven en van Persie kwam net kijken. Van Hooijdonk stond toen echt op ontploffen.

Jammer dat van Hooijdonk altijd zo negatief is als het om van Persie gaat.

12 oktober 2018 om 00:55

Laatste is Van Hooijdonk voornamelijk positief over Van Persie.

11 oktober 2018 om 06:37

Klopt bij Arsenal toch een man geworden en goeie mentors gehad.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5658
2.Ajax5053
3.Feyenoord4220
4.AZ3717
5.Vitesse305
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

1647 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 17 11 0 1
2017/2018 Feyenoord 12 5 0 0
2017/2018 Fenerbahçe 2 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 24 9 4 0
2015/2016 Fenerbahçe 31 16 3 0
Laatste voetbalnieuws

Jörgensen: ‘Het mag duidelijk zijn dat ik niet op de bank wil zitten’

Nicolai Jörgensen moest het in de laatste drie wedstrijden van Feyenoord stellen met een plaats op de reservebank. Trainer Giovanni van Bronckhorst gaf de voorkeur aan Robin van Persie in de...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 15 februari
Een mogelijke transfer van Matthijs de Ligt hangt af van de fysieke gesteldheid van Samuel Umtiti. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren