Fenerbahçe-voorzitter Koç onthult bizar complot tegen Cocu

Woensdag, 10 oktober 2018 om

Fenerbahçe-voorzitter Ali Koç heeft woensdagavond in gesprek met het eigen clubkanaal een aantal bizarre onthullingen gedaan. Hoofdtrainer Phillip Cocu blijkt door Turgay Altay, Murat Ozturk en Alper Asci, leden uit zijn eigen staf, te zijn gesaboteerd. Toen Koç erachter kwam wat er precies speelde, heeft hij keihard ingegrepen door het drietal per direct te ontslaan.

De reden voor het ontslag van het drietal was vooralsnog onduidelijk, maar maandagavond kwam daar verandering in toen Koç enkele choquerende onthullingen deed. “De drie ontslagen trainers hebben alle informatie over spelers, wedstrijden en trainingen gelekt naar een derde partij, inclusief videobeelden”, aldus Koç tegenover het clubkanaal, geciteerd door Voetbal International. “Alle informatie en statistieken van vorig seizoen zijn stiekem gewist.”

Koç ging ook in op de vraag waarom doelman en tevens clubicoon Volkan Demirel uit de selectie is gezet. De sluitpost zou gebotst zijn met een bestuurslid en assistent Erwin Koeman. 'Volkan Demirel is tijdens een training op Erwin Koeman afgelopen en zocht daarna op schandalige wijze de discussie met Koeman, mij en iemand anders uit het bestuur. Daarom is hij uit de selectie gezet”, aldus Koç. Ook Aatif Chahechouhe en Nabil Dirar werden uit de selectie gezet. “Zij waren continu vrolijk, hoe slecht het ook ging. Aatif heeft ook bij spelers en trainers een soort lobby gehouden voor Dirar, die volgens hem moest spelen. Cocu maakte een andere keuze en toen begon Aatif de sfeer te verpesten. Daarom hebben wij ook Aatif en Dirar uit de selectie gezet.”

Altay, voorheen veldtrainer bij Fener, was niet blij met de komst van Cocu en zijn Nederlandse assistenten. Met name de komst van Koeman was bij hem tegen het zere been, want hij nam een aantal van zijn taken over. “Daarna hebben de trainers die vanuit vorig jaar nog deel uitmaakten van de technische staf besloten Cocu niet meer te helpen”, legt Koç uit. “Verschillende spelers klaagden over vermoeidheid. Zij voelden zich niet fit tijdens de wedstrijden. Dit kwam doordat de fitnesstrainers de informatie over vermoeidheidsklachten niet hebben overgedragen aan de trainer. Er is door de drie ontslagen trainers zo zwaar getraind, dat er zware blessures hadden kunnen ontstaan. Spelers klaagden over die trainingen, maar ook dat werd niet doorgegeven aan Cocu.”

De pesterijen gingen nog veel verder, zo vertelt Koç. Hij haalt een bizar incident aan, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Besiktas. “Voor de wedstrijd tegen Besiktas lag er plotseling een kleed in de kleedkamer. De drie trainers die later ontslagen zijn, zeiden tegen de spelers dat ze Cocu in dat kleed gingen oprollen na de wedstrijd, om hem terug naar Nederland te sturen. Dit gebeurde nog eens tegen Spartak Trnava. Toen dat verhaal bij mij terecht kwam, heb ik hen meteen ontslagen”, aldus Koç, die benadrukte dat Cocu niet hoeft te vrezen voor ontslag. “Cocu blijft honderd procent zeker onze trainer. We laten alle onrust nu achter ons.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

121 reacties (laatste reactie door jdg84)

Jezus wat een wespennest. Goed dat er ingegrepen is, maar ben toch benieuwd hoe lang Cocu daar nog de tijd krijgt..

10 oktober 2018 om 20:57

Als dit waar is en ik zou Cocu zijn zou ik de voorzitter hartelijk danken voor zijn vertrouwen maar toch mooi mijn contract inleveren. Dikke doei! Achterlijke praktijken dit..

10 oktober 2018 om 21:01

Inderdaad. Ik zou ook hetzelfde doen waarschijnlijk. Er is geen greintje professionaliteit te bespeuren. Het lijkt wel op pesterijen op de middelbare school. Zo puberaal is het van de kant van de technische staf.

10 oktober 2018 om 21:14

Waarom zou je contract inleveren en daardoor meer dan 5 miljoen mislopen?

10 oktober 2018 om 21:24

Hoe kom je bij meer dan 5m? Ken je feiten voordat je hier wat uitkraamt.

10 oktober 2018 om 21:30

Hij tekende toch voor 3 jaar? Denk dat hij een behoorlijk goed gevulde zak geld meekrijgt movht hij ontslagen worden.

10 oktober 2018 om 21:32

Omdat er blijkbaar geen professionele of zelfs normale werkomgeving voor je gecreëerd kan worden. Als mijn 'assistenten' zo met mij om waren gegaan was ik hem al lang gepeert, dan maar ergens anders geld gaan verdienen toch? Het is niet dat Fenerbache de enige werkgever is ofzo. Cocu hoeft echt niet op een houtje te bijten hoor.

10 oktober 2018 om 21:48

Lijkt me logisch als tegen die lui een strafrechterlijke zaak wordt aangespannen. dit is geen belletje trekken,maar doelbewust iemand kapot proberen te maken.

10 oktober 2018 om 22:13

De voorzitter doet er volgens mij nu alles aan om de werkomgeving te professionaliseren. Hij ontslaat drie assistenten en gooit er paar spelers uit. Dat vind ik wel hulde, want dat hoor je niet vaak. Oké, dat de assistenten gaan muiten ook niet, maar dan is dit het juiste antwoord van de voorzitter mijn inziens.

10 oktober 2018 om 22:19

Zeker, de voorzitter lijkt alles wat binnen zijn macht ligt te doen om het Cocu weer een aangename werkomgeving te maken, dat wel. Maar het is toch idioot dat dat nodig is en dat zoiets kan gebeuren. Ik kan het nog altijd bijna niet geloven, wel echt een van de raarste verhalen ever in het voetbal dit..

11 oktober 2018 om 02:09

Emotionele schade zou daar wel uit kunnen komen.

11 oktober 2018 om 07:44

Ik ken de feiten ook niet, maar als je zoiets zegt, is het misschien wel handig als je die feiten wel even erbij schrijft. Ik heb nog steeds geen idee wie van jullie “onzin uitkraamt” zonder de feiten namelijk.

10 oktober 2018 om 21:27

Toen fener volgers waaronder ik aangaven dar Cocu de tijd zou krijgen werden we van alle kanten aangevallen en iedereen geloofde weer Derksen de onzin verhaal, maar voorzitter Koc heeft al veel gedaan voor Cocu. We staan 16e maar hij mag nog steeds blijveb wat heel zeldzaam is bij een Turkse club. Eindelijk een voorzitter met visie. Hopelijk krijgt Cocu het team nu wel in orde.

11 oktober 2018 om 01:01

De voorzitter heeft hem aangesteld en zal ten alle tijden eerst proberen zn eigen aankoop te steunen. Het zal me dus niets verbazen als dit gehele verhaal niet waar is. Als de prestaties niet beter worden, dan zal hij hem alsnog ontslaan. Hij moet zn eigen positie namelijk veiligstellen.

11 oktober 2018 om 07:52

Een voorzitter die zijn eigen positie veilig stelt door allemaal fener spelers en begeleiders en trainers eruit te donderen die er al jaren zitten?
Klinkt toch enigzins onlogisch om iedereen tegen je te laten keren om je trainers zijn hachie te redden.

Wat een gekte. Wel respect voor de voorzitter dat die achter zijn trainer staat. Deze moeten eigenlijk strafrechtelijk vervolgd worden. Is dit wel legaal?

10 oktober 2018 om 20:41

Geen idee, je zou denken dat die drie mannen nergens meer aan de slag kunnen maar dat wil ik nog wel eens zien gebeuren in die competitie. Ook vraag ik mij af wie die derde partijen zijn aan die ze de gegevens hebben doorgegeven. Daarnaast vraag ik me af wat er achter de rede zit om die twee spelers te schorsen omdat ze altijd vrolijk waren. Ikzelf stoor mij ook aan dat soort mensen. Maar als ze presteren of normaal hun taken uitvoeren Is dat toch geen rede om iemand uit de selectie te zetten? Weet iemand hoe die spelers op het veld stonden?

10 oktober 2018 om 20:49

Gezien de slechte prestaties hebben zij dit mogelijk - klinkt voor mij logisch - doorgespeeld naar tegenstanders. Opstellingen, tactieken, gegevens over fitheid, etc. levert natuurlijk een enorm voordeel op. Overigens sta ik er niet van te kijken dat zoiets gebeurd bij Fener, aangezien de club wel meer gekke dingen gedaan heeft.

10 oktober 2018 om 21:07

Nou, die twee spelers stonden dus niet op het veld. Dirar speelde al niet, vaak op de bank of buiten selectie. Aatif speelde af en toe maar was de laatste tijd ook niet denderend.

10 oktober 2018 om 21:13

Ik versta je niet reed door een tunnel, Kun je het nog één keer herhalen ?

10 oktober 2018 om 21:54

Nou, die twee spelers stonden dus niet op het veld. Dirar speelde al niet, vaak op de bank of buiten selectie. Aatif speelde af en toe maar was de laatste tijd ook niet denderend. 😜 Even zonder gekkigheid, de app werkt niet echt mee.

10 oktober 2018 om 21:15

Dat bedacht ik ook. We horen veel schandalen vanuit het Turkse voetbal dan is het mooi om te horen dat er soms ook zelfreinigende elementen zijn. Daarmee wil ik zeggen dat ik diep respect heb voor een voorzitter die dit op deze manier aanpakt en ook nog in de openbaarheid brengt.
Ook nog eens in een competitie die nog een stuk emotioneler is dan die wij in Nederland gewend zijn. Ben benieuwd hoe dit verder zal verlopen, hopen voor Cocu dat er iig geen tweestrijd dan wel tweedeling meer is.

Nou dat gaat lekker daar. Het wachten is dan op de reactie van die drie assistent-trainers, want die zullen wel weer een ander verhaal hebben.

Goed dat het nu openbaar is en hopelijk keert de rust snel terug. En ik hoop dat de voorzitter woord houdt en cocu tenminste het jaar laat afmaken.

Als die waar is, is dat wel echt helemaal leip. Achteraf vond ik al dat de prestaties te slecht waren met zo'n selectie. Tuurlijk weet ik niet of het 100% waar is maar als een deel al waar zou zijn is het al een reden voor ontslag tegen die 3 trainers. Turkse volgers die misschien wat meer informatie weten over de desbetreffends personen. Daarnaast heel sterk van de voorzitter om zo achter Cocu te staan, wat vele ook vinden van de voorzitters in Turkije lijkt deze man het tegenovergestelde te zijn.

10 oktober 2018 om 21:31

Hij is ook de enige die een succesvolle bedrijf runt, o. a. Beko sponsor van Barcelona en heeft op de Harvard afgestudeerd, is niet zo oud als zijn voorgangers en kan gelukkig Engels. Ook geeft hij vaak aan hoe slecht Turkse clubs bezig zijn en dat hij een weg als Ajax wilt inslaan. Cocu zal nog zeker het vertrouwen krijgen. Het enige wat hij niet moet doen is degraderen, alles daarboven is geen probleem voor de club en hij krijgt het vertrouwen.

Wow dit is wel h wel bizar zeg. Hoe walgelijk. Serieus spelers in gevaar brengen omdat er andere trainers bijkomen. Als dit allemaal waar is hoop ik echt dat cocu alle tijd krijgt te laten zien wat hij kan. Heel erg voor hem dit

Jemig, ben wel benieuwd hoe het vanaf nu zal gaan met cocu

Dat zet een en ander wel in perspectief. Wat een lef van de voorzitter om achter Cocu te blijven staan. Hulde!!

Nou als dit allemaal waar is dan zal de werksfeer optimaal zijn geweest! Hoop voor cocu dat hij het tij nog kan keren.

En dan vragen mensen zich nog oprecht af waarom er lachwekkend gereageerd wordt op het Turkse voetbal.. Dit zie je toch nergens anders in Europa..

10 oktober 2018 om 20:44

vandaag nog in België matchfixing en in Griekenland liep kortgeleden een voorzitter met een pistool het veld op. Dus om zo op Turkije te reageren is nergens voor nodig

10 oktober 2018 om 20:49

Dat is dus wel ergens voor nodig. Je leest toch dit artikel.. te bizar voor woorden. Over Griekenland en als duidelijk is wat er een België precies speelt gebeurt dat over die competities ook

10 oktober 2018 om 20:50

Hij heeft gelijk. Het land zelf is een bananenrepubliek geworden met een dictator aan het roer. En het clubvoetbal staat vol van corruptie en de gekste incidenten. Cocu was verblind door het geld maar hij had beter moeten weten. Snap sowieso niet dat je wilt wonen en werken in een land waar je met andere politieke ideeen zo maar opgepakt kunt worden.

10 oktober 2018 om 21:00

Dus doordat andere landen er ook slechte dingen aan de hand zijn wordt het in Turkije automatisch goed gepraat. Dit artikel gaat over een Turkse club waarbij het te bizar voor worden is hoe het er binnen de club aan toe ging. Een grote schande gewoon.

10 oktober 2018 om 21:14

Jawel, maar het is blijkbaar niet het enige land waar dergelijke praktijken voorkomen.

10 oktober 2018 om 21:22

Ben op dit moment zelf geen groot fan van hoe het er in Turkije en het Turkse voetbal af en toe aan toegaat maar vind dit echt niet "typisch Turks".
Jaloezie en misgunnen en daaruit voortvloeiende acties vinden volgens mij in elk land wel plaats en het zou mij ook niet verbazen als dit al vaker bij voetbalclubs voorgekomen is. Bij bedrijven gebeuren dat soort zaken volgens mij ook wel vaker.

11 oktober 2018 om 00:14

Haal jij serieus politiek erbij ? Laat je haat niet beheersen is niet gezond

11 oktober 2018 om 00:20

Wie probeert het goed te praten ? Ga geen pannenkoek verhaal vertellen overal op de wereld bestaat er bizare en schandalig gebeurtenissen! Kijk naar fc Twente wat er destijds was gebeurd, nu in belgie , je moet niet doen als of het alleen maar in Turkije kan gebeuren wees oprecht ga eerlijk om met mensen , alle praktijken met slechte doeleinde keuren wij af waar dan ook

11 oktober 2018 om 00:28

Je bent waarschijnlijk zon typische nederlander met je dictatuur!? Want als je heel veel turken spreekt schijnt dat allemaal wel mee te vallen er is nog nooit zoveel werk geweest in turkije als nu er is nog nooit zoveel geld verdient als land als nu! Mensen bouwen daar ineens een pensioen op etc! Zoals ik heel veel turken spreek zijn ze gewoon best happy met erdogan, alleen wij europeanen kunnen niets hebben en vinden alles een dictatuur! Geloof zelf dat we ons eigen beter druk kunnen maken om de dictatuur in ons eigen land! Of wil je zeggen dat het hier veel beter is? Hier word ook alles voor je bepaalt ook al stem je als heel land tegen!!

11 oktober 2018 om 00:59

Dan ben je verkeerd geinformeerd. Het gaat slechter met het land dan ooit. Vermoedelijk spreek je met de turken in nederland die familie in de dorpen in Turkije hebben. Veel van deze mensen zijn geindoctrineerd. Het duurt niet lang meer en men kan weer een extra nul achter de getallen op brief papier gaan zetten. Het land heeft lang kunnen leven door hulp van Europa en Amerika, maar als deze landen zich terugtrekken, dan is er niks meer over. Alles is op dit moment vreselijk duur.

11 oktober 2018 om 07:25

@el barca, hoe bouw in turkije een pensioen op, juist, wanneer De turkse Lira echt geen drol waard is? Nee ik weet niet wat Erdogan jouw voert, maar het gaat juist slechter dan ooit

10 oktober 2018 om 20:48

Lol weet je niet wat er in België aan de hand is?

10 oktober 2018 om 20:52

Dat schandaal draait om een Iraniër, lekker voorbeeld.

10 oktober 2018 om 21:24

Want een Iraniër is hetzelfde als een Turk? Het gaat om praktijken in de competitie

11 oktober 2018 om 00:11

Wat is je doel van je reactie, ik snap hem niet concreter zijn !!

Vreemde situatie, gelukkig is die voorzitter niet bang om in te grijpen. Nu maar hopen dat Cocu het weer op de rit krijgt.

Die spelers moeten aangeklaagd worden joh. Echt ongelofelijk dit!!

10 oktober 2018 om 20:50

Het is natuurlijk te gek voor woorden dat dit is gebeurd. Hopelijk kan Cocu nu wel resultaat behalen.

Lekkere eerste klus in het buitenland heb je dan. Zelden zo'n eigenaardig verhaal gelezen en dat terwijl Fenerbahce toch een grote club is. Zulke mensen zouden eigenlijk nooit meer aan de bak moeten komen.

10 oktober 2018 om 20:52

Dit dacht ik precies ook. Vond het ergens wel eigenaardig dat ie voor Fener koos, terwijl ie in de media riep om een "verstandige" vervolgstap te maken. Niet om Fenerbahce te bestempelen als onverstandige club, maar met alle respect de hele competitie is niet te vertrouwen na alle complotten & matchfixings die het heeft gehad.

10 oktober 2018 om 21:25

heb het vermoeden dat er niet zo veel clubs voor Cocu klaarstonden met ook nog eens de juiste voorwaarden. Aan de andere kant vond hij het misschien wel een uitdaging, compleet anders dan Psv.

Ik herinner me nog heel goed dat onze voormalige coach Kocaman zei “ontsla mij maar maar laat mijn assistenten blijven”. De afgelopen weken is er ook een sterke Kocaman-lobby op gang gezet waar prominente analisten zoals Ridvan Dilmen (Fener-icoon, teammaatje van Kocaman in de jaren 80-90 en een aanhanger van de voormalige president Yildirim) zeiden dat Kocaman de enige was die Fener uit het slop zouden trekken. Dit verklaart zoveel voor mij. De conditietrainer die niet doorgaf aan Cocu dat de spelers niet fit zijn etc etc. Het is ook behoorlijk opvallend dat de spelers letterlijk uitgeput over het veld dwarrelen.


Dit is gewoon je reinste sabotage en gelukkig is de president op tijd achter deze misselijkmakende praktijken gekomen. En het is ergens ook totaal niet verrassend. Dat Kocaman Daum eruit heeft gewerkt is algemeen bekend, de situatie met de beste Fener-speler van de 21e eeuw, Alex, is ook een bekend verhaal bij de Turkse volgers onder ons. Wat ik hiermee bedoel te zeggen is dat Kocaman, de altijd bescheiden en welgemanierde clublegende van Fener gewoon niks minder is dan een sneaky rat. Volkan Demirel is altijd al een voorstander geweest van Aykut Kocaman en Dirar en Aatif de enige Mocro’s zonder techniek op deze wereld die uitgerekend bij mijn cluppie moeten spelen kunnen we ook zeker missen als kiespijn. Ik ben blij dat Cocu in ieder geval nu wel een echte kans krijgt. En door deze verhelderende uitspraken van de president heb ik alleen maar nog meer respect gekregen voor hem. Want het is duidelijk dat dit niet specifiek niet naar Cocu gericht is maar naar Ali Koç en zijn consorten. Het doet ze pijn dat ze niet meer Fener beheersen zoals ze de afgelopen 20 jaar hebben gedaan tijdens het bewind van Aziz Yildirim.


Ik heb vertrouwen in Ali Koç, ik heb vertrouwen in Phillip Cocu en smerige ventjes als deze assistentjes gaan Fener niet kapot krijgen. De tijden van vriendjespolitiek en achterbakse groeperingen is voorbij. Haydi Fener!

11 oktober 2018 om 01:01

Thanks voor de details, kun je me het verhaal van Alex vertellen en wat daar is gebeurd?

11 oktober 2018 om 02:00

@DomineeDirksen
Alex de Souza was jarenlang veruit de beste speler en de aanvoerder van Fener. Aan zijn magistrale seizoen in 2010-2011 heeft Aykut Kocaman zijn enige kampioenschap te danken in zijn trainerscarriere (zowel topscorer en assistkoning, ongekend). Aykut Kocaman was tijdens zijn spelerscarriere zelf een topspits voor Super Lig begrippen (wat het zo vreemd maakt dat hij als trainer zijn team altijd afschuwelijk verdedigend laat spelen en altijd problemen heeft met frivole, mooie voetballers) en het record van de meeste goals in de Super Lig namens Fener staat ook op zijn naam, met een paar doelpuntjes achter hem, je kan het al raden, Alex de Souza.

Het boterde niet tussen die twee, Kocaman was van mening dat Alex niet genoeg kilometers maakte en Alex werd steeds vaker op de bank gehouden/vroegtijdig gewisseld terwijl hij nog steeds de ster van Fener was en nog een paar doelpunten nodig had om topscorer aller tijden te worden. Alex uitte zijn onvrede toen op Twitter en dat stelde de toenmalige voorzitter Yildirim die nogal dictatoriale trekjes had niet bepaald op prijs. Alex werd op het matje geroepen bij de voorzitter en zijn contract werd ontbonden. Alex de enige buitenlandse voetballer die een standbeeld heeft in Istanbul en een levende legende is voor de achterban, de man die een prachtige afscheidswedstrijd verdiende vertrok via de achterdeur en dat hebben de supporters zowel Kocaman en Yildirim nooit vergeven. De jeugdidool van alle Fenersupporters geboren in de jaren 90 die op zo een lelijke manier vertrok, dat ligt anno 2018 nog steeds zeer gevoelig bij de supporters.De jaren erop verloren zowel Kocaman als Yildirim zeer veel krediet en populariteit bij de supporters en geloof me, die twee waren in het verleden echt mateloos populair. Yildirim botste meer dan eens met de supporters wat uitendelijk zelfs er toe leidde dat de harde kern, die Kamp Alex hadden gekozen, werden verbannen uit het stadion. En in juni dit jaar, eindige eindelijk het tijdperk Aziz Yildirim na 20 jaar en werd Ali Koç , een jonge, charismatische, steenrijke visionair met een heel groot hart voor Fener als de messias binnengehaald. Na jaren verschijnt het gezicht en de naam van Alex de Souza weer op social media nadat hij jarenlang werd gecensureerd en geboycot en hebben de supporters weer het gevoel dat de club weer van “ons” is. Saillant detail : Ali Koç zei vandaag in het interview waar dit verhaal over Cocu naar voren kwam dat er nog steeds plannen zijn voor een jubileum voor Alex, en je moet nagaan dat Alex ondertussen al 6 jaar weg is bij Fener. Bayern München werd FC Hollywood genoemd, ik presenteer je hierbij de Turkse variant ervan, Fenerbahçe aka FC Höllywood.

11 oktober 2018 om 03:17

Thanks voor de insights, verklaart echt een hoop. Ik begrijp dat Fener nu een voorzitter heeft die reeel en praktisch is. dat die kocaman een egocentrische lul is gebleken spijt me. Hij wilde dus blijkbaar niemand boven hem, dat maakt hem erg klein. Ik denk alsnog dat Cocu niet een echt goede trainer is, op basis wat hij bijj PSV heeft laten zien. Maar hij verdient some respect nu, op basis wat jij allemaal vertelt. FC Turkywood zou ik het willen noemen. Echt een van de sickste verhalen die ik heb gehoord. Bedankt.

Tsja het is maar waar je zin in hebt als Cocu zijnde. Ik snap dat je aan de ene kant geen ontslag wil nemen omdat je miljoenen euro's laat liggen, maar in zulke omstandigheden is het wel heel akelig/vernederend aan het worden.

zou cocu al spijt hebben van zijn overstap naar turkije ?

Hoewel ik zijn vertrek een geschenk uit de hemel vindt, is het even sneu als naïef dat Cocu zich terugvindt in dit welbekende wespennest. Een kerkhof voor trainers, podium voor rellen en vooral een ideale basis voor middelmatige en/of uitgerangeerde dertigers die nog een keer vet willen cashen. Probeer in die omstandigheden maar eens progressie te boeken.

ik vraag me af wat er door het hoofd van zo'n trainer heengaat. Wat hoopte Frank de Boer, die zich te goed voelt voor elke andere Eredivisieclub dan Ajax, bij Crystal Palace te bewerkstelligen? Meende Cocu specialer te zijn dan zijn gesneuvelde voorgangers in Istanbul? En waarom heeft Peter Bosz, de prediker van aanvallend voetbal, zin om in de kelder van het Duitse voetbal straks zijn naam te verkwanselen in een omgeving waar zijn visie niet kan worden uitgevoerd?

10 oktober 2018 om 21:42

Wat je daarboven beschrijft is juist niet het geval met het huidige bestuur, wat jij noemt is een stereotype die wel klopt bij de meest Turkse clubs maar niet meer bij fener. Cocu heeft helemaal geen verkeerde keuze gemaakt. De club staat al sinds dag 1 achterhem.

10 oktober 2018 om 22:50

Klopt, dat is inderdaad de uitzondering op de regel. Voor de rest kloppen alle clinche's wat betreft de omstandigheden. Hoe die voorzitter zich opstelt verdient inderdaad een pluim.

En allemaal maar schreeuwen dat cocu een slechte trainer is met weinig ervaring etc etc man man! Die voorzitter verdiend een medaille om dit naar buiten te brengen 😅

Dit verklaart wel het een en ander. Maar ik mag hopen dat die lui wel aangeklaagd worden voor onder andere bedreiging (dat met die kleed)? Ik denk dat Cocu nog wel trots heeft om er nog het beste van te maken, maar als zoiets bizars je overkomt, kies ik toch liever voor de veilige weg en zou ik mijn koffers pakken.

10 oktober 2018 om 21:00

Maar aan de andere kant heeft de voorzitter zijn onvoorwaardelijke steun uitgeroepen aan Cocu terwijl menig voorzitter hem gewoon de laan had uitgeflikkerd met zoveel woedende supporters hijgend in zijn nek. Misschien juist uit solidariteit aan een persoon die zijn nek voor je uitsteekt dat hij nu tot het bot gebrandt is om er wel iets van te maken?

10 oktober 2018 om 22:53

Voorzitter maakt een krachtige indruk, maar wat is onvoorwaardelijke steun in de voetbalwereld. Zodra clubs menen te moeten verklaren dat hun trainer niet ter discussie staat is het begin van het einde begonnen. Hans Nijland speelt ook elke week stommetje voor elke zender die het vraagt, maar zelfs Danny Buys gaat er wel vanuit dat hij het einde van het jaar niet haalt. Die is al blij als hij zelfs nog een kerstpakket van FC Groningen krijgt.

11 oktober 2018 om 02:49

Alleen is Danny Buijs niet zwaar genaaid door assistenten en spelers. Ik wil nog wel zien wat Cocu voor elkaar krijgt als hij echt de controle weet te behouden, anders blijft het altijd een raadsel wat het had kunnen worden. Want ik weet ook nog dat Cocu barslecht begon bij PSV en uiteindelijk drie kampioenschappen op zijn conto heeft en een knappe prestatie in de CL heeft geboekt.

En wie zegt dat dit allemaal waar is?!!! Lijkt mij door de voorzitter verzonnen puur om zijn fout (lees Cocu) meer tijd te geven. Druk was en is enorm van de aanhang om Cocu te ontslaan en op deze manier meer tijd

10 oktober 2018 om 21:02

Lol je ontslaat niet 3 assistenten zomaar om zoiets te verzinnen. Jullie GS hebben altijd wel wat te verzinnen

Misschien ben ik gek maar als dit verhaal waar is hoe kan een trainer en zijn assistent huet niets van merken? Hoe dicht zit je als coach en als assistent dan op je spelers en de activiteiten. Kan toch niet zo zijn dat er van alles gebeurt met hè eigen spelers en je als trainer en assistent niets door hebt? Ben ik naïef of us Cocu dat?

10 oktober 2018 om 23:00

Ik denk dat dit wellicht vooral te vinden is in de vorm van taalbarriere.. die gasten smeden plannen in de turkse taal, en Cocu heeft dat echt niet door hoor..

Dit is bizar, zeker bij een club als Fener. Vrij opmerkelijk. Er zal waarschijnlijk wel iets meer achter zitten. Cocu is dus in een wespennest terecht gekomen. Nu moet hij wel de boel aan de praat krijgen.

10 oktober 2018 om 21:20

''zeker bij een club als fener''

bij fenerbahce is het juist gebruikelijk dat zulke tafarelen ter sprake komen. het is de meest corrupte en maffia club van turkije.

moet wel zeggen dat ze sinds de nieuwe voorzitter op weg naar de goede pad gaan.

Moet nog reactie afwachten. Dit verhaal kan ook verzonnen zijn om als smoes te gebruiken voor de tegenvallende resultaten. Dit is voor hem makkelijker te zeggen dan ik ben slecht begonnen als voorzitter. Ik heb cocu nooit horen klagen over de sfeer. En geloof me als dit waar is zou elk normaal mens in de gaten hebben en delen met de pers. Vooral als trainer die slecht presteert.waarom zouden die trainers hun brood en carriere op het spel zetten voor een ander. Als ze zo loyaal zijn aan die andere, dan zouden ze hun werk opgeven. Voor mij zit er nog veel onduidelijkheid. Soldado buiten de selectie en frey in de basis heeft niks met deze sabotage te maken😊

10 oktober 2018 om 21:40

Als je wist dat Aykut Kocaman duidelijk heeft verzocht om zijn assistenten niet te ontslaan, en Aykut Kocaman in het verleden vaker een vinger in de pap heeft gehad met sabotagepraktijken, dan moet ik toch echt concluderen dat dit verhaal bij mij niet zo onzinnig aan komt bij als dat het bij jou komt.

Ik neem alle kritiek op Cocu terug. En dat bij zo'n grote club als Fenerbahçe. Gestoord.

10 oktober 2018 om 21:44

Dit is volgens mij nog nooit eerder gebeurd in Turkije, waar normaal wel gekkere dingen gebeuren. Gelukkig is er een voorzitter met verstand en visie, de oude voorzitter had dit nooit gedaan. Hij had alle schuld aan Cocu gegeven en we zouden hem hier helemaal afbranden.

10 oktober 2018 om 21:53

Gek eigenlijk, wij denken het te weten en dan komt zo'n verhaal naar buiten en blijkt dat we echt niets weten.

11 oktober 2018 om 07:52

Nog nooit gebeurt en naar buiten gekomen bedoel je

Maar voor de rest is alles rustig daar, gewoon een andere dag op kantoor..... Het moet niet gekker worden

Wow!!! Wat een ontzettende soapstory met een eind goed al goed epiloog. Na de gebeurtenissen in België de volgende drama in voetballand. Die in Denemarken was nog komisch maar dit... Wie is de volgende!

Op het moment dat ik las dat deze voorzitter een plan had met Fener en met Cocu had ik meteen een goed gevoel bij deze vvoovoorzitter. En terecht blijkt. Fijn om te lezen dat hij nog steeds achter de aanstelling van Cocu staat. Hopelijk gaat het voor Cocu nu wél draaien.

Het mooiste van het hele artikel is nog wel de beste relevante foto ooit haha. Echt mijn complimenten voor het uitzoeken

Dat er tussen het turks fruit zoveel rotte appels zijn...sjongejonge

Riep altijd al dat Aykut een vieze persoonlijkheid heeft. Die zal wel een rol gespeeld hebben hierin. Of anders Aziz Yildirim.

Peoplemanagement is dus niet een kwaliteit van Cocu.

Zou echt een soort van sprookje zijn als Koc samen met Cocu echt schoon schip gaan maken binnen Fenerbache!
Als je dit allemaal zo leest dan heeft het meer weg van goeden tijden, slechte tijden dus met z'n alle hopen dat Cocu daadwerkelijk de kans gaat krijgen om er iets van te maken.
Alle rotte appels eruit en verder gaan met de gemotiveerde jongens.

Eigenlijk begint Cocu nu weer op nul aangezien ze hem alleen maar hebben tegen gewerkt. Zal mij benieuwen of ze volgende wedstrijd een mooie prestatie kunnen neerzetten!

Ook alle respect en eer naar de voorzitter om zo rigoureus op te treden.

Ik weet niet of er een prijs voor bestaat, maar voorzitter van het jaar was volgens mij voor Koc toch wel terecht.

Nu zijn Cocu en Koeman ook niet de meest sterke persoonlijkheden.

Begrijp al die punten maar dat je niet vrolijk mag zijn slaat nergens op

10 oktober 2018 om 23:42

Ik denk dat het meer gaat om het gedrag na de wedstrijden. Als iedereen serieus is met de angst om weer de volle laag van de supporters te krijgen en jij gaat lachen naast bestuursleden of trainers dan snap ik het wel.

11 oktober 2018 om 02:45

En daar wil ik nog bij toevoegen Mackolik, dat Aatif ook nog eens ging eisen dat zijn maatje Dirar ook minuten zou krijgen en vervelend gedrag begon te vertonen terwijl hij Allah op zijn blote knieën mag bedanken dat hij ondanks zijn zéér beperkte kwaliteiten al drie jaar het shirt van Fener mag dragen.

Wellicht verklaart dit dan de toch wel teleurstellende resultaten.

Goed van Ali Koc dat hij even laat zien wie de baas is. Cocu heeft ook niet veel krediet meer, maar dit moet hem toch motiveren dat de voorzitter achter hem staat(nu nog). Als die nog een paar keer verliest dan vliegt u er achtermekaar uit zoals huisbaas Bob dat ook wel eens zei.

Ben geen fan van Cocu. Maar dit verdient hij niet. Ik snap überhaupt niet dat die naar Fenerbahçe is gegaan. Altijd gezeur bij zulke clubs of je krijgt je geld niet, of je word bedreigd, gesoemel met eindstanden, politieke spelletjes. Jammer cocu maar je kon dit weten.

Dus Fenerbahce ontsloeg die muiters,en verder niets ? Geen levenslange schorsing door de bond ? Geen civielrechterlijke procedure vanwege het doelbewust kapot maken van persoon ?
Hoeveel punten en geld heeft dit de club gekost ? en hoeveel reputatieschade heeft Cocu geleden ?

Wow wat is dit nou weer, als je dit verhaal in een serie op televisie zou zien dan zou iedereen klagen dat het wel heel onrealistisch was en bij Fener kan het gewoon. Cocu zou vast nog weleens spijt hebben dat hij het gemoedelijke Eindhoven heeft verlaten voor deze kleuterklas. Hopen dat het beter gaat nu al het puin is geruimd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fenerbahçe

Stand
Actuele wedstrijden

42 fans
Keeper, 37 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 17 oktober
Manchester United wil in het komende jaar zes nieuwe spelers binnenhalen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren