Kluivert prijst aankoopbeleid van Ajax: 'Met zo'n team kan dat ook wel'

Woensdag, 10 oktober 2018 om

Justin Kluivert verliet Ajax afgelopen transferperiode voor minimaal 17,25 miljoen euro voor een dienstverband bij AS Roma. De negentienjarige buitenspeler, die zich deze week heeft gemeld bij Jong Oranje, kan genieten van de prestaties van zijn voormalig werkgever, zo geeft de jongeling aan in gesprek met de NOS.

De aanvaller was afgelopen weekend toeschouwer in de Johan Cruijff ArenA toen Ajax AZ van de mat tikte (5-0). Kluivert geniet van het huidige Ajax en prijst het aankoopbeleid van de clubleiding. “Ze hebben goede aankopen gedaan, zeker. Het was mooi om te zien en het ging best wel makkelijk tegen AZ. Maar met zo'n team kan dat ook wel.”

“Ze hebben goede aankopen gedaan en hebben een heel mooi team staan. Je ziet ook wel wat ze bereiken in de Champions League tegen Bayern München (1-1, red.). Een mooi resultaat." Kluivert besloot Ajax in te ruilen voor Roma, de club waar hij tot dusver vijf wedstrijden voor heeft gespeeld. De tweevoudig Oranje-international erkent dat het lastige beslissing was om Ajax na vele jaren te verlaten.

“Natuurlijk was het zwaar, vooral in het begin. Je verlaat de club waar je heel de jeugdopleiding hebt doorlopen", zegt de flankenflitser, die begrijpt waarom veel mensen hun wenkbrauwen fronsten bij de transfer: "Maar natuurlijk wil je liever dat iedereen het met je eens is.” Kluivert heeft deze zomer tot medio 2023 getekend in de Italiaanse hoofdstad.


Poll

Verwacht jij dat Justin Kluivert gaat slagen bij AS Roma?


Gerelateerd

30 reacties (laatste reactie door zidane88)

Iedereen zal wel haten op Kluivert, maar gun hem het beste. Alleen hopen dat zijn keuze goed was, denk dat ie meer baat had bij Ajax op het moment. Maar de tijd zal het leren.

10 oktober 2018 om 09:57

Het is geen haat of haters, er zijn mensen die het er niet mee eens zijn en dat mag gelukkig. Mensen moeten is ophouden met dezelfde discussie oprakelen de hele tijd.

10 oktober 2018 om 13:09

Geen haat of haters? Lees de comment onder de jouwe eens. "Lekker zou banken". Als dit niet haatvol is dan weet ik het ook niet meer.

10 oktober 2018 om 13:31

Waarom is dat een haatopmerking? De kans bestaat dat, mocht Ajax dezelfde spelers hebben gehaald, Kluivert waarschijnlijk op de bank zou zitten. Ik haat Kluivert niet en hoop dat hij slaagt bij Roma. Maar ik denk wel dat hij zou banken bij Ajax.

10 oktober 2018 om 10:12

Hoezo meer baat bij Ajax ?! Kans was aanzienlijk geweest dat hij nu bij ons ook lekker zou banken

10 oktober 2018 om 10:33

De kans is dan net zo goed aanzienlijk dat Ajax bepaalde transfers niet had gedaan indien Kluivert niet was vertrokken, en ze natuurlijk de daarbij vergaarde inkomsten niet zouden hebben gehad.

10 oktober 2018 om 11:22

Spijker op zn kop Sammerens... Als Kluivert was gebleven hadden we (waarschijnlijk) geen Tadic gehad. Eigenlijk is zijn vertrek het beste wat Ajax is overkomen.

10 oktober 2018 om 12:06

Ik denk zelf dat we wel een Tadic hadden gehaald (deze zou ipv Ziyech komen), maar we hadden dan geen Labyad gehaald. Wat ik nog steeds onbegrijpelijk vind dat hij door Ajax is gehaald...

10 oktober 2018 om 10:15

Geen kwestie van haat. Gewoon meer het gevoel van teleurstelling.
Ik snap ook best dat het een moeilijke beslissing voor hem was, na al die jaren bij de club.
Maar ik blijf zeggen dat Justin voorbij gegaan is aan het feit dat hij een club verlaten heeft op het verkeerde moment. In mijn ogen had hij eerst moeten bijtekenen, op die manier had Ajax tenminste een grotere economische beloning gekregen voor al die jaren van opleiding & investering.

Het was gewoon behoorlijk opportunistisch van hem, en helemaal in de lijn van Raiola.

10 oktober 2018 om 11:53

Nog meer dan 17 miljoen? Als Kluivert bij getekend had, zou die nog een paar jaar voor Ajax moeten spelen voordat hij weer interessant werd voor andere clubs. Nu zit hij in een heerlijk land, in een van de beste steden ter wereld bij een goede club met een mooi salaris

10 oktober 2018 om 12:31

Nederland is ook een heerlijk land. Sterker nog, ik zou geen beter land kunnen opnoemen. Amsterdam is ook een van de beste steden van de wereld en AJAX is ook een goede club. Alleen het salaris is, van jou opsomming, dus nu echt beter. Maar goed, eigenlijk vindt ik dat hij mag kiezen wat hij wil, alleen de manier waarop vindt ik minder chique.

10 oktober 2018 om 12:54

Ik vind Rome als stad toch echt wel een maatje of 2 groter en impossanter dan Amsterdam. De eeuwige stad, wandelen tussen 2500 jaar cultuur, goed eten en meestal lekker weer. Daarnaast is Roma op dit moment een club met meer aanzien dan Ajax, Men beschouwt Roma als een betere club.

Alleen Nederland is een beter land dan Italië, behalve eten en temperatuur

10 oktober 2018 om 11:27

Het heeft niets met haten te maken, Ajax heeft een mooie transfersom gebeurt.

Veel Ajax supporters snappen het gewoon niet, die volgde wekelijks zijn wedstrijden en vinden dat hij nog niet toe is aan het niveau Roma, halve finalist CL verleden jaar.

Die supporters maken zich zorgen of hij wel genoeg speeltijd krijgt om zich verder te ontwikkelen. Van de Beeks zaakwaarnemer klaagt al terwijl van de Beek op 720 minuten zit. Justin zit nog geeneens op de helft van de minuten van van de Beek.

We gunnen Justin het allerbeste, maar we hebben zo onze twijfels.

10 oktober 2018 om 12:37

Donny zit nu ook al over de helft van het gehele aantal minuten in ajax 1 van het seizoen 16/17. Het seizoen waar hij de leeftijd van kluivert had. Toen hoorde je van de Beek en zijn zaakwaarnemer ook niet.

Heeft hij eigenlijk een officieel afscheid gekregen in de Arena of is dat om gevoelige redenen niet door gegaan?

10 oktober 2018 om 10:06

Heb het vermoeden dat je gevoeligheidsargument de reden is. Ben bang dat een klein gedeelte in het stadion zal klappen, een iets groter gedeelte zal fluiten en.een groot gedeelt zal wel niets laten.merken. De manier waarop Kluivert wegging verdient geen schoonheidsprijs maar uiteindelijk moet je zelf beslissen waar je toekomst ligt en ik wens hem dan ook het beste.

10 oktober 2018 om 10:12

In mijn ogen (en in die van vele Ajacieden) verdiend Kluivert geen afscheid. Een jaar lang heeft hij gezegd dat hij zou verlengen, etc, maar toen het seizoen afgelopen was was het eerste wat hij deed Ajax een mes in de rug steken in een interview met het AD. Weet nog wel dat hij de situatie zo schetste dat ze van De Ligt tot Onana tot Van de Beek tot Ziyech allemaal per se weg wilde. Nou dat hebben we gezien dus.... Gun hem het beste hoor, maar als je zo achterbaks weg gaat dan verdien je geen ereronde.

10 oktober 2018 om 10:22

Daarnaast heeft hij maar 1,5 seizoen en ca. 50 wedstrijden in Ajax 1 gespeeld. Je kan niet iedereen zo'n afscheid geven. Zeker niet als je ziet hoe hij is vertrokken. Dat was nou niet echt door de voordeur.

10 oktober 2018 om 10:33

Eens met zytto. Hij liep inderdaad zelfs op een gegeven moment te verkondigen dat de sfeer in de kleedkamer slecht was en dat iedereen slecht werd behandeld en weg wilde. Daarnaast dat maandenlange aan het lijntje houden. Dan verdien je inderdaad geen afscheid.

10 oktober 2018 om 11:28

Afscheid terwijl je maar een beperkt aantal wedstrijden in het eerste hebt gespeeld is een beetje overdreven. Van mij mag het, maar ik begrijp het ook als ze het niet doen. Zoveel heeft Justin, afgezien van het geld, niet voor Ajax betekend.

Hiermee geeft hij dus ook gelijk ajax complimenten om hem te verkopen

Hij zou nooit in de basis staan bij dit Ajax. Ziyech en Tadic zijn natuurlijk basisklanten en ik schat Neres ook hoger in dan Justin. Aangezien Tadic niet als zijn opvolger werd aangekocht maar gekocht werd om op het vertrek van Hakim te anticiperen denk ik dat hij geluk heeft gehad door te vertrekken. Niet dat hij nu veel speelt natuurlijk, maar ik schat het team van Roma nog steeds hoger in dan dat van Ajax dus hij traint dan wel op hoger niveau.

Desalniettemin niet netjes hoe hij het gedaan heeft, ik denk niet dat hij een officieel afscheid verdient. Dat is voor mensen die echt iets gepresteerd hebben in het Ajax-tenue, in plaats van 3 goede wedstrijden tegen degradatiekandidaten.

10 oktober 2018 om 11:55

Kluivert zou wel de enige speler zijn die de diepte in kan worden gestuurd bij Ajax. Dat missen ze nu toch wel allemaal, de aanvallers. Tadic en Neres zijn niet snel voor pure flankspelers, Kluivert heeft dat wel in zijn spel en dat kon een heel effectief wapen zijn om iets te forceren. Zeker als invaller, wanneer de verdediging van de tegenpartij al wat minuten in de benen hebben.

Naja hij zegt opzich niks verkeerd. Ook mooi dat hij nog even bij ajax langs kwam. Dat hoeft hij ook niet te doen maar laat toch zien zich nog betrokken te voelen

Een geweldige aankoopbeleid? Ik vind het verkoopbeleid door het verkopen van een jochie die zat te zeuren en te zaniken over Ajax met een 1 jarige contract voor zo een bedrag nog een stuk sterker. En zeker een verstandig besluit.

Wat blijft het zonde dat Kluivert z'n periode bij Ajax zo heeft afgesloten. Waar hij ooit een publiekslieveling was, heeft hij hoogstpersoonlijk de fans tegen zichzelf in het harnas gejaagd.... allemaal om een paar rotcenten. Het ga je goed, Justin.

Kluivert heeft iets te kort na elkaar een aantal uitspraken gedaan die niet met elkaar te rijmen waren. Gevolg is dat de jubelstemming rond zijn persoon verstomd is.
Ik gun hem een prima loopbaan verder , en als het hem lukt aan te haken zien we hem nog wel bij Oranje.
Wordt het een zoveelste El Ghazi, van der Meyde, Bazoer of Kishna dan gaat het vanzelf over.

Dit komt op mij over als een sportieve reactie van Kluivert. Waarschijnlijk had hij liever bij dit Ajax gespeeld (frivool, attractief voetbal waarin hij zich door speeltijd beter kan ontwikkelen) dan op de bank weg te kwijnen in Rome.

Off-topic: Persoonlijk denk ik dat de coach hem langzaam brengt, dus dat hij uiteindelijk aan spelen toe komt. Alleen heeft Kluivert daar momenteel niets aan en staat hij ongetwijfeld enigszins stil in zijn ontwikkeling op deze manier. Ik geloof er namelijk niet zo in dat je veel beter wordt van alleen maar trainen op een bepaald niveau. Situaties in een wedstrijd moet je namelijk meemaken, voordat je ze echt leert te begrijpen. Enkel oefeningsvormen afwerken helpt daarbij niet.

Op zijn salaris na is Justin zijn positie alleen maar verslechterd eigenlijk. Bij Ajax had hij een basisplek gehad en in de CL ook.

Ik ben achteraf wel blij dat ie deze keus heeft gemaakt. Het lijkt me dat als Kluivert was gebleven dat ze Tadic nooit hadden gaan halen. En ik heb veel liever Tadic dan Kluivert. Ik misgunde hem in het begin van alles omdat ik het niet had zien aankomen en het echt een beetje een klote streek vond, maar ik hoop nu wel voor hem dat ie het gaat maken daar. Ook alleen maar beter voor het nl elftal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

50 fans
Aanvaller, 19 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 AS Roma 19 1 1 0
2017/2018 Ajax 30 10 2 0
2016/2017 Ajax 14 2 3 0
2016/2017 Jong Ajax 8 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

Nederlandse Eredivisie-talenten behoren tot meest ervaren tieners in Europa

Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch, Sepp van den Berg, Kik Pierie en nog een aantal Nederlandse talenten behoren tot de meest ervaren spelers in Europa uit hun geboortejaar, zo blijkt uit...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 februari
Didier Deschamps is momenteel een kandidaat om Massimiliano Allegri op te volgen bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren