Woede Van den Brom kwam onverwachts: ‘Daarin moet je een keuze maken’

Woensdag, 10 oktober 2018 om

Erwin van de Looi besloot voor de komende twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Letland en Oekraïne geen beroep te doen op onder anderen Guus Til. De twintigjarige middenvelder van AZ werd gepasseerd, omdat de bondscoach, gezien de leeftijd van Til, wilde doorselecteren. Van de Looi had de boosheid bij John van den Brom niet verwacht.

De trainer van AZ baalde van de beslissing van Van de Looi, die overigens ook Thomas Ouwejan negeerde. “Ik vind het belachelijk. Die jongens zijn altijd een voorbeeld geweest, dat krijgen we standaard teruggekoppeld. Ze gedragen zich geweldig en trainen altijd maximaal. En dan krijg je nu zo het deksel op je neus. Terwijl Guus nota bene aanvoerder van Jong Oranje was”, zo zei Van den Brom eerder.

Van de Looi zegt in gesprek met FOX Sports dat hij ietwat verbaasd was door de uitlatingen van Van den Brom. “Ik was er wel een beetje verrast door, laat ik het zo stellen. Ik heb van tevoren nog contact gehad met mensen van AZ en dat was allemaal prima, dacht ik. Die reactie die daarna kwam, daar was ik verrast door”, aldus de keuzeheer van Jong Oranje.

Van de Looi wilde jongere spelers aan het werk zien. “Jongens die in de kwalificatiecyclus een belangrijke rol moeten spelen. Dat vul je dan aan met oudere jongens en daarin moet je een keuze maken. Daar kunnen we heel lang over praten, maar uiteindelijk ben ik degene die is aangesteld om dit soort keuzes te maken”, besluit Van de Looi.


Poll

Begrijp jij de woede bij John van den Brom?


Gerelateerd

17 reacties (laatste reactie door jayden2018)

Logisch dat AZ woedend is. Ze steken veel geld en energie om hun spelers Oranje in te lobbyen,en dan komt er een coach die opeens AZ spelers afwijst. Zoiets doet veel pijn,enorm veel pijn. Maar het is ook een wijze les voor Az,die het nu over een andere boeg moeten gooien. Minder lobbyen,en beter opleiden dus.

10 oktober 2018 om 09:34

Ik lees dat hier wel vaker, dat lobbyen van AZ. Maar enkel van de mensen die hier reageren, ik heb er nog geen nieuwsbericht over gezien. Heb je misschien een bron of wat meer uitleg hierover? Het lijkt mij namelijk heel sterk dat zoiets gebeurd.

Ben geen vd Looi-fan, maar vd Brom reageerde te overdreven vond ik en nu al helemaal als dit verhaal waar is wat vd Looi hier zegt. Bovendien is Til straks te oud voor de volgende kwalificatie, dus dan is het helemaal te begrijpen. Denk dat vd Brom de nattigheid vd zondag al aan voelde komen

10 oktober 2018 om 08:30

Het is helemaal niet te begrijpen, want Vd Looi zegt door te willen selecteren vanwege de leeftijd van Til. Vervolgens vervangt hij Til door Ramselaar, die nota bene ouder is en niet echt veel minuten maakt. Dan kan ik me de frustratie van Vd Brom wel begrijpen, temeer omdat Til de aanvoerder was. Vd Looi kan dus niet met het argument “doorselecteren vanwege de leeftijd” aankomen

10 oktober 2018 om 08:54

Hoezo is Ramselaar de vervanger, die zat er al veel vaker bij? Dat zegt van de Looij dan ook, hij wilt jongere spelers aan het werk zien aangevuld met de meer ervaren jongens. Dan moet je kiezen en Guusje 'hoogmoed' Til laat al maanden niks zien.

10 oktober 2018 om 09:01

Het argument doorselecteren komt beetje vreemd over, maar hij heeft Til niet af laten vallen en Ramselaar er ten koste van hem bij gehaald. Hij heeft Til vervangen door een andere speler. Ramselaar zat er al bij en zit er bij. Was voor Til ook de aanvoerder.
Hij heeft gewoon een ervaren speler gekozen voor de jongere jongens en Ramselaar heeft nou wat meer ervaring op hoog niveau, dus misschien is daarvoor gekozen.
Til speelt inderdaad bij AZ, maar is geen schim van wat hij vorig jaar was. Ramselaar komt juist weer een beetje erbij bij PSV en is in mijn optiek de betere speler van de twee.

Het argument is niet "eerlijk". Het was beter geweest als die gewoon had gezegd, ik wilde een speler voor de jongere garde erbij hebben en de keuze is op Ramselaar gevallen omdat ik hem de betere van de twee vind.

10 oktober 2018 om 09:26

@Shorty1991: Ramselaar zat de vorige keer niet bij de selectie. Daarbij zeg jij dat Til het “al maanden niet laat zien”, wat onzin is gezien hij een uitstekend vorig seizoen had. Nu vind ik wel dat Ramselaar het “al maanden niet laat zien”. Dat heeft meerdere redenen, voornamelijk omdat hij geen minuten krijgt, maar ook dat zegt wat over de speler. Het gaat er trouwens niet om of Til of Ramselaar opgeroepen had moeten worden, maar om de frustratie van Vd Brom, die ik wel kan begrijpen

Het komt vooral vreemd over omdat van de Looi zegt jongere spelers te selecteren ivm de nieuwe kwalificatie reeks . En vervolgens selecteert hij de 2 jaar oudere Ramselaar , die never nooit speelt. Zijn beide trouwens momenteel spelers die op dit niveau niks te zoeken hebben.

10 oktober 2018 om 08:28

Ik denk dat hij de keuze Til/Ramselaar maakt omdat hij zijn selectie aan wil vullen met een paar ouderen.

10 oktober 2018 om 08:34

Maar dan kan je toch niet zeggen dat je Til niet selecteert omdat hij te oud is?! Daarbij, als je dan toch ‘oudere’ spelers mee wilt nemen selecteer dan in ieder geval jongens die voldoende minuten maken. Geen Ramselaar dus. Beter had hij Til meegenomen, die alles speelt en ook aanvoerder was van Jong Oranje tot dit moment. Echt een belachelijke keuze, maar goed, dat is ook waarom Vd Looi nergens is geslaagd als clubtrainer

10 oktober 2018 om 10:28

Hij zegt niet dat hij til niet meeneemt omdat hij te oud is. Hij zegt dat hij een paar oudere gasten kiest en daarin keuzes moet maken. Zie mijn opmerking hieronder. Ben het eens dat dit een bijzondere keuze is.

Als ik het goed lees wilde vd Looi jongere jongens met een paar oudere gasten hebben voor jong oranje. En bij die ouderen moest hij een keuze maken. Dat lijkt me dan de keuze Ramselaar of Til. Dan is er nog steeds geen uitleg waarom Ramselaar is verkozen boven Til. Iets wat me toch nog steeds onbegrijpelijk lijkt wanneer je kijkt naar gespeelde wedstrijden van beide jongens.

"die jongens zijn altijd een voorbeeld geweest, dat krijgen we standaard teruggekoppeld. Ze gedragen zich geweldig en trainen altijd maximaal."

Zo hadden wij ook twee jongens in het team vroeger, voorbeeld, harde werkers, goed voorbeeld. Maar konden er beide werkelijk geen hout van dus speelde eigenlijk nooit. Van de Brom is natuurlijk zo hypocriet als de neten. Afgelopen zondag ging zijn hele team kansloos ten onder en wist vd Brom de schuld weer volledig bij zijn team te leggen. Nu worden er twee spelers niet geselecteerd en dan brult die daarover weer van de toren. Die man heeft volgens mij een klein emotie uit issue.

10 oktober 2018 om 09:45

Ik word altijd zo moe van van de brom.heeft altijd wel wat te zeiken.dan moet hij maar trainer worden van jong oranje dan kan hij beslissen.en til mowt gewoon zn stinkende best doen

Ondanks dat hij de jonge jongens ook weleens een kans wil geven heeft hij groot gelijk met het niet selecteren van Guus.
Die jongen is totaal uit vorm ( ik denk dat de aanvoerdersband te zwaar voelt bij Az) en het is geen liefdadigheidsinstelling Jong Oranje, daar moeten ook gewoon de beste spelers die in vorm zijn in spelen, net als bij de grote jongens.

Het is gewoon een argument van niks. Hij wil jongere spelers, maar wel de oudere ramselaar selecteren. Spelers worden gestraft voor niet voor jong oranje te spelen. Deze pipo mag dan ook wel gestraft worden als hij met zulke kansloze argumenten komt.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland U21

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Hidde JurjusKeeper00
Wesley HoedtVerdediger00
Jeremiah St. JusteVerdediger00
Karim RekikVerdediger00
Hans HateboerVerdediger00
Derrick LuckassenVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland U21.

5 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 AZ 22 7 3 0
2017/2018 AZ 33 9 4 0
2016/2017 AZ 11 2 1 0
2016/2017 Jong AZ 14 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

Seuntjens: ‘Hopelijk komt er interesse van een mooie buitenlandse club’

In de zomer van 2016 maakte Mats Seuntjens transfervrij de overstap van NAC Breda naar AZ en tekende in Alkmaar een contract voor vier seizoenen. Inmiddels is hij ruim tweeënhalf jaar...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Paris Saint-Germain gaat een poging wagen om Dani Alves aan boord te houden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren