Clasie: ‘Misschien dat ik ergens nog wat centjes op ga halen’

Dinsdag, 9 oktober 2018 om

Jordy Clasie voetbalde de afgelopen drie seizoenen in het buitenland, bij Southampton en Club Brugge. De middenvelder wist bij beide ploegen niet veel indruk te maken en keerde afgelopen zomer op huurbasis terug in De Kuip. Clasie ligt nog één jaar vast in Engeland, maar verwacht niet dat hij daar blijft spelen.

De zeventienvoudig international van het Nederlands elftal heeft een buitenlands avontuur voorlopig uit zijn hoofd gezet, zo vertelt hij in Bij Andy in de Auto: “Voor nu zeg ik nee. Misschien dat ik ergens nog wat centjes op ga halen als ik 31, 32 ben.”

Clasie raakte zijn plekje bij Southampton gauw kwijt en kwam er niet verder dan 49 wedstrijden. “Ik heb een periode gehad dat ik vijf maanden lang alleen maar op de tribune zat, dan kijken ze niet meer naar je om. Twee keer werd ik wel meegenomen, dan ben je een heel weekend weg.”

“Maar toen werd ik alsnog op de tribune gezet. Ik vond eerst nog dat ik deze stap moest maken. Maar in mijn tweede jaar heb ik vaak gedacht: waarom heb ik dit gedaan?”, aldus Clasie, die in dienst van Feyenoord op 166 optredens staat. Daarin was de controleur goed voor 8 doelpunten en 24 assists.Gerelateerd

37 reacties (laatste reactie door ruudos)
10 oktober 2018 om 01:05

Die jongen heeft maanden niet gespeeld, en men verwacht allerlei wereld wonderen! Geef die jongen eens de tijd, is iedereen vergeten wat hij liet zien voor zijn vertrek.. 🤦🏾‍♂️

10 oktober 2018 om 06:21

Hij heeft 3 jaar niks laten zien . Als je onvoldoende ritme hebt en het niveau niet haalt hoor je gewoon niet in de basis te staan.

10 oktober 2018 om 12:09

Clasie heeft in zijn vorige jaar bij Feyenoord echt wel laten zien te kunnen voetballen. Tijd voor hem om een club te vinden waar hij een aantal jaar veel wedstrijden kan spelen. Op de plekken waar je 'nog wat centjes op kan halen' hoef je gelukkig geen held in voetballen te zijn.

Dit jaar vind ik hem bij Feyenoord nog niet goed presteren, ik snap ook niet waarom Ayoub niet meer kansen krijgt, vond hem bij Utrecht altijd een slimme speler.

Bij Feyenoord weet hij nog weinig indruk te maken en met dit niveau wat hij haalt is hij nu ook al centjes aan het ophalen want echt verdienen daar kun je niet van spreken lijkt me. Kijk eens naar Vilhena als voorbeeld, speelt niet altijd goed maar altijd inzet maar is natuurlijk wel een niveautje hoger. Jammer voor Tapia want die is echt wel beter.

ik vind alles best zolang Van Geel hem maar geen vast contract aanbied. ik heb de terugkomst van Clasie sowieso nooit begrepen want hij liet al 3 jaar niks meer zien in het buitenland. die is puur gehaald gebaseerd op nostalgie maar met beleid heeft het verder weinig te maken

9 oktober 2018 om 23:37

Wat is toch de reden dat Tapia of Ayoub niet speelt voor Clasie? Zij moeten toch ook zien dat hij nog lang niet de vorm heeft van de Clasie van toen. Ergens hoopte ik dat hij iets zou laten zien van de Clasie van toen, maar helaas.

9 oktober 2018 om 23:47

@willemholder

ik weet het ook niet. Gio traint met die gasten dus hij zal zijn redenen hebben, maar ik vind die twee zeker niet minder als Clasie. Tapia is dan nog een twijfelgeval omdat hij bij Feyenoord nooit echt structureel een hoog niveau heeft aangetikt maar Ayoub mag nu wel eens een keer uitgeprobeerd gaan worden imo. die heeft iig meer creativiteit in zijn spel dan die drie die er nu staan dus die kan sowieso iets toevoegen aan dit middenveld en wat mij betreft Tapia trouwens ook want Toornstra is het ook niet

10 oktober 2018 om 08:37

Dat Tapia niet speelt is wel duidelijk. Heb je die gast vorig seizoen zien spelen? Net als Amrabat veel te laks en leert niet van zijn fouten.

10 oktober 2018 om 08:52

@fr12:
Ja maar geef Tapia eens een kans op het middenveld! En niet als verdediger, dat is hij ook niet. En dan mag er juist wel wat risico komen in het spel. Dat is juist wat er nu mist met Clasie tikkie terug tikkie breed.

En dan brengt Tapia en ook Amrabat nog eens veel meer kracht en gedrevenheid ook.

Hij doet t op zich prima bij Feyenoord maar zo dominant als hij op z’n 23e was is hij niet meer, da’s toch best verbazend met drie jaar extra bagage op hoger niveau. Zijn die blessures bij Southampton toch harder aangekomen dan we dachten, of is t zijn zelfvertrouwen?

Ik begrijp echt niet waar het bij Clasie mis is gegaan. In zijn eerste periode vond ik die gast zo ijzersterk en had ik hem graag bij Ajax gewild. Enorme drive, voetballend sterk en liep alle gaten dicht. Was eigenlijk een perfecte VM voor een voetballend elftal.
Laatst bij wat wedstrijden meer op hem gelet en het lijkt alsof het compleet een andere speler is met dezelfde achternaam. Alsof hij zijn laatste loodjes als speler aflegt voordat hij met pensioen gaat, totaal geen plezier in zijn spel.
Zeer jammer, van alle Feyenoorders van de afgelopen jaren verwachtte ik toch het meest van hem.

9 oktober 2018 om 22:56

Clasie hoefde destijds de duels niet aan te gaan want vilhena en vooral koning KEA liepen de ruimtes wel dicht. Nu moet vilhena dat alleen doen (lukt niet) en komt clasie te zwemmen (kan hij niet). Hij heeft ook nooit de fysieke inhoud gehad om bij enige vorm van top aan te haken. Jammer imo dat hij als huurling speelminuten krijgt boven een ayoub of tapia. Dat doet me meer pijn dan de mindere staat van clasie

9 oktober 2018 om 23:45

Die 2 seizoenen daarvoor deed hij het toch ook goed? Voor mij iets te lang geleden, ik zie namelijk dat Clasie en El Ahmadi enkel in 2014-15 nog met elkaar hebben gespeeld en daarvoor in 11-12.

9 oktober 2018 om 23:50

Het is niet alleen het verdedigend aspect waar hij in niet aanhaakt, het is een gebrek aan drive, gebrek aan passing, kan het spel niet versnellen etc.
Natuurlijk zou het je ook meer pijn moeten doen. Clasie kost jullie een huursom, staat spelers met een waarde in de weg en voegt weinig toe. Hem halen kun je mismanagement noemen sinds zowel Tapia als Ayoub op zijn positie kan spelen.
Ik ben blij voor jullie dat v Bronckhorst jullie de titel heeft bezorgd, maar hij is op dit moment gewoon een obstakel (net zoals eigenlijk v Geel) voor Feyenoord om te groeien.

10 oktober 2018 om 09:14

Ja maar dat is toch ook wat je ziet in zijn reactie hierboven. Hij gaat nog eventjes eat centjes ophalen in het buitenland, man man.
En dan was ik een heel weekend weg,nou nou... je hebt het slecht....

Vanuit wat ik hierboven lees, heeft hij duidelijk een mentaliteits-probleem, en dan zijn er mensen die zeggen geef hem de tijd. ok hoelang nog dan. het is ondertussen oktober. Je mag toch van iemand die zo weinig heeft gespeeld wel verwachten dat hij op z'n minst een grote drive en inzet heeft.

Ik vind het vreemd dat ze iemand die gehuurd is voorkeur geven aan iemand die gekocht is Ayoub.
Maar ik vind het okã© want ik denk dat als Ayoub er inkomt het een stuk beter zal gaan lopen bij Feyenoord.

10 oktober 2018 om 12:43

@regulator:

Je slaat de spijker op zijn kop. Fijn om het van een niet Feyenoorder te horen, dat zowel Mvg, als Gio een obstakel zijn. Zo zie ik het namelijk ook.

Ik heb het MvG nooit vergeven dat hij destijds Ziyech naar Twente heeft gejaagd. Ziyech wilde graag komen, maar MvG vond Lex *piep* Immers belangrijker op de 10 positie. (stel je voor dat Ziyech zou excelleren met Pelle).

Tuurlijk ben ik Gio dankbaar voor de titel na 18 jaar, maar we kunnen nu toch wel met zijn allen constateren dat de koek op is (toch?!?).

Maakt spelers niet beter (ben bang zelfs slechter)
Wisselbeleid slaat nergens op
Voetbal is nu al tijden niet om aan te zien. Vorig seizoen hebben we de beker gewonnen, maar ik kan me meer wedstrijden herinneren, waarbij ik gefrustreerd op de bank zat, dan dat ik blij was om naar de wedstrijd te kijken.

Wat betreft de uitspraak van Clasie:

Hoe kan je dat nu al zeggen? Wat ga je intussen doen? Want als die zo blijft spelen als hij nu doet, wordt ie uiteindelijk ook wel uit de kuip gekotst.....

Nog steeds dankbaar voor zijn vorige termijn, waarbij hij toch e.a. heeft laten zien. Maar hij moet het nu echt snel gaan laten zien, want anders is zoals hierboven eerder is genoemd: nu al geld aan het scheppen!

10 oktober 2018 om 13:03

@jfk het is natuurlijk onzin om te stellen dat vgeel eindverantwoordelijk was voor het feit dat Ziyech beter perspectief zag bij Twente. Rutten was de coach destijds, die is diegene die de spelers op moet stellen. Inderdaad liep Immers destijds op 10 rond, je kunt zowel als coach als td niemand toch een garantie voor de 10 positie geven? Los daarvan ben ik er van overtuigd dat vgeel zich niet bemoeit met de opstelling, dus moet je je ook afvragen welke rol Rutten hierin heeft gespeeld.

12 oktober 2018 om 01:14

Niet helemaal mee eens. Clasie ging toen ook echt wel duels aan, was echt een bijtertje (bij Excelsior ook al). Dat zie ik nu niet meer terug.

Treurig dat deze jongen nu al over zijn laatste jaren als voetballer begint. Hij zou nu eigenlijk zijn beste tijd moeten hebben. Als ik het enorm trage spel van Feyenoord zie, dan zou Clasie dat juist moeten versnellen. Verdediger die de bal bij hem inlevert en Clasie die het spel verlegt. Nu gebeurt er niets en speelt hij net zo flets als de andere middenvelders want Vilhena en Toornstra bakken er even weinig van.

Denk dat op dit moment Ayoub meer te bieden heeft. Wil weleens zien als Ayoub 5 a 6 wedstrijden constant mag spelen...

Zegt Clasie dat hij misschien nog wat centjes op wil halen? De babbel is goed maar Ik vrees dat als zijn spel niet beter wordt dan nu dat het dan wel heel moeilijk gaat worden. In de KKD wordt namelijk niet zoveel betaald. Zwaar overschat op dit moment en een belachelijk transfer naar Feyenoord dat echt niet beter wordt met hem. Ayoub maar op zijn plaats.

10 oktober 2018 om 01:00

Een gemiddelde eredivisie voetballer kan makkelijk naar een leuke land en veel geld verdienen. Clasie zou heus wel als zijn carriere niet verder van de grond komt heus wel in Amerika, Australië of noem maar op waar ze soms hogere salarissen bieden dan de eredivisie. En waarom niet? Lekker paar jaar de wereld rond reizen en voetballen en een leuk zakcentje verdienen en daarna nooit meer hoeven werken. Ik kan wel ergere dingen verzinnen...

10 oktober 2018 om 11:16

In Amerika en de VS betalen ze helemaal niet veel meer dan in de Eredivisie. De toppers zijn de uitzondering, maar ik kan me niet voorstellen dat er één club zo'n rol in gedachten heeft voor een modale verdedigende middenvelder als Clasie.

10 oktober 2018 om 12:47

Tja, als Leerdam en Pelé van Aanholt het kunnen waarom Clasie dan niet. De Amerikaanse competitie is zeker wel lager dan de eredivisie dus hoezo zou hij daar niet kunnen spelen. We moeten ook niet gaan overdrijven wbt Clasie. Dat het geen grote speler is geworden na zijn Feyenoord periode is duidelijk, maar het is ook overdreven om te doen alsof Clasie nu topklasse materiaal is....

Een raadsel waarom Feyenoord hem terug heeft gehaald. Als Club Brugge niks in hem ziet zitten dan heeft hij bij Feyenoord toch ook niks noemenswaardigs toe te voegen? En dan heeft hij ook nog eens een basisplaats ten koste van Ayoub en Tapia. Ik druk me nog zacht uit als ik zeg dat het idioot beleid is.

9 oktober 2018 om 23:51

Tja, graziano pelle zakte ook overal door het ijs voordat hij naar feyenoord kwam, toch leefde hij helemaal op in Rotterdam. Waarschijnlijk dacht v Geel dat dit bij Clasie ook zou gaan gebeuren. Een gokje genomen en verloren, dat hoort er nu eenmaal bij.

9 oktober 2018 om 23:53

Bij Feyenoord weten ze heel goed hoe goed hij is als hij zijn normale niveau haalt. Er zijn daarnaast genoeg andere voorbeelden van spelers die na een comeback weer hun niveau haalden zoals Elia of luuk de Jong.

12 oktober 2018 om 01:15

Nou ja, om eerlijk te zijn is Club Brugge op dit moment van een hoger niveau dan Feyenoord.

Clasie moet heel gauw plaats nemen op de bank want hij is zo traag in zijn spel gegokt verloren en jammer lekker terug sturen naar Southampton gelukkig voor Feyenoord niet gekocht dus einde van t seizoen lekker terug sturen

10 oktober 2018 om 01:04

Liefst verkoopt Southampton in de winterstop aan een club die opeens aanwaait...

Clasie loopt eerst zielig te doen dat hij Nederland mist, en dat hij alleen terug wilt naar Feyenoord. Is het seizoen nog niet op de helft begint hij al dat hij nog ergens wilt cashen. Heb hem in zijn 1e periode bij Feyenoord super gevonden, maar was geen voorstander dat hij terug kwam, heeft vorig jaar bij Brugge ook veelvuldig de bank warm gehouden, en nu ook geen schim meer van wat hij ooit was. Hoop dat van Geel ook eens wakker word met al die oud-spelers terug te halen Kuyt en van Persie zijn uitzonderingen. Maar wat valt deze man mij tegen met deze uitspraken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

519 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 21 1 3 0
2017/2018 Southampton 0 0 0 0
2017/2018 Club Brugge 20 0 3 0
2016/2017 Southampton 16 1 3 0
2015/2016 Southampton 22 0 5 0
Laatste voetbalnieuws

‘Jörgensen liep in de groene kathedraal alsof hij op het ijs van Thialf stond’

Wim Kieft laat maandag in zijn column voor De Telegraaf geen spaan heel van Feyenoord. Na de ontluisterende nederlaag tegen FC Groningen (1-0), volgens trainer Giovanni van Bronckhorst de slechtste wedstrijd...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 februari
Didier Deschamps is momenteel een kandidaat om Massimiliano Allegri op te volgen bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren