Koeman streept optie af: ‘Ik zie hem in principe als verdediger’

Dinsdag, 9 oktober 2018 om

Ronald Koeman bereidt zich op dit moment met het Nederlands elftal voor op de wedstrijd van zaterdagavond tegen Duitsland in het kader van de Nations League. De bondscoach zag Daley Blind onlangs tweemaal bij Ajax uitblinken als verdedigende middenvelder, maar Koeman zegt de linkspoot in principe alleen te beschouwen als verdediger.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat Daley Blind op het middenveld beter tot zijn recht komt?


Gerelateerd

55 reacties (laatste reactie door marocberkane)

Dan vind ik het vreemd dat hij is opgeroepen. Goede middenvelder maar bij fatsoenlijke tegenstand een waardeloze verdediger.

9 oktober 2018 om 20:50

En dat baseer je op? Oja die wedstrijd tegen Psv. Daley heeft zowel op het middenveld, als linksback en als centrale verdediger goed gespeeld. Maar je kan van hem niet hetzelfde verwachten als van De Ligt of Van Dijk. Zijn rol is daar totaal anders.

9 oktober 2018 om 21:21

Als je me dingen in de mond gaat leggen zit een fatsoenlijke discussie er niet in..

9 oktober 2018 om 22:05

Daley is wel vaker door de mand gevallen. 2 keer tegen Frankrijk, dit jaar en vorig jaar (werd echt helemaal weggespeeld door Coman en had totaal niet de snelheid om hem bij te benen, terwijl we toen ook al in een vijfmans verdediging gingen spelen). Als middenvelder is hij echt beter, want daar zijn de verdedigende taken minder cruciaal, want centerbacks kunnen die risico's gelijk uitbannen. Handelingssnelheid mag soms wel hoger bij hem, want soms is zijn reactietijd redelijk traag.

9 oktober 2018 om 22:07

Niet alleen PSV. Ben je de laatste interlands al vergeten? Blind kan niet verdedigen, maar wel goed meevoetballen.

9 oktober 2018 om 23:35

Grappig dat je precies het tegenovergestelde van Koeman zegt. On: Daley Blind doet mij erg veel denken aan Javi García, in zijn tijd dat hij bij City speelde. Javi García speelde een stuk sterker als verdedigende middenvelder dan als centrale verdediger omdat hij dan nog een linie achter zich had staan waardoor kleine foutjes niet meteen fataal werden, want hij speelde doorgaans prima.

Leuk en aardig maar A.u.b stel hem niet op op die linksbackplek zoals de vorige paar potjes. Ook bij Ajax heeft hij daar zijn slechtste potjes gespeeld dit seizoen. Het werkt als je de betere ploeg bent dan is hij in balbezit van waarde.

Aké en Kongolo zijn op dit moment betere opties op die plek. Als je dan echt met 3 verdedigers centraal wil spelen dan kun je ook eigenlijk niet om de Vrij heen.

9 oktober 2018 om 19:38

De Vrij en Van Dijk zullen als ze beide fit zijn toch wel sowieso het centrale duo zijn?

9 oktober 2018 om 19:45

De vrij?? Vergeet je voor het gemak de ligt?

9 oktober 2018 om 19:46

Van Dijk en De Ligt is het centrum. De Vrij zit op de bank, was voorgaande interlands ook.

9 oktober 2018 om 19:56

De vrij is vele malen verder. Zag je ook tegen psv. Enorm goeie verdediger. Speelt verder tegen betere spelers.

9 oktober 2018 om 19:58

Koeman speelde eerder dit jaar met De Vrij, Van Dijk en De Ligt als driemans verdediging, met De Vrij op de bank was het daarna een stuk minder.

9 oktober 2018 om 20:05

De ligt is gewoon verder dan de vrij vind ik. En er zit nog zoveel potentie in.

9 oktober 2018 om 20:18

Maar dan stel je een speler toch op als-ie die potentie heeft waargemaakt? Waarom een huidige wereldtop verdediger als De Vrij in cruciale wedstrijden tegen toptegenstanders op de bank zetten om een talent te laten oefenen? Ok, als je dit als oefenpotjes beschouwt kan je dat doen, maar er zijn toch EK tickets te verdienen.

9 oktober 2018 om 20:54

Alsof de Ligt tegen Frankrijk slecht was? De Ligt was een van de betere tegen Frankrijk. Ik denk dat Koeman gewoon weer met de Ligt/van Dijk gaat spelen en de Vrij op de bank.

9 oktober 2018 om 20:28

Tegen Slowakije en Psv verdedigde die ook als een natte krant

9 oktober 2018 om 20:54

Heeft letterlijk nog geen wedstrijd linksback gestaan bij Ajax dit seizoen.

9 oktober 2018 om 22:38

Ben ik helemaal met je eens, Joris.
Als middenvelder kan je Blind wel meenemen, maar als verdediger laat hem dan aub thuis dan hebben we veel betere opties lijkt mij maar dat ziet Koeman kennelijk niet zo.
Volgens Koeman verdedigde Daley goed maar aan de bal niet...ja omdat hij niet aan de bal komt dan maak je geen visuele fouten hehe..zoals tegen Frankrijk toen hij wegliep van de bal...
Erg kritisch op van Dijk maar erg mild voor Blind en de Vrij ziet hij helemaal niet meer...onbegrijpelijk.
Ben niet tegen Koeman, integendeel maar zijn keuzes en analyse lijken soms twijfelachtig.

Raar, ik vind Daley eigenlijk alleen zinnig als spelverdelende middenvelder. En tis niet alsof we zo dik in de goede controleurs zitten, Bazoer en De Jong zijn vooral leuk voor de toekomst en Clasie en De Roon is ook geen wereldtop.

9 oktober 2018 om 19:44

Bazoer? Die geweldenaar die nergens potten kan breken? Eenvoudig dravertje.

9 oktober 2018 om 19:59

Dat zeg ik dus ook, die is er nog niet klaar voor. Of hij later nog doorbreekt, we zullen zien maar wat mij betreft is-ie nog geen Oranje materiaal.

9 oktober 2018 om 20:29

Die zal er nooit klaar voor zijn, komt tekort. Als Blind geen bondscoach was geweest had was die nooit opgeroepen geweest.

9 oktober 2018 om 19:50

Bazoer en Clasie noemen? En De Jong leuk voor de toekomst? Staat jouw tv nog ingesteld op 2014?

9 oktober 2018 om 20:01

De Jong doet t goed in Nederland maar zal toch moeten bewijzen op hoger niveau voordat je in de pikorde stijgt in Oranje. In Oranje moet je niet gaan opleiden vind ik. Hendrix ook, VD Beek, Fosu-Mensah, allemaal nog geen basismateriaal (voordat mensen gaan roepen dat ik anti Ajax ben ofzo).

9 oktober 2018 om 20:32

spelverdelende middenvelder?

Verdedigende middenveder doet hij nu wel aardig, maar een spelverdeler is toch een heel ander type.

9 oktober 2018 om 20:35

Je kan spelverdeler zijn vanuit CVM, zeg maar de Pirlo rol, met twee harde werkers ervoor. de spelverdeler hoeft niet per se de 10 te zijn.

10 oktober 2018 om 08:40

Komt ook best vaak voor. Schaars was ook zon type bij Heerenveen.

Als verdediger vind ik hem niet best hoor. De CVM positie is echt het beste voor Blind en had hem ook liever op het middenveld gezien met de Jong en Wijnaldum. Jammer dat Koeman dat niet ziet.

"ik lees ook de kritieken over Daley over het verdedigen. Maar volgens mij is hij niet qua verdedigen een aantal keer in de fout gegaan, maar juist aan de bal." Misschien moet Koeman dan eens vaker uit zijn doppen kijken. Tegen Frankrijk laat hij nadat hij die bal verkeerd wegwerkte ook nog zijn man lopen die de 1-0 maakt. In plaats van te verdedigen staat hij met zijn handen omhoog. Tegen PSV bij de 1-0 laat Blind Luuk de Jong wegdraaien en de bal spelen om zodoende de counter in te leiden. Dat noem ik verdedigende fouten hoor. Koeman heeft wel een grote bek over het verdedigen van Virgil van Dijk, maar Daley Blind benaderd hij 10x minder kritisch.

9 oktober 2018 om 20:34

Mee eens. Dit jaar zijn er voldoende wedstrijden geweest waar hij als verdediger het niet goed deed. Wat Koeman zegt slaat helemaal nergens op.

Hier heb je niets aan tegen een Duitsland en België. Traag, kan niet verdedigen en laat de linksbuiten in de steek. We hebben zat linksbacks in grote competities met meer snelheid en een hogere handelingssnelheid. Dit lijkt meer een geste richting zijn maatje Danny.

9 oktober 2018 om 19:50

Stop toch eens met die onzin. Misschien heb jij er niet zoveel kijk op als iedere bondscoach hem toch weer blijft opstellen. Ook bij man u heeft hij het niet onaardig gedaan. Zelfs onder de fysiek geobsedeerde coach Mourinho nog genoeg minuten gemaakt.

9 oktober 2018 om 20:00

Een mening die door enorm veel mensen gedeeld wordt uiten op een site waarop je je mening kan geven over alles wat met voetbal te maken heeft afdoen met onzin slaat al helemaal nergens op.

9 oktober 2018 om 20:06

Hij heeft na de eerste maanden nauwelijks meer gespeeld onder Mourinho, dat kan je toch moeilijk als vertrouwen zien.

Ik vind Blind een prima voetballer maar een succes was t zeker niet, niet onder Van Gaal en niet onder Mourinho, daar kan je moeilijk onderuit.

9 oktober 2018 om 20:08

Inhoudelijk mag hij zeggen wat hij wil, maar het opstellen van Blind afdoen als vriendjespolitiek is ronduit triest. Is er een Ajacied bondscoach komt deze kritiek. Nou is een bondscoach met een Feyenoord hart, en krijg je van sommigen nog steeds hetzelfde. Bij een bepaald groepje kan hij het toch nooit goed doen, ook al zou hij een wereldpartij spelen.....

9 oktober 2018 om 20:14

1ste seizoen onder Mourinho nog ruim 1800 minuten gemaakt. Dat is meer dan nauwelijks. 2de seizoen was idd karig.

9 oktober 2018 om 20:50

@sportweek86. Koeman is langer speler geweest (en veel meer wedstrijden) van ajax dan van Feyenoord. Daarnaast ook langer trainer geweest van ajax dan van Feyenoord. Dus wat je zegt klopt niet helemaal.

9 oktober 2018 om 21:00

ik kan het mis hebben hoor, maar volgens mij heeft Koeman meerdere keren aangegeven dat zijn hart meer bij feyenoord ligt. Verdere denk ik niet dat clubvoorkeur of het kennen van iemands vadere veel invloed heeft op zijn opstelling.

9 oktober 2018 om 21:14

Geen idee voor zover ik weet heeft hij nooit een voorkeur uitgesproken. Maar het lijkt bij hem wel degelijk dat zijn selectiebeleid er onder lijdt.

Tete krijgt doodleuk een basisplaats terwijl hij bij zijn club naar de tribune is verbannen en Janmaat wel gewoon basisspeler is in de Premier League. Blind is overduidelijk niet van gewenste niveau en blundert keer op keer, maar blijft door Koeman opgesteld en verdedigt worden (blind werd ook door Koeman geselecteerd toen hij nog op de tribune zat bij Manunited), dit terwijl Aké in Engeland grote indruk maakt.
De Vrij is één van de weinige wereldtoppers die we hebben en wordt gewoon genegeerd. En ik kan nog wel meer voorbeelden bedenken.

9 oktober 2018 om 21:33

Als je 433 speelt, waar wil je de Vrij dan hebben? De ligt en van Dijk zijn ook wel aardig bezig. Voor de reachtsback positie zag ik het wel zitten in karsdorp, maar die is lang geblesseerd geweest en speelt nu ook nauwelijks. Janmaat is aanvallend redelijk goed, maar verdedigend erg matig. Bovendien kan ik geen goede wedstrijd van hen herinneren in Oranje. Verder snap ik ook niet waarom Promes maar blijft spelen, die laat het nooit zien in Oranje en gaat het bij Sevilla ook moeilijk krijgen denk ik. Zie daar liever Berwijn staan.

9 oktober 2018 om 19:53

Ik ben absoluut geen fan van Blind maar ik vind niet dat hij echt een trage handelingssnelheid heeft. Hij harstikke sloom maar hij weet wel heel snel wat hij met een bal moet doen

9 oktober 2018 om 20:08

Hij is wel degelijk traag met bal aannemen/opendraaien, maar met een beetje ruimte geeft hij ook weer zo een steekpass waar hij een spits voor de keeper zet, zulke spelers hebben we verder niet. Maar kwetsbaar onder druk is-ie wel.

9 oktober 2018 om 20:12

Dat is dan ook de voornaamste reden dat hij het nooit echt gered heeft als middenvelder. Verder vind ik hem daar namelijk echt uitstekend. Zie hem liever niet in de basis, maar als bankspeler toch erg nuttig lijkt me. Zolang hij maar niet meer achterin komt te staan..

9 oktober 2018 om 20:21

Ja eigenlijk is Blind de ideale speler om in de tweede helft in te brengen op 6. De tegenstander is dan moe en zet niet meer zo veel druk, en Daley kan dan mooi zijn steekpasses geven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2200 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

330 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 22 3 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
2016/2017 Manchester United 23 1 2 0
2015/2016 Manchester United 35 1 2 0
2014/2015 Manchester United 25 2 4 0
Laatste voetbalnieuws

‘‘Logische’ belangstelling van Ajax voor Timothy Fosu-Mensah’

Ajax denkt bij een eventueel zomers vertrek van Matthijs de Ligt aan de komst van Timothy Fosu-Mensah, zo schrijft De Telegraaf vrijdag. Volgens het dagblad is de 21-jarige verdediger annex Oranje-international,...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 februari
Didier Deschamps is momenteel een kandidaat om Massimiliano Allegri op te volgen bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren