Koeman sprak met Ten Hag: ‘Snap ik, maar je moet het loslaten’

Dinsdag, 9 oktober 2018 om

Frenkie de Jong moest de wedstrijden die Ajax tegen Bayern München en AZ speelde nog missen wegens een blessure, maar de middenvelder heeft zich deze week wel gewoon bij het Nederlands elftal gemeld. Voor Oranje staat zaterdag het Nations League-duel met Duitsland op het programma en bondscoach Ronald Koeman lijkt zich niet af te laten schrikken door de eerdere fysieke ongemakken bij De Jong.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat Frenkie de Jong tegen Duitsland in de basis moet beginnen?


Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door doncoxxx)

Bijzonder nietszeggende persconferentie.

Een aantal totaal irrelevante vragen over bijvoorbeeld de wedstrijd Bayern - Ajax (wat heeft dat met deze wedstrijd te maken?).
Vervolgens een bijzonder domme vraag van Driessen die het blijkbaar raar vindt dat er drie debutanten worden opgeroepen (groeneveld, Dumfries en Rosario) terwijl die volgens Driessen 'nog werden ''opgerold'' door Jong Schotland'. Wat een rare opmerking.

Het zijn geen heldere lichten die journalisten.

9 oktober 2018 om 16:14

Ehmm.. Dat klopte ook. Dumfries spelde een slechte wedstrijd tegen Jong Schotland. Rosario overigens ook.

9 oktober 2018 om 16:26

Oke dus door een slechte wedstrijd die in theorie nergens meer om ging in een verder matig elftal, is het vreemd om ze nu wel op te roepen? Deze drie spelers hebben de afgelopen weken/maanden meer wedstrijden gespeeld dan die tegen Jong Schotland he? Waarom zou die ene wedstrijd in hemelsnaam nu, een maand later, nog doorslaggevend moeten zijn in het wel of niet selecteren van deze spelers?

9 oktober 2018 om 16:40

Volgens mij geeft Kaito alleen aan dat Driessen gelijk had dat ze een slechte wedstrijd speelde, maar zegt hij vervolgens niks over het al dan niet terecht selecteren van Dumfries en Rosario.

Ook al ben ik van mening dat hun uitverkiezing terecht is is voetballen voor het Nederlands elftal natuurlijk heel anders dan voetballen voor Psv, waar je gewend bent en het team/trainer kent. Ben dus benieuwd hoe ze zich staande gaan houden!

9 oktober 2018 om 16:51

Dat klopt, maar ik zeg natuurlijk ook nergens dat ze die wedstrijd niet slecht speelden.

Laatste alinea mee eens. Vooral Dumfries ben ik benieuwd naar of hij kan aanhaken bij het niveau. Zullen zien!

9 oktober 2018 om 17:44

"...een slechte wedstrijd die in theorie nergens meer om ging..." wat dacht je van kwalificatie voor een EK...een cruciale wedstrijd die verloren ging en waar helaas Bergwijn al voor de confrontatie geblesseerd uitviel.
Jong Oranje is de aanvoersverbinding naar het grote Oranje, dus belangrijk!

9 oktober 2018 om 17:53

Ja kwalificatie maar Jong Oranje was natuurlijk al praktisch uitgeschakeld.

9 oktober 2018 om 19:40

Een blessure met aanhalingstekens. Hij was ongelofelijk snel hersteld toen hij weer terug naar psv ging. Jammer toch een smetje terwijl hij het verder erg goed doet.

9 oktober 2018 om 16:18

Zijn gewoon feiten dus raar is het zeker niet die vraag cq opmerking.

9 oktober 2018 om 16:23

Tja we kennen Valentijn Driessen onderhand wel he, die is altijd negatief, maar op iets zinnigs heb ik hem nog nooit kunnen betrappen.

9 oktober 2018 om 17:10

Wees blij met mensen die het negatieve belichten, hij is heus wel positief maar in ons hossanna landje is het juist fijn om mensen te hebben die daar doorheen prikken en gewoon realistisch zijn, van Hanegem vinden vele een zuurpruim omdat hij negatief praat, maar 9 van de 10x heeft hij gewoon gelijk

9 oktober 2018 om 17:39

Opportunistische hosanna is absoluut niet goed, maar een zuurpruim a la van Hanegem zijn uiteraard ook niet. Wel grappig dat jij Nederland voornamelijk een hosanna land vindt aangezien ik het zelf eerder een land met relatief veel klagerige, pessimistische mensen haha. Gematigd optimisme met een gezonde dosis realisme is het beste in het leven denk ik, zeker als het iets moois als voetbal betreft!

9 oktober 2018 om 17:48

"...veel klagerige, pessimistische mensen..." zitten vooral hier bij VZ en bij een paar zure journalisten hoewel dat steeds minder wordt gelukkig.

9 oktober 2018 om 18:14

Ik kan het loslaten als een analyst of journalist iets negatiefs zegt over mijn club. Dat helpt best. Want alleen dan ben je in staat om te kunnen afwegen of iets klopt of niet.

Wat ik heb gemerkt wat betreft Driessen, is, dat ondanks dat mijn supportershart het niet leuk vindt wat hij zegt, hij beschrijft wat er de afgelopen wedstrijd gebeurd is en feilloos de vinger legt op pijnpunten. Dat kan je zuur vinden, maar volgens mij is dat zijn werk?!

9 oktober 2018 om 19:28

Sinds wanneer is het aan de journalist om de vinger op de zere plek te leggen i.p.v. zorgen voor nieuws. Valentijn wil graag negatief nieuws creeeren en dat is echt iets anders. Als voorbeeld had hij ook kunnen stellen dat het Nederlands voetbal weer in opmars is en de jonge talenten op de deur kloppen. Feitelijk juist vanuit een positieve belichting. Hij is gewoon op zoek naar zijn eigen negatieve voeding.

9 oktober 2018 om 20:21

@thamike,

Samengevat: Driessen verslaat wat er gisteren gebeurd is.

Even 10 jaar terug in de tijd: Volgens alle zogenaamde kenners was er niets mis met de staat van het Nederlands voetbal toen Johan Cruyff de noodklok luidde in 2008. Jong Oranje was net 2 keer Europees kampioen geworden, hoezo misten de spelers die in die tijd opgeleid werden basisvaardigheden? Het zou vast niet zo'n vaart lopen. Dat hebben we gezien nadat de generatie Sneijder afzwaaide.

Nu terug naar onze jeugdige "toppers", schijnbaar jouw paradepaardje: die knapen zijn uitgeschakeld door hun leeftijdsgenoten van ondermeer Engeland en Schotland. Als je je bedenkt dat de beste zijn van je generatie al niets betekent(denk aan de titels van 10 jaar geleden van Jong Oranje), hoe goed denk je dat ze zijn in het grote mensenvoetbal, waarbij je de beste moet zijn van alle spelers van de afgelopen 15 seizoenen? Voorlopig zijn ze 3e garnituur. Onmachtiog zich te plaatsen voor een groot toernooi. Dat is de realiteit die Driessen beschrijft.

Jouw feitelijke mening is onjuist. Zelfs als jong Oranje op 24 punten had gestaan, zelfs dan had dat niets gezegd als je het bekijkt vanuit het seniorenvoetbal op wereldniveau.

9 oktober 2018 om 20:42

@Don lijkt erop dat jij Jong Oranje gebruikt als graadmeter voor talent en dat wil ik juist net niet doen. Jonge spelers als De Jong, De Ligt, Malen, Bergwijn en Vd Beek zijn veel verder dan onze vorige lichting en vele hebben al ervaring op CL niveau. Dat hebben we de afgelopen jaren toch niet meer gezien? Ik geef alleen aan dat dit een positieve ontwikkeling is en dat je dit als journalist ook zo kan benaderen. Dat Jong Oranje als team niet goed presteerde doet daar weinig aan af. Ik geef aan dat deze journalist wel erg vaak een halve lege glas kiest Ipv half vol.

Geen speld tussen te krijgen. Wat goed is komt inderdaad snel. Kijk maar naar de ligt die stond er ook vroeg al had die een ongemakkelijk begin/debut bij oranje. Je ziet het ook aan Rosario speelt "pas" een paar wedstrijden in het eerste van psv maar zit er ook gewoon bij. Natuurlijk zegt dat niet dat je ook speelt als je opgeroepen wordt. Het kan ook gewoon een signaal zijn dat je goed bezig bent of dat de bondscoach je gewoon van dichtbij aan het werk wilt zien.

F. De jong is in mijn ogen toch wel een van de nieuwe pilaren waar oranje op moet bouwen.

Als hij fit genoeg was om te spelen had hij natuurlijk wel gespeeld Koeman.. Denk dat Nederland er ook erg bij gebaat is dat onze talenten jaarlijks ervaring opdoen in Europese wedstrijden dus een beetje rekening houden met de clubs (die bovendien hun miljoenensalarissen betalen) zou wel mogen.

9 oktober 2018 om 16:45

Zijn ze dan niet gebaat bij topwedstrijden tegen landen als Duitsland of Belgie? De Champions League wordt voor Nederlandse clubs steeds moeilijker haalbaar de laatste jaren, terwijl interlands elk jaar op de kalender blijven staan. Bovendien zijn een aantal spelers deze zomer onhoudbaar en verkassen waarschijnlijk ook naar clubs die Champions League spelen.

9 oktober 2018 om 17:11

Lees je mijn reactie wel? Ik zeg nergens dat ze niet gebaat zijn bij internationale wedstrijden, enkel dat er rekening gehouden kan worden met de clubs die de spelers afstaan. Zo zou hij dus gewoon kunnen rouleren en zeker in het geval De Jong (die dus niet speelde tegen AZ vanwege klachten) misschien 1 wedstrijd spelen ipv 2.

"de Champions League wordt voor Nederlandse clubs steeds moeilijker haalbaar de laatste jaren, terwijl interlands elk jaar op de kalender blijven staan."

Precies deze mentailiteit zorgt ervoor dat we jaarlijks achteruit gaan. Wanneer Koemand gewoon rekening houd met de aankomende CL wedstrijden van onze clubs is iedereen toch tevreden? Meer internationals die speeltijd krijgen, minder overbelaste spelers.

9 oktober 2018 om 17:30

Het is toch niet relevant om te zeggen dat de CL steeds moeilijker haalbaar wordt als juist deze jongen waar het momenteel over gaat juist wel CL speelt?

9 oktober 2018 om 18:00

"De Champions League wordt voor Nederlandse clubs steeds moeilijker haalbaar de laatste jaren...en verkassen waarschijnlijk ook naar clubs die Champions League spelen." ...me dunkt zeg, Ajax en Psv acteren nog steeds in de CL en wie zegt dat zij de volgende jaren niet meedoen, beetje positief blijven graag, we gaan juist weer de goede weg op.

9 oktober 2018 om 18:19

Natuurlijk is dat relevant. Het is nu geweldig dat jongens als De Jong, Van De Beek, De Ligt, Rosario en Bergwijn acteren in de CL terwijl ze nog Eredivisie spelen, maar gezien de trend van de afgelopen jaren zal dat ongetwijfeld niet bijzonder veel voorkomen. Dat is nou eenmaal de realiteit.

Voor Eredivisie-spelers is het spelen van interlands dus gewoon erg belangrijk. In de competitie krijgen ze in 95% van de wedstrijden geen weerstand. Het is dus wel degelijk relevant om aan te halen dat Champions League absoluut geen zekerheid is bij Nederlandse clubs.

9 oktober 2018 om 18:43

Ik haal uit de vele berichten -Eredivisie 2.0- dat daar nu juist weer hard aan gewerkt wordt om Nederland weer terug naar de top te brengen en te blijven en vooralsnog ziet dat er erg hoopgevend uit. Ik heb daar alle vertrouwen in.

9 oktober 2018 om 19:17

Zoveel impact heeft dat ook weer niet. Het voorkomen van kunstgras is natuurlijk een prima initiatief, maar voor de rest zal het allemaal niet veel uitmaken.

Over de nieuwe verdeling van gelden:

Zo'n 10 zou moeten terugvloeien van de clubs die Europees spelen. Naar verluid is dat zo'n 10 miljoen euro in totaal. Verdeel dat over de clubs (ervan uitgaande dat er zo'n 4 clubs Europees spelen en dan houd ik het hoog aan) en elke club kan iets meer dan 7 ton bijschrijven.

Daar ga je als competitie echt niet zoveel beter van worden. Bovendien zijn veel clubs niet eens bijster creatief, als je ziet hoeveel clubs er een potje van maken op financieel gebied. Clubs gaan leven naar hun middelen.

Ook die weerstand zal geheel relatief zijn. Het playoff-systeem werd eerder nog volledig afgebrand vanwege "oneerlijke" verschillen tussen de ranglijst en de prestaties in de playoffs. Twee clubs minder in de Eredivisie zal ook niet werken, omdat het rechter rijtje al min of meer gelijkwaardig is aan elkaar.

9 oktober 2018 om 19:47

Na clubs getraind te hebben als Benfica, Valencia, Psv, Ajax, Barcelona assistent en nog wat Engelse en Nederlandse clubs, weet hij ondertussen wel een klein beetje hoe het werkt lijkt me. Bovendien word je tegen wedstrijden als Duitsland en België ook niet bepaald slechter.

Frenkie de Jong Rosario en Wijnaldum/propper... Begint weer ergens op te lijken right?

9 oktober 2018 om 16:43

Voor de toekomst zeker! Zeker als Wijnaldum ook met regelmaat zijn niveau bij Liverpool gaat halen.

9 oktober 2018 om 16:48

Ik denk dat Wijnaldum veel beter rendeert met spelers als De Jong, Rosario en/of Propper achter zich. Het nieuwe Oranje krijgt heel langzaam wat vorm. Laten we hopen dat er de aankomende jaren nog wat grote talenten doorbreken en indruk maken. Bergwijn lijkt nu ook ineens alles uit z'n talent te halen.

9 oktober 2018 om 16:58

Als Wijnaldum zijn niveau bij Liverpool gaat halen? Is heel belangrijk binnen het elftal van Klopp. Je bedoelt waarschijnlijk als hij zijn niveau van Liverpool ook haalt in NLs elftal.

9 oktober 2018 om 17:06

Ja de magerste jaren lijken achter ons te liggen. Bergwijn met Depay, hopelijk/wellicht Kluivertje, maar daarachter alweer Malen, Zierikzee en die dude van Manu (chong?). Achterin zit het sowieso wel goed, Kongolo op linksback, rechtsback heeft altijd een Melchiot of iets gespeeld... Alleen nog een keeper zoals V/d Sar en dan kunnen we weer eens meedingen (in een aantal jaar he )

Bergwijn mag zeker wat meer aanwezig zijn in de CL, die gast dribbelt zo nu en dan, maar ik zou ook willen dat hij elke wedstrijd 5 tot 10 x schiet. Met zijn snelheid, kan hij zichzelf makkelijk vrijspelen en voorzet geven of schieten op doel. Van Bommel speelt te terughoudend in de CL. Mag Bergwijn veel belangrijker maken dan hij nu is.

9 oktober 2018 om 18:30

Makkelijk gezegd dat hij meer aanwezig moet zijn, maar dat is in de poule van PSV best veel gevraagd. Ik vind persoonlijk niet dat Van Bommel 'te terughoudend' speelt: je speelt tegen een absolute topclub als Barca en het geniepige, Italiaanse Inter. Ik verwacht tegen Spurs eigenlijk de meeste ruimte voor zijn dribbels, en hoop dat dat er ook uitkomt.

Vind het logisch dat Koeman geen spelers spaart. Verder hoop ik dat Strootman niet speelt. Nations league moet serieus genomen worden.

Iemand die net uit een blessure komt die ga je niet meteen opstellen in een interland hoe nodig je hem ook hebt. Ajax betaald zijn salaris en als hij weer geblesseerd uitvalt wie betaald de schade?

9 oktober 2018 om 17:10

Hij zat zondag al op de bank en komende zaterdag zijn we alweer een week verder. Hij is maar 2 weken geblesseerd geweest, dus als deze week alles goed gaat kan hij met gemak zaterdag spelen.

9 oktober 2018 om 18:13

Van Basten was lange tijd geblesseerd en speelde zijn 1e wedstrijd weer tijdens het EK '88 en werd de sterspeler van het toernooi...

9 oktober 2018 om 22:56

Die betaalt Ajax dan. Hoort bij het voetbal.

10 oktober 2018 om 00:55

Zo makkelijk dit... het moet echt omgedraaid gaan worden clubs zijn belangrijker dan bonden en dat folkloristische interland voetbal..

10 oktober 2018 om 00:53

Precies.... ga je vertellen wij ( Ajax) betalen de schade dan...

Het is simpel. Koeman gaat net als andere trainers puur voor eigen succes.

Ik vind dat clubs het recht moeten krijgen dat als een speler de laatste wedstrijd voor de interlands gebleseerd niet heeft meegedaan ze die speler vast mogen houden en niet afstaan. Stel zyech blijkt te geblesseerd om volgende wedstrijd te spelen en de jong begint nu te snel waardoor ze beide niet kunnen spelen uit bij Heerenveen mist Ajax te veel creativiteit en dat zou ze een resultaat en oplopende achterstand op PSV kunnen betekenen... ik vind dat dat folkloristische nooit boven clubbelang mag gaan!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2200 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

327 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2011- Feyenoord
2009-2009 AZ
2007-2008 Valencia
2006-2007 PSV
2005-2006 Benfica
Laatste voetbalnieuws

Valverde hakt knoop door; abrupt vertrek van Koeman van de baan

Ernesto Valverde blijft de trainer van Barcelona. De koploper van LaLiga maakt vrijdagochtend melding van een akkoord met de trainer over een nieuwe verbintenis tot de zomer van 2020, met een...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Paris Saint-Germain gaat een poging wagen om Dani Alves aan boord te houden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren