Drenthe over foute keuzes: ‘Ze zeiden: Royston, we hebben 50.000 daar gezet’

Woensdag, 10 oktober 2018 om

In Meet the Players gaat Voetbalzone op bezoek bij voetballers om te praten over het leven buiten voetbal. Dit keer is Justus bij Spartaan Royston Drenthe en de recent gestopte oud-international Hedwiges Maduro. Beiden vertellen over hun voorliefde voor poker en worden onderworpen aan een test van BrainsFirst dat hun voetbalbrein onderzoekt.


Justus Dingemanse is fulltime presentator en verslaggever van Voetbalzone en levert bijdrages in de vorm van artikelen, columns, interviews, programma’s en reportages.


Gerelateerd

18 reacties (laatste reactie door juicher)

Helaas heeft hij ziin carriere vergooit. Was altijd een leuk spelertje

9 oktober 2018 om 13:38

Mag ik vragen waarom je hem spelertje noemt? Ik ben gewoon oprecht benieuwd, heeft het iets te maken met die gast van VI die vaak van die verkleinwoorden gebruikt? Het komt op mij zo denigrerend over, maar misschien snap ik er iets niet aan.

9 oktober 2018 om 13:50

Misschien is het ook wel zn bedoeling om denigrerend over Drenthe te doen. Dat doe ik zelf ook altijd, omdat ik het een waardeloos figuur vind.

Maakt toch verder niks uit, als ie maar gelukkig is met en tevreden over zichzelf.

9 oktober 2018 om 15:26

Misschien, maar daarom vraag ik het ook. Heb nu in ieder geval een antwoord van jou.

9 oktober 2018 om 15:45

Ik doe dat bij Drenthe en dergelijke spelers ook wel: kleine snelle spelertjes. Hij is maar 1'65 ofzo...

9 oktober 2018 om 17:53

Best tragisch dat je na al die jaren dat Gijp op televisie is, nog steeds niet snapt dat het gebruik van verkleinwoordjes Dords is en dat dit liefkozend bedoeld wordt.

Mensen die kwaad zien in wat v/d Gijp op televisie zegt, denken dat hij tegen hun club is en vervolgens boos worden, zouden volgens mij het best zo snel mogelijk psychologische hulp moeten zoeken, want Gijp heeft geen kwaad in de zin. Hij is geen supporter, maar slechts liefhebber en zegt wat hij ziet. En hij zit er zelden naast. Dat is weleens niet zo leuk om te horen als supporter, dat snap ik best, maar de reacties die ik her en der op internet zie, zijn van de pot gerukt.

9 oktober 2018 om 18:20

@DonCoXxX ik had niet verwacht dat het voor iemand een tragische ervaring zou zijn, hiervoor mijn excuses. Verder wist ik niet dat het in Dordrecht gebruikelijk is en ik wist ook zeker niet dat het liefkozend was. Ik heb in al die jaren waarin Gijp op tv is nooit echt gekeken naar zijn programma. Het lijkt mij niet per se nodig om psychologische hulp in te schakelen als je kwaad ziet in iemands opmerkingen. Heb je in het vervolg liever dat ik geen vragen meer stel op dit forum?

9 oktober 2018 om 23:37

Volgens mij is Drenthe zelf ook kampioen verkleinwoordjes gebruiken dus ik vind het ergens wel komisch-ironisch

9 oktober 2018 om 23:50

Je snapt toch wel dat het los staat van de speler? Ik vroeg gewoon oprecht waar het vandaan kwam. Ironisch was het denk ik eerder als ik het voor Drenthe opnam of zelf Drenthe was.

10 oktober 2018 om 09:03

Aadmaatje mag ik dan eventjes toevoegen aan dit discussietje dat je je enormpies drukjez loopt te maken om totaal iets irrelevants? Lekker boeien mannetje.

10 oktober 2018 om 12:53

Hahaha duimpje omhoog voor de poging. Ik maak me absoluut niet druk, ik heb er toch geen invloed op. Ik vroeg me oprecht af hoe het zat en ik denk dat de reacties op mijn berichtje een verkeerd beeld geven. Ik kan wel lachen om jouw reactie, leuk gedaan! Ik maak me niet druk over dit allemaal, nu heb ik juist mijn antwoord.

10 oktober 2018 om 16:53

We snappen allemaal hoe Gijpie is. Alleen vond ik hem vroeger leuker. Nu wil hij van zijn mening een feit maken. Alsof hij alles weet. Het betekent niet omdat hij gevoetbald heeft alles waar is wat hij zegt. En zo komt hij nu zwaar over. En trouwens over Drenthe kan hij weinig zeggen. Als Gijpie wil bluffen hoeft Drenthe hem alleen te vragen is welke club heb jij in het buitenland gespeeld? In Nederland zal Gijp wel bekend zijn. Maar in het buitenland veel minder dan Drenthe. Dus laat Gijpie gewoon met z’n grappen blijven zodat iedereen kan lachen. En niet komen bluffen alsof hij voetbal heeft uitgevonden.

10 oktober 2018 om 17:27

Verkleinwoordjes iets typisch Dordts? Nu ben ik er geboren en getogen, maar dit is voor mij een nieuwtje. Wat wel vaak gebruikt wordt is spelertie i.p.v. speler of spelertje, om dit voorbeeld aan te houden. Mooi spelertie man!

10 oktober 2018 om 16:14

Ja laatste speler die succesvol is zijn De Vrij, Wijnaldum en Van Dijk. Best triest dat er geen een Nederlandse speler van Ajax of PSV bij een Europese topclub speelt. Het ontbreekt aan mentaliteit bij velen. Ook op school merk je dat mensen die talentvol zijn, vaak gewoon magere carriere hebben of zelfs een terugval krijgen. Ik vind daarom dat spelers die vechtmentaliteit hebben, altijd bij mij een streepje voor hebben. Talent hebben wij genoeg, maar talent in combinatie met vechtmentaliteit dat zie je zeer weinig. Discipline en vechtmentaliteit kan je niet altijd aanleren. Of je ouders moeten zeer streng zijn geweest of je moest vroeger altijd overleven. Dan ga je zo een karakter ontwikkelen.

11 oktober 2018 om 06:29

Robben?

Voorlopig doet Royston Drenthe het behoorlijk goed bij zijn tigste werkgever Sparta Rotterdam.
Blijkbaar zo goed, dat hij bij Feyenoord Netwerk met stip op #1 staat bij de fans om de gelederen te komen versterken.
Niet zo vreemd als je nagaat, dat het niet echt geweldig gaat in de (oude) Kuip.
Maar men heeft bijna gelijk aantal punten als Ajax en daar zijn er ook miskopen, dus dan is het niet erg.
Wellicht kan Excelsior een samenwerkingsverband aangaan met hun broeders uit Zuid om het sportief beter te laten verlopen.
Het nieuwe stadion is zeker een financiële garantie voor de toekomst. /satire

9 oktober 2018 om 13:19

Snap de humor maar schrijf op z'n minst een samenhangend verhaal dan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

24 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 18 april
Tottenham Hotspur heeft zich teruggetrokken uit de strijd om Matthijs de Ligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren