Hazard: 'Soms word ik 's ochtends wakker en denk ik: ik wil vertrekken'

Maandag, 8 oktober 2018 om 16:04Dominic Mostert • Laatste update: 16:05

Eden Hazard staat voor een kruispunt in zijn carrière. De aanvaller van Chelsea verkeert in bloedvorm en de clubleiding hoopt hem ervan te overtuigen om zijn contract te verlengen. Zelf droomt Hazard echter van een overstap naar Real Madrid, zo geeft hij toe in een interview met The Guardian. Vooralsnog heeft hij de knoop over zijn toekomst niet doorgehakt.

Na het WK sprak Hazard de wens uit om te vertrekken en leek een transfer ophanden. De Belg speelt echter nog 'gewoon' voor Chelsea en was dit seizoen in acht competitieduels goed voor zeven treffers en drie assists. Voormalig ploeggenoot Thibaut Courtois maakte afgelopen zomer wel de overstap van Chelsea naar Real Madrid, maar Hazard wil niet op dezelfde manier vertrekken als zijn landgenoot. De keeper kwam niet opdagen op het trainingsveld, in de hoop een transfer te forceren.

"Dat is niet wat ik wil. Ik wil het beste voor mezelf, maar ook het beste voor de club. Chelsea heeft mij alles gegeven", vertelt de buitenspeler, die zondag nog eenmaal scoorde in het uitduel met Southampton (0-3). "Ik wil niet zeggen dat ik een nieuw contract ga tekenen, zonder het uiteindelijk ook echt te doen. We zullen het zien. Soms word ik 's ochtends wakker en denk ik: ik wil vertrekken. Soms heb ik het gevoel dat ik wil blijven. Het is een moeilijk besluit, maar het gaat wel over mijn toekomst."

Hazard stipt aan dat hij in januari 28 jaar wordt en vermoedelijk nog één toptransfer kan maken. "Dat is waarom ik na het WK aangaf dat het misschien tijd was voor een transfer. Ik had een sterk WK achter de rug. Ik ben heel goed in vorm en Real Madrid is de beste club in de wereld. Ik wil er niet over liegen: als kind droomde ik er al van om voor die club te spelen. Ik droomde er nog steeds van. Ik wil het er nu niet elke dag over hebben", aldus Hazard, die ook een nieuw contract op Stamford Bridge niet uitsluit. "Als ze naar me toe komen, dan gaan we praten. Ik voer veel gesprekken met de clubleiding en met de eigenaar."


Poll

Denk je dat Eden Hazard gaat bijtekenen bij Chelsea?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door levski1)

Het enige wat Chelsea kan doen is hopen dat hij blijft en zijn contract zsm verlengt. Verder ligt de keuze compleet bij hem, want voor het eerst heeft Chelsea ook echt aan zijn eisen voldaan! Het is nu een kwestie van wat Eden zelf het liefste wil, en ik denk dat dat toch nog steeds Madrid is.. Ik blijf hopen dat de randvoorwaarden zo worden en blijven dat hij kan blijven, maar verwacht het eerlijk gezegd gewoon niet.

8 oktober 2018 om 16:25

Het is niet zozeer wat Hazard nu wilt maar eerder of Real het wilt. Als Real besluit om hem niet te halen (zoals afgelopen transferperiode) dan zie ik hem gewoon verlengen.

Die wilt heel graag naar Real Madrid. Ik denk dat hij naar Real Madrid gaat ik hoop dat Real Madrid hem al haalt in fe winter. Maar in de zomer kunnen ze hem halen voor veel minder geld dus je weet het niet.

8 oktober 2018 om 16:13

Real Madrid kan Hazard niet betalen als ze hem in de winter willen kopen. Waarom zou Chelsea haar superster verkopen in de winter als ze vol voor de titel spelen?

8 oktober 2018 om 16:16

Zullen ze vast wel kunnen. Maar dan is de vraag of ze in de zomer genoeg over houden om zich elders te versterken.

8 oktober 2018 om 16:17

Denk je serieus dat Real hoger dan 130 miljoen euro gaat betalen voor Hazard? De vraag is nog maar of Real uberhaupt een bod gaat uitbrengen op Hazard, de Belg word 28(!)

8 oktober 2018 om 16:25

Als Hazard zijn huidige vorm voortzet en een heel seizoen blijft vlammen, is hij dat bedrag volgende zomer dubbel en dik waard.

8 oktober 2018 om 16:27

De Belg is wel een van de beste spelers ter wereld. Ik zie niet in waarom Real een dergelijk bedrag niet gaat betalen. In deze markt wel een reële prijs hoor. Daarbij zijn de meeste spelers tussen 28 en 31 jaar op hun top. Veel ervaring en de sleet zit er nog niet op.

8 oktober 2018 om 16:45

want wij bij real hebben veel andere keus ? het team wat er nu staat is gewoon bij lange na niet goed genoeg

8 oktober 2018 om 16:54

Real Madrid is gewoon verplicht hoger te betalen en ik hoop dat ze dat doen ook! Asensio op de linksbuiten gaat em niet worden en Isco ook niet. Ik denk dat Hazard heel goed gaat renderen in dit Real. Bovendien op dit moment gewoon in mijn top 3 beste spelers. Zeg wat je wil zeggen maar Hazard is gewoon een aanwinst voor Real ongeacht of hij 28 is.

8 oktober 2018 om 18:42

28 is toch nog helemaal niet oud. Kan ie echt nog zeker 4/5 jaar mee. En Hazard is echt een topvoetballer op dit moment. De enige topper die zijn goede wk-vorm heeft kunnen doortrekken in een topcompetitie. Dus 130 miljoen of meer zou mij niet verbazen in de winter. In de zomer zal Checken ook nog voor dat ene jaartje contract de hoofdprijs vragen rond de 90/100 miljoen gok ik

Je moet zijn eerlijkheid toch wel waarderen. Begrijpt dat Chelsea hem alles gegeven heeft en omgekeerd is dat niet anders. Als hij echt weg wilt dan zullen maar weinig hem dat misgunnen, maar met de komst van Sarriball ziet het er toch een stuk beter uit dan vorig jaar.

8 oktober 2018 om 16:19

Ik vind dat er bij Chelsea een heel effectieve, zakelijke sfeer hangt. Club en spelers zijn duidelijk naar elkaar: als de club van een speler af wil, dan gaat-ie, als een speler weg wil, dan laat de club m gaan, weinig drama. De club is hard naar de spelers (als je niet bevalt krijg je geen tweede kans) maar ze geven ook in hoog tempo kansen aan nieuwe spelers, niemand is heilig. Ladingen ex-spelers hebben na Chelsea een topcarriere, dus blijft de club aantrekkelijk voor ambitieuze spelers. Trainers zijn passanten, met nauwelijks invloed op het spelersbeleid. Het werkt, want Chelsea presteert dan wel met ups en downs, maar wel met hoge ups.

8 oktober 2018 om 16:36

Grotendeels mee eens. Behalve het niemand is heilig gedeelte. Recentelijk hebben grote meneren als Terry en Drogba stijlvol afscheid genomen, en blijft de club ze via social media e.d. een warm hart toedragen. Als je de club zo veel hebt gegeven, maak je jezelf echt wel heilig. Nu zal Hazard bij Real die kans nooit gaan krijgen, als Ronaldo na een decennium alle records verpletteren al niet eens een degelijk afscheid krijgt en voor veel fans niet meer lijkt te bestaan... Bale wint ook 3 keer de CL daar en zal ook geen legende worden. Hoe gaat Hazard zich daar dan onstervelijk maken in de 3/4 prime jaren die hij nog gaat meemaken?


Heilig worden bij Chelsea is vrij pittig idd, maar bij Real gewoon vrijwel onmogelijk.

Begint op Alex Hunter te lijken man. Die wilde ook zo graag naar Real Madrid

8 oktober 2018 om 16:18

Wie is Alex Hunter?

8 oktober 2018 om 16:41

Iemand uit het spel genaamd Battlefield. Dat was Alex zijn toekomst, achja moet je gewoon niet serieus nemen.

8 oktober 2018 om 16:41

Kleinzoon van Jim Hunter

8 oktober 2018 om 17:09

Die furore maakte bij Man Utd?

8 oktober 2018 om 17:30

De main character in het verhaallijn van fifa 17,18 en nu ook 19

8 oktober 2018 om 18:27

Snap je grap niet pcwolf?

Hij is eerlijk, en geeft altijd 100% voor Chelsea maar hij wilt heel graag naar Real. Wij moeten ook de Chelsea-fans hun geduld waarderen, ze horen dit al maanden aan een stuk maar steunen hem nog steeds, respect.

8 oktober 2018 om 16:28

Juist omdat hij zo eerlijk is is het ook heel moeilijk om daar boos op te zijn. Veel fans waarderen zijn eerlijkheid en inzet dus mocht het tot stand komen dan zullen velen het hem gunnen. Als Courtois nou maar het zelfde had gedaan..

8 oktober 2018 om 16:31

Nou Courtois had toch ook openlijk aangegeven dat hij naar Madrid wilt gaan? Ja hoe hij vertrok was jammer maar zelf toen hij keer op keer zei dat hij weg wou hebben de Chelsea-fans het niet geaccepteerd.

8 oktober 2018 om 16:39

Courtois lulde zich een eind in de rondte, dat was het frustrerende. Alsof zijn hele besluit van zijn kinderen af hing. We weten allemaal wel dat ie niet voor Anderlecht was gaan keepen als zijn gezin nog in Brussel had gezeten. Hij wilde een stap hogerop wat geen schande is, maar had de ballen niet om het recht in ons gezicht te zeggen. Plus het hele forceren idd, daarmee maak je je ook niet populair.

Nog steeds dat fabeltje dat Courtois een transfer wilde forceren door weg te blijven. Man man..

8 oktober 2018 om 16:27

Waarom bleef hij weg dan volgens jouw? Het was duidelijk dat hij een transfer wilde forceren naar Real Madrid.

8 oktober 2018 om 17:00

Er is een versie dat de transfer met Real Madrid al nagenoeg rond was, vertraging opliep en het wegblijven in samenspraak met Chelsea gebeurde. De versie van het forceren ligt uiteraard wat makkelijker in het narratief van misnoegde Chelseasupporters.

Waarheid zal wel ergens in het midden liggen.

8 oktober 2018 om 17:33

Heeft die versie ook bronnen?

8 oktober 2018 om 18:04

In tegenstelling tot menig onderbuikgevoel wel ja.

8 oktober 2018 om 18:08

Over welke versie heb je het John?

8 oktober 2018 om 18:43

De versie van Blieke, dit is voor het eerst dat ik dat hoor. En ik ben nieuwsgierig waar dat vandaan komt.

9 oktober 2018 om 16:04

Logisch nadenken. Zelfde als met Bale naar Real waar er al voor 100m aan spelers gekocht werd en door de media gezegd werd dat dit gedaan was om Bale te behouden.

Ongelooflijk perez. Lig je te slapen ofso? Deze man is in bloedvorm scoort iedere week en Real scoort al 4 wedstrijden niet. Je verkoopt je 50 doelpunten per jaar en je haalt geen vervanger. Hazard behoort momenteel tot de 5 beste spelers ter wereld en smeekt bijna of ie naar real mag komen. Wat doen we in Madrid? Niks.....

8 oktober 2018 om 17:39

ongelooflijk he je zou er gewoon bijna boos om worden

8 oktober 2018 om 19:08

Je betaalt tegen de 200 miljoen, flink minder restwaarde en 20 miljoen per jaar salaris. 60 miljoen per jaar is pittig. Ook voor Hazard.

Ik ben er heilig van overtuigd dat Hazard gedurende dit seizoen alleen maar sterker gaat worden. Eindelijk met een trainer die een stijl hanteert die bij Hazard past en we zien het al in de charts, met 7 goals en 3 assists in 8 wedstrijden. Na dit seizoen wordt het heel moeilijk voor Chelsea om hem te behouden, maar daar wil ik nog niet aan denken.

Hoewel ik een Arsenal fan ben, wil ik nog wel genieten van Hazard in de PL.

Mooi dat hij nog graag wil. De beste man moet gewoon komen. Ook wordt hij straks 28jaar. Kan nog makkelijk 4a5 jaar mee dan. Heeft nog veel te bieden voor Real.

Pech voor Hazard dat Fiorentino Perez niet echt gecharmeerd is van hem. Perez zal denk ik toch voor Mbappe en/of Neymar gaan. Hazard is goed, maar Real is een club die doorgaans de allerbeste spelers wil halen..

8 oktober 2018 om 18:15

... en spelers met marketingwaarde.

Ik vermoed dat Real Madrid hem volgend jaar gaat halen. Ook ik wil vertrekken bij mij huidige baan als er iets wat net zo groot is als Real Madrid. Mocht Google of Alibaba komen, dan zeggen de meeste denk ik ook geen nee.

Als ik dit bericht zo lees is het eerste wat ik denk: die transfer is al rond.

Wel mooi en eerlijk van Hazard. Wel pijnlijk voor de Chelsea fans dat Hazard Real zelfs graag in deze vorm van de Madrilenen graag naar Spanje wil verhuizen, terwijl Chelsea uitstekend draait. Zegt genoeg over het niveau verschil.

Waar wil hij naartoe dan? Alleen Real, Barca, Bayern, PSG en Juve ziet hij waarschijnlijk als optie maar al die clubs zijn al aardig voorzien.

Wellicht “wishful thinking” maar ik denk dat hij uiteindelijk bijtekend, voornamelijk omdat ik denk dat RM voor een spits of een jongere ster zal gaan. Mocht het wel gebeuren gun ik het Hazard van harte, goudeerlijke jongen en ontzettend goed geweest voor Chelsea!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool3432
3.Chelsea3326
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
R. LukakuAanvaller103
T. WernerAanvaller81
KepaKeeper10
E. MendyKeeper140
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

766 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
Barcelona heeft Andreas Christensen benaderd voor een transfervrije overgang. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren