De Jong: ‘We begonnen met vijf verdedigers, want anders wordt het 0-10’

Zaterdag, 6 oktober 2018 om

SC Heerenveen kende een gemakkelijke avond in Doetinchem. De Graafschap werd zaterdagavond in eigen huis met 0-5 verslagen. Bij rust was al bijna de eindstand bereikt. Zowel Sam Lammers als Michel Vlap scoorden tweemaal voor de Friezen. Jizz Hornkamp bepaalde laat de eindstand. “Het was een vervelende avond, dat is duidelijk”, zei trainer Henk de Jong in gesprek met FOX Sports. “Het eerste gedeelte ging nog en ik voelde op dat moment: 'als we een punt halen, dan is dat heel goed'. Na 1-0 stortte het echter in.”

“We werden overlopen en Heerenveen was op alle posities in het voordeel. We hadden bijvoorbeeld geen antwoord op de snelle acties vanaf links. We hadden er afspraken over gemaakt, maar hebben ons er niet aan gehouden.” De Jong vond de nederlaag meer dan terecht en gaf aan dat De Graafschap na rust alleen maar de schade beperkt wilde houden. “We begonnen met vijf verdedigers, want anders wordt het 0-10. We konden weinig creëren, maar dit is wat het nu is”, vervolgde de oefenmeester. “De ene keer winnen we en zijn we heel wat en de andere keer verliezen we.”

“Wel respect voor Bart Straalman, die gewoon speelt met een schouderblessure. Verder is het even gemankeerd nu, maar het wordt ook weer beter. Het voelt heel vervelend nu, maar dit is de realiteit. We zetten de schouders eronder en gaan gewoon weer verder.” Youssef El Jebli vond de afgang van De Graafschap tegen Heerenveen pijnlijk. “Ja, heel erg. Na die 0-1 waren we het helemaal kwijt. Daarna waren het gewoon gratis goals voor hen.”

Erik Bakker liet De Graafschap met tien man achter, toen hij de doorgebroken Vlap belemmerde. “De tegenstander kon heerlijk de bal rondspelen. We hadden goed willen afsluiten om goed die twee weken in te gaan. We wonnen van Willem II met goed voetbal. Nu geven we het helemaal weg”, verzuchtte El Jebli in gesprek met Omroep Gelderland. "We staan er nog goed voor, want we hebben al zeven punten. Drie jaar geleden hadden we na zeventien wedstrijden pas vijf punten.”


Poll

Denk jij dat De Graafschap dit seizoen gaat degraderen?


Gerelateerd

9 reacties (laatste reactie door rugu)

Henk je hebt deze wedstrijd weer gefaald. Tegen willem II met 11 man tegen 9 had je het al moeilijk.. het is gewoon niet te geloven, weer eredivisie en dan zo spelen?? De supporters die er bij uit en thuis duel zijn geef je dan dit? Dat kan gewoon niet.

7 oktober 2018 om 01:11

Henk de Jong is gewoon een barslechte trainer. Niks meer en niks minder.

7 oktober 2018 om 01:34

Exact!

7 oktober 2018 om 01:54

Inderdaad ga dan strijdend ten onder. Ik kan me voorstellen dat je behoudend wil spelen tegen Ajax of PSV. Tegen Heerenveen moet je thuis echt wat meer lef tonen. Ik hoop dat er een nieuwe trainer komt die de spelers wat meer vertrouwen geeft.

Deze man praat hoe zijn pet staat. Als hij bij VI te woord stond dan raakte hij wat clichã£â©s van Derksen op. Als hij bij studio voetbal zat praatte hij Arno Vermeulen altijd na. De man zonder eigen identiteit en mening. Vaak bewierookt omdat hij het woord verkondigde van degene die hem beoordeelde.

Hij moet toch weer even benadrukken dat hij met 5 verdedigers moest spelen omdat hij anders met 0-10 verliest. Oftewel, hij zegt wederom heel netjes dat hij een kut elftal heeft. Iedereen weet dat de Graafschap qua selectie zal moeten strijden om degradatie met Emmen en Fortuna Sittard. Niemand zal verwacht hebben dat ze Heerenveen even met de rug tegen de muur zouden zetten. Maar telkens je eigen team zo omlaag halen is weer het andere uiterste.

Ik zou graag na de interland-break eens van deze de Jong horen wat hij zelf allemaal fout doet. Misschien was het ook eens leuk als hij zou zeggen; ''met elke gemiddelde trainer hadden we het Heerenveen best wat moeilijker kunnen maken, maar goed, ik ben nou eenmaal geen trainer van Eredivisie niveau, dus ja...''

7 oktober 2018 om 08:02

Ik ben na de uitspraken van Henk al wel eens gezegd dat de supporters van eredivisie niveau zijn, het elftal van eerste divisie een de trainer en TD van amateur niveau.

We zetten de schouders eronder, maar dat gaat een beetje lastig voor straalman aangezien hij een schouderblessure heeft. Zou hij niet gewoon een paar weken moeten rusten zodat die blessure goed kan genezen of krijgt hij gewoon een pijnstillertje en is het gaan met die banaan. Sneu hoor, want bij elke schouderduw of als hij getackeld word word die schouderblessure weer wat erger. Niet zo gek dat je met 5-0 verliest als je spelers die half mank zijn moet opstellen.ik zou een verzoek indienen bij de KNVB om te ruilen met Sparta of FcTwente als jouw doel niet is om resultaat te halen maar om te voorkomen dat het 10-0 word. Dan heb he in de eredivisie niks te zoeken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Stand
Actuele wedstrijden

31 fans
Coach, 54 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Paris Saint-Germain gaat een poging wagen om Dani Alves aan boord te houden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren