Berlusconi pakt door: verbod op tatoeages, baarden en opvallende kapsels

Zaterdag, 6 oktober 2018 om 12:12Dominic Mostert

De hand van Silvio Berlusconi is nu al duidelijk merkbaar bij Monza. De drievoudig premier van Italië werd vorige week de nieuwe eigenaar van de Serie C-club, met Adriano Galliani als algemeen directeur. Onder het bewind van Berlusconi worden baarden en tatoeages niet getolereerd, zo maakt de ex-eigenaar van AC Milan duidelijk.

Nicola Colombo, die Monza van de hand deed aan Berlusconi, vertelde eerder al dat de steenrijke nieuwe baas op zoek is naar 'serieuze jongens, zonder tatoeages'. Dat waren geen loze woorden, beaamt Berlusconi nu zelf in de Italiaanse pers. "We gaan een jonge ploeg samenstellen met alleen maar Italiaanse spelers. Ze zullen een net kapsel hebben. We hebben al een kapper gevonden in Monza die ze gratis wil knippen."

"Geen baarden, geen tatoeages en ze zullen niet trots met oorbellen rondlopen", vervolgt Berlusconi. "Ze zullen een toonbeeld worden van eerlijk spel. Als ze een overtreding begaan, zullen ze hun excuses aanbieden aan de tegenstander. Ze zullen de scheidsrechter als een heer behandelen. Als ze om een handtekening wordt gevraagd, dan schrijven ze hun voor- en achternaam op. Geen ongeïnteresseerde krabbel. En ze zullen altijd degelijk en modieus gekleed zijn. Ik wil iets anders dan het moderne voetbal."

De 82-jarige Berlusconi was 31 jaar eigenaar van AC Milan, maar deed die club in 2017 van de hand aan een Chinese zakenman. Nadat de flamboyante ondernemer en politicus zijn aandelen had verkocht, vertrok ook Galliani bij de club. De in Monza geboren bestuurder was vanaf 1986 verbonden geweest aan i Rossoneri, waar hij onder meer algemeen directeur en vice-president was.Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door ikweetalles07)

Oke dus Messi is geen serieuze jongen en noem ze maar op, omdat zij tattoages etc hebben. Nou meneer Berlusconi.. check je eigen geschiedenis eens voordat je mensen beoordeelt. Het is al gek genoeg dat jij met je 'goede daden' een club mag runnen

Hoop dan ook dat ze in driedelig tenue gaan spelen en daadwerkelijk een kop thee drinken in de rust.

6 oktober 2018 om 14:54

Inderdaad en zwarte kicksen aan. Al die verwijfde felle kleurtjes. 😂

On topic je moet wat om op dit niveau toch in de schijnwerpers te komen en aan die schijnwerpers is Berlusconi verslaafd

Voetballers met een beetje zelfrespect zouden weigeren om voor de club te spelen. Deze gek denkt te mogen bepalen wat mensen met hun uiterlijk doen.

6 oktober 2018 om 12:49

Maar dit weet je toch wanneer je tekent. Voor de club. Ben je het er niet mee eens, teken dan ergens anders.

6 oktober 2018 om 14:20

Dat boedel ik ook alleen heb ik het blijkbaar niet zo heel duidelijk erop gezet.

6 oktober 2018 om 14:21

Het is zijn club dus hij mag dat bepalen inderdaad. Net als jij het interieur in je eigen huis mag bepalen.

6 oktober 2018 om 14:35

Alleen verplicht ik de mensen in mijn huis niet om een bepaalde uiterlijk aan te nemen.

6 oktober 2018 om 15:03

Hij mag het vinden en discrimineert niet op fundamentele fysieke eigenschappen. Uiterlijk is een keuze.

Verbod op tatoeages, succes met t vinden van spelers

6 oktober 2018 om 13:14

Er zijn genoeg voetballers die geen tattoo’s hebben maar hoe ga je in Godsnaam spelers vinden die geen tattoo’s hebben, een nette kapsel hebben, geen oorbel dragen en of geen baard hebben/laten staan. Zo een combinatie is bijna onmogelijk.

6 oktober 2018 om 13:24

Als ik kijk bij Ajax voldoet bijna iedereen daaraan.

6 oktober 2018 om 13:52

Bijna iedereen?? Schone, huntelaar, blind, tagliafico met een baard. Ziyech met baard en leuk geblondeerd koppie. Onana heeft tattoo.... Daar gaat je halve basis selectie

6 oktober 2018 om 14:02

Je weet dat een baard geschoren kan worden?

6 oktober 2018 om 14:02

Tagliafico heeft geen baard. En waar zit de tattoo van Onana?

Verder: Kristensen, Veltman, De Ligt, Wober, Sinkgraven, Schuurs, Orejuela, Van de Beek, De Jong, Eiting, Neres, Bande, Tadic, Dolberg, Cerny

6 oktober 2018 om 14:19

Huntelaar heeft vlasbaardje maar ook geen tattoo.

6 oktober 2018 om 17:51

Maw: je kan voornamelijk Nederlandse of Scandinavische boys jonger dan 22 jaar selecteren want die hebben over het algemeen geen tot weinig baardgroei, Huntelaar zag er 15 jaar geleden ook zo uit. Neres heeft trouwens oorbellen en heeft zijn kapsel ook weleens geblondeerd, dus die valt ook al af.

Italiaanse jongens hebben al vrij jong een baard, kijk maar naar Donnaruma, Cristante, Cutrone etc.

6 oktober 2018 om 17:53

Jezus moet ik je dat echt uitleggen? Een tattoo is permanent, de rest is redelijk makkelijk aan te passen denk je zelf ook niet?

6 oktober 2018 om 17:57

@Ikweetalles07 - een tattoo kan je tegenwoordig ook weg laten laseren.

6 oktober 2018 om 21:30

Jazeker; je laat een hele sleeve verwijderen zodat je bij een Italiaanse 3e klasse terecht kan. Wat denk je zelf? Haha wat een gezwets in de ruimte zeg

Gaat niks worden met die club. Het lijkt me op zich al moeilijk genoeg om een goede selectie samen te stellen voor een club in opbouw. En als je dan ook nog eens een aanzienlijk deel van de beschikbare spelers buiten gaat sluiten met onzinregels, dan zal het helemaal een onmogelijke klus worden. Daar komt nog bij dat je zo een hoop supporters wegjaagt. Als je zelf een baard en/of tattoo's hebt, waarom zou je dan zo'n club aan willen moedigen?

Prachtige clubcultuur toch? Geen theater, geen vuil spel, gentlemen op het veld en daar buiten. Geen gekke kapsels, zwarte voetbalschoenen, geen tattoeages; daarmee onderscheid je je wel. Ik val al af, want ik heb een baard en ben te recalcitrant om hem er voor Berlusconi af te scheren, maar ik kan me voorstellen dat een club met zulke regels zijn aantrekking heeft op mensen. Niet iedereen houdt van de moderne voetballer, en ook ik heb zeker heimwee naar spelers zoals Maldini en Puyol. Of dit de manier is om zulke spelers te kweken weet ik niet, denk het eerlijk gezegd niet, maar Berlusconi mag het allicht proberen.

6 oktober 2018 om 14:18

Toch hadden Maldini en Puyol op het eind van hun loopbaan ook een paar (kleinere) tattoos.

6 oktober 2018 om 14:32

@falcao, des te meer reden eigenlijk om de waanzin van die regel in te zien. Uiteindelijk vind ik Berlusconis methode ook helemaal niet zo jofel, maar wat hij probeert te bereiken (een club van gentlemen binnen en buiten het veld) vind ik een mooi initiatief.

6 oktober 2018 om 14:57

Spelers aantrekken met alleen een Italiaans paspoort neigt naar discriminatie natuurlijk. Voor derest ben ik het met je eens.

Opvallende kapsels dan denk ik aan Vidal en Pogba bijvoorbeeld, dat ziet er inderdaad niet uit maar ieder zijn smaak natuurlijk, een verbod op oorbellen snap ik ergens ook maar op baard(en) dat zit toch wel in het Italiaans cultuur van tegenwoordig? Ik bedoel zie De Rossi met baard ziet hij er zoveel strenger, harder, machtiger uit, Pirlo idem. Tattoo’s vind ik ook niet erg. Maar goed kijk wie het zegt

Die tweede alinea vind ik helemaal fantastisch. Jammer dat deze man denkt dat manieren gepaard gaan met uiterlijk. Pure discriminatie

Haha het heeft wel wat natuurlijk zo'n ouderwetse gedachte "gewoon normaal doen" maar dat het van Berlusconi afkomt is wel heel hypocriet. Ik zou zeggen goed dat je fair spel wilt naar de tegenstander, scheids en fans maar voor de rest laat die jongens toch doen wat ze willen wat maakt het uit dat ze een tattoo hebben.

Is dit een vorm van discriminatie ????
Of mag een land ook vragen zich uiterlijk aan te passen .

6 oktober 2018 om 14:16

Ligt eraan hoever je dit soort begrippen oprekt. Als je voor een lekker wijf kiest en niet voor een lelijke discrimineer je ook.

Misschien een beetje verregaand dat de spelers nette kapsels moeten hebben, geen baarden mogen hebben en geen oorbellen mogen inhebben.

Ik vind het daarnaast wel erg netjes wat Berlusconi hier zegt over 'zijn' spelers die zich fatsoenlijk gedragen tegenover scheidsrechters! Iets wat het voetbal volledig mist en de autoriteit bij de scheidsrechter lijkt steeds meer te verdwijnen. Ik hoop dat de Uefa snel optreedt en voorstelt geel te trekken bij mekkeren en rood bij de scheidsrechter uitschelden.

Haha dat wordt lachen. Denk dat er in Italië geen 10 profspelers meer rondlopen zonder tattoos.

Succes Silvio! Zie met dit krankzinnige beleid nog maar een een sterke selectie te formeren. Gaat toch nergens over dat je geen baard zou mogen dragen en tattoos mag hebben. De overtreffende trap van Heerenveen waar ik dacht Schöne destijds met lange mouwen moest spelen ivm zijn tattoos?

6 oktober 2018 om 15:32

Schöne bij Heerenveen?

6 oktober 2018 om 15:43

Yep voordat hij bij de Graafschap zat, Heerenveen heeft hem naar Nederland gehaald

Het respect voor de scheids, tegenstanders en supporters vind ik wel een goed streven. Maar een verbod op bepaalde kapsels, baarden en tatoeages slaat toch nergens op. Je gaat een betere voetballer toch niet afwijzen omdat hij er niet uit ziet zoals jij wilt... als het nou iemand is die zijn hele gezicht onder de tatoos heeft kan ik het wel begrijpen, maar hoevaak komt dat nou voor.

Ben benieuwd of ook bekende clubs dit gaan toepassen, het zorgt natuurlijk wel voor een bepaalde orde

Ik vind dat Berlusconi zelf een raar kapsel heeft en er uit ziet als een Umpalumpa.

On: Zijn plan is wat overdreven maar er zit wel een kern van waarheid in.

Mag een zwarte Italiaanse jongen, die geboren en getogen is in Italië, zich ook aansluiten bij de club? Of worden zij niet gezien als ‘nette Italiaanse jongens’? Dat vraag ik mij toch wel af.

Klinkt te mooi om waar te zijn, maar ik vind het een mooi streven. Berlusconi schetst hier een ideaal beeld die haaks staat op de werkelijkheid. Mocht de waarheid ergens tussenin eindigen dan heb je al een hele mooie stap gezet.

Ik zeg heus niet dat een tattoo of roze kapsel je een slecht mens/voetballer maakt. Maar als je ziet waar sommige voetballers zich mee bezighouden, dan kun je ook niet zeggen dat het de goede kant op gaat.

Draai hem eens om: Waarom zouden nette spelers die de scheids niet verrot schelden geen goede voetballers kunnen zijn?

Als of er voetballers zijn zonder tatoeages.

En dit komt van een van de grootste fraudeurs van Italië.. wat een lachertje.. doet zelf alles wat God verboden heeft, maar verwacht goede en nette dingen van de spelers. Hypocriet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Monza


0 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
C. GytkjærAanvaller81
S. VignatoAanvaller31
M. FinottoAanvaller00
G. RavarelliKeeper00
S. RubbiKeeper00
D. SommarivaKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Monza.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Monza.

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren