‘Misschien moet iemand het stokje van Hans Nijland overnemen’

Zaterdag, 6 oktober 2018 om

Gertjan Verbeek vindt dat FC Groningen het aan de stand verplicht is om weer een subtopper in de Eredivisie te worden. Onder leiding van trainer Danny Buijs is de club terug te vinden op de zeventiende plaats in de Eredivisie en werd het dit seizoen door FC Twente uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker. De Groningers kennen tot dusver een dramatisch seizoen en Verbeek is van mening dat er iets moet veranderen bij de Trots van het Noorden.

FC Groningen haalde uit de eerste zeven competitiewedstrijden slechts vier punten. "FC Groningen zit in een negatieve spiraal: het voetbal is minder, daardoor komen er minder toeschouwers en sponsoren en het gevolg is dat de financiële mogelijkheden kleiner worden. Daarom moet FC Groningen innovatief zijn”, aldus Verbeek in gesprek met het Dagblad van het Noorden.

Volgens Verbeek is met de manier van denken bij FC Groningen niets mis, maar gaat het niet goed in de uitvoering. "Dat de club kiest voor eigen jeugd is goed, maar de afgelopen jaren is juist op dat gebied en bij de scouting veel kennis verloren gegaan. Een duidelijke visie over hoe te trainen en te voetballen ontbreekt", aldus Verbeek, die zijn vraagtekens zet bij het functioneren van algemeen directeur Hans Nijland. "Je kunt je ook afvragen of Hans Nijland nog dezelfde drive heeft. Hij trekt de kar nu al zo'n twintig jaar. Misschien moet hij hulp krijgen of moet iemand het stokje van hem overnemen.”


Poll

'Hans Nijland heeft zijn beste tijd gehad bij FC Groningen en kan beter vertrekken'


Gerelateerd

14 reacties (laatste reactie door burdym)

Tja, Hans Nijland vond het vorige week niet nodig om afscheid te nemen. (Logisch dat je als beleidsbepaler niet zelf weg wilt.) Echter moet je ook kijken naar de lange termijn en zoals Verbeek aangeeft kan er in 20 jaar iets veranderd zijn in de passie en de beleving. Alleen ik vind wel dat Hans Nijland zijn eigen functioneren goed moet reflecteren. Aangezien het al een aantal jaar structureel slecht gaat. Zeker als je de toeschouwers aantallen ziet, is er zeker een dalende trend te zien. Jammer, ik vond FCG altijd leuk en attractief spelen. Maar er is veel veranderd.

Tja, Nijland heeft de club zoveel gebracht, maar het gaat de laatste jaren steeds minder. Misschien is het inderdaad tijd voor vernieuwing, maar ik begrijp wel dat iemand met een staat van dienst als Nijland niet zomaar op straat gezet zal worden.

Nijland is natuurlijk ook een aantal steunpilaren kwijtgeraakt de laatste jaren, bijvoorbeeld op financieel- en scoutinggebied. Dat maakt het voor hem niet makkelijker. Bij de aanstelling van Jans krijg ik echter wel een beetje een "oude jongens krentenbrood"-gevoel. Wellicht is er niemand anders beschikbaar, maar misschien ontbreekt het Nijland ook aan visie. Daarom denk ik wel eens dat een frisse wind goed zou zijn. Dit zou misschien ook nieuwe sponsoren aantrekken. Ik heb wel enorm veel respect voor zijn inzet en passie, maar net als met de voetballers van Groningen: alleen maar inzet en passie is niet genoeg voor de lange termijn.

Heeft Gertjan Verbeek ooit wat bereikt in de voetballerij? Dacht het niet. Wie is hij dan om hier een mening over te hebben?
Dat het spel al jaren in een neerwaartse spiraal zit heeft vooral te maken met Geld! en Scouting!

Nijland doet het natuurlijk niet alleen maar heeft een staf om zich heen.

6 oktober 2018 om 12:56

dus je mag pas een mening hebben als je wat bereikt hebt. pfff wat een onzin zeg!

6 oktober 2018 om 13:11

De beker gewonnen met AZ.

6 oktober 2018 om 13:22

Tjonge wat een opmerking weer volgens mij heeft Gertjan het bij Heerenveen Heracles en AZ best leuk gedaan.
zo kan ik in de eredivisie genoeg trainers noemen die minder hebben bereikt.
En als we jou lijn blijven volgen wie ben jij dan om daar een mening over te hebben? wat mag jij dan allemaal wel niet bereikt hebben. meer dan het schreeuwen vanaf een groene stoeltje in de euroborg?

6 oktober 2018 om 13:38

@fastgrun,

Vertel eens wat heb jij ooit bereikt in de voetballerij? Niks he? Wie ben jij dan om een mening te hebben over Verbeek?

6 oktober 2018 om 13:47

En de verantwoordelijkheid voor de samenstelling van die staf heeft Nijland. Hij is eindverantwoordelijk!! Op gebied van financiën en scouting gaat er veel mis. Sterker nog er is sprake van wanbeleid! Volg jij Groningen wel?

Misschien heeft hij een punt, maar in mijn ogen geen recht van spreken met trainingsmethoden die hijzelf hanteert uit de tijd van Ellert en Brammert..

Nijland heeft ongetwijfeld goede dingen gedaan voor Groningen maar er kleeft mijns inziens ook altijd wel iets proleterigs aan de man. Hij wil ook heel graag de grote voetbalbons uithangen met dito aandacht. Persoonlijk heb ik meer met types als Henk Veldmate.

6 oktober 2018 om 17:01

Waarom de vergelijking met Henk Veldmate? Dat is geen directeur maar een scout. Bovendien is hij destijds door Nijland aangetrokken voor de scouting. En inmiddels zit Veldmate voor een grote zak geld de scouting te doen bij Ajax. Snap de vergelijking niet helemaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.VVV-Venlo29-10
10.ADO Den Haag27-11
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Sergio PadtKeeper10
Todd KaneVerdediger10
Mike te WierikVerdediger10
Django WarmerdamVerdediger10
Kasper LarsenVerdediger10
Etiënne ReijnenVerdediger10
Juninho BacunaMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

118 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2017-2018 FC Twente
2014-2017 VfL Bochum
2013-2014 1. FC Nürnberg
2010-2013 AZ
2009-2010 Heracles Almelo
Laatste voetbalnieuws

Basisplek komt in gevaar bij Ajax: ‘De wisseling van de wacht is daar’

Gertjan Verbeek en Hedwiges Maduro vragen zich af hoe lang Lasse Schöne zijn basisplek nog behoudt bij Ajax. De middenvelder is in zijn zesenhalf jaar in Amsterdam voortdurend omstreden geweest, maar...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Matthijs de Ligt is in beeld om bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren