Vitesse schrijft voor het eerst in acht jaar weer zwarte cijfers

Vrijdag, 5 oktober 2018 om

Vitesse heeft voor het eerst in acht jaar winst gemaakt. De Arnhemmers maken via de officiële kanalen bekend dat er over seizoen 2017/18 een positief resultaat van negen miljoen euro is geboekt, wat vooral te danken is aan deelname aan de Europa League en transferinkomsten. Het eigen vermogen is door deze zwarte cijfers gestegen naar 25 miljoen.

Als bekerwinnaar nam Vitesse vorig seizoen deel aan de groepsfase van de Europa League, terwijl er ook meer mediagelden werden binnengehaald. Het grootste deel van het positieve resultaat is te danken aan de transferinkomsten, die vorig seizoen 15,5 miljoen euro bedroegen. De Arnhemmers wisten onder meer Milot Rashica, Yuning Zhang en Marvelous Nakamba voor miljoenen te verkopen.

“We zijn trots op het resultaat. Voor het eerst in acht jaar kunnen we zwarte cijfers presenteren. De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt om dit te realiseren en het is goed om te zien dat ons plan werkt”, laat algemeen directeur Joost de Wit op de website van Vitesse weten. De Arnhemmers draaiden de afgelopen jaren steevast een negatief resultaat, maar weten nu dus weer winst te maken.

“Uiteraard is het belangrijk we deze resultaten structureel vasthouden, zowel op commercieel als sportief vlak”, vervolgt De Wit. “Daarom willen we zorgen voor een stabiele basis, zodat Vitesse aansluiting kan blijven vinden bij de Nederlandse top en dit bijdraagt aan transferinkomsten en het spelen van Europees voetbal.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door fier en koen)

Acht jaar rode cijfers, maar wel al die tijd een positief eigen vermogen houden? Hoe doe je dat? Had Vitesse zo'n groot eigen vermogen?

5 oktober 2018 om 10:21

De eigenaar van Vitesse dekte de rode cijfers.

5 oktober 2018 om 10:22

Zo'n eigenaar wil ik bij mijn voetbalclub dan ook wel.

Misschien toch eens zoeken naar wat lijken in een een of andere kast? Of doen we dit alleen zeer selectief in NL?

5 oktober 2018 om 10:24

Zullen we dan beginnen bij clubs die altijd een grote mond hadden over Vitesse? Zowel de media als bepaalde clubbestuurders zijn gewoon hypocriet, continu totaal verkeerde informatie naar buiten brengen met schade als gevolg terwijl de situatie in werkelijkheid prima is voor Vitesse door de afspraken die er met de eigenaar zijn.

5 oktober 2018 om 10:30

Ik zie het graag tegemoet!

5 oktober 2018 om 11:33

De knvb heeft in geval van Vitesse geen idee waar dat geld vandaan komt. Dat blijft toch wel bijzonder!

5 oktober 2018 om 11:37

Je hebt ongetwijfeld een bron voor deze uitspaak.

5 oktober 2018 om 12:39

De knvb basseerd de catogorie indeling enkel op de door de clubs aangeleverde (sluitende) begroting. Was het in geval van bijv Twente maar zo dat ze structureel een verdiepend ondetzoek zou worden gedaan. Dan was het nooit zo uit de hand gelopen.

5 oktober 2018 om 13:13

Dan help ik je uit de droom, de tekorten werden afgedekt door de eigenaar, eerst chigrinsky en nu oyf. Dat kan binnen de FFP regels. Dus waar het geld vandaan komt is niet zo moeilijk.

5 oktober 2018 om 10:55

Ik vind alle haat naar Twente zeer overtrokken. Maar dat de Knvb ze extra in de gaten houdt vind ik niet heel vreemd.

5 oktober 2018 om 12:16

Want? Vitesse wordt niet gecontroleerd? Organisatorisch gezien steekt het in Arnhem vele malen beter in elkaar dan, waar jij op doelt, het FC Twente van weleer.

Eindelijk! Kunnen we misschien langzaam aan eigen kapitaal opbouwen, een vast team creëren met steeds minder leenspelers uit Londen. Nu is het zorgen voor een goeie structuur, zoals in het stukje al wordt gezegd. Eindelijk weer eens goed nieuws na al die tegenslagen dit seizoen (resultaten en blessures)!

5 oktober 2018 om 11:40

We hebben 25 miljoen eigen kapitaal. Het is belangrijk dat er de aankomende jaren zwarte cijfers worden geschreven. Minimale winst is belangrijk zodat er daadwerkelijk gegroeid kan worden.

5 oktober 2018 om 12:27

Jij doet net alsof Vitesse een zelfstandige club is die een beleid kan voeren dat gericht is op het minder afhankelijk worden van Chelsea. Dat is natuurlijk onzin. Zolang Chelsea nog plannen heeft met Vitesse zal het nooit lukken om de invloed uit Londen uit te schakelen. En gezien het geld dat vanuit Londen naar Arnhem is gevloeid, zal het ook niet ondenkbaar zijn dat een opgebouwd kapitaal bij Vitesse afgeroomd gaat worden door de suikeroom.

5 oktober 2018 om 13:21

Het is zeker niet ontdenkbaar dat hij er geld uit haalt, maar dat is zeer onwaarschijnlijk gezien wat hij heeft moet investeren en wat er van waarde overblijft als hij met zijn vingers in de koektrommel gaat. Daarnaast, de eigenaar zou alleen maar kunnen uitstappen met de verplichting om nog voor een tijd door te betalen. Gezien het totale bedrag dat al in Vitesse gestoken is, is het zeer onwaarschijnlijk dat men er de stekker uittrekt.

Hopelijk krijgen we ook meer invloed op het stadion. Dan kunnen we bijvoorbeeld die blauwe stoeltjes gaan vervangen in geel zwarte en krijgen we langzaam weer een beetje het gezicht terug. En zeg eerlijk....lege plekken met zwarte stoeltjes vallen minder op dan fel blauwe😉

Tja, dit is goed nieuws maar ik ben bang dat het van korte duur zal zijn. Een hoop is voortgekomen uit de hoge transferinkomsten.

Dit seizoen geen Europees en qua transferinkomsten zie ik toch ook geen klappers gemaakt worden in de nabije toekomst.

Karavaev kan wellicht nog een leuke stap zetten als hij zich zo door blijft ontwikkelen. Bero doet het prima en zou op termijn nog een stap omhoog kunnen zetten, maar dan houdt het ook wel weer op.
Gong is maar afwachten wat dat gaat worden als hij weer fit is.

Verder loopt er gewoon weinig tot niets bij Vitesse waarvan je nog kan verwachten dat ze een mooie transfersom op gaan leveren. Een hoop leuke spelers voor de Eredivisie, maar relatief gezien al op leeftijd en ook geen topclub materiaal.

Er moet dan toch echt snel wat opstaan uit de jeugd. Bijvoorbeeld hopen dat een Buitink zijn kans opeens stormachtig grijpt bij de afwezigheid van Matavz, maar ik zie dat toch ook nog niet zo gebeuren.

Ja rode cijfers zijn wel te dekken met zo'n eigenaar, het is maar net hoe alles op papier staat. Hopelijk blijven het voor Vitesse zwarte cijfers komende jaren door verkoop van eigen spelers. Gelukkig is het chelsea-gehalte er een beetje af!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Vitesse232
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper150
D. DoekhiVerdediger150
A. ObispoVerdediger150
J. GrotAanvaller151
B. LinssenAanvaller158
T. MatavžAanvaller156
O. TannaneAanvaller91
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

2 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 7 december
Nu het transferverbod is opgeheven, krijgt Frank Lampard een groot budget van eigenaar Roman Abramovich van Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren