Serdar Gözübüyük strooit met rood in duel tussen Eintracht en Lazio

Eintracht Frankfurt heeft ook de tweede groepswedstrijd in de Europa League gewonnen. Twee weken na de 1-2 zege op Olympique Marseille pakte de ploeg van trainer Adolf Hütter donderdagavond in Groep H drie punten ten koste van Lazio, dat het duel met negen man beëindigde: 4-1. Marseille remiseerde tegelijkertijd 2-2 tegen Apollon en pakte daarmee het eerste punt; Kevin Strootman stond negentig minuten op het veld.

In een onderhoudende eerste helft had Eintracht, dat zonder de geschorste Jetro Willems aantrad, het betere van het spel en was de ruststand van 2-1 verdiend te noemen. Lazio liep al na enkele minuten achter de feiten aan. Na een corner van Jonathan de Guzman werkte Danny da Costa de bal tegen de onderkant van de lat en achter Silvio Proto; 1-0. Een counter van Lazio resulteerde na dik twintig minuten in de 1-1. Na voorbereidend werk van Ciro Immobile en Joaquin Correa werkte Marco Parolo de bal achter Kevin Trapp.

Het antwoord van Eintracht op de gelijkmaker volgde vijf minuten later. Sébastien Haller liet zich niet van de bal afzetten en bediende Mijat Gacinovic, die het leer vervolgens richting Filip Kostic werkte. De aanvaller schoot de bal hoog binnen: 2-1. Het was niet de laatste domper voor Lazio voor rust. In de extra tijd kreeg Dusan Basta zijn tweede gele kaart van Serdar Gözübüyük, voor het vasthouden van Kostic.

In de tweede helft profiteerde de thuisploeg van de overtalsituatie. In de 53e minuut ontdeed Haller zich van Francesco Acerbi en rende hij tientallen meters richting het strafschopgebied, waar hij Luka Jovic bediende. De aanvaller stifte het leer heerlijk over Proto: 3-1. Zes minuten later trok Gözübüyük direct rood voor een charge van Correa op De Guzman en was het verzet van de Romeinen definitief gebroken. Dat leidde pas in de extra tijd tot een doelpunt: Da Costa bepaalde met zijn tweede van de avond de eindstand.

Denk jij dat Eintracht Frankfurt als groepswinnaar eindigt?