Fenerbahçe verlicht druk op Cocu met derde zege in elf duels

Fenerbahçe heeft Phillip Cocu weer eens reden tot lachen gegeven. Het team van de Nederlandse trainer boekte donderdagavond in de Europa League een broodnodige overwinning op het Slowaakse Spartak Trnava: 2-0. Het betekende voor Cocu zijn derde zege in elf officiële wedstrijden in dienst van de Turkse grootmacht, die zijn eerste wedstrijd in de Groep D met 4-1 had verloren van Dinamo Zagreb.

Na de nederlaag van afgelopen weekeinde in de competitie tegen Rizespor (3-0) speculeerden de Turkse media de afgelopen dagen volop over de sportieve toekomst van Cocu, maar de oefenmeester nam voor de wedstrijd tegen Spartak Trnava gewoon weer plaats op de bank van De Gele Kanaries. Cocu zag hoe zijn elftal in de eerste helft het betere van het spel had en na precies een halfuur voetballen bijzonder dicht bij de openingstreffer was.

Islam Slimani zette het hoofd tegen de bal na een voorzet vanaf de linkerflank van Eljif Elmas, maar doelman Martin Chudy wist de spits ternauwernood van een doelpunt af te houden. Verder wist Fenerbahçe in aanvallend opzicht weinig gevaar te stichten in de eerste helft. Spartak Trnava bleef betrekkelijk eenvoudig op de been en haalde de rust uiteindelijk zonder kleerscheuren.

Vlak na de onderbreking kreeg Fenerbahçe hulp uit onverwachte hoek: Chudy zat mis bij een hoekschop, waarna Slimani de bal van dichtbij in een leeg doel kon schuiven. De aanvaller uit Algerije was na ruim een uur voetballen ook dicht bij de 2-0, maar hij zag zijn poging tergend langzaam voorbij het doel van Spartak Trnava rollen. Halverwege de tweede helft kon Cocu alsnog voor een tweede maal juichen.

André Ayew bracht de bal vanaf links in het strafschopgebied van de bezoekers, waarna Slimani met een knappe kopbal zijn tweede treffer van de avond liet aantekenen. De zege kwam in het laatste kwart van de wedstrijd niet meer in gevaar voor Fenerbahçe, waardoor de grootmacht uit Istanbul met enig vertrouwen kan toewerken naar de competitiewedstrijd van aanstaande zondag tegen stadsgenoot Istanbul Basaksehir.

Denk jij dat Fenerbahçe de groepsfase van de Europa League overleeft?