Arsenal wint na reis van 4000 kilometer met ruime cijfers

Arsenal heeft ook zijn tweede wedstrijd in de groepsfase van de Europa League in winst weten om te zetten. Het elftal van coach Unai Emery won donderdagavond in Azerbeidzjan eenvoudig van Qarabag FK: 0-3. Arsenal had zijn eerste duel in Groep E met 4-2 gewonnen van Vorskla Poltava en is nu koploper in een poule waar verder ook Sporting Portugal nog deel van uitmaakt.

Na een reis van bijna 4000 kilometer beleefde Arsenal een droomstart in Baku. Een hoekschop van Mohamed Elneny werd na vier minuten voetballen met het hoofd verlengd door Nacho Monreal, waarna Sokratis Papastathopoulos de bal per toeval binnen werkte: 0-1. Na ruim een kwartier had de achttienjarige Emile Smith Rowe de voordelige marge voor de Engelsen kunnen verdubbelen, maar hij slaagde er na een voorzet van Sead Kolasinac niet in de bal in een nagenoeg leeg doel te glijden.

Zonder de meeste van zijn vaste waarden was Arsenal de bovenliggende partij in het eerste halfuur. Toch was de thuisploeg na 27 minuten dicht bij de gelijkmaker: een schot van Mahir Madatov werd ternauwernood uit de benedenhoek gehaald door Bernd Leno. Kort daarna moest de Duitse doelman opnieuw ingrijpen, ditmaal na een gevaarlijke poging van Filip Ozobic. Qarabag kwam in het laatste kwartier van de eerste helft beter in de wedstrijd, maar wist zijn achterstand voor rust niet meer ongedaan te maken.

Acht minuten na de onderbreking wist Arsenal zijn voorsprong uit te breiden. Alex Iwobi kwam na een lange trap van Leno in balbezit, waarna de Nigeriaans international Smith Rowe aan het werk zette. De talentvolle middenvelder rondde oog in oog met doelman Vagner da Silva koelbloedig af en zorgde zo voor de 0-2. Via Innocent Emeghara kreeg Qarabag nog een enorme mogelijkheid om te scoren, maar doordat Leno opnieuw redde, kon Arsenal de wedstrijd uiteindelijk betrekkelijk eenvoudig uitspelen. De 0-3 kwam elf minuten voor tijd van de voet van Mattéo Guendouzi.

Zie jij Arsenal dit seizoen de Europa League winnen?